Nyheter om Spotify


Petter Northugs julelåt stuper på Spotify

Mange vil se den skandaliserte skiheltens musikkvideo. Å bare lytte til sangen «Petters jul» er ikke like populært.
Les mer om:

Petter Northugs julelåt stuper på Spotify

Mange vil se den skandaliserte skiheltens musikkvideo. Å bare lytte til sangen «Petters jul» er ikke like populært.
Les mer om:

Spotify Wrapped 2020 er her! Se din personlige toppliste

Hvilke artister og sjangre fikk kjørt seg mest på din Spotify i år? Gitt at du streamer musikk via Norges foretrukne tjeneste… Nå er årets store oppsummering her! Du finner den beste versjonen av Spotify Wrapped i appen. På oversikten til Spotify får du se hvem dine topp 5 artister for 2020 er.  Du får også se hvilke podcaster du har hørt på, hvor mange nye artister du har oppdaget og mye, mye mer. På denne nettsiden (samt i appen) kan du også se dine topp 100 mest spilte låter i 2020. Det er lov å være uenig med listen, men fakta er fakta. Se opp for mange delinger á la denne i dag: when I t

Forbes 30 under 30: Hvor rik ble Roddy Ricch i 2020?

Roddy Ricch klarte seg bra i år. Til tross for at pandemien i 2020 kuttet de fleste artisters konsertinntekter med nesten 100 %. Roddy Ricch alias Rodrick Wayne Moore, Jr., som nylig fylte 22 år, skulle egentlig på en lukrativ verdensturné. Blant annet til Norge for å spille på Kadetten i Sandvika utenfor Oslo.

Dette strømmet vi i 2020

Hjemlige krefter som Tix, Kygo, Alan Walker og Astrid S hevder seg på topplistene i Norge når strømmetjenesten Spotify gjør opp status for 2020, Men låten vi lyttet mest til er svensk.
Les mer om:

730.no x The Kid LAROI: – Shoutout til Norge! Jeg elsker Norge!

Kan The Kid LAROI bli like stor som Kidrauhl? Charlton Kenneth Jeffrey Howard, som han heter, er en 17 år gammel australsk rapper, sanger og låtskriver. Unggutten ble først kjent via sitt vennskap med Juice WRLD. Juice var tenåringens mentor og venn før han døde brått i fjor. Les mer om det tragiske dødsfallet her. Mixtapen F*CK LOVE (SAVAGE) er et av de mest spilte «albumene» i Norge akkurat nå  Settet tok 2. plass på den norske albumlisten.

Euphoria er tilbake – men Zendaya minner om at det ikke er sesong 2

Euphoria fortsetter i neste måned. Endelig! Mange fans tror at det er sesong 2 som starter i desember. Noe som ikke er så rart. Men Zendaya minner når om det er kun to episoder på gang. Denne spesialen vil fungere som en bro mellom sesong 1 og sesong 2. 24-åringen, som via sin karakter i år ble den yngste kvinnelige Emmy-vinneren noensinne, kommuniserer dette via et bilde hun postet natt til torsdag. «DETTE ER IKKE SESONG 2», står det på innlegget hun deler. På det uklare bildet ligger Rue i sengen og ser ikke ut til å være i god form. 17 år gamle Rue Bennett ble avhengig av oksykodon-piller

Grammy-nominasjonene får sterke reaksjoner fra The Weeknd, Nicki Minaj og Justin Bieber

Grammy-nominasjonene ble ikke like godt tatt imot av alle våre elskede superstjerner. Hyllesten av artister og låtskrivere skal arrangeres på Staples Center i Los Angeles den 31. januar 2021. Men det er nok ikke alle som kommer til å følge med på årets utdeling. Beyonce er storkaren i denne utgaven med hele ni nominasjoner Taylor Swift, Dua Lipa og Roddy Ricch kommer like etter med seks. Brittany Howard fikk fem. Billie Eilish, Phoebe Bridgers, Justin Bieber og Megan The Stallion endte opp med fire. Du har kanskje fått med deg at ett navn mangler? Et navn er feilplassert?

Kelsey Nicole om Megan Thee Stallion: – Jeg ville aldri ønsket å ha en sjel som henne

Megan Thee Stallion får svar på sin nye disselåt «Shots Fired». Men den som reagerer er hennes tidligere bestevenn Kelsey Nicole. Foreløpig ikke Tory Lanez. På låten, hvor Megan sampler The Notorious B.I.G.-klassikeren «Who Shot Ya», går hun hovedsaklig etter Tory, som skal ha skutt og skadet henne i sommer. Tory Lanez (Alberto E.

Kald Pizza: Arif, Unge Ferrari, Seyem og Philip Emilio slipper EP – og du kan være medeier

Nora Collective serverer Kald Pizza! Er du veldig investert i favorittartistene dine? Så investert at du burde vært medeier? Nå kan du få en liten slant når folk streamer musikken til norske artister Arif, Unge Ferrari (aka Stig Brenner), Seyem og Philip Emilio slipper straks EP-en Kald Pizza med tidligere uutgitte låter. Filip Kollsete, Aksel «Axxe» Carlson og Eirik «Tirelli» Tillerli fra Nora Collective produserer. – Alle vet hvor godt pizza er dagen derpå, selv om den har vært kald så er det bare å varme den opp – minst like god, kanskje til og med bedre!

Dripzz fra Tøyen debuterer: – Musikk har alltid vært min vei ut

Oslo-rapperen Dripzz beskriver seg selv som en «hyggelig kar med good vibes og varme bars». En beskrivelse som står i kontrast til den beinharde musikkvideoen til «Top Shottas». Se premiere på hans første musikkvideo nedenfor. Dripzz har laget musikk siden 2019.
Les mer om:

– Ed Sheeran kan tape 12 millioner på vill oppussing

Ville du tatt over kåken til Ed Sheeran? Som en av verdens mest populære artister har 29-åringen råd til et større oppussingsprosjekt enn engelskmannen i gata. Ed bor på en gedigen gård i grevskapet Suffolk øst i England sammen med kona Cherry Seaborn og datteren Lyra Antarctica. Den herskapelige eiendommen går i britiske medier under navnet Sheeranville Popstjernen startet byggeprosjektet ved å kjøpe tomten for drøyt 10 millioner kroner i 2012, skriver nettstedet Money.co.uk. Så kjøpte han flere nærliggende hus, og prislappen endte på 48 millioner kroner for hele sulamitten. Men det var før e

Hva vet Spotify om meg og deg? Forbruker­rådet ser grunn til bekymring

Informasjon om deg og meg blir stadig viktigere. Spotify bruker over to milliarder kroner på en ny annonseplattform.
Les mer om:

Lil Nas X feirer julen 2220 i videoen til HOLIDAY

Lil Nas X er tilbake. Som blant annet julenissen i fremtiden. 21-åringen satte kloden på hodet med debutsingelen «Old Town Road», som fikk 1,5 milliarder streams hos Spotify. Og inne minst: Var nummer 1 på Billboard Hot 100 i 19 uker på rad. (Ja, det er verdensrekord.) Etter 7 EP med «Panini» (som fikk remix med DaBaby) og «Rodeo» feat.
Les mer om:

Unge Ferrari er tilbake som Stig Brenner ♫ Her er Lukten av høst

Unge Ferrari er historie? Hils på Stig Brenner! Hele Norges Stig Joar Haugen (30) legger fra seg sitt gamle alias og slipper nå musikk under navnet som fansen har kjent til lenge: Stig Brenner. Første smakebit fra Hamar-stjernen får vi nå. I natt overrasker nemlig Stig Brenner med «Lukten av høst» – Ideen til denne låten ble født en grå septembernatt i fjor, på en hytte ved havet på Sørlandet. Vi fanget en spesiell stemning, og fundamentet ble lagt.

Videopremiere fra Kars: – Det er ikke noen i Norge som mestrer den stilen som meg

Førstkommende fredag slipper rap-stjerneskuddet Kars EP-en Aldri Loosin. – Jeg trenger å få ut et prosjekt der jeg går litt hardere ut og viser hvor skapet skal stå, sier Amund Karseth alias Kars om slippet. I kveld varmer han opp med videopremiere fra det Nado-produserte tittelsporet. Se verdenspremieren nedenfor! Se videopremieren til Kars – «Aldri Loosin» via Alieer og YLTV: Hvordan ble Aldri Loosin til, Kars? – Jeg har brukt mye tid i studio i 2019, og 2020, og Aldri Loosin er et knippe av det. Når det gjelder denne EP-en handlet det om å finne de mørkere, mer rappete låtene.

MTV EMA 2020: De beste og verste opptredenene

MTV EMA 2020 skuffet ikke i år! MTVs Europe Music Awards er en årlig seremoni som blir stelt i stand for å hedre artister og musikk innen popkulturen. Little Mix påtok seg rollen som vertskap for den 27.

Sebastian (17) ble suicidal da han fikk hjertet sitt knust: – Jeg visste ikke at kjærlighetssorg kunne rive folk i stykker på den måten

Kjærlighetssorgen ble til låt på Spotify. Nå håper Sebastian Gallis Davidsen å hjelpe andre unge som sliter med det samme.
Les mer om:

Emma Jensen kommer seg ut av panikkanfall på talk me down

Emma Jensen har laget sin favorittlåt så langt. Nesodden-jentas «talk me down», fra hennes kommende EP, har blitt en varm feel-good-bop. Selv beskriver singer-songwriter-produsenten låten som både personlig og morsom. – Av alle sangene jeg har skrevet, er «talk me down» min største favoritt så langt, sier Emma til 730.no. – Teksten handler om å komme seg ut av et panikkanfall, mens produksjonen er leken og inspirert av 80-tallet.

Spotify lar deg nå strømme direkte på Apple Watch

Spotify ruller nå ut en mulighet for å strømme spillelister direkte til Apple Watch, uten at du trenger å ha en telefon…
Les mer om:

Donald Trump introduserer Lil Pump som Little Pimp

Donald Trump appellerer til de smarte artistene. Lil Pump, som hadde én hit for noen år siden, gir sin støtte til Trump. Det synes DT var så stas at han fløy den 20 år gamle Florida-gutten Gazzy Garcia opp til Grand Rapids i Michigan. Her holdt Lil Pump en uforglemmelig tale. Dessverre surrer 74-åringen litt og kaller «Gucci Gang»-rapperen for Little Pimp. Etter 15 sekunder retter han på seg selv og kaller ham Little Pump. Trump x Pump!

Victoria Nadine synger om bruddet: – Jeg angrer ikke på noe

OPPDATERT 28. november: Gratulerer til Victoria Nadine! «Be Okay» går i dag inn på førsteplassen til Spotify Norge. Det siste døgnet har sangen til Skien-jenta blitt streamet mer enn 106 000 ganger i Norge. Det er 16 000 mer enn andreplassen, «Lonely» av Justin Bieber. Kvinnelige norske artister på toppen er ekstremt sjelden kost. Gratulerer også til co-låtskriver Emelie Hollow og produsent Eirik Tillerli. Vi må langt ned for å finne andre nordmenn på den norske listen.

Topp 14 norske låter som kom i dag

Norsk musikk lyser opp. Vel, ikke all norsk musikk. Men 730.no satt oppe i natt og hørte gjennom 55 nye slipp. Her serverer vi en duggfrisk dose med norske artister innen flere sjangere. Victoria Nadine «Be Okay» Okayyyyyy, Victoria! Du kunne synge bra allerede som 16-åring på Idol som Victoria Karlskås Andersen. Men gud bedre, dette ble ekstra smellvakkert Folk som nettopp har dumpet sin ego kjæreste bør bli okay med denne på rotasjon i hele helgen.

Lil Pump gir sin støtte til Donald Trump – disser Joe Biden

Lil Pump… Hvor har det blitt av han? Det er noen år siden 20-åringen fikk en global smash med «Gucci Gang». Nå klarer Lil Pump å igjen gi lyd fra seg – som blir lagt merke til. Men ikke via musikk. Gazzy Garcia, som han egentlig heter, gir nå sin støtte til Donald Trump, ettersom han ikke ønsker skatteforslagene til Joe Biden. – Alt jeg sier er Trump 2020, bitch!, gauler Lil Pump i snutten nedenfor. Han legger til at han – faen meg – ikke skal betale mer i skatt slik Joe Biden foreslår. – Fuck Sleepy Joe!

S1sco fra Stovner: – Vi gjorde det umulige mulig

Videopremiere fra S1sco! Maskerte artister med hemmelig identitet er ikke hverdagskost i Norge. Men så er heller ikke 21 år gamle S1sco helt som alle andre. Den mystiske Stovner-gutten har hatt sjeldent gode tall på nettet helt siden første slipp.