Nyheter om SpiseSpise/skjenkesteder

Les mer om:

Hun hater kaviar. Men smakssansen hennes er blant Norges beste

Det du ser, hører og berører mens du spiser, påvirker smaken. Kan Kristin Enger og kollegene hjelpe oss til å spise bedre?
Les mer om:

- Kan ikke si at det er trygt å spise kamskjell

Blåskjellvarselet er avsluttet for sesongen, og Mattilsynet har dårlige nyheter for de som hadde håpet at det var trygt å sanke skjell på Fosen.
Les mer om:

Døden i Tarza – kolanordmennenes dystre skjebne

MOSKVA (NRK): «Barnene mine døde der. Uten mat, så døde dem, de ble syk, de hadde ikke noe å spise.» Dette fortalte Olga Øien i et intervju i august 1991. Stedet hun snakket om var Tarza, midt inne i taigaskogen mellom Arkhangelsk og Moskva.
Les mer om:

Risikerer å spise vårt eget søppel

Ferske prøver har vist at mikroplast er spredt på hele den norske havbunnen. Derfra kan den finne veien til middagsbordet.
Les mer om:

Triksene som får barn til å spise fisk

Frelsen ligger i fiskefarsen.
Les mer om:

Eivind deler hemmelighetene: Fra sofagris til maratonløper

Eivind Haugstad veide 120 kilo og elsket å spise godteri i sofaen. Nå løper han New York maraton, 40 kilo lettere.
Les mer om:

Ungdom tar oppgjør med unge slankebloggere

Elever ved Trondheim Katedralskole reiser rundt og kurser ungdom i å spise sunt. Vil ikke at medelever skal påvirkes av negativt slankepress.
Les mer om:

Uenig i statens kostråd: - Man blir ikke slankere av å løpe mer og spise mindre

Hver femte nordmann har liten tillit til statens kostråd. Anita Breivold er en av dem. Hun mener flere av rådene er utvitenskapelige og at lavkarbodiett er bedre slanking enn mindre mat og mer løping.
Les mer om:

Her skal 200 bo og spise

Midt på et jorde langs E6 har det i løpet av kort tid dukket opp et helt nytt boligfelt. De neste tre årene får Brumunddal 200 nye «innbyggere» mens E6 utvides til fire felt.
Les mer om:

Slik vil KrF finansiere utgiftene: Dyrere alkohol, søtsaker og netthandel

KrF vil gjøre det dyrere å drikke alkohol, spise sukker og å forurense. De ønsker også å fjerne den avgiftsfrie 350-kronersregelen for netthandel fra utlandet.
Les mer om:

Foreldrene vant i retten – får lov å tvangsfôre sin anorektiske datter

En 20 år gammel amerikansk kvinne nekter å spise og står i fare for å dø. Denne uken sa dommeren ja til å la foreldrene gi henne mat med tvang.
Les mer om:

Bransjefolk spår priskrig på øl

Bransjefolk tror dagligvarekjeder vil senke prisen på øl i jakten på å spise markedsandeler.
Les mer om:

Slik blir Europas første undervannsrestaurant

Første kvartal 2019 kan du spise middag på fem meters dyp i Spangereid. I februar settes spaden i sjøen for å realisere Ubostads Under til 50 millioner kroner.
Les mer om:

Slik blir Europas første undervannsrestaurant

Første kvartal 2019 kan du spise middag på fem meters dyp i Spangereid. I februar settes spaden i sjøen for å realisere Ubostads Under til 50 millioner kroner.
Les mer om:

Et perfekt liv med en manipulert hjerne

Tenk deg at du går inn på et apotek i fremtiden og kjøper en hjelm som stimulerer hjernen din på en måte som gjør at du får lyst til å jogge hver morgen, spise sunt, håndtere barna med ubegrenset tålmodighet og elske jobben din.
Les mer om:

Slik får du mest ut av grønnsakene dine  

Det viktigste å huske på når det gjelder grønnsaker, er å spise dem. Men det er ikke uten betydning hvordan den tilberedes, om du vil få i deg mest mulig næringsstoffer.
Les mer om:

«Høstens beste tips fra en fyr på seks år»

KOMMENTAR: «I Maridalen har jeg et fjell som heter Tidemannfjellet, det kan man både klatre på og spise matpakke på. Og så er det flere bekker der, bekker er morsomme.»
Les mer om:

Akeno må spise gress for å overleve

70.000 mennesker er på randen av en sultkatastrofe i en liten by i hjørnet av Sør-Sudan. Hjelpen kommer ikke fram fordi veien er for dårlig.
Les mer om:

Grotesk vise hadde rot i virkeligheten

Trettenåringen fødte i såkalt dølgsmål og prøvde så å få grisene til å spise barnet. Historien opptrer i en sang, og den skal vise seg å være basert på autentiske hendelser
Les mer om:

- Et sykehjem bør ha et kjøkken

- For å få matlyst må du få anledning til å kjenne på de gode luktene av maten før du skal spise, sier Thea Enoksen, som selv får mat fra Wilberg levert på døren.

Kan fiskeprotein redusere muskelsvinn?

Det er noen helseeffekter av å spise fisk som du ikke får gjennom omega 3-tilskudd. Derfor vil Linda Nygård forske på et nytt proteinprodukt.
Les mer om:

Kane la om kostholdet for å score flere mål

Harry Kane har lagt om dietten i jakten på flere scoringer. På pressekonferansen før Englands møte med Slovenia i kveld fortalte Tottenham-spissen at han har skaffet seg sin egen kokk slik at han er sikra å spise riktig, melder avisa Telegraph. Og det ser ut til å ha funket for Kane scoret hele 13 mål i september.
Les mer om:

Her foreslås det å fortette i Hamar

Å spise av dyrka mark eller grønt-områder er ikke nødvendig for å møte veksten av nye innbyggere og boliger i Hamar de kommende årene, viser en ny rapport.
Les mer om: