Nyheter om Spotify


Carina Dahl om musikken, Insta-tabben, Sophie Elise og Farmen bak kulissene

Carina Dahl  har vært kjendis så lenge vi kan huske, men nå er hun jaggu i ilden som aldri før. Trønderen er nemlig brennaktuell via flere flater. Nylig var hun å se i både Melodi Grand Prix og Farmen/Torpet Kjendis på tv. I tillegg har hun blitt signert av Sony Music og sluppet nok en låt, denne gangen på norsk! Vi møtte gladjenta i Oslo for å ta en prat om alt dette – samt livet, Sophie Elise, Instagram-retusjering, den ekte Aune Sand og mye mer. Les praten vår mens du hører den Farmen-inspirerte singelen «Du og æ»: Velkommen hjem fra Torpet og Farmen Kjendis, og gratulerer med 3. plass!

Apples Spotify-tilsvar

Spotify har stevnet Apple inn for EUs organ for kartellvirksomhet og til og med laget en egen nettside og video for å fremme sin sak. Apple har, ikke overraskende, et noe annerledes syn på det hele.
Les mer om:

Spotify stevner Apple til EU

Maktmisbruk og monopolvirksomhet er blant anklagene som trolig havner på bordet til EUs konkurranseminister Margrethe Vestager.
Les mer om:

- Spotify ville ikke vært så store uten App Store

Slår tilbake mot musikktjenestens anklager i en pressemelding.
Les mer om:

Spotify klager Apple inn for EUs konkurransekommissær

Selskapet mener Apple begrenser valgmulighetene i App Store og gir sin egen strømmetjeneste fordeler.
Les mer om:

Spotify klager Apple inn for EU

Spotify klager Apple inn for EUs konkurransemyndighet. Selskapet mener Apple begrenser valgmulighetene i App Store og gir sin egen strømmetjeneste fordeler.
Les mer om:

Spotify klager Apple inn for EUs konkurransekommissær

Spotify klager Apple inn for EUs konkurransemyndighet. Selskapet mener Apple begrenser valgmulighetene i App Store og gir sin egen strømmetjeneste fordeler.
Les mer om:

Drake dropper Michael Jackson

Denne helgen startet Drake sin Assassination Vacation Tour i Manchester. Kanadieren holder seg til UK og en knippe europeiske storbyer. Selv om turnéen inneholder 23 datoer, skal han bare innom 7 steder. 02 Arena i London får besøk hele syv ganger på elleve dager. Amsterdam, Paris, Dublin og Birmingham får tre konserter hver, mens Antwerpen og Manchester får to.

Seungri fra «Ignite» anklages for medvirkning til prostitusjon, legger opp som artist

Karrieren R.I.P.? Seungri fra Big Bang sier at han plutselig pensjonerer seg som artist. Annonseringen kommer i kjølvannet av anklagene om medvirkning til prostitusjon. Ifølge All K-Pop stormet politiet Club Arena lørdag formiddag. Søndag ble sangeren tatt inn til avhør, skriver SBS. Artisten er eier av klubben Club Arena i Gangnam i Seoul.

Hvorfor hente musikken på Spotify, når du kan få den i Timianfaret ?

«Vi burde hatt mer kortreist musikk», tenkte komponisten og artisten Pål Johannessen (52) fra Gressvik. Så inviterte han publikum til en god gammeldags huskonsert hjemme i sin egen stue.
Les mer om:

Sophie Elise stusser over bildet til Carina Dahl

Great minds think alike. I dag slapp Carina Dahl singelen «Du og æ», akkompagnert av et mektig maleri på omslaget. På bildet sykler en gutt inn i en eventyrlig solnedgang med en jente på styret, noe som passer den stekete, men kjærlighetsfylte poplåten. Forøvrig en sang inspirert av trønderens deltakelse i Farmen kjendis. En annen sanger som har fått med seg slippet er Sophie Elise Isachsen. – Tenke hmmmm, denne så kjent ut, skriver hun på Instagram, og legger ved coveret til Carina. Harstads singer-songwriter husker nemlig hvor hun har sett det før. – Fordi jeg hadde samme cover med Joakim L

♫ Altas alternative DJ Khaled går ut mot hatere i debuten – se førpremiere!

Fredag 8. mars slipper Alta-gutten Håkon Guttormsen alias HÅWK sin solodebut «Balle». Førpremieren får du hos 730 nå – se videoen nedenfor! Håkon alias «#1 producer from the motherf*cking pole» (ifølge ham selv) kjenner vi allerede som bidragsyter i NorthKid, verdens nordligste boyband. Nå går HÅWK i en helt annen musikalsk retning, men han lover heldigvis at det ikke skal bli mindre boyband i monitor på si. Som første innslag som produsent-artist aka Finnmarks svar på DJ Khaled er «Balle» et stikk til alle kritikerne med nedovermunn.

Starbucks etterforsker hvordan Lady Gaga-fans lurte tusenvis med falsk «Shallow»-kampanje

I Norge har «Shallow» utrolig nok vært en topp 3-hit i flere måneder, men i hjemlandet USA har ikke singelen, som ble sluppet i september 2018, holdt koken like lenge. Forrige søndags Oscar-opptreden og gullstatuett ga dog A Star is Born-sangen en real boost, og etter å ha klatret på både salg- og streaminglistene de siste dagene, håper fansen at «Shallow» også skal kapre førsteplassen på Billboard Hot 100. Låtens beste plassering hittil er en femteplass fra oktober. I dag bekrefter Billboard at duetten sannsynligvis går forbi Ariana Grandes «7 Rings».

KEiiNO til Eurovision Song Contest

Dermed får Tom Hugo, Fred Buljo og Alexandra Rotan i KEiiNO representere Norge i Tel Aviv i Israel i mai. Trioen vant fram med låten Spirit in the Sky. – Hva skjedde nå, sa Rotan da seieren ble sikret. Trioen var tydelig rørt over triumfen lørdag kveld. Forhåndsfavoritt KEiiNOs låt ble i forkant av finalen sammenlignet med Eurovision-vinnere som Heroes og Euphoria, og det er ikke bare fans av sangkonkurransen i inn- og utland som liker den.

MGP: Keiino seiler opp som favoritter

Skal vi tro oddsen og brukerne av Spotify, er det Keiino som har størst sjanse til å gå seirende ut av kveldens Melodi Grand Prix.

MGP: Keiino seiler opp som favoritter

Skal vi tro oddsen og brukerne av Spotify, er det Keiino som har størst sjanse til å gå seirende ut av kveldens Melodi Grand Prix.

MGP: Keiino seiler opp som favoritter

Skal vi tro oddsen og brukerne av Spotify, er det Keiino som har størst sjanse til å gå seirende ut av kveldens Melodi Grand Prix.

Julie Bergan kickstarter det nye året

SKIEN: Skiensjenta Julie Bergan har spilt verden over og bikket 300 millioner strømminger på Spotify. Nå er hun ute med ny singel.
Les mer om:

«Alle» tror det kan gå rett til himmels

«Denne låten har alt! De kommer til å vinne hele Eurovision», skriver en begeistret fan under MGP-låten «Spirit in the Sky» på YouTube. Låten sammenlignes med Eurovision-vinnere som Heroes og Euphoria, og det er ikke bare fans av sangkonkurransen i inn- og utland som lar høre fra seg.

Mellepodden er ute

Nå er to episoder av Mellepodden spilt inn og klare for publikum. Fredag 1. mars er to episoder fra første sesong ute på strømmetjenesten Spotify, Itunes og Castbox.
Les mer om:

Karpes slipp streamer tre ganger så mye som Ariana Grandes hit

Ja, det sier seg selv at dette gjelder Norge. Men lell: Chirag og Magdi sitt 29 minutter og 47 sekunders albumspor SAS PLUS / SAS PUSSY har i skrivende stund 285 320 streams om dagen hos Spotify. Oslo-duoen tar naturligvis førsteplass. Nedenfor ligger Ariana Grande og hennes globale smash «7 rings», med 101 575 daglige streams i Norge. Denne uken slo hun Billboard Hot 100-rekorden til The Beatles fra 1964. Her er de 50 mest spilte låtene hos Spotify i Norge i løpet av det siste døgnet Hvis man spiller 30 sekunder av en sang hos Spoti, utgjør det én stream. Både et halvt minutts lytting til SAS

Bookmakerne har mest tro på denne låta i Melodi Grand Prix-finalen

En måneds tid etter at årets deltakere og låter ble presentert, har bookmakerne pekt ut sine favoritter. KEiiNO, som er et norsk-samisk samarbeidsprosjekt mellom artistene Fred Buljo, Alexandra Rotan og Tom Hugo, har ifølge bookmakerne den største vinnersjansen, med 38 prosent. De stiller med sangen Spirit in the Sky. LES OGSÅ: Slik vil hun styrke kvinners rolle i musikkbransjen. På plassen som følger, kommer Kjetil Mørland med sangen En livredd mann med 14 prosent.

♫ Karpe teamer opp med 19-åring på SAS PLUS / SAS PUSSY – hør hele her

Mandag denne uken startet et nytt kapittel for Karpe. Magdi og Chirag velsignet/forbannet sine 121 000 Instagram-følgere med kryptiske bilder og videosnutter, små hint i form av perler, medgift, SAS Plus og Diana + Dodi. 51 innlegg senere avslørte de torsdag kveld at ny musikk var på vei allerede midnatt, og nå er vi endelig der. SAS PLUS / SAS PUSSY beskrives som et rap-hørespill med kjærlighet som gjennomgående tema. Låtene bindes sammen som ett langt spor – Karpes nyeste «singel»/utgivelse er dermed 29 minutter og 47 sekunder lang.

– Den norske musikkscenen bobler virkelig med så mange fremgangsrike artister, låtskrivere og produsenter

Nå kommer det såkalte «Equalizer Project» til Norge for første gang i forbindelse med årets utgave av by:Larm i Oslo.