Nyheter om Statoil


Stipender i Statoil Norgescup - Dette er de ulike summene

Totalt deler Norges Skiforbund i samarbeid med Langrennssportens venner ut 862 000 kroner i stipender til løperne gjennom årets sesong i Statoil Norgescup.

Statoil vil ha inn flere lærlinger – og gir flere jobb

OLJESATSING: Oljeselskapet vil ha 162 nye lærlinger i år. Ikke siden 2013 har det vært så mange.
Les mer om:

Statoil tar i for hardt om sugeanker-teknologien sin

DEBATT: Hvem fant opp sugankeret, Statoil eller Neodrill? Kanskje var det heller på Rosenberg grunnlaget for denne teknologien ble lagt?
Les mer om:

Statoil sa de hadde kartlagt kreftfare på plattform. Det stemte ikke

Arbeidere på Gullfaks C-plattformen blir trolig utsatt for benzen. Statoil har ikke god nok oversikt over kildene for den kreftfremkallende gassen, mener Petroleumstilsynet.

Digitalisering er svaret. Men hva gjør Statoil?

STAVANGER FORUM: Digitalisering er ikke lenger et moteord, det er blodig alvor.
Les mer om:

Tror gigantprosjekt kan utløse kjempeturbiner

Statoil tror gigantprosjektet Doggerbank kan forløse neste generasjons vindturbiner. De kan bli mer enn 50 prosent større enn i dag, tror vindbransjen.
Les mer om:

Harald Strands fiskebolleboks-oppfinnelse endte i full patentkrig med Statoil

Harald Strand mener han utviklet et patent som skulle spare oljeindustrien for store summer. Statoil mener oppfinnelsen kom fra deres egen Petter Smart. Krangelen flyttes nå inn i rettssalen.

Statoils flytende vindpark leverer

Verdens første flytende vindpark leverer mer strøm enn ventet, sier Statoil. Den skotske Hywind-parken fikset også stormen Caroline og åtte meters bølger.
Les mer om:

Oljetoppene ber Regjeringen om mer subsidier til «søppelkasse» for CO₂

Toppsjefene i Statoil, Shell og Total legger press på Regjeringen for å punge ut for å få CO₂-fangst og -lagring på plass.
Les mer om:

Oljetoppene trygler Regjeringen om mer subsidier til «søppelkasse» for CO₂

Toppsjefene i Statoil, Shell og Total legger press på Regjeringen for å punge ut for å få CO₂-fangst og -lagring på plass.
Les mer om:

Fædrelandsvennen er dagens taper

Jeg ble ordentlig skuffet da jeg lørdag kveld så at lokalavisen min, Fædrelandsvennen, delte et sponset innlegg fra Statoil ASA. «Vi støtter morgendagens helter», sto det.
Les mer om:

Tysseland er handplukka

Når Norges skiforbund, i samarbeid med Statoil, lanserer sitt tre-årige mentorprogram for kvinner, Morgendagens Skiledere, er Anne Jorunn Tysseland frå Suldal ei av dei tolv utvalde trenar-kandidatane. Spente kandidatar Både skiforbundet og Statoil har tru på at norsk skisport vil bli betre, om ein klarer å få fram kvinnelege trenarar. – Om me skal vera verdas beste skinasjon, må me òg vera gode på leiing, og det inneber også å ha kjønnsbalanse, seier assisterande generalsekretær i Norges Skiforbund, Ingvild Bretten Berg.

Statoil skryter av sin grønne satsing – men bruker mer enn 95 prosent av investeringene på olje og gass

Statoils konserndirektør Irene Rummelhoff utelukker ikke at Statoil må kjøpe fornybare selskaper for å nå sine mål om å bli et grønnere selskap.
Les mer om:

Knallstart for Statoils vindpark

Statoils britiske havvindpark Dudgeon har hatt en kjempestart. Men Statoil tror ikke de knallsterke resultatene fortsetter.
Les mer om:

Fordelte kontrakter for 3,8 mrd.

Statoil tildelte i dag Kværner kontrakt for overbygget på Johan Castberg.
Les mer om:

Statoil skryter av sin grønne satsing – men bruker mer enn 95 prosent av investeringene på olje og gass

Statoils konserndirektør Irene Rummelhoff utelukker ikke at Statoil må kjøpe fornybare selskaper for å nå sine mål om å bli et grønnere selskap.
Les mer om:

Statoil og Cosl krangler i retten etter dødsulykke

Riggeier Cosl beskyldes for å ha tiet om en fatal designfeil i 11 år. Kjennskap til dette ville ha hindret dødsulykke, mener Statoil, som legger ansvaret på riggselskapet.
Les mer om:

Vant milliardkontrakt med Statoil. Bygger ny kai til 370 millioner.

Oljejobbene på Stord blir stadig sikrere. Nå skal Kværner bygge et nytt kaianlegg etter å ha vunnet milliardkontrakt med Statoil på Johan Castberg.
Les mer om:

Kværner får milliard-kontrakt

Kværner har fått kontrakt med Statoil om levering av moduler til produksjonsskipet for Johan Castberg-feltet. Kontrakten er verdt rundt 3,8 milliarder kroner.
Les mer om:

Flytende CO2 skal gi milliarder for Statoil i USA

Flytende CO2 skal gi Statoil milliardgevinster i amerikanske skiferoljefelt. Med 70 dollar fatet skal Statoils virksomhet på land levere rundt 16 milliarder kroner i kontantstrøm de neste tre årene.
Les mer om:

Fra mareritt til milliardgevinst

Flytende CO2 skal gi Statoil milliardgevinster i det som til nå har vært et mareritt i amerikanske skiferoljefelt. Med 70 dollar fatet skal Statoils virksomhet på land levere rundt 16 milliarder kroner i kontantstrøm de neste tre årene.
Les mer om:

15 år i Statoils tjeneste. Nå blir det minst ett år til

Eidesvik Offshore sitt fartøy Viking Energy har vært på kontakt til Statoil siden det ble levert i april 2003. Nå klargjøres skipet for landstrøm, før en ny kontraktforlengelse starter i april.

Nå tjener Statoil endelig penger i USA

LONDON: For to år siden lanserte Torgrim Reitan et hårete mål for at Statoil skulle gå i pluss i USA. Nå er målet nådd.
Les mer om:

Gigantfeltet Johan Sverdrup vil tjene vel 9 millioner kroner i timen – med dagens oljepris.

Da oljekrisen feide inn over norsk sokkel for tre år siden, fryktet mange at gigantfeltet Johan Sverdrup skulle bli ulønnsomt. Statoil har snudd det til en pengemaskin.

Statoil: Sterkt resultat og høy inntjening i fjerde kvartal

Statoil hadde rekordhøy produksjon både i siste kvartal og i 2017 som helhet. Med sterke priser gir det mye penger i kassa.
Les mer om: