Nyheter om Stabæk


Skjønsberg inn i landslaget

Tidligere Stabæk-spiller Morten Morisbak Skjønsberg er ansatt som ny medieansvarlig for herrelandslaget i fotball. Han har inntil nylig vært ekspert for NRK, ved siden av å ha jobb som kommunikasjonsrådgiver i Statens Arbeidsmiljøinstitutt. Tidligere har Skjønsberg vært kaptein i Stabæk, hvor han fikk nærmere 400 kamper, og han har én landskamp for Norge. I tillegg har han spilt tre sesonger i svenske Norrköping. – Det blir gøy å få jobbe tett med gutta som jeg tidligere sparket på skinnleggen, en talentfull gjeng med mange sterke personligheter.
Les mer om:

Henter ny hovedtrener hos Norges Fotballforbund

I begynnelsen av februar sluttet Grorud sin hovedtrener Eirik Kjønø etter syv år i klubben. – Han gikk inn som en del av trenerteamet til Jan Jönsson i Stabæk etter å ha først ledet den «lille» hovedstadsklubben opp til OBOS-Ligaen og så mot alle odds overlevde. Stabæk og Grorud har inngått et omfattende samarbeide om spillerutvikling og resurser, litt som vi har sett i Trøndelag mellom Rosenborg og Ranheim. – Nå har de funnet en erstatter for Eirik Kjønø i Norges Fotballforbund. Les: Schalke 04 i krise!

Tre klubbar vil boikotte VM

Tre norske klubbar vil ha boikott av fotball-VM i Qatar neste år, viser ei rundspørjing NTB har gjort. Minst fire andre vurderer saka. Fotballpresident Terje Svendsen seier at NFF har prøvd å betre forholdet til arbeidarane i Qatar gjennom dialog. – Haldninga vår så langt har vore å følgje Amnesty Internationals tilråding om å påverke i staden for å boikotte. Så vil vi lytte til fotballfamilien, seier Svendsen til NTB. Tromsø kravde fredag at Noreg boikottar VM i Qatar.

Stabæk får hodehjelp: – Haaland, Ødegaard og Ajer gjør det

Stabæk Fotball skal satse på mental trening fremover. Hege Brekke skal hjelpe klubben til toppen igjen.

Alle vinterens overganger i Eliteserien

Vinteren i Norge er vesentlig mer aktiv en de store ligaene ute i Europa. – Hovedgrunnen til det er som de fleste vet at våre serier starter og slutter innenfor et år, mens Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A og Ligue 1 har oppstart om høsten med konklusjon før sommeren.

Solskjærs hastverk kan bare bety én ting

United-supporterne pustet lettet ut da Solskjær og gjengen forlot Real Sociedad på perongen i andre omgang og fosset inn til 4-0 seier i Europaligaens 16. delsfinalekamp. For det første, tåpelige poengdelinger fra Premier League var historie. For det andre, United begynner allerede å få valuta for 200-millioner kroners investeringen. Amad Diallo fikk ikke mange minuttene på banen, men likevel. Opplevelsen av å være i gang for real var viktig, selv om det ikke er altfor mange ukene siden 18-åringen landet i Manchester.

Skaffet Stabæk 10 millioner for et år siden, nå går reisen videre vestover

For litt over et år siden tjente Stabæk 10 millioner kroner på å selge Ronald Hernandez til skotske Aberdeen. – Det var ikke noen stor suksess verken for klubben eller den meget trivelige venezuelanske høyrebacken. Nå håper 23 åringen at karrieren skal skyte fart igjen i Atlanta United. MLS klubben jobber knallhard for at årets sesong skal bli vesentlig bedre enn den siste. – Aberdeen ville helst gjennomføre et salg, men i første omgang dreier det seg om en låneavtale for Hernandez.

— En kamp begge lag må vinne

Stabæk Momentum stakk av gårde med alle poengene i bunnoppgjøret.
Les mer om:

RBK fristilte spiss fra kontrakten

Angrepsspilleren Erik Botheim er fristilt fra sin kontrakt med Rosenborg og står fritt til å finne seg en ny klubb. Det bekrefter RBK på sine nettsider mandag kveld. Spilleren og klubbledelsen på Lerkendal skal ha vært enige om termineringen av 21-åringens avtale. – Sammen kom vi fram til at dette var den beste løsningen for begge parter, bekrefter sportslig leder Mikael Dorsin i en uttalelse. – Erik er fremdeles en ung og fremadstormende spiller, men han trenger spilletid. Vi ønsker han lykke til videre, sier Rosenborg-trener Åge Hareide. Botheim var utlånt til Stabæk i fjor høst.

Emil Bohinen blir Russland-proff

Midtbanespilleren Emil Bohinen (21) er solgt fra Stabæk til den russiske storklubben CSKA Moskva og har undertegnet en 4,5-årskontrakt.
Les mer om:

Lillestrøm har løst sitt keeperproblem

LSK er enig med Molde om en utlånsavtale for den spanskfødte keeperen med belgisk pass 25 år gamle Alejandro «Alex» Craninx. Real Madrid hentet Alex som 14-åring, og spilte blant annet sammen med Martin Ødegaard på storlagets B-lag. Nå håper den 1,97 meter høye keeperen å slå ut i full blomst i LSK. Les: Stabæk bekrefter salg av Emil Bohinen Jeg er veldig glad for å være her. Jeg ser fram til en god sesong og håper at jeg kan bidra til at Lillestrøm gjør det bra i Eliteserie-comebacket.

Emil Bohinen blir Russland-proff

Midtbanespilleren Emil Bohinen (21) er solgt fra Stabæk til den russiske storklubben CSKA Moskva og har undertegnet en 4,5-årskontrakt.
Les mer om:

Sikret seg først Upamecano, nå går Bayern for neste United-mål

Manchester United var lenge linket til den hotteste midtstopperen på markedet om dagen, Dayot Upamecano. Selv om han til tider ble rundspilt på Old Trafford i Champions League-kampen forrige oktober, har den unge franskmannen alt som skal til for å prege de største kampene. Verdens beste klubb, Bayern München, registerte selvfølgelig den sterke interessen for 22-åringen og tok grep denne uken.

Emil Bohinen blir Russland-proff

Midtbanespilleren Emil Bohinen (21) er solgt fra Stabæk til den russiske storklubben CSKA Moskva og har undertegnet en 4,5-årskontrakt.
Les mer om:

Stabæk bekrefter salg av Emil Bohinen

Stabæk ser sterke ut foran årets sesong, selv etter de nå har solgt sitt akademi produkt Emil Bohinen. For et par uker siden begynte ryktene å svirre om en overgang til den russiske storklubben CSKA Moskva. 21-åringen fra Billingstad som kom inn i Stabæk-akademiet allerede i 2012 og som har vært en del av Stabæks A-lag siden 2015 får støtte av alle på laget og i administrasjonen i klubben.

Bohinen klar for CSKA Moskva

Midtbanespilleren Emil Bohinen (21) er solgt fra Stabæk til den russiske storklubben CSKA Moskva og har undertegnet en 4,5-årskontrakt. Det opplyser CSKA på sitt nettsted. Klubben ligger på 2.-plass i den russiske eliteserien. Ifølge klubben er Emil Bohinen allerede ankommet klubbens treningsleir i Spania.

Bohinen klar for storklubb

Emil Bohinen er klar for CSKA Moskva. 21-åringen forlater dermed Stabæk til fordel for den russiske storklubben. Midtbanespilleren har signert en kontrakt ut 2024/2025-sesongen.
Les mer om:

Fra 50 søkere til fem kandidater for GIL: Har skilt klinten fra hveten

Etter at Eirik Kjønø forrige uke valgte å forlate jobben som hovedtrener i Grorud IL til fordel for å bli assistent i Stabæk, har Grorud IL opplevd en voldsom interesse for den ledige trenerjobben. Nå har de skilt klinten fra hveten og sitter igjen med fem kandidater de ser nærmere på.
Les mer om:

21 år gamle Max Aarons er garantert Premier League spiller igjen snart

Øverst på Championship tabellen finner du Norwich som etter en slapp fjorårs sesong rykket ned fra Premier League. – En som får mye skryt for sine prestasjoner denne sesongen er den 21 år gamle høyrebacken Max Aarons. Max Aarons har vokst betydelig i løpet av sine tre år for Norwich, han har en spillestil som passer perfekt inn i spillestilen til Manchester United manager Ole Gunnar Solskjær.

Skulle tilbake til Skandinavia – valgte selvfølgelig Sandefjord

Frederik Due har spilt for HB Køge og Randes før turen gikk over dammen. De siste to årene har det blitt spill for Hartford og Orange Coutny på dansken. Da tiden var klar for å vende tilbake til hjemtraktene falt valget på Eliteserien. Og Sandefjord. Les: Stabæk casher inn på Emil Bohinen -Jeg hadde et stort ønske om å vende tilbake til Skandinavia nå, og derfor passet det meg veldig godt. Jeg har hørt mye bra om Sandefjord, så jeg gleder meg utrolig mye til å komme i gang, sier Fredrik Due til klubbens hjemmside. Unfortunately it wasn’t enough for points.

Stabæk casher inn på Emil Bohinen

Emil Bohinen er nå hjemme og pakker kofferten, TV 2 melder at Stabæk har godtatt et bud på et tosifret antall millioner fra den russiske storklubben CSKA Moskva. – Han skal sette seg på flyet i retning Moskva på søndag for å bli enige om de personlige detaljene og gjennomgå den obligatoriske medisinske testen.

Massiv interesse: Telefonen står ikke stille, Richard ringes ned av folk som vil overta trenerjobben i Grorud Idrettslag

Etter at Eirik Kjønø torsdag kveld valgte å forlate jobben som hovedtrener i Grorud IL til fordel for assistenttrenerjobben i Stabæk, har ikke telefonen til hovedleder Richard Pedersen stått stille. Han har fått over 50 henvendelser fra hele Europa i håp om å få jobben.
Les mer om:

Bohinen nærmer seg russisk storklubb

Etter det TV 2 erfarer har Stabæk nå akseptert et bud fra CSKA Moskva på sin midtbaneprofil.
Les mer om:

Skuffet spillergruppe etter trenerens sjokk-exit

Spillergruppa til Grorud IL var helt uforberedt da Eirik Kjønø slapp nyheten om at han forlater klubben og stikker til Stabæk. I dag snakker kapteinen ut, og han er trist.
Les mer om:

Ny assistenttrener i Stabæk

Eirik Kjønø (29) slutter som trener for Grorud og blir assisten til Janne Jönsson i Stabæk. Det skriver klubben i en pressemelding. Kjønø går inn i et trenerteam bestående av Jönsson, Petter Belsvik, Øyvind Melling og Espen Granli. – Det tror jeg blir fint. Jeg gleder meg til noe nytt, til nye utfordringer. Stabæk er en veldig fin klubb, og jeg ser fram til å bli en del av trenerteamet, sier Kjønø til stabak.no.
Les mer om: