Nyheter om Stangeland


Nå er det slutt på tomgang timesvis hver dag

Gravemaskinene hos Stangeland Maskin gikk på tomgang mer enn en tredjedel av arbeidsdagen. Nå har entreprenøren kuttet tomgangskjøringen betydelig.
Les mer om:

Kristen friskole møter motbør i Sandnes

En ny kristen friskole kan se dagens lys på Stangeland – bare fire kilometer unna den etablerte kristne skolen på Lura. Rådmannen er negativ til etableringen, og peker på at bare 4 av 10 friskole-plasser i kommunen er i bruk i dag.
Les mer om:

Equinors plattformsjef: - Olje for en milliard på tre dager

NORDSJØEN: - Når vi er fullt utbygd felt i 2022, kan vi produsere for en milliard på tre dager, anslår plattformsjef Torkjell Stangeland på Johan Sverdrup-feltet.
Les mer om:

E39: Eigersund sendte bompengesaken tilbake

– Jeg krever ikke å få viljen min, men jeg krever å bli hørt, sa ordfører Odd Stangeland. Sammen med KrF, V og SV fikk Ap flertall for å sende E39-saken tilbake.

«Pokkers hønsehjerner»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Sirdal kommune har mottatt flere skriftlige henvendelser i kjølvannet av administrasjonens bollenekt. Bollene fikk senere kommunens velsignelse, og alle elever ved Sinnes skule fikk endatil boller av rådmannen som et symbol på kommunal bollefred.Henvendelsene til Sirdal kommune viser stort engasjement fra avsenders side.- HØNSEHJERNER: 14. mai mottok kommunen et anonymt brev hvor de ansvarlige i saken får passet påskrevet.

- Ugreit at Ap vil snu bommen på bybrua uten å gjøre noe med bommene i Tananger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

- Gratulerer med dagen, sørabygda!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Over kan du se bilder fra barnetoget i sørabygda.17. mai-været kunne vel ikke vært finere enn hva det er i dag. I strålende solskinn samlet folk seg fra sørabygda ved Hålandsmarka barnehage for å gå i tog.Anført av Olav Stangeland i veteranbrannbil sang barnehagebarna og skoleelevene seg gjennom toget; Håland skole, Håland og Dysjaland skolekorps, Høgeholen barnehage, Tjelta barnehage, Hålandsmarka barnehage og Dysjaland skule.

Har sagt nei til videre forhandlinger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)MUSEUM: Etter at stiftelsen Rogaland Krigshistorisk Museum (RKM) valgte å si opp avtalen mellom museet, Jærmuseet og Sola kommune tilbake i 2016, har det pågått arbeid og forhandlinger for å finne en ny og levedyktig ordning mellom partene. Krigsmuseet har blant annet blitt tilbudt en brakkerigg på 150 kvadratmeter i Sømmevågen, samt magasinlagring i kjelleren på den gamle befalsmessa ved Sola Sjø.

- Potten er så liten at det ikke en gang er knapper og glansbilder

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg mener ærlig talt det er uhørt at regjeringen kan snakke så mye om hvor viktig det er med kjøkken på sykehjemmene og så komme med en tilskuddspott som ikke er på mer enn 12,5 millioner kroner. Det er ikke en gang knapper og glansbilder, mener Siv-Len Strandskog, gruppeleder i Sola Ap.Samtlige parti i Sola har sagt at de vil ha produksjonskjøkken tilbake i kommunal regi på sykehjemmene.

Disse vil ha din stemme til høsten

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tirsdag behandler valgstyret listene som er meldt inn til kommunevalget i høst. I dag sitter det representanter fra åtte parti i kommunestyret. Tanangerlisten stiller ikke til valg, men Folkeaksjonen nei til mer bompenger og Rødt har levert valglister. SV er tilbake etter å ha vært ute av kommunestyret siden 2014.Arbeiderpartiet: 39 på listen. 19 kvinner.

Stangeland med kraftig resultathopp

Stangeland-konsernet oppnådde en formidabel økning i overskuddet fra 2017 til i fjor. Men eierne – far og sønn Olav og Tommy Stangeland – henter ut «bare» 30 millioner i utbytte.
Les mer om:

Ordføreren om E39-anbefalingen: - Veldig bra

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Veldig bra.Slik reagerer ordfører Odd Stangeland da DT forteller at Vegvesenet nå har anbefalingen sin klar.At de anbefaler R1, den innerste av traseene, er ikke overraskende. Men at de samtidig spesifikt vil ha en høring om «positive lokale ringvirkninger» for alternativ R2, er Stangeland fornøyd med.- Nå får vi en anledning til å vise hvorfor vi mener R2 er et klart bedre alternativ for Eigersund.

Time-politikarane sa ja til bom med 17 mot 10 røyster

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Med 17 mot 10 røyster sa Time-politikarane ja til Utbyggingspakke Jæren.

Husfliden åpner dørene til utstilling

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)HUSFLID: Det siste året har medlemmene i Sola Husflidslag vært samlet i lånte lokaler, eller privat hos hverandre. Brakken de holder til i, de gamle SFO-lokalene til Stangeland skole, fikk store vannskader og måtte fraflyttes.- Det var store skader her, men vi fikk heldigvis reddet det meste, forteller Wenche Falkenhaug.Unike bruksgjenstander Hun roser kommunen for å ha jobbet med å få fikset lokalene deres.

Vil vita meir om verknadene for Eigersundsområdet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Planforslaget med anbefaling av korridorar blei tysdag sendt over frå Statens vegvesen til departementet.- Korridorane A1 i Agder og R1 i Rogaland med variantane V2b, V3a og V4a er det beste utgangspunktet for vidare regulering, konkluderer Statens vegvesen.Det er tre korte delstrekningar langs R1 det er to variantar på.

Dekorutleie til selskaper, avfallshåndtering og entreprenørtjenester er noe av det solabuen satser på

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Her er listen over nystartede selskap og enkeltpersonforetak som etablerte seg i Sola i april:Dekor stylistene AS: Ane Kristine Aarflot Helleland er daglig leder og styreleder i det nystartede selskapet. Selskapet holder til i Tananger og skal drive med utleie av dekorasjon til fest og bryllup til privat og bedrift.Harveland Eiendom AS har adresse i Tananger og driver med utleie og utvikling av egen eiendom.

Rådmannen anbefaler å droppe ny svømmehall på Lagård

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Egersund svømmeklubb har hatt planene for en ny svømmehall klare lenge. Tegningene var ferdige for to år siden. "Dette er en fantastisk mulighet for oss", sa leder i svømmeklubben den gang.

Åpner ny kafé på Stangelandssenteret som skal servere kaffe og retter laget av overskuddsmat

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KAFE: - Jeg satt med store ambisjoner i et lite bøttekott her. Det var mange ganger jeg tvilte på meg selv, men jeg tvilte aldri på at dette var et godt prosjekt og etter hvert begynte andre også å se det. Det er kjekt at det ble noe av, sier Sven Are Ek.Han sitter i den gamle gymsalen til Stangeland skole på Stangelandssenteret.

Vetle (21) er aller første vinner: – Veldig gøy

Vetle Stangeland (21) ble mandag kveld den første vinneren av Fred Anton Maiers minnepokal.
Les mer om:

Har sanert siden september: - Naboene har gitt oss kaker, konfekt og boller

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det gir oss ekstra glede i å komme på jobb, sier Ole Andreas Sørensen.For mens det ofte kan virke som folk ikke kan fordra at entreprenører river opp gata deres eller hamrer i vei fra tidlig om morgenen, så har nabolaget i Fredtunvegen og Mostunvegen tatt i mot Stangeland Maskin med åpen armer.- Vi har revet opp veiene, gravd oss inn på eiendommer og sperret gårdsrommet. Og så kommer de med kaker, boller og konfekt til oss.

Ministeren opna prima fabrikk

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Torsdag føremiddag blei fabrikken Prima Protein offisielt opna.

Har klart å snu elevtallet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Grunnlaget for Sirdal videregående er nå at søkertallene til skolen ser adskillig bedre ut. Prosjektet «Førstevalg Sirdal» har gitt merkbar positiv effekt på søkertallene til langrenn og skiskyting. På samme måte har man tro på at stillingen som spillerutvikler ved Tonstad IL skal bidra til å få søkertallene på fotball opp igjen fra høsten 2020.Skolen har 90 elevplasser (30 elever i hver klasse).

Denne gjengen skal jobbe for demente i Sola

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Sola demensforening ble etablert i mai 2016. Foreningen skal være en støtte for personer med demenssykdom og deres pårørende og hjelpe til med å finne frem i hjelpeapparatet.Nylig ble årsmøtet avholdt og nytt styre valgt. Lise Løland er styreleder, mens Barbro Bjørnsen er nestleder. Hagbardt Christensen er kasserer, Kirsten H. Sola sekretær og styremedlem, og Svein Ingebretsen er styremedlem.