Nyheter om Stabæk


Henter landslagsback Hörður Ingi Gunnarsson fra den islandske toppklubben Hafnarfjördur

Sogndal med Tore André Flo som hovedtrener er blant de fire lagene som vi i Sporten.com mener kjemper om de to direkte opprykksplassene til Eliteserien. De fire er i tillegg til Sogndal, Mjøndalen, Stabæk og Fredrikstad.

22 nye utøvere klare for Beijing-OL

Det er nå tatt ut de siste 22 utøverne til OL i Beijing. Den norske troppen besto fra før av 59 utøvere. Torsdag ble den utvidet med i hovedsak skihoppere og alpinister.

Roberto D’Aversa fikk bare et halvt år som sjefen til Thorsby og Askindsen

Midtbanespiller har Morten Thorsby siden han sommeren 2019 kom på gratis overgang fra Heerenveen spilt seg inn i førsteelleveren til Sampdoria, Kristoffer Askildsen derimot, som Genoa klubben hentet fra Stabæk i fjor sommer har et stykke igjen. Sampdoria som er i trøbbel nede på 15.plass i Serie A har sparket manager Roberto D’Aversa. – Den italienske manageren som Sampdoria hentet fra Parma i fjor sommer fikk med andre ord bare et halvår ved roret. Les: ESPN: Everton har bestemt seg for manager Han erstattet da Claudio Ranieri, som senere gikk til Watford. | OFFICIAL U.C.

Pål (32) fra Bodø med nytt firma: - Ingen hemmelighet at folk ikke vil ha oss på besøk

I månedsskiftet november/desember i fjor startet Pål Alvarez Stabæk (32) skadedyrfirmaet Nord Skadedyrkontroll AS i hjembyen Bodø.
Les mer om:

Rosenborg åpner borte mot Glimt

Terminlisten for eliteserien i fotball for menn ble klar mandag. Den byr på storkamper allerede fra starten av. Blant annet skal Rosenborg og nytreneren Kjetil Rekdal besøke seriemester Bodø/Glimt allerede i åpningsrunden første helgen i april. I samme runde spilles også Molde – Vålerenga. Nyopprykkede HamKam, Jerv og Aalesund åpner med hjemmekamper mot henholdsvis Lillestrøm, Strømsgodset og Kristiansund. Førstnevnte kamp åpner Eliteserien 2. april klokken 16. Den norske fotballen «tjuvstarter» sesongen med åttedelsfinaler i NM. De spilles 12. og 13. mars.

Petter Strand slipper å bale rundt med Brann i OBOS-Ligaen

Årets OBOS-Liga sesong kommer til å bli tøff for Brann som rykket ned etter et kaotisk 2021. – Bergenslaget kommer til å kjempe mot Stabæk, Mjøndalen og Sogndal om opprykket, men det blir uten Petter Strand som tidligere i dag ble presentert som ny Vålerenga-spiller. Strand var Branns kaptein i store deler av fjorårssesongen, og er kjent for å være en som spiller med hjertet utenpå drakta.

Bob Bradley viste David Beckham hvordan jobben kan gjøres så mye, mye bedre

David Beckham har brukt de siste årene på å fortelle verden hvordan verdensstjernene kommer til å renne ned døra hos Inter Miami. Så langt har det blitt en Higuain og Blaise Matuidi. Bob Bradley har nå vist David Beckham at det er mulig å gjøre det så mye, mye bedre. Det er liten tvil om at det er Bob Bradley som fortsatt er helt for Stabæk fansen som skal ha æren over å ha bragt Napoli-stjerne Lorenzo Insigne til Toronto FC.

Bob Bradley lykkes i å lande Lorenzo Insigne signatur

Det er liten tvil om at det er Bob Bradley som fortsatt er helt for Stabæk fansen som skal ha æren over å ha bragt Napoli-stjerne Lorenzo Insigne til Toronto FC. – Det litt av en prestasjon å hente en spiller som er ettertraktet i alle de store ligaene til MLS og USA. Toronto FC bekrefter i dag avtalen om å signere Lorenzo Insigne på en gratis overgang til sommeren. Les: Goal: Spiller som Jack Grealish!

TV 2: Synne Jensen klar for spansk fotball

Spissen Synne Jensen (25) prøver igjen lykken i utlandet. Hun går fra Vålerenga til Real Sociedad, skriver TV 2. Det er Jensens agent, Jens Wenzl, som opplyser til kanalen at den norske landslagsspissen blir spaniaproff. Ifølge ham har Jensen undertegnet en kontrakt til sommeren 2024. Jensen har tidligere spilt for tyske Wolfsburg i én sesong. I Norge spilte hun toppseriefotball for LSK Kvinner, Kolbotn, Stabæk, Røa og Vålerenga. I VIF vant hun ett seriegull og to cuptitler i løpet av to sesonger. (NTB)

Hedenstad klar for Vålerenga

Vegar Eggen Hedenstad vender hjem til norsk eliteserie og har signert en treårskontrakt med Vålerenga. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider. Høyrebacken hentes fra tyrkiske Fatih Karagümrük, hvor han har spilt det siste året. 30-åringen har tidligere spilt i blant annet Stabæk, Rosenborg og Freiburg og slutter seg til Vålerenga 15. januar.

Botheim kan bli tidenes dyreste: – Som et eventyr

Erik Botheim (21) kom til Bodø/Glimt foran fjorårssesongen etter å ha slitt i Stabæk året før. Etter en fantastisk sesong i Nord-Norge ser det ut som spissen er på vei bort fra norsk fotball for en skyhøy sum.

100 millioner er fortsatt billig for Erik Botheim

Etter to seriegull på rad, spill i Europa og salg av spillere har Bodø/Glimt en bullsolid økonomi som vil gi klubben tilstrekkelige muskler til å holde seg i toppen i årene som kommer. – Nå blir klubbkassen proppfull samtidig som de mister en av sine aller viktigste spillere denne sesongen, akkurat som de gjorde før sesongen vi akkurat ferdig med. Det er absolutt ingen overraskelse at 21 år Erik Botheim er attraktiv på spillermarkedet, han følger Patrick Berg ut portene Aspmyra. – I går ble det klart Patrick Berg gikk til Ligue 1 for omtrent 40 millioner kroner.

Overrasket over utviklingen: – Dette bør være en vekker

SKIEN: Odd sine resultater etter at Mushaga Bakenga dro sier sitt. Spissen spilte sin siste kamp mot Viking 17.07, det var også sist gang Odd vant hjemme før seieren mot desperate Stabæk måtte hive spillere i angrep i helgen. Han har fulgt med fra Japan, og utviklingen har overrasket han.
Les mer om:

Nå har Bergen verken statsministeren eller en klubb i Eliteserien

Bergen med sine 265 470 innbyggere har etter dagens kvalikkamp mot Jerv opplevd det som tidligere statsminister Erna Solberg beskrev som en skrekkfilm. – Det stod 4 – 4 etter ekstraomganger og da var det ikke annet å gjøre enn å avgjøre det hele ved opprykk. Robert Taylors bom på Branns niende forsøk i straffesparkkonkurransen ble avgjørende. Rett etter ble Shuaibu Ibrahim straffehelt og sendte Jerv til øverste nivå i norsk fotball for første gang. Det skjedde passende nok i Grimstad-klubbens 100-årsjubileum. Skrekkfilmlignede fotballkamp i tåken.

Fredrik Brustad får med seg skryt på vei ut døra hos Mjøndalen

De siste sesongene har Mjøndalen levd på kanten av stupet og nesten mirakuløst klart å holde plassen i Eliteserien. I år ble serieavslutningen for tøff for at hovedtrener Vegar Hansen kunne trekke opp en overraskelse av hatten. Siste seriekamp var mot Bodø/Glimt hjemme på Consto Arena, tapet 0 – 3 forseglet nedrykket til OBOS-Ligaen. Les: De Bruyne og Manchester City er så til de grader klar for fotballmaraton i jula Den 32 år gamle angriperen Fredrik Brustad blir ikke med Mjøndalen videre.

Debutant klar for verdenscupen

Alpinist Markus Nordgård Fossland (22) får sin verdenscupdebut i italienske Val Gardena helgen før jul. 22-åringen får prøve seg etter gode resultater i europacupen. – Tidligere har han slitt med skader, men i år virker kjøringen lovende med blant annet en pallplass og gode resultater i europacupen. I Val Gardena er han først og fremst med for å lære, sier sportssjef for alpint i Norges Skiforbund, Claus Johan Ryste. Disse kjører super-G og utfor i Val Gardena 17.–18.

Kjønø etter nedturen: – Fotball på sitt verste

SKIEN (VG) (Odd – Stabæk 3–1) Eirik Kjønø (30) tok over jobben som Stabæk-sjef i juli, men fikk kun styre laget i Eliteserien i fem måneder. Søndag rykket de ned til Obos-ligaen.

Kjønø etter nedturen: – Fotball på sitt verste

SKIEN (VG) (Odd – Stabæk 3–1) Eirik Kjønø (30) tok over jobben som Stabæk-sjef i juli, men fikk kun styre laget i Eliteserien i fem måneder. Søndag rykket de ned til Obos-ligaen.

Stabæk rykket ned etter marerittkamp – straffemiss og sluttkollaps

Stabæk må spille 1. divisjon neste år etter å ha tapt 1-3 borte mot Odd i siste serierunde. Branns seier i Bergen sendte bæringene ned fra Eliteserien.

Tre poeng fra kampen: – Endelig er det over

SKIEN: Odd imponerte ingen mot Stabæk, men når desperasjonen tok overhånd for gjestene så vant Odd sin første kamp på det som kjennes som en aldri så liten evighet siden.
Les mer om:

De unge bergenserne reddet Brann i vanvittig drama

Aune Heggebø og David Wolfe scoret målene Brann trengte. Stabæk tapte. Dermed kan Brann unngå nedrykk.
Les mer om:

Brann klar for kvalik mot Jerv

Brann kapret kvalikplassen, mens Stabæk og Mjøndalen rykker ned fra Eliteserien etter en høydramatisk sisterunde. Brann vant 2-1 mot Sarpsborg, mens Stabæk og Mjøndalen tapte.

Brann reddet kvalik mot Jerv – Stabæk og Mjøndalen rett ned

BERGEN/SKIEN/MJØNDALEN (VG) (Brann-Sarpsborg 08 2–1, Odd-Stabæk 3–1, Mjøndalen-Bodø/Glimt 0–3) Odd sendte Stabæk ned i Obos-ligaen og forærte dermed Brann sjansen til å beholde eliteserieplassen – som de lokale ungguttene grep med begge hender.
Les mer om:

Denne trengte du, Jan-Frode

SKIEN: (Odd – Stabæk 3-1) Problemene til Odd var på ingen som helst måte borte mot Stabæk, men laget avsluttet i det minste sesongen med seier.
Les mer om:

Bodø/Glimt sikret gull

Bodø/Glimt er seriemester i 2021. Bodøværingene forsvarte dermed fjorårets gull. 3-0-seieren sendte samtidig Mjøndalen ned i Obosligaen. Der får de selskap av Stabæk.
Les mer om: