Nyheter om Spotify


Spotify lager skreddersydde spillelister for kjæledyr – men hvem bryr seg?

Spotify har nemlig lansert en tjeneste der du gjennom noen få tastetrykk og valg får servert en spilleliste som skal passe både for deg selv og din beste venn. Undertegnede har tatt sitt journalistiske ansvar og testet tjenesten på min katt Vera, en skapning som er noe apatisk, snill men trøtt.
Les mer om:

Kjendisparet lanserer verdensturnerende festival

Paret lover en serie arrangementer med noen av verdens største artister: De vil hanke inn både ledende popnavn, samt hyre lokale artister, melder Billboard. Det første navnet som presenteres er briten Robbie Williams, som også er en av hovednavnene under premieren. LES OGSÅ: Spotify lanserer ny funksjon. World Tours første stoppested er Melbourne i Australia 14. mars. Ytterligere steder som kan forvente seg besøk av det omreisende følget er Montreal, Berlin, Seoul, Osaka og Miami. The post Kjendisparet lanserer verdensturnerende festival appeared first on GAFFA.no.

Spotify med ny funksjonalitet for dyreelskere

Det kommer frem i en pressemelding fra Spotify. Den nye funksjonen gir brukere av strømmetjenesten spillelister fra en algoritme basert på deres personlige smak, og kjæledyrets karakteristiske egenskaper.
Les mer om:

KOMMENTAR: Tilgjengelighetens tiår i musikkbransjen

Denne kommentaren ble først publisert på Ballade.no. Den er gjengitt med forfatterens tillatelse. På titallet ble musikk fra alle steder og alle tider tilgjengelig for folk flest, gjennom nye digitale tjenester. For skapere av musikk ble musikkproduksjon endret gjennom tilgjengelighet på lyder, beats, idéer og verktøy. Norsk musikk ble mer tilgjengelig enn noensinne i et globalisert marked, men konkurrerte samtidig med all verdens musikk om oppmerksomheten. Tilgjengelighet for publikum I 2010 sto strømming for 14 prosent av omsetningen i norsk platebransje, og hadde tatt igjen nedlasting.

Beklager, Justin Bieber… Roddy Ricch tar førsteplass med The Box

Compton til toppen via Roddy Ricch! Til tross for nesten absurd desperate stunts fra Justin Bieber og hans manager Scooter Braun blir det ikke førsteplass for den tidligere barnestjernens comeback-singel «Yummy». 21 år gamle Roddy Ricch tar nummer 1 med sin globale smash «The Box» fra sitt debutalbum Please Excuse Me for Being Antisocial. Platen er nå nummer 1 på Billboard 200 i sin andre uke på rad. Singelen har ennå ikke hatt premiere på musikkvideoen, som vil bety en kommende YouTube-oppsving.

Tidligere lastebilsjåfør med 2,4 millioner strømminger på Spotify

TELEMARK: Å jobbe nattskift går bra å kombinere med bandliv, mener Esben Meyer Kristensen. Den tidligere lastebilsjåføren er frontfigur og låtskriver i Wild Whens, gruppa som nå nærmer seg 2,4 millioner strømminger på Spotify.
Les mer om:

Justin Bieber får kritikk for sin lansering av Yummy og kamp om førsteplassen på Billboard Hot 100

Oppfordrer Justin Bieber og Scooter Braun fansen til å nesten jukse for å få ham til nummer 1? Det er fire år siden Justin slapp sitt forrige album, og comeback-singelen «Yummy» lanserer han i alle fall med særdeles tungt og systematisk. Mange synes noen av taktikkene hans er veldig tvilsomme. At 25-åringen oppretter TikTok-konto (låten kan virke mer eller mindre konstruert for å gå viralt hos TikTok), ber sine kjendisvenner (som BTS) til å poste «Yummy» og lager «Yummy»-spill, etc.

Halsey er brutalt ærlig om eksen på sin nye countryballade You Should Be Sad

Break up-anthems trenger ikke å være kryptiske. På sin nye singel «You Should Be Sad» holder ikke Halsey noe som helst tilbake. Tematisk sett minner den ferske countryballaden noe om «Without Me», Halseys aller største låt til nå.

Fredagsfjas med P3-favoritt Jonas Jeremiassen Tomter alias Dr. Jones

Denne går ut til de mest lojale P3-lytterne. For de vet at: P3 ikke ville vært det samme uten produsent Jonas Jeremiassen Tomter alias Dr. Jones, som står bak spakene i blant annet P3morgen og Lørdagsrådet. De som kjører ønskerepriser aka podcast av særlig sistnevnte sending har hørt godsnuten i Epilogen hvor det prates løst og fast med programleder Live Nelvik. (Epilogen får oss til å lure på hvorfor du ikke er mer på radio, Jonas?). Det var kort om Jonas. Neida. Men Jonas, hva må de som ikke kjenner deg, vite om deg, Jonas? – De som ikke kjenner meg driter vel i hvem jeg er.

♫ Mastercard debuterer som artist – hør her

Dette er ikke en reklame. Men det nye promostuntet til Mastercard er så pussig at vi må skrive om det. Kredittkortselskapet har altså debutert som artist via singelen «Merry Go Round». «Merry Go Round» er ingen gladsang om å leve livet uten begrensninger; snodig nok har Mastercard sluppet en break up-ballade med sårbar tekst.  I can see it clearly Almost lost me nearly He was such a mess […] I saw you yesterday You looked happier, I could see So let’s not be bitter about it Let us both be free Gåsehud? Verket synges av den svenske artisten Nadine Randle, som har 36 følgere på Spotify og 16 abo

Justin Bieber teaser dokumentar ved å fortelle om flått-virus

Justin Bieber ser ut til å alliere seg med TMZ for denne nyheten. Samtidig som Justin lanserer sin dokumentarserie, røper sangeren at han i fjor ikke ble diagnostisert med depresjon, men med borrelia alias Lymes sykdom. Det er uklart hvordan han fikk sykdommen, som trolig ble forårsaket ved flåttbitt. Symptomer er blant annet utslett, feber og hodepine. Justin Bieber poster hele TMZ-saken og skriver at mange tisket om formen hans uten å vite sannheten. View this post on Instagram While a lot of people kept saying justin Bieber looks like shit, on meth etc.

Yngstemann på festen var under ett år, eldstemann var 98 år

Juletrefesten manglet pianist, men folk gikk rundt juletreet til Spotify.
Les mer om:

Kjent svensk rapper mistenkt for mord

Fem personer har blitt pågrepet etter at en 20 år gammel mann ble skutt og drept i Rinkeby utenfor Stockholm i natt. En av de fem er en kjent rapper, ifølge Aftonbladet. 20-åringen skal ha blitt skutt i hodet i bydelen i Västerort mens han satt i en sølvfarget bil. Et bilde av bilen viser blod som renner ut fra førersetet. Personene som nå er mistenkt for mord er i alderen 20 – 30 år.

2019s saftigste låter ifølge norsk DJ

Helt på tampen av året oppsummerer som vanlig Patski Love fra DJ-duoen Juicy (og boyband-trioen JCY) musikkåret via med sine favoritter og låtene han har spilt mest på klubber og festivaler gjennom året. – Årets resultat ble 160 låter fordelt på to Spotify spillelister med 80 urbane og 80 club-bangere, sier Pat. – På urban-listen kan du finne våre egne Isah, Dutty Dior, Lars Vaular, Kamelen, Arif, Karpe, Larsiveli med flere mikset sammen med J.Cole, Travis Scott, Burna Boy, City Girls, Young Thug, DaBaby, Stormzy og så videre, mens vi på club-listen kan høre KREAM, Jonas Aden, Kygo, CLMD og Tu

Spotify stopper politiske annonser

Verdens største musikkstrømmetjeneste, Spotify, stopper all politisk annonsering i starten av 2020.
Les mer om:

ÜLTRALYD: Beharie trenger deg

Beharie med låt i ny drakt via Ültralyd. Veien til Spotify behøver ikke gå via Idol eller Norske Talenter. I Ültralyd, en gammel favorittspalte vi nylig børstet støv av, gir vi norske artister i startgropa litt drahjelp. Er du fysen? Send meg en mail: oda@730.no. I dag tar vi en prat med Sandnes-gutten Beharie. I oktober slapp Beharie sin selvtitulerte debut-EP, og følger opp med en alternativ og nedstrippet versjon av låta «I Need You» med musikkvideo som siderett. – EP-en har blitt en slags reise i å finne meg selv, både musikalsk og personlig.

Spotify stopper politiske annonser

Den svenske musikktjenesten, som i oktober hadde 141 millioner bruker, opplyser at tiltaket også inkluderer podkaster. – Vi vil revurdere beslutningen når vi fortsetter å utvikle vår virksomhet, skriver Spotify i en uttalelse. LES OGSÅ: GAFFA kårer tiårets norske album. Presset for å stoppe politiske annonser for å hindre falsk og misvisende påstander, har økt også på andre plattformer. Foto:Don Emmert | AFP | NTB ScanpixSpotify-gründer Daniel Ek. The post Spotify stopper politiske annonser appeared first on GAFFA.no.
Les mer om:

Spotify stopper politiske annonser

Verdens største musikkstrømmetjeneste, Spotify, stopper all politisk annonsering i starten av 2020.
Les mer om:

♫ Ruben vil bare knuse hjertet ditt

Ruben Markussen vet å spille på følelsene til folk. Helt på tampen av 2018 slapp tromsværingen nydelige «Lay By Me», en singel som nylig rundet 50 millioner (!) streams på Spotify. Nå gjentar han suksessen med nok et hjerteskjærende romjulsslipp. «As Long As I Break Your Heart» skulle egentlig bli en romantisk kjærlighetslåt, men som tittelen avslører ble resultatet noe litt annet. Ruben skrev sangen sammen med Sandro Cavazza i Stockholm. Sandro er mest kjent for sine samarbeid med Avicii, blant annet på «Without You», den nest siste singelen Avicii slapp før han døde.

Ed Sheeran med beskjed til fansen

Tar pause fra musikken. Ed Sheeran deler klar beskjed til fansen på selveste julekvelden. Den britiske låtskriveren postet et innlegg på Instagram, hvor han gjorde det klart at han trenger en pause for å leve livet, og for å skrive ny musikk. Sangeren skriver: – Hei alle sammen. Jeg skal ta en pause igjen. Divide-æraen og tuneen forandret livet mitt på så mange måter, men nå som det er over er det på tide å dra ut å se mer av verden. – Jeg har kjørt på uten stans siden 2017 så jeg skal få litt pusterom for å reise, skrive og lese.

Nobels Fredssenter byr på metal i nytt samarbeid med Inferno

Det skjer 7. april, to dager før den 20-årsjubilerende Infernofestivalen sparkes i gang på Rockefeller. – Vi på Nobels Fredssenter ønsker å bidra til at folk som kommer til Oslo for å være med på kulturarrangementer også får oppleve noe av det andre byen har å tilby.

4 tips til deg som bruker myyye mobildata

Hvordan finner du det perfekte mobilabonnementet for akkurat deg? I gamle dager (les: da vi var små) var det ringeminutter og SMS/MMS som gjaldt, men det siste tiåret har selvfølgelig databruk seilet forbi som det aller mest essensielle for de aller fleste. Med stor nok datapakke kan man gjøre alt, enten det er å streame serier, scrolle på Instagram eller oppdatere venner via Snapchat. Men hvor mye er nok for deg? For musikkelskere er Telenor Yng perfekt.

Juleanimasjon sett av millioner på Netflix

«Klaus», som handler om opprinnelseshistorien til julenissen, er Netflix’ første originalanimasjon. I løpet av de 28 første dagene filmen var tilgjengelig på strømmetjenesten, ble den sett av nesten 30 millioner, skriver Reuters. Ifølge nyhetsbyrået er animasjonsfilmen blant de mest sette egenproduserte filmene til Netflix. LES OGSÅ: Fridde via Spotify. I tillegg har mange sett filmen flere ganger, ifølge Netflix, og de er ikke inkludert i tallet.
Les mer om:

Julesangene vi ikke lenger kan: – Det stopper allerede ved første vers

For i samme format og samme forlag som bestselgeren «Fuglesang» utkom på i 2011, finnes det tilsvarende utgivelser viet salmer og julesanger. Begge signert samme forfatter, Alf Knutsen, som i sin tid skapte historien om redningsskøyten Elias. Det hele startet med at han fikk fuglesangboken, som altså har et lydpanel der leseren kan lytte til ulik kvitring og kvakking i tillegg til å lese artsbeskrivelser, i gave. LES OGSÅ: Spotify stenger kontoret i Norge. – Jeg tenkte at det var helt genialt! Jeg har hatt fuglebøker før, men da jeg fikk koblet til en lyd ble det noe helt annet.