Nyheter om Spotify


Volvo: Ikke kjøp denne bilen

I Tyskland kan du nå abonnere på kjøretøy fra Volvo på samme måte som du abonnerer på Netflix eller Spotify.

Hvorfor går ikke pengene jeg betaler til Spotify til artistene jeg hører på?

Bare 65 av de 1248 kronene Ole Henrik Antonsen har betalt til Spotify det siste året går til musikken han lytter på. Er det ikke på tide å finne en ny fordelingsmodell?
Les mer om:

Spotify oppsummerer musikkåret: Derfor stemmer ikke topplisten din

Musikkstrømmetjenesten Spotify gir deg statistikk i listeform over hva du har lyttet til det siste året. Men i topplisten din kan det være noen overraskelser.
Les mer om:

Grammy-nominasjonene er klare

Lamar har sikret seg hele åtte nominasjoner, fulgt av Drake med syv. Boi1da og Carlile har seks hver, mens Cardi B og Childish Gambino har fem sjanser hver til å vinne Grammy-pris. Mest overraskende var at Taylor Swift med sitt album Reputation kun ble tilgodesett med én nominasjon, ifølge Rolling Stone. Vinnerne avsløres 10.
Les mer om:

Didrik Solli Tangens Røkke-låt tar av på Spotify

Sangen «Begynte på bunnen» var bare ment som bursdagsgave til 60 år gamle Kjell Inge Røkke. Nå har sangen til Didrik Solli Tangen nådd 100.000 avspillinger på Spotify.

Lisa Stansfield kommer til Norge neste år

Det er søndag 24.
Les mer om:

Dette er årets Golden Globe-nominasjoner

Filmen om USAs tidligere visepresident Dick Cheney, «Vice», er nominert til hele seks priser under årets Golden Globe. Hovedrolleinnehaver Christian Bale er nominert til prisen for beste skuespiller i sjangeren komedie/musikal.
Les mer om:

Witchrot: «Trommisen vår er ikke død likevel»

Det kanadiske doom metal-bandet Witchrot var ganske ukjente for folk flest frem til de for nesten to uker siden delte en status på deres Facebook-side, som eksploderte med kommentarer. Dog ikke grunnet musikken, men på grunn av den spesielle årsaken de oppga om hvorfor bandet ble oppløst. LES OGSÅ: Dette hørte vi på Spotify i 2018. Uttalelsen lød som følger: «Due to the unfortunate reality of our guitarist fucking my girlfriend of almost 7 years WITCHROT will be taking an extended hiatus.
Les mer om:

Bastille er klare for Stavernfestivalen

Grip var ute torsdag, samme dag som Stavernfestivalen kunne melde om bookingen som bringer Bastille til Stavern med en rekke publikumsvennlige hits i juli neste år. – Siden gjennombruddet med singelen Pompeii i 2013 har det kun gått én vei for bandet som for tiden er aktuelt med superhiten Happier.
Les mer om:

Dette hørte vi på Spotify i 2018

Da Alan Walkers 2017-instrumental, laget sammen med K-391, fikk lagt på vokalen til Julie Bergan og Seungri og sluppet i mai , bar det rett til topps.

Dette hørte vi på Spotify i 2018

Strømmeselskapet slipper årets lyttertall. Drake dominerer globalt, den norske samarbeidslåta «Ignite» mest populær i Norge.
Les mer om:

Gode nyheter fra Håkan Hellström

Det røper han selv i et innlegg på Instagram i forbindelse med at han slipper sin første nye låt siden 2016. Den nye singelen Vänta tills våren er seks og et halvt minutt lang, og ble tilgjengelig blant annet på Spotify og Apple Music ved midnatt fredag. På artistens hjemmeside ligger tekstvideo ute, melder TT. LES OGSÅ: Anmeldelse av Unge Ferraris debutalbum: «Stikker kjepper i egne hjul». Låten får fin mottagelse, blant annet kaller Göteborgs-Postens anmelder den for «fri og sofistikert».
Les mer om:

Kjendis-Norge topper Spotify

God jul.
Les mer om:

Bytter selskap – øker presset på Spotify

Det er Nashville-baserte Big Machine Label Group som må klare seg uten sangfuglen og låtskriveren når hun nå velger å ha sin base hos Universal Music. Den nye avtalen skal gi henne større kontroll over egen musikk, og målet er også å kunne hjelpe andre artister til å få større utbetalinger når musikken deres strømmes via Spotify, melder Reuters. LES OGSÅ: Anklaget Karpe-Chirag for å være «nazielsker». Ifølge Swift står det å lese i kontrakten hun nå har med Universal at dersom de selger noen av sine Spotify-aksjer, så skal det resultere i en større utbetaling til artister som har signert med s
Les mer om:

Spotify på Apple Watch

LItt begrenset til å begynne med, men det er en start. 
Les mer om:

9 av 10 nordmenn strømmer musikk – men andelen som gjør det gratis øker

38 prosent velger nemlig å strømme gratis via tjenester som YouTube, som er størst med 69 prosent av gratisbrukerne, gratisversjonen til Spotify eller Facebook.

Bransjefestival med perspektiver utenfor Europa

På flyplassen blir vi møtt av en trivelig sjåfør fra festivalen som gir oss en grov innføring i den lokale musikkscenen og festivaltilværelsen. Han opplyser også om at han skal være DJ på slutten av kvelden og at jeg har en stående invitasjon om å prøve meg i DJ-boden – jeg takker høflig nei. Vel fremme i sørlandsbyen finner vi knallbra flambert lakse-sushi og kanskje Norges beste smultringer på torget. Før kveldens konsertrunde kunne begynne var det en intensiv konferanserunde som preget timeplanen.

– Ekstra viktig for oss i den litt stille delen av musikklivet

– Du finner ikke en anbefalingsliste med mine lyder på Spotify. Derfor er det ekstra viktig å få anerkjennelser som denne, sier Nils Henrik Asheim, som tirsdag vant Nordisk Råds musikkpris.
Les mer om:

Quiz: Hva kan du om populærkultur?

Har du kontroll på hvem Sigrid skal reise på turné sammen med eller hvilken artist som har hatt flest avspillinger på Spotify? Da må du ta denne quizen!
Les mer om:

Quiz: Hva kan du om populærkultur?

Har du kontroll på hvem Sigrid skal reise på turné sammen med eller hvilken artist som har hatt flest avspillinger på Spotify? Da må du ta denne quizen!
Les mer om:

Quiz: Hva kan du om populærkultur?

Har du kontroll på hvem Sigrid skal reise på turné sammen med eller hvilken artist som har hatt flest avspillinger på Spotify? Da må du ta denne quizen!
Les mer om:

Staut med ny singel – hør den på Spotify

Staut planlegger nytt album, og ved midnatt slapp de singelen "Leika like ved" på Spotify.
Les mer om:

Lemaitre første norske artist i Spotify Singles-serien

Elektronika-duoen nytolker sin egen "Big", med Timbuktu på gjestevokal.
Les mer om:

Første norske artist plukket ut i «Spotify Singles»

I dag annonserte Spotify en ny runde med «Spotify Singles», der de inviterer inn artister til sine studioer for å spille inn en ny versjon av egen låt i tillegg til en coverlåt. Slippet i dag inkluderer den første norske «Spotify Singles»-artisten noensinne: Duoen Lemaitre har blitt invitert inn i studioet på Stockholm-kontoret til strømmegiganten. LES OGSÅ: Demoartistene til Trondheim Calling er offentliggjort. Den elektroniske duoen bød i den anledning på en ny versjon av deres egen låt Big, med Timbuktu som gjest, og en coverlåt av Tame Impalas Feels Like We Only Go Backwards.

Etter 12 år i partyband går han nye veier: – Man må bare gjøre det man har lyst til før det er for sent

SKIEN/BAMBLE: Til daglig omgir John Vidar Ingerøyen seg med det aller siste innen lyd og bilde, men flere av hans egne låter, som nå er strømmet over 50 000 ganger på Spotify, er blitt til i et ombygd butikklokale ute på landet, med kassegitar, blyant og papir som hjelpemidler.
Les mer om: