Nyheter om Stølen


– Kvart år gler eg meg til vi skal flytte på stølen, og det gjer kyrne òg!

Anna Karoline Ness, Lobygdé, fødd 1987
Les mer om:

«Kommunen har egentlig en solid økonomi, en av de beste i landet»

Pensjonistpartiets Harald Fagervold og Jan Stølen oppsummerer i dette leserinnlegget de siste fire årene i Indre Fosen kommune.
Les mer om:

Opna Stølen sjukeheim midlertidig

Haugesund kommune opna mondag eit midlertidig institusjonstilbod med fem plassar på det nedlagte Stølen sjukeheim, fire år etter at det blei lagt ned.
Les mer om:

Tre generasjoner lever i og med naturen

Familien Aslaksby åpner atter en gang stølen sin for kjente og ukjente
Les mer om:

UiO-rektor Svein Stølen tilbake på gamle tomter: – Vi sparket fotball til vi ble ropt inn

Svein Stølen (59) liker kommunikasjon. Han blogger og tvitrer daglig, gjerne om miljø, og sier det kunne vært jobben hans hvis han ikke var professor i kjemi. - Jeg var en pratmaker på skolen allerede fra første klasse, sier han.

Et lite skritt for miljøet på en veldig stor byggeplass

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GAUSTADBEKKDALEN/BLINDERN: Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) har ikledd seg blå hjelm, gul vest og vernesko, og klatrer ombord i en 25 tonn tung gravemaskin med grønne striper på den gule malingen - og bilde av et elektrisk støpsel. Og så utbryter hun: - Denne ser jo ut som en helt vanlig gravemaskin! Foto: Karl Andreas Kjelstrup Men det er den ikke.

Ikke penger til vikingtidsmuseum på budsjettet

Regjeringen gir ikke oppstartsbevilgning til det nye vikingtidsmuseet i det reviderte nasjonalbudsjettet. Det skuffer UiO-rektor Svein Stølen.
Les mer om:

Mange på jaktfeltstevne

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)For mange jegere er jaktfeltstevnet på Flikka liksom start på årets jaktsesong. I år deltok 100 personer på jaktfeltstevnet.Roger Haver skjøt 25 treff. Inga Røyland var beste dame med 20 treff, mens NM-mesteren Matthias Flikka stoppet på 24 treff, bare et bak vinneren.Skytingen var både på Flikka og på Stølen.Noen resultater: Klasse JEG K (Kvinner) 1. Irina Røyland - 20/12 2. Birgitte Spilde - 14/8 3. Lene Gyland - 13/8 4.

«Han har gitt tusenvis av innbyggere mulighet til å bli kjent med Oslo «på nytt»»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)OSLO: Flere er nå hedret med kulturpris og kunstnerpriser i Oslo. Cliff A. Moustache får Oslo bys kulturpris. Han er dramatiker og teaterregissør:- Cliff A. Moustache hedres med byens gjeveste kulturpris for sin mangeårige innsats for kulturlivet i Oslo.

- Kan ikke slippe alt vi har i hendene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Enhetsleder Geir Netland i Kvinesdal kommune har sendt inn en søknad om endring av konsesjon for bygging av Stølen kraftverk på Knaben. Tillatelsen fra 2012 innebar regulering av Finndalsvatnet og Bergetjørn og overføring av vann mellom Bergetjørn og Finndalsvatnet. Endringen som det søkes om innebærer at inntaket flyttes 780 meter nedenfor Dam Findalsvatn til der den gamle/ eksisterende inntaksdammen er.

Forsøker å få tak i gamle maskiner

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Prikkfrie finaler

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hverken Leif Sindre eller broren Joar Vetle M. Kongevold fra Flikka gjorde noen feil i finalen under lørdagen samlagstevne i felt i Heddeland og Breland.Med fullt hus i den innledende skytingen ble det 42 treff på begge. Også Øyvind Lilledrange skjøt 42 treff, men manglet tre innertreff på topplassen.

Raudt stiller liste i Klepp og Hå

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Tryllet fram egen kanin i barnehagen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Litt over 30 gjester var samlet i stua i Vibå musikkbarnehage på Klepp stasjon da Sirkus Rokkeline inntok scenen. Jakob Wiig er én av to fem-åringer i barnehagen og hadde fått ansvar for sitt eget trylleshow. Publikum fra 1. klasse ble sjokkert da han plutselig dro en kanin opp av flosshatten. Det var hans egen ide og kaninen Petter tok han med hjemmefra.

– Aldri fått så mange klemmer og hørt så mye jubel(pluss)

– Noen av de vi evakuerte er nesten like gamle som meg, skratter helikopterpilot Arve Horgheim (62) fra Rauma. Heisoperatør Kolbjørn Ove Stølen (58) fra Midsund forteller om klemmer, håndtrykk og jubel. Begge trekker fram alle heltene på bakken.
Les mer om:

Målprisen til Olav Gullik Bø

Om det er fjellufta på stølen i Vang som held Olav Gullik Bø (87) umåteleg sprek, kreativ og skrivelysten skal vera usagt, men den snart 88 år gamle forfattaren vart søndag heidra med målprisen til Valdres Mållag.
Les mer om:

Høyanger-kvinne fikk julefreden skutt i filler - så kom angrende syndere på besøk

- De har vært på døra og bedt om unnskyldning, forteller Britt Stølen i Høyanger.
Les mer om:

Moi møter mennesker: Han he lært seg å setje pris på dei små augneblikka i livet

Øystein Moi møter mennesker fra indre Agder. I dag er det P. G. Stølen.
Les mer om:

– Uforsvarlig saksbehandling

Det har kommet inn seks klager på reguleringsplanvedtaket for Ølnesseter-Grovklev med del av Blom- stølen.
Les mer om:

Stølen kan bli hjem for innbyggere med store adferdsproblemer

Da sykehjemmet i eneboligområdet nord i byen ble nedlagt for tre år siden, ble bygget brukt til asylmottak. Nå nevnes Stølen-bygget som en egnet arena for en forsterket enhet for pasienter med utfordrende adferd.
Les mer om:

– Deler prisen med gode hjelpere(pluss)

Kolbjørn Stølen fra Midsund ble torsdag kårets til Årets i på Romsdalskonferansen.
Les mer om:

Stølskveld med strikking

Øystre Slidre husflidslag starta haustprogrammet med treff på Juvike, på stølen hjå leiar Tove Grethe Kolstad.

Vil heller ha asfalt enn hvit stripe i Liagrendvegen

Reidar Hermundsplass er lei av å kjøre i 10 km/t til stølen. Han venter på utbedring av Liagrendvegen. Ny hvit stripe provoserer mer enn det gleder.
Les mer om: