Nyheter om Stav


Norge stiller med 22 utøvere i friidretts-VM

Norges Friidrettsforbund sender åtte kvinner og 14 menn til VM i friidrett i Eugene. Mesterskapet varer fra 15. til 24. juli. Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm er de fremste profilene, men ennå ikke helt sikkert at sistnevnte konkurrerer. Han trener seg for tiden opp etter en lårskade. Stav for herrer og 1500 meter for herrer er øvelsene der Norge fyller kvoten på fem utøvere. Seks av kvinnene er kvalifisert for individuelle øvelser: Elisabeth Slettum, IL Skjalg – 200 meter Hedda Hynne, IK Tjalve – 800 meter. Karoline Bjerkeli Grøvdal, IK Tjalve – 5000 meter.

Oslo ber om å kunne totalforby fyrverkeri

Det er for lett å få skyte opp fyrverkeri, mener byrådet i Oslo. Miljøbyråd Sirin Stav vil endre loven slik at kommunene om nødvendig kan innføre totalforbud.
Les mer om:

Pål Haugen Lillefosse satte ny norsk rekord i stav under friidretts-NM i Stjørdal

Pål Haugen Lillefosse meldte seg inn i kampen om kongepokalen etter å ha satt ny norgesrekord på 5,86 meter. Lillefosse forbedret norgesrekorden med en centimeter etter at han tidligere denne måneden, under Trond Mohn Games i Bergen, satt ny daværende norsk rekord på 5,85 meter. Med Lillefossens sterke resultater det siste året har han markert seg som en kandidat til å ta medalje under sommerens VM i Eugene. I 2022 er han nemlig verdens tredje beste stavhopper utendørs. – Mine ambisjoner er å klare det. Jeg skal ikke lyve til dere der.

Stavhopperen Retzius stiller ikke i friidretts-VM – vaksineproblemer kommer i veien

Norgesrekordholderen i stav for kvinner, Lene Retzius, stiller ikke i friidretts-VM i Eugene i juli. Vaksinetrøbbel gjør at 26-åringen ikke kan stille.
Les mer om:

Stavhopperen Retzius stiller ikke i friidretts-VM – vaksineproblemer kommer i veien

Norgesrekordholderen i stav for kvinner, Lene Retzius, stiller ikke i friidretts-VM i Eugene i juli. Vaksinetrøbbel gjør at 26-åringen ikke kan stille.
Les mer om:

Stavhopperen Retzius stiller ikke i friidretts-VM – vaksineproblemer kommer i veien

Stavhopper Lene Retzius vil ikke benytte seg av sin startplass i VM i Eugene i sommer. Grunnen er at hun ikke ønsker å ta en andre vaksinedosen, som er kravet for å delta. – Tatt i betraktning at hun fikk en negativ reaksjon etter sin første vaksinedose har vi sammen kommet frem til at risikoen med å ta vaksinedose to nå er for stor, sier lege Ove Talsnes i Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. – Jeg har tatt en vaksinedose og har i tillegg hatt korona. Men kravet for å kunne delta er to doser og basert på erfaringene fra dose en, er jeg som sagt ikke villig til å ta den sjansen nå.
Les mer om:

Retzius med ny norsk rekord og over VM-kravet

Stavhopper Lene Retzius er klar for VM i Eugene etter 4.70 i stav i Geneve. – Det er litt surrealistisk egentlig. Jeg følte at jeg gikk inn i en konkurranse hvor det var vanskelig å toppe det som var sist. Men så klarte jeg jo det. Det var helt utrolig og kjempegøy, sier Retzius til NRK. 26-åringen hadde allerde den norske rekorden på 4,65 som hun satte 31. mai. Resultatet sender Retzius på delt tredjeplass på årets verdensstatistikk og nummer én i Europa.
Les mer om:

Lillefosse med norsk rekord

Pål Lillefosse var i storslag i Trond Mohn Games, og satte norsk rekord i stav da han kom seg over 5.85 i siste forsøk. Hans tidligere utendørsrekord var på 5,81 meter, men onsdag ble den først forbedret til 5,82, før han også kom seg over neste høyde - til stor jubel. – Det har ikke helt gått opp for meg ennå. Norsk rekord to ganger på hjemmebane... Foran familie og venner. Det er stort, sier bergenseren til NRK. Han har aldri hoppet høyere utendørs, men innendørs har han en rekord på 5,83.
Les mer om:

Byråd Sirin Hellvin Stav (MDG) og Groruddalen: ... alle midler til investering i nye kollektivanlegg i Oslo risikerer å bli bundet opp i Fornebubanen i mange år / Groruddalsdebatt

Først takk til Groruddalen Miljøforum for et velregissert folkemøte om oppgradering av Trondheimsveien Sinsen – Grorud fra motorvei til miljøgate.
Les mer om:

Retzius satt norsk rekord i stav

Lene Retzius svingte seg over 4,52 da hun vant stavkonkurransen i italienske Grosseto søndag, og dermed forbedret hun sin norske rekord med en centimeter. Hun hadde ifølge friidrett.no god klaring på høyden og viste at hun har mer inne. Hun innledet konkurransen på 4,22 og gikk over i første forsøk. Hun trengte to forsøk på 4,32, men bare ett på 4,42. Deretter sto hun over 4,47 før hun klarte rekordhøyden i første forsøk. Retzius prøvde seg også på 4,57, men det var for høyt søndag.
Les mer om:

Duplantis innfridde i Diamond League-premieren

Armand Duplantis gjorde seg fortjent til favorittstempelet og vant årets første stavkonkurranse i Diamond League i Doha med et hopp på 6,02 meter. Konkurransen skulle opprinnelig vært avholdt fredag, men sterk vind gjorde at den heller ble flyttet innendørs til dagen etter. Der leverte Duplantis da han tok seg over 6,02 på første forsøk. Før det hadde han greid både 5,71 og 5,81 uten problemer. Hoppet på 6,02 holdt langt på vei til seier. 22-åringen har verdensrekorden i stav på 6,20. Det var han langt unna å klare lørdag. Han forsøkte seg på 6,12, men kom ikke over. (NTB)
Les mer om:

Brakk staven og tapte for svenske

Seierskampen i det 43 kilometer lange Kobberløpet i Nordland endte i en duell mellom langløpsstjernene Max Novak og Andreas Nygaard. Etter at sistnevnte brakk staven rett før mål, avgjorde svenske Novak. – Det er tight i avslutningen, og av og til blir det for tight. Da kan det gå en stav, smilte Nygaard til Avisa Nordland. Astrid Øyre Slind tok en forventet seier i kvinneklassen. Oppdal-jenta gikk rennet for første gang, melder NTB.

Raser mot MDG-byråd: – Sa ikke fra om milliardsprekk

MDG-byråd Sirin Stav visste om milliardsprekken på Fornebubanen i to sentrale møter uten å si fra. – Oppsiktsvekkende, mener Høyre og utelukker ikke mistillit.
Les mer om:

Ingen russere i Diamond League

Russere og hviterussere får ikke delta i Diamond League-stevner i friidrett i «overskuelig framtid», ifølge et vedtak i organisasjonens generalforsamling. Organisasjonen Diamond League følger dermed vedtak fra World Athletics (det internasjonale friidrettsforbundet) og en rekke andre særforbund om at russiske og hviterussiske utøvere ikke får konkurrere internasjonalt på grunn av Russlands krig mot Ukraina. Det inkluderer blant andre russernes olympiske mester i høyde, Marija Lasitskene (bildet) og sølvvinner Anzjelika Sidorova (stav), samt hvitesrussiske Maksim Njedasiekaw, som tok bronse i h
Les mer om:

Tandrevold krasjet på fellesstarten: – Helt idiotisk

Elvira Öberg vant 12,5-kilometeren i estiske Otepää foran tyske Denise Herrmann og Marte Olsbu Røiseland. For Ingrid Landmark Tandrevold gikk det verre, som falt og krasjet etter andre skyting. – Jeg er først og fremst sur på meg selv, men jeg har også veldig dårlig samvittighet. – Jeg skulle være litt frekk og kjøre «innern» etter andre skyting.

Jakob Ingebrigtsen til innendørs-VM

Jakob Ingebrigtsen (21) skal løpe 1500 meter og blir Norges spydspiss i innendørs-VM i friidrett i Beograd 18. - 20. mars. 21-åringen fra Sandnes satte nylig verdensrekord på distansen innendørs i Lievin i Frankrike med 3.30,60. Den gamle rekorden tilhørte etiopieren Samuel Tefera. Hedda Hynne på 800 meter blir det eneste kvinnelige norske innslaget i mesterskapet i Serbia. De fire øvrige som også er klar for mesterskapet, er Håvard Bentdal Ingvaldsen (400 meter), Ferdinand Kvam Edman (1500 meter), Sondre Guttormsen (stav) og Pål Haugen Lillefosse (stav). (NTB)

Svenske forbedret verdensrekord

Den svenske friidrettsstjernen Armand Duplantis forbedret sin egen verdensrekord i stav da han svingte seg over 6,19 i et innendørsstevne i Beograd mandag.
Les mer om:

Andersson ropte fortvilet etter ny stav

Ebba Andersson tapte både mye tid og unødvendig krefter da staven brakk. Svensken måtte gå halvannet minutt og cirka 600 meter før hun fikk en ny stav. TV-kameraene fanget opp at Andersson ropte og veivet med den ødelagte staven. – Dette tar hun aldri inn igjen, kommenterte NRK-ekspert Torgeir Bjørn. Andersson var 14 sekunder bak Johaug etter 4,2 kilometer, men avstanden bare fortsatte å øke.

Skilt kom susende og knakk stav: – Jeg ble skremt

Ekstreme vindforhold preget OL-tremila og skremte utøverne. Men Therese Johaug hevder hun ikke merket det.
Les mer om:

Duket for bompengestrid mellom Oslo og Viken: – Må tenke på pendlerne

Milliarder mangler hvis Oslo og Viken skal lande viktige kollektivprosjekter. Begge partene åpner for å øke bompengetakstene, men der MDGs byråd Sirin Stav vil ha en kraftig økning, argumenterer Viken-politikerne for moderasjon.
Les mer om:

Pål Golberg utslått i OL-sprinten

Pål Golberg brakk en stav underveis i kvartfinalen på OL-sprinten i fri teknikk. De øvrige norske langrennsherrene gikk videre til semifinalene.
Les mer om:

Norges stjernelag vant dramatisk OL-gull i blandet stafett

Tross brukket stav, trøbbel med baksiktet, flere bom og strafferunder for Norge ble det OL-gull på skiskytterstafetten for blandet lag i Beijing-OL lørdag.
Les mer om:

Lillefosse med norsk stavrekord

Pål Haugen Lillefosse sette norsk innandørsrekord i stav då han svinga seg over 5,75 under eit stemne i Sverige laurdag. Det er identisk med EM-kravet. Lillefosse forbetra sin personlege rekord med fire centimeter og den gamle rekorden til Sondre Guttormsen med ein centimeter. Han prøvde seg tre gonger på 5,81, men reiv alle gongene. Då hadde han for lengst vunne konkurransen i Sollentuna. Dei andre hadde faktisk rive seg ut før Lillefosse gjorde sitt første hopp på 5,30.

Gossingen er kultursjef i Kristiansund – nå får hun ny direktørjobb(pluss)

Eigunn Stav Sætre er ansatt i en direktørstilling på Nordmøre.
Les mer om:

Mener bompengene må økes kraftig skal Oslo nå målet

Bompengene må økes kraftig, det må bli enklere for folk å sykle og billigere å reise med kollektivtransport, skal Oslo nå sine klimamål, mener MDG-byrådene Sirin Stav og Einar Wilhelmsen.
Les mer om: