Nyheter om Spotify


Siyabång tar deg med til Området

Siyabång rett ut av midten av Oslo. Nærmere bestemt i området rundt Urtehagen. «Området» er også navnet på singelen, hvor den 25 år gamle undergrunnsfavoritten Siyabång alias Unge Pablito alias Siyabonga Mbilase Papa Enyam fra kollektivet 129 teamer opp med flere rappere. Slippet, med bars på bars, har blitt en sertifisert gatehit; i skrivende stund i topp 5 hos Spotify Viral 50 for Norge. Tommy Tee på National Rap Show kåret «Området» til sommerens største norske raplåt. Sjekk ut musikkvideoen til «Området» nedenfor vår chat med Siyabång. Siyabång (Alieer) Hvor i Oslo er Urtehagen? – Urtehag

Milliardtap for voksende Spotify

De samlende inntektene utgjorde 20,1 milliarder kroner. Det er inntektene fra premiumabonnement som øker, mens annonseinntektene falt med 21 prosent. Antallet premiumabonnenter er nå på 138 millioner, noe som er en økning på 27 prosent.
Les mer om:

Milliardtap for voksende Spotify

Musikkstrømmetjenesten Spotify rapporterer et driftsunderskudd på 1,78 milliarder kroner i andre kvartal. Inntektene økte likevel med 13 prosent.
Les mer om:

Spotify ruller ut ny funksjon

Nå kan man lytte på musikk og podkaster sammen, uansett hvor man er i verden.
Les mer om:

Caroline Ailin (31) fra Bodø satte milliardrekord med verdensstjerne

Dua Lipa er den første kvinnelige artisten med fire sanger som er streamet over en milliard ganger hver på Spotify.
Les mer om:

Spotify lanserer video-podkaster

Spotify har satset hardt på podkaster det siste året, og nå har de offisielt lansert støtte for videopodkaster.
Les mer om:

Norske Caroline Ailin med milliardrekord på Spotify sammen med Dua Lipa

Britiske Dua Lipa er den første kvinnelige artisten med fire sanger som er blitt streamet over en milliard ganger hver på Spotify. To av disse låtene er skrevet av Caroline Ailin Furøyen.
Les mer om:

El Papi hyller sykepleiere i videoen til Sykepleierinnen

El Papi er på god vei til å kunne bli kalt «hele Norges». Singelen «Sykepleierinnen (Sykehuset 2020)» har i alle fall over 12 millioner streams hos Spotify. Der nådde den 3.

Michelle Obama lanserer podkast

Den tidligere førstedamen kaster seg på podkastbølgen når hun i slutten av juli lanserer sin egen på Spotify.

Justin Bieber teaser WHATS POPPIN Remix med Jack Harlow

Justin Bieber stiller for Jack Harlow. «WHATS POPPIN» er definitivt poppin’. Singelen er kanskje den mest spilte raplåten akkurat nå, kun slått av «Rockstar» med DaBaby og Roddy Ricch. Jack Harlow suste i alle fall opp til 2.

Marcus (32) fra Nordstrand spilte på verdens største elektronika-festival for 100.000 folk: – Jeg var grisenervøs

Marcus Nordli er én halvpart av hardstyle-duoen Da Tweekaz, med over en halv million følgere i sosiale medier, og nesten 2 millioner avspiller på Spotify hver måned. – Jeg er stolt av å kunne leve av guttedrømmen, sier han.
Les mer om:

Etter sin død er Juice WRLD og Pop Smoke nummer 1 og 2 på albumlisten

Juice WRLD og Pop Smoke er ikke med oss lenger. Men musikken deres er i full vigør. Det tredje albumet til Juice – Legends Never Die – og debutalbumet til Pop – Shoot for the Stars, Aim for the Moon – er i skrivende stund på første- og andreplass hos Apple Music. Dette er hovedlisten med alle albumene som streamer mest i alle sjangere. Se også: Juice WRLD freestyler til Eminem-svisker i 50 minutter Juice alias Jarad Anthony Higgins 2. desember 1998 – 8.

Facebook-feil førte til store problemer for flere apper

En rekke mobilapper hvor brukeren er tilkoblet via Facebook, deriblant Spotify, hadde problemer over store deler av verden fredag ettermiddag. I 15-tiden melder Spotify at problemet skal være løst.
Les mer om:

Zara Larsson er nyforelsket i videoen til Love Me Land

Zara Larsson er tilbake med en ny bop! I natt kom Stockholm-stjernen med «Love Me Land»; oppfølgeren til hennes Bergen/Compton-collabo «Like It Is». Det har blitt en nyforelsket affære som hun har skrevet sammen med Justin Tranter og Julia Michaels. Radarparets CV har monsterhits som «Sorry» med Justin Bieber og «Lose You To Love Me» med Selena Gomez. Den nye mannen i Zaras liv får full fokus fra svensken. How dare you have lips like that?

Spotify og en rekke andre apper hadde tekniske problemer

Oppdatert 15.05: Spotify og andre apper ser nå ut til å fungere igjen, og Spotify melder også på Twitter at alt skal…
Les mer om:

Spotify nede for mange

Problemer med musikkstrømmetjenesten i store deler av verden.
Les mer om:

Tekniske problemer for flere apper

Spotify, Tinder, Storytel og Viber var nede flere steder i verden fredag ettermiddag. Rundt klokken 15 var problemene løst.
Les mer om:

19 år gamle Bølgen er nummer 1 på Spotify med sin debut

Bølgen spruter til toppen. Det dukker stadig opp nye, lovende individer i norsk musikk. Men nesten ingen kan smykke seg med en pangstart som 19 år gamle Niklas Paulsen alias Bølgen og hans singel «Er ikke verre». Debutanten har allerede den mest spilte sangen i Norge akkurat nå. Bølgen danker ut TikTok-låten til Jason Derulo fra toppen av Spotify og jekker ned Victor Leksell, TIX og den internasjonale smashen til DaBaby med Roddy Ricch. Debutsingelen, som Drammens-gutten har produsert og skrevet med Henry Land, slapp han på fredag via indielabelen MTG, og den har allerede 620 000 streams hos

Pusha T disser Drake via Pop Smoke på Paranoid

Pusha T er ikke ferdig med Drake. Den langsinte artisten til Kanye West har et vers på Pop Smoke-låten «Paranoid», som lyder som en diss mot hans nemesis fra Toronto. Selv om ikke Drake blir nevnt med navn. Låten, som også gjestes av Young Thug og Gunna, skulle med på albumet Shoot for the Stars, Aim for the Moon. Men den ble trukket i siste liten. Pusha kaller Dizzys trusler for tomme, og gjør narr av kanadierens bruk av  jamaicansk patois. Han referer til sin egen låt «Blocka» fra 2012 med Travis Scott og Popcaan.

730.no x AURORA: − Det er en ekstremsport å være menneske

AURORA alias Aurora Aksnes er for tiden trolig Norges største popstjerne. En tittel hun selv har liten interesse av. Siden gjennombruddet i 2014 har AURORA – med store bokstaver – trollbundet fans over hele kloden. Med sin utenomjordisk vakre stemme og eventyr-aktige tekster har godjenta fra Os skapt en egen arme av «warriors and weirdos». Ikke nok med internasjonal stjernestatus, AURORA har også spilt hos Jimmy Fallon, gitt stemme til nordavinden i en av Disneys mest suksessfulle franchises, stått på scenen under Oscar-utdelingen og inspirert stjerner som Billie Eilish til å lage musikk.

Jack Harlow med DaBaby, Tory Lanez, Lil Wayne på remixen til WHATS POPPIN

Jack Harlow følger opp suksessen med en utvidet versjon. 98-eren fikk sitt internasjonale gjennombrudd med «WHAT’S POPPIN», som nå har 248 millioner streams hos Spotify, med flere uker i topp 50 på Spoti i Norge. Singelen har nådd 16.

Vil dele litt girl power i sommer

Hvor har du hentet idé og inspirasjon til denne musikken? – Akkurat «Commando» fikk jeg inspirasjon til på en ferietur til Zanzibar. Jeg møtte en lokal fyr der som ga meg kallenavnet «Commando» fordi han syns jeg virket så sterk og bestemt. Det tok jeg som et skikkelig kompliment.

Her slipper de sin tiende plate - 26 år etter den første

Blått & Rått fikk endelig spilt nyplata live på Hugos Pub i Finnsnes i helga etter å ha sluppet én låt på Spotify hver uke i tre måneder. 
Les mer om:

Spår norsk dominans denne sommeren

På bakgrunn av dette lister strømmetjenesten opp hvilke låter og podkaster som ser ut til å bli med oss gjennom sommeren. Topplistene inkluderer absolutt internasjonale sanger som blant annet «ROCKSTAR» av Da Baby – og «ily (o love you baby)» av Surf Mesa.
Les mer om: