Nyheter om Statsminister


Delnaz, Khairi og lillesøster Della er ikke Ernas barn

Lag flere barn, ber statsminister Erna Solberg oss. Samtidig sendes norskfødte, velintegrerte barn ut av landet til uvisshet, usikkerhet og internflukt i landområder med terrortrusler og svært vanskelige humanitære forhold. 

Tilliten til politiet øker

Folks tillit til politiet øker for annet år på rad. Det viser at politireformen har virket, mener statsminister Erna Solberg (H).

Fire år med Trump: Øyeblikkene vi vil huske

«Hele» verden måpte da Trump skubbet bort Montenegros statsminister. Men det er ikke det eneste Trump-øyeblikket norske akademikere og USA-analytikere vil huske ham for.

Biden ringer Trudeau fredag

Canadas statsminister Justin Trudeau blir den første statslederen Joe Biden ringer i embetet som USAs president, opplyser Bidens pressetalsperson.

Trudeau skuffet over at Keystone stanses

Canadas statsminister Justin Trudeau er skuffet over at president Joe Biden stanser byggingen av oljerørledning Keystone XL.

Solberg takker Biden for en inspirerende tale

Statsminister Erna Solberg (H) gratulerer Joe Biden og Kamala Harris, som onsdag ble USAs nye president og visepresident.

Erna Solberg: Ingen skjenkevurdering neste uke

Etter at Stortinget påla regjeringen å åpne for noe alkoholservering, svarer statsminister Erna Solberg (H) med å avlyse neste ukes varslede vurdering av lettelser i corona-tiltakene for alkohol-skjenking.

Erna Solberg dropper skjenke-lettelse neste uke

Statsminister Erna Solberg sier til VG at regjeringen dropper å vurdere lettelser på skjenkeforbudet neste uke. Stortinget overkjørte regjeringen tirsdag for å tillate skjenking i kommuner med lav smitte.

Erna Solberg vil ikke overprøve stenging av fødeavdeling i Kristiansund

Statsminister Erna Solberg (H) advarer mot å politisere beslutningen om å stenge fødeavdelingen i Kristiansund.

Pålagt av Stortinget – men regjeringen vil ikke love lønnsstøtte

Stortinget har tirsdag pålagt regjeringen å lage en ordning med lønnsstøtte som alternativ til permitteringer. Statsminister Erna Solberg (H) sier at hun er «kjempefor» lønnstilskudd, men vil likevel ikke love at regjeringen innfører det.

Regjeringen lemper på koronatiltakene for barn og unge – men i Fredrikstad er tonen en annen

Mandag sa statsminister Erna Solberg at de vil lempe på tiltakene rettet mot barn og unge. Men Fredrikstad kommune ber sine innbyggere leve som de har gjort de siste ukene – frem til formannskapet bestemmer ny kurs på torsdag.

Italias regjering vant votering

Med seks stemmers margin stemte det italienske Deputertkammeret for å gi statsminister Giuseppe Contes regjering tillit. Tirsdag går saken videre til Senatet.
Les mer om:

Ernas største virusfrykt

Statsminister Erna Solberg, helsedirektør Bjørn Guldvog og FHI-direktør Camilla Stoltenberg er enige om hva de frykter mest framover: Muterte virusvarianter i Norge.

Vil ikke beklage for uttalelser

Statsminister Erna Solberg mener det ikke er noe grunnlag for at hun skal beklage sine uttalelser om Black Box-teaterets stykke «Ways of seeing».

Solberg frykter lignende situasjoner som i Trondheim om tiltakene slippes for raskt opp

Statsminister Erna Solberg frykter at smittesituasjonen kan endre seg raskt dersom man myker opp på mange av smitteverntiltakene i løpet av kort tid.

Solberg: Kan godt tenkes at det åpnes for Europa-ferie i somme

Statsminister Erna Solberg (H) åpner for at det kan bli mulig å reise ut i Europa i sommerferien, men råder folk til å ha en alternativ plan.

Erna Solberg (H) om koronasituasjonen i Norge: – Vi må være forberedt på at det kan bli bedre eller verre

Statsminister Erna Solberg (H) redegjorde mandag om koronasituasjonen i Norge for Stortinget, og inviterte etter det til pressekonferanse. Der kom det frem at med unntak av enkelte justeringer holder regjeringen igjen fra å lette på tiltakene.

Raymond Johansen (Ap): Uaktuelt med lettelser i Oslo

Etter at statsminister Erna Solberg (H) ga klarsignal om at noen av tiltakene kan lettes på, var byrådsleder Raymond Johansen (Ap) krystallklar på at det ikke er aktuelt å gjøre i Oslo.

Solberg: Kan godt tenkes at det åpnes for Europa-ferie i sommer

Statsminister Erna Solberg (H) åpner for at det kan bli mulig å reise ut i Europa i sommerferien, men råder folk til å ha en alternativ plan.

- Fremdeles alvorlig

Statsminister Erna Solberg lettet mandag litt på det stramme grepet som har vært gjeldende etter jul- og nyttårsfeiring. Hun understreker samtidig at det fortsatt er behov for strenge tiltak.

Statsministeren: Ser ut til å bli vanskelig å gjennomføre de store russearrangementene

Statsminister Erna Solberg (H) sier det trolig kan bli en form for russetid i år, men uten de aller største arrangementene.

Solberg: Kan godt tenkes at det åpnes for Europa-ferie i sommer

Statsminister Erna Solberg (H) åpner for at det kan bli mulig å reise ut i Europa i sommerferien, men råder folk til å ha en alternativ plan.

Solberg: – Planlegg for påskeferie i Norge

Statsminister Erna Solberg sier nordmenn må forberede seg på påskeferie i Norge. I tillegg mener hun det blir vanskelig for russen å gjennomføre landstreff.

Statsministeren med siste nytt om korona-tiltak

kl. 14.00 inviterer statsminister Erna Solberg til pressekonferanse om koronasituasjonen i Marmorhallen. Helse- og omsorgsminister Bent Høie, direktør i Helsedirektoratet Bjørn Guldvog og direktør ved Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg vil også være til stede.

Smittevernnivået på VGS og ungdomsskoler senkes til gult, sier statsministeren

Tiltakene senkes fra rødt til gult nivå for ungdomsskoler og videregående skoler fra onsdag, opplyser statsminister Erna Solberg (H).