Nyheter om Statsminister


Olaf Scholz: Vladimir Putin kommer ikke til å vinne krigen

Putin kan ikke diktere hvordan freden skal se ut i en krig han ikke kommer til å vinne, sa Tysklands statsminister Olaf Scholz da Davos-møtet ble avsluttet.
Les mer om:

Kjøper nye privatfly: Skylder på corona

Danske myndigheter skal kjøpe to nye privatfly som statsminister Mette Frederiksen og resten av regjeringen kan benytte seg av.

Nykommeren Golob utnevnt til statsminister i Slovenia

Slovenias nasjonalforsamling har utpekt den politiske ferskingen Robert Golob til landets statsminister etter at partiet hans vant valget i april.
Les mer om:

Tåregass og stengte veier da avsatt statsminister demonstrerte i Pakistans hovedstad

Veien inn til Pakistans hovedstad Islamabad ble sperret før demonstrasjonen som den avsatte statsministeren Imran Khan hadde kalt inn til.
Les mer om:

Johnson: Jeg har lært leksen min

Statsminister Boris Johnson ba om unnskyldning for partygate-skandalen, men fremholder at han ikke visste noe om regelbrudd.
Les mer om:

«Partygate»-rapport med massiv kritikk

Rapporten som etterforsker «partygate» kommer med knallhard kritikk av statsminister Boris Johnsons dømmekraft.
Les mer om:

Tysk eksstatsminister slutter i Gazprom-styret

Tysklands tidligere statsminister Gerhard Schröder ønsker ikke å bli nominert til en ny periode i styret i det statlige russiske energiselskapet Gazprom.
Les mer om:

Nekter for at Boris Johnson ba partygate-gransker om å droppe rapport

Statsminister Boris Johnson ba ikke toppbyråkraten Sue Gray om å droppe rapport om partygate-skandalen, sier den britiske regjeringen. Gray ledet granskingen.

Støre i byen: – Vi er opptatt av at vi skal få noe tilbake

Statsminister Jonas Gahr Støre holdt hoff på Carlos Bistro i Haraldsgata. Lokale ordførere fikk luftet sine tanker rundt Haugalandets ambisjoner om havvind-utbygging og batteriproduksjon.

Kina gratulerer Albanese med valgseier i Australia

Kinas statsminister Li Keqiang gratulerer Australias nyvalgte statsminister Anthony Albanese, og avslutter dermed ett år med islagt diplomatisk forhold.

Erdogan bryter med Hellas' statsminister

Tyrkias president sier han ikke lenger vil snakke med den greske statsministeren, og han vil avlyse viktige møter mellom de to landenes regjeringer.

Erdogan bryter med Hellas' statsminister

Tyrkias president sier han ikke lenger vil snakke med den greske statsministeren, og han vil avlyse viktige møter mellom de to landenes regjeringer.

Bilder skal vise Boris Johnson drikke på fest under nedstengning

Bilder den britiske TV-kanalen ITV News har fått tilgang til skal vise statsminister Boris Johnson på fest under koronanedstengningen.

«Partygate»-skandalen: Bilder skal vise Boris Johnson på fest

Den britiske TV-kanalen ITV News har fått tilgang på nye bilder som skal vise britenes statsminister Boris Johnson på fest under nedstengingen.

Nye bilder tyder på at Boris Johnson festet i Downing Street

ITV har publisert flere eksklusive bilder som angivelig viser Storbritannias statsminister med alkohol under en fest i Downing Street under lockdown.

Albanese tatt i ed som Australias nye statsminister

Anthony Albanese er tatt i ed som Australias nye statsminister. Det skjer dagen før han skal delta på et toppmøte i Japan.
Les mer om:

Johnson og Zelenskyj diskuterte havneblokade

Storbritannias statsminister Boris Johnson og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har i en telefonsamtale diskutert den russiske havneblokaden i Ukraina.

Löfven om Nato: Rett beslutning i dag

Sveriges beslutning om å søke Nato-medlemskap er riktig i dagens situasjon, mener tidligere statsminister Stefan Löfven.
Les mer om:

Hvorfor være så smålig, herr statsminister?

I revidert nasjonalbudsjett, som nå er fremlagt til behandling i Stortinget, foreslår regjeringen å del-finansiere kostnadene for ukrainske flyktninger som kommer til Norge ved å redusere bevilgningen til langsiktig bistand og utviklingsarbeid til fattige land med 5.5 milliarder kr.

Polens statsminister med stikk til Norge

Hinna fortsatte seiersrekken
Les mer om:

Dette svarer Norge på oljekritikk fra Polen

Norge bør dele de økte olje- og gassinntektene som følge av krigen i Ukraina, mener Polens statsminister Mateusz…

Polens statsminister: Norges økte oljeinntekter bør deles med Ukraina

Norge tjener store penger på økningen i oljeprisen som blant annet stiger grunnet krigen i Ukraina.

Polen ber Norge dele olje- og gassinntekter som følge av krigen

Norge bør dele de økte olje- og gassinntektene som følge av krigen i Ukraina, mener Polens statsminister Mateusz Morawiecki.

Polens statsminister: Norge bør dele oljeinntektene

– Norge bør dele av overskuddet de får av olje- og gasseksporten på grunn av krigen Putin startet, sier Polens statsminister. Norge tilbakeviser det polske forslaget.
Les mer om:

Polens statsminister med stikk til Norge

Polens statsminister Mateusz Morawiecki mener Norge indirekte drar nytte av Ukraina-krigen. Nå svarer Norge.
Les mer om:

Mest lest siste uke