Nyheter om Statkraft


Skal snakke videre med Skagerak Energi

Med Statkraft som «coach» har Agder Energi og Skagerak Energi bestemt seg for å snakke konkret om fusjon. Men de vanskelige temaene har de ikke tatt i ennå.

Energifusjonen: Endelig møtes de ansikt til ansikt

Torsdag og fredag treffes Agder Energi, Skagerak Energi og Statkraft til samtaler i Oslo. Ambisjon: Å finne ut om det har noen hensikt å snakke konkret om fusjon.

Vindparker nytt marked for Axess(pluss)

Axess i Molde har fått en kontrakt som sakkyndig kontrollør for alle Statkraft sine vindparker i Norge. Dermed har Molde-selskapet gått inn på et nytt marked.
Les mer om:

Statkraft selger seg ut av nok en havvindpark

Statkraft selger sin andel av det britiske havvindprosjektet Dudgeon for 6,2 milliarder kroner. 
Les mer om:

Bonde-jubel over fabrikk for biodrivstoff

Statkraft skal lage biodrivstoff av norske trestokker.
Les mer om:

Etterlyser flere lokale søkere til lederstillinger(pluss)

Statkraft søker nå etter byggeledere og helse- og sikkerhetskoordinatorer til vindkraftprosjektene Harbaksfjellet og Kvenndalsfjellet i Åfjord i tillegg til Geitfjellet i Snillfjord.

Statkraft kommer på banen

Mer enn ett år etter at Statkraft tok initiativ til å fusjonere Agder Energi og Skagerak Energi, kommer selskapet på banen.

Dammer og turbiner kan løse eierfloke

At Statkraft tar med seg ut deler av produksjonsanleggene til Agder Energi og Skagerak Energi, kan løse eierfloken i en mulig sammenslåing. Løsningen skisseres i fusjonsanalysen.

Første dag på jobb

De første ni utvalgte driftsoperatørene i organisasjonen til Statkraft stilte opp i Åfjord til første arbeidsdag 1. november. – Nå ligger innføring i jobben og ei grundig opplæring foran dem, opplyser kommunikasjonsansvarlig Geir Fuglseth.
Les mer om:

Kraftutbygging truer 10 000 år gammel ørret

TOKKE (NRK): Ørreten i Bandak i Telemark har vært der siden istiden. Nå krever fiskeentusiaster at Statkraft bygger fisketrapp for å hindre at den dør ut.
Les mer om:

– Legger igjen 100 millioner

Sør-Trøndelag fylke og Statkraft skreiv tirsdag kveld under kontrakt om bygging av ny fylkesveg til Stoksund. – Uten dette uvanlige samarbeidet hadde ikke dette gått. Dette er utrulig artig å være med på, sier samferdselssjef Oddveig Kipperberg.

– Det ser ganske fælt ut, dei har rasert den gamle stølsvegen

På Høyangerfjellet held Statkraft på med eit linjeprosjekt. Til dette nyttar dei store anleggsmaskiner og har greve opptil to meter nedi terrenget for å få frakta inn utstyret.

Nytt industrieventyr kan gi 500 arbeidsplasser

Statkraft vil satse på Skien og bygge et 2000 mål stort datasenter på Gromstul. Dette vil gi mange arbeidsplasser og øke attraksjonen til Grenland som arbeidsområde.
Les mer om:

Adkomstvegen ferdig om få dager

Syltern er i innspurten i arbeidet med adkomstvegen til Storheia. – De holder på å rigge ned og finpusse. Veidekke er på veg inn, opplyser Rolf Sterten i Statkraft.
Les mer om:

Søviknes vil ha endringer: – Det bør skje noe

Mens fusjonssamtalene mellom Agder Energi og Skagerak Energi snaut nok er kommet i gang, mer enn et halvt år etter at Statkraft ga startsignalet, mener olje- og energiminister Terje Søviknes at bransjen er moden for strukturendringer.

River gammel linje og bygger ny

Demontering av den ene overføringslinja til Statkraft mellom Ertsmyra ved Tonstad og Raustad ved Feda er i full gang.
Les mer om:

Svar til Agder Energi

Vi utfordret Agder Energi og Statkraft, som sammen eier konsesjonen til Kvinesheia Vindkraftverk, om ikke å realisere eller selge konsesjonen, og på den måten redde nær 10 km2 villmark i Agder. Agder Energi svarte oss her torsdag 23.03.

Dropper ny kai i Einarsdalen

Statkraft vil frakte alle vindturbinene til Roan vindpark gjennom selve vindparken.
Les mer om:

Vil ikke avskrive Kvinesheia vindpark

I et åpent brev til Agder Energi og Statkraft, eierne av SAE Vind, ber Naturvernforbundet i Vest-Agder om at vi avskriver konsesjonen til Kvinesheia vindpark som tap.

– Statkraft vil bidra med 25 millioner kroner

Planene om ny vei i Berfjorden vil bli støttet av Statkraft med midler.
Les mer om:

Åpent brev til Agder Energi og Statkraft om Kvinesheia Vindkraftverk

Vi har merket oss at dere ikke vil investere i vindkraftverk verken i Norge eller Sverige og har solgt alle konsesjonene deres.

Italiensk selskap saksøker Statkraft

Statkraft saksøkes av en tidligere entreprenør i Tyrkia, som truer med å holde flere navngitte topper personlig ansvarlig for prosjektet med Cetin-demningen.
Les mer om:

Statkraft har varslet Økokrim om mulig korrupsjon i Brasil

Statkraft har varslet Økokrim og regjeringen om at det kan ha forekommet korrupsjon i et selskap de eier i Brasil, melder Dagens Næringsliv.

Statkraft har varslet Økokrim om mulig korrupsjon i Brasil

Statkraft har varslet Økokrim og regjeringen om at det kan ha forekommet korrupsjon i et selskap de eier i Brasil, melder Dagens Næringsliv.

Har fortsatt tro på energifusjon

Agder Energi og Skagerak Energi har ikke kommet videre i spørsmålet om fusjon. Men Statkraft har fortsatt tro på prosjektet.