Nyheter om Statsminister


Gransket overgrep i Kongo. Nå er den svenske FN-arbeideren funnet død

- Det er med sorg og forskrekkelse jeg har mottatt beskjeden, sier Sveriges statsminister.
Les mer om:

Daily Mail omtalte statsministerens legger som hennes beste våpen. Slik svarer hun på omtalen

The Daily Mail kritiseres for sexistisk framstilling av britenes statsminister Theresa May og skottenes førsteminister Nicola Sturgeon. Ministrenes legger ble beskrevet som flørtende og omtalt som deres beste våpen.
Les mer om:

Slik blir Norge dersom elevene på Bryne vgs får bestemme

Tirsdag åpnet «Litla Storting» på Bryne vidaregåande skule. Statsminister Susanna Aske Bredenbekk vil ta bort sidemål og innføre strengere regler for tobakk.

Dette skjer når Storbritannia setter i gang brexit

En ubehagelig realitetsorientering kan være i vente for britene når statsminister Theresa May setter i gang den formelle prosessen for utmelding av EU.

Tyskland avviser påstand om at Trump ga Merkel gigantregning

Den tyske regjeringen avviser meldinger om at USAs president Donald Trump skal ha gitt statsminister Angela Merkel en regning på 3.120 milliarder kroner.

Nei til dobbeltspor på "statsministerens" jorde

SKIEN (NRK): På Borgestad gård som tilhørte statsminister Gunnar Knudsen planlegges det nå dobbeltsporet jernbane. Det er dagens eiere av gården sterkt imot.

May: – Gjerningsmannen var kjent av etterretningen

Gjerningsmannen bak angrepet i London var født i Storbritannia og tidligere etterforsket av britisk etterretning, sier statsminister Theresa May.

May endrer ikke terrortrusselnivået

Statsminister Theresa May sier det er uaktuelt å endre terrortrusselnivået etter angrepet i London.
Les mer om:

Statsminister May om angrepet: - Vi vil aldri gi etter for terror

Storbritannias statsminister Theresa May talte til folket etter ettermiddagens terrorangrep i London.

May: – Et sykt og forkastelig terrorangrep

Statsminister Theresa May hyller politiet og sier Storbritannia ikke lar seg skremme av terrorangrepet.

Lundteigen krever ny terror-høring

Per Olaf Lundteigen (Sp) vil ha en ny, lukket høring i Stortinget med statsminister Erna Solberg (H) for å få vite hva som sviktet da regjeringen trodde at objektsikringen var på plass.

Forlangte tallgaranti fra Erna

Liv Signe Navarsete (Sp) satte fokus på Langtidsplanen for Forsvaret i Stortingets spørretime idag, og ba statsminister Erna Solberg (H) garantere at kostnadskalkylene for både nedlegging av Andøya og oppbygging av Evenes er korrekte.

– Kuttene skal gjennomføres gradvis

I Stortingets spørretime onsdag stilte Sp-politiker Geir Pollestad spørsmål rundt vedtakene om dramatiske kutt i HV-08 Rogaland og Agder. Statsminister Erna Solberg bekreftet at kuttene skal gjennomføres.

– Kuttene skal gjennomføres

I Stortingets spørretime onsdag stilte Sp-politiker Geir Pollestad spørsmål rundt vedtakene om dramatiske kutt i HV-08 Rogaland og Agder. Statsminister Erna Solberg bekreftet at kuttene skal gjennomføres.

Solberg avviser å ha lekket hemmeligheter

Statsminister Erna Solberg sier hun ikke ga ut hemmelig informasjon i høringen i Stortinget tirsdag.

Ap krever svar: Avslørte Erna Solberg en hemmelighet i Stortinget?

Statsminister Erna Solberg (H) fortalte Stortinget tirsdag at Norges hovedstrategi alltid har vært å stoppe oljeproduksjonen i en krisesituasjon.

Landanlegg usikret: Unntok seg selv fra sikkerhetsloven

Olje- og energidepartementet har unntatt hele energisektoren fra sikkerhetslovens krav om objektsikring. Men nå er denne opplysningen blitt gradert, ifølge statsminister Erna Solberg (H).

Erna Solberg: Sikringen tok for lang tid

Regjeringen var ikke klar over at det sto så dårlig til med objektsikringen, før Riksrevisjonens rapport ble kjent internt i fjor.  Statsminister Erna Solberg (H) sier at feilen lå i Politidirektoratet.

Netanyahu truer med nyvalg

Statsminister Benjamin Netanyahu truer med å holde nyvalg dersom han ikke får viljen sin i en strid om det statlige kringkastingsselskapet i Israel. 

Solberg: Aps interne olje- kompromiss er en tabbe

Statsminister Erna Solberg mener Arbeiderpartiet vil slite i forhandlinger med andre partier om utredning av olje utenfor Lofoten.

Trump om avlyttingspåstand: – Har noe til felles med Merkel

Donald Trump gjentok avlyttingspåstanden på en pressekonferanse med Tysklands statsminister Angela Merkel og spøkte med at de to "kanskje har noe til felles".

Trump til Merkel om avlytting: – Vi har noe til felles

Donald Trump gjentok avlyttingspåstanden på en pressekonferanse med Tysklands statsminister Angela Merkel og spøkte med at de to «kanskje har noe til felles».

Jonas Gahr Støre mener Erna Solberg dekker over beredskapskritikken

Ap-leder Jonas Gahr Støre beskylder statsminister Erna Solberg for å skjule alvoret i kritikken fra Riksrevisjonen om kritiske mangler i sikring av objekter som må beskyttes i tilfelle krise eller krig.

Erna Solberg vil ikke frigi kritisk rapport om samfunnssikkerhet

Statsminister Erna Solberg (H) sier nå endelig nei til å fjerne hemmeligstempelet på Riksrevisjonens kritiske rapport om politiets og Forsvarets manglende sikring av nøkkelobjekter.

«Jessiah» får hovedrolle

KOSTBAR: Statsminister Mark Rutte kan trenge støtte fra grønne Jessie Klaver. Sosialdemokratenes kollaps viser hvor dyrt samarbeidet kan koste.
Les mer om: