Nyheter om Star Wars


Mark Hamill dukker opp i «The Mandalorian»

Det er i seriens femte episode at Hamill gjør seg gjeldende, men det er ikke i rollen som Luke Skywalker, dersom noen trodde det. I stedet har Hamill stemmen til en droide som arbeider i kantinen på planeten Tatooine, for øvrig den samme som er med i den første Star Wars-filmen. «The Mandalorian» sendes på Disney+ som åpner i Norge den 15. september. Disney+ er en strømmetjeneste som rommer materiale fra Disney, Pixar, Marvel, Star Wars og National Geographic.

Disney+ i Norge: Annonserer dato og norske priser

Disney+ blir tilgjengelig i Norge 15. september. I en e-post til 730.no bekrefter The Walt Disney Company den norske datoen for streamingtjenesten. Samme dag åpner de i syv andre land i Europa: Danmark, Sverige, Finland, Island, Portugal, Belgia og Luxemburg. Den norske prisen blir 69 kroner i måneden. Man kan også betale 689 kroner for et år, som vil si 57 kroner per måned. Prisene er lavere enn konkurrentene, som for eksempel Netflix og HBO.

Da 5 Bloods: Spike Lee slipper traileren til sin Netflix-film

Spike Lee har flaks som slipper sin nye film via Netflix, jamfør koronakrisen. Netflix er også heldige som får en ny Spike Lee-joint. Hans forrige, BlackkKlansman fra 2018, ble Oscar-nominert til årets beste film. Traileren til Da 5 Bloods kom i kveld. Se den nedenfor. Den legendariske regissørens nye film handler om fire afrikansk-amerikanske krigsveteraner som tjenestegjorde i Vietnam.

Taika Waititi skal regissere nye Star Wars

Taika Waititi skal regissere neste Star Wars. Det bekrefter Lucasfilm og Disney i kveld. Regissøren ble stort sett hyllet for Thor: Ragnarok, hvor nyzealanderen også spiller alienen Korg. Taika Waititi var nylig aktuell med sin mørke komedie Jojo Rabbit, som ble nominert til seks Oscar priser. 44-åringen spiller her Adolf Hitler. Saken oppdateres straks…   The post Taika Waititi skal regissere nye Star Wars appeared first on 730.no.
Les mer om:

Manuel Neuer: «Det er ikke dette Bayern jeg kjenner»

Kontraktsforhandlinger er ment å være en fortrolig prosess. Etter ni år i klubben trodde Manual Neuer at dette var en selvfølge. Før denne uken.

Se første bilde av Zendaya som Chani i Dune med Timothée Chalamet

Timothée Chalamet og Zendaya teamer opp i Dune. I går kom det første bildet av Oscar-nominerte Timmy som Paul Atreides på hjemplaneten Caladan. Nå er får vi via Vanity Fair se ham på ørkenplaneten Arrakis alias Dune, hvor han etterhvert møter mystiske, blåøyde Chani, spilt av Zendaya. Som han forelsker seg i?

Første titt på Timothée Chalamet som Paul Atreides i Dune

Dune får – etter planen – premiere i desember, men teasingen har startet. OPPDATERT 14.

Childish Gambino alias Donald Glover overrasker med album med Ariana Grande, SZA og 21 Savage

Koronaviruset stanser ikke musikken! Her har du noe å hygge deg med under karantenen… Til tross for at Donald Trump har erklært «nasjonal krise» i USA, overrasker Childish Gambino ved å slippe albumet Donald Glover Presents. I skrivende stund kan platen foreløpig kun streames på hans nettsted. På settet, som består av 12 låter, har Donald Glover alias Childish Gambino med Ariana Grande, 21 Savage og SZA. Albumet har med den tidligere utgitte singelen «Feels Like Summer». Hør en snippet av Childish Gambino med Ariana Grande nedenfor og stream hele albumet på nettstedet.

Porsche flyr i Star Wars … Eller?

Det var ikke tilfeldig at en stor Taycan-presentasjon og premieren på siste Star Wars film skjedde samtidig i Los Angeles. Porsche er nemlig blitt en del av galaksen.

Game of Thrones-stjerne død

Den svenskfødte skuespilleren Max Von Sydow er død, 90 år gammel. Han spilte i en rekke anerkjente filmer og serier, deriblant Game of Thrones og Star Wars.

The Green Knight: Eventyrlig fantasy med Dev Patel og Alicia Vikander

I en tid da ære var alt, da mot skapte konger… Gjør deg klar for Dev Patel som Sir Gawain; en av ridderne rundt Kong Arthurs berømte runde bord. Eventyrfilmen The Green Knight følger kongens nevø Gawain som legger ut på ferd for å bekjempe den gigantiske, mystiske Grønne ridderen. Karakteren The Green Knight heter egentlig Bertilak de Hautdesert og dukker opp i Sir Gawain and the Green Knight, skrevet av britiske Gawain Poet alias Perledikteren på 1300-tallet.

Disney-sjefen går av etter 15 år

Bob Iger (69) har ledet Disney gjennom en rekke store oppkjøp de siste årene. Under hans ledelse har selskapet femdoblet seg i verdi og slukt kjente merkenavn som Star Wars, Pixar, Marvel og Fox Entertainment. Noe av det siste han gjorde var å lede Disneys etablering av en konkurrent til strømmegiganten Netflix. Påtroppende konsernsjef Bob Chapek er rekruttert fra egne rekker. Han kommer fra jobben som styreleder for blant annet Disneys fornøyelsesparker og opplevelser. LES OGSÅ: Hudfletter Amazon for scener i ny serie. Iger vil derimot ikke forlate Disney helt. Han har kontrakt fram til 31.

De mest verdifulle fra 16 til 40 år

Det er vanvittige penger i fotball, drevet frem av ca 3,5 milliarder fans. Vi leser ofte om spillere som selges for millioner av kroner og i noen tilfelle milliarder. Lovende talenter som Ansu Fati, som bare er 17 år gammel er verdt 400 millioner og Cristinao Ronaldo som har vært på topp lenge har fortsatt meget høy verdi til tross for at karrièren nærmer seg slutten. Les: Star Wars: Rogue One «forløper» TV-serie begynner å filme snart Hver spiller har en pris – uansett hvilken alder de er.

NRK og TV 2 sikrer skiskyting til 2030

NRK og TV 2 har gjennom EBU sikret seg rettighetene til verdenscup og VM i skiskyting fram til 2026, med mulighet til forlengelse av avtalen frem til 2030. – Det er en stor dag for både NRK og TV 2, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og TV 2-sjef Olav T. Sandnes. Det er NRK som i dag har skiskytterrettighetene fram til vinteren 2021/22.  Les: ESPN: United sender ut signaler om Pogba -Vi er glade for at vi sammen har klart å sikre skiskyting på frie og åpne kanaler for publikum i Norge.

Tore på sporet er perfekt som ny styreleder i Rosenborg

Det er ingen som har mer erfaring med å finne folk enn Tore Strømøy. – En kar som kan finne en bortkommen far i Chile, en mor som la igjen sin datter på en kirketrapp og tvillinger som ikke var klar over at den andre eksisterte vil enkelt finne fotballtalenter på de merkeligste steder. Etter å ha lett lenge, vi har glemt å spise, så nervøse var vi kom vi frem til huset der fotballtalentet bor. Forsiktig ringer vi på døren og ut strømmer moren og faren, en lillebror og en storesøster som er på besøk fra storbyen for anledningen.

Alexander Tettey forlenger

Alexander Tettey har vært i Norwich siden 2012 og har vært trofast med klubben i både opp og nedturer. – Nå går det ikke spesielt bra i Premier League. Siste plass meg et godt stykke opp til sikker plass. Vanskelig, men slettes ikke umulig. 33-åringen sier at hans familie trives svært godt i Norwich og at det er en viktig grunn til at han nå har signert. Les: Liverpool vil kapre en av Europas aller største overraskelser 2Når familien min er lykkelig, er jeg lykkelig.

Disney+ røper hvor mange abonnenter de har etter tre måneder: 26,5 millioner

Kembosuksess for Netflix’ og HBOs nye konkurrent. I kveld røper Disney+ at de nå har 26,5 millioner abonnenter kun tre måneder etter at streaming-tjenesten ble lansert, ifølge Deadline. «Kanalen» finnes foreløpig i seks land, og lanseres i åtte nye land 24. mars. Men kongeriket vårt er ikke topp pri? Norge og resten av Norden skulle opprinnelig også få Disney+ den sammen datoen, men denne lanseringen har blitt utsatt til «sommeren». Samtidig med Norden, rulles Disney Plus også ut i Belgia og Portugal.

George Lucas’ favorittkarakter kan gjøre uventet «Star Wars»-comeback

En av de virkelig store snakkisene i forbindelse med fjorårets D23-arrangement var avsløringen om at Ewan McGregor ville vende tilbake til «Star Wars»-universet i rollen som Obi-Wan Kenobi. Obi-Wan Kenobi ble først udødeliggjort av Alec Guinness i den originale «Star Wars»-trilogien på 1970- og 1980-tallet før McGregor spilte en yngre utgave i prequel-trilogien som ble rullet ut mellom 1999 og 2005.

Kraften er fremdeles med Star Wars

Bare de to tidligere kapitlene i «Star Wars»-sagaen, «The Force Awakens» og «The Last Jedi», har gjort det bedre i en desember-premiere, ifølge Disney. «The Rise of Skywalker» er den siste filmen i oppfølgertrilogien. Avslutningsfilmen har splittet anmelderne, men har blitt en publikumsfavoritt. LES OGSÅ: Strømmegodbitene vi gleder oss til. Filmen er den tredje mest sette dette året, slått av «Avengers: Endgame» og «Løvenes konge», også disse fra Disney. I Norge sørget filmen for årets beste premieredag på kino og ble sett av nær 70.000 onsdag 18.

Se bildene: Disse så kinopremieren på Star Wars

Onsdag var det duket for premiere Star Wars: The Rise of the Skywalker, den siste planlagte filmen i Star Wars-serien.
Les mer om:

Filmanmeldelse: «Etter 42 år har Disney klart det umulige»

Alle gode ting tar en gang slutt, og Star Wars burde tatt slutt for flere tiår siden.
Les mer om:

Adam Driver forlot intervju om Netflix’ Marriage Story

Adam Driver stjeler showet i den ene suksessen etter den andre. Denne måneden er Girls- og Star Wars-stjernen aktuell med Netflix’ Marriage Story sammen med Scarlett Johansson, en film 730s anmelder anbefaler på det sterkeste. I den forbindelse stiller han opp i en rekke intervjuer, men av ukjente grunner avbrøt han ett denne uken. Det melder The Daily Beast. Årsaken kan være at Adam hater å se eller høre sitt eget skuespill. Intervjuet var med Terry Gross fra Fresh Air på radiokanalen NPR.

Star Wars guide: 5000 billetter solgt i Stavanger og Sandnes

Star Wars-filmene har blitt mer enn bare filmer for veldig mange. Nå kommer siste film i Skywalker-sagaen; «Episode IX – The Rise of Skywalker».

Viser Star Wars 38 timer i strekk - også midt på natta

Onsdag har den nye Star Wars-filmen verdenspremiere på kino. Odeon Storo viser filmen 38 timer i strekk, og har til enhver tid seks Star Wars-visninger gjennom den hektiske premieretiden.
Les mer om:

Solskjær om egen spiller: Han har alt Ronaldo hadde i United-drakten

Når Ronaldo-navnet brukes på Old Trafford er det med stor respekt.