Nyheter om SpiseVil drøye best-før-datoen på tørrfisken med flere år

For første gang har forskere undersøkt hvor gammel tørrfisk du egentlig kan spise. Nå kan ekstra gammel inntørket fisk snart bli solgt på samme måte som modnet skinke eller ost.
Les mer om:

Slik skal Gideon (5) og Evelyn (5) redde miljøet: – Vi må spise fisk og grønnsaker

Torsnes barnehage er blitt klimavennlig. Det betyr kjøttfri mandag, kortreist frukt og grønt og mye fisk. I tillegg bør alle spise opp maten sin.
Les mer om:

Sunn mat langs veien slår an

Mange som ferdes langs veiene ønsker å spise sunt når de stopper for en matbit.
Les mer om:

Gløder for mat og kunst

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Anne på tur gjennom Norge: – Jeg sykler og sykler og føler at jeg aldri kommer fram

Jeg ankommer Kirkenes, går Norge på tvers, drar til Grense Jakobselv, og blir så kald at jeg ikke orker å spise. Og sykler og sykler og sykler og føler at jeg aldri kommer fram.
Les mer om:

Avslutter vårsesongen på Vardeheim: «Løs Snipp» og grillmat på menyen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Dette gleder vi oss stort til. Avslutningen på vårsesongen på Vardeheim er erfaringsmessig et av årets store høydepunkt, og forventningene til kveldens arrangement ligger deretter, sier Jan G. Haanæs. GLEDER SEG: Jazzklubbens leder, Jan G. Haanæs, ser fram til sesongavslutning med grillmat og «Løs Snipp». Han regner med «stinn brakke». Han er leder for dalens lokale jazzklubb - Jazz på Vardeheim.

Det er hektisk over Oslo, og mye å glede seg til

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSENKOLLEN: Det er hektisk på Grefsenkollen, når lokalavisa stikker innom rett etter pinse. Flere scener skal rigges, spisesteder tilrettelegges, bakgården skal i orden, krydderhagen blomstrer med lampeskjermper i trærne. Sola skinner, og utsikten er som alltid den aller beste over Oslo.

Forurensningen ved Fagernes Lufthavn: Nye advarselsskilt kommer opp i månedsskiftet og bygging av renseanlegg starter i september

Avinor skal sette opp nye skilt som advarer mot å spise fisk i vannene omkring flyplassen, og starter bygging av renseanlegg som skal redusere spredning av giftstoffer fra brannøvingsfeltet til høsten.
Les mer om:

Nå kan du endelig spise norske jordbær

Enkelte plasser i Norge er det allerede mulig å få kjøpt de røde, søte bærene, men de er ikke billige.
Les mer om:

Folkemøte i Groruddalstinget: Like muligheter er langt unna

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Funksjonshemmedes kamp blir ikke anerkjent. Selv om det er så utrolig lite som skiller oss fra alle andre, skapes det store forskjeller, sa Marianne Knudsen, nestleder i Norges Handicapforbund Ungdom. - 80 prosent av norske skoler er ikke tilrettelagt. Da samles funksjonshemmede på noen få skoler. De kaller det omsorg, men det er det motsatte. Det er et signal om at vi er uønsket, at vi ikke er verdt å satses på.

Heidi må rømme sitt eget hjem for å dusje og spise middag. Tør ikke sende barna på skolen

ASKØY (NRK): Heidi Christine Nilsen er en av mange som har fått en endret hverdag etter bakterieangrepet i Kleppe vannverk.
Les mer om:

Leder: Risikoen ved å ta hunder og katter over grensen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Forrige lørdag skrev vi om hvilke forholdsregler folk bør ta når de skal ha kjældyret sitt med på ferie, og ikke minst risikoen ved å forbarme seg over eierløse dyr når man er på ferie.Vi er enige i det strenge regelverket som gjelder for import av kjæledyr fra utlandet, hvis vi unntar vårt nærmeste naboland, Sverige.

Vi må spise både hatten og ordene våre

Continental reddet sannsynligvis Bentley fra kollaps, og skapte én av de mest vellykkede luksus-GT-biler i moderne tid. Klarer nye GT å leve opp til suksessen?
Les mer om:

Her blir det fest for både magen og ganen

Ti såkalte foodtrucks, matvogner i mange farger og fasonger, skal friste sultne gjester på Tønsberg torv under Færderfestivalen. – Her blir det mulig både å spise og ta med seg noe godt hjem, sier Cecilie Bækken Sørumshagen.
Les mer om:

Simen Sandnes om hvorfor han er veganer: – Jeg spiste kjøtt i hvert eneste måltid

Simen Sandnes pleide å spise kjøtt til hvert eneste måltid. Den tiden er forbi.
Les mer om:

Du kan spise eller kverke dem

Mange hageeiere har et sterkt forhold til skvallerkål. – Noen synes den er en pest og en plage, men for andre er det en delikatesse, sier gartner.
Les mer om:

Dette mener ekspertene: – Det å spise vegansk er et privilegium

Helse, livssyn, miljø, etikk og dyrevelferd. Her kan du lese hva ekspertene tenker om veganisme.
Les mer om:

Årvoll omsorgssenter står klart: Sjef i eget liv

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg var faktisk så tidlig ute at første natta var jeg den eneste her!Berit Synnøve Fey (83) har tatt på seg jobben som guide rundt i de nye omsorgsboligene på Årvoll. Naturlig nok, det er jo tross alt hun som har bodd der lengst - helt siden april. - Jeg syns det er veldig fint her, spesielt når jeg kunne få det som jeg ville i leiligheten. Fikk inn tingene og møblene mine, da ble det «hjem» med én gang, smiler Berit.

Festivalfjas med Bergenfest-aktuelle Tom Walker

Bergen! Bergen! Bergen! Tom Walker er ikke bare aktuell med sin Zara Larsson-duett «Now You’re Gone», skotten er jaggu også klar for norsk sommer, nærmere bestemt bergensk sommer. Neste uke står nemlig «Leave A Light On»-sangeren på scenen i Vestlandets vakre hovedstad. Vi tok en kjapp prat med Tom Walker for å lade opp til årets Bergenfest. Hva er hans beste og verste festival-minner, og hva vet han om Bergen og norske artister? Les praten mens du hører på noen av Glasgow-godguttens beste låter:  Hei Tom! Er du klar for festivalsommer?

Topp 9 norske sanger som kom i dag

Hver fredag flommer det over av kliss ny musikk. I dag ble det sluppet singler fra 44 norske artister. Phew! Her presenterer vi noen disse sangene – innen flere sjangere. Hkeem «Madiba» Ha troa på deg selv, dgb! Godsnuten er tilbake og gir oss et sommerlig feelgood-inspo-anthem. Denne bør bli med i den norske versjonen av nye Løvenes konge. Hkeem har laget sangen med Kastel og Henrik the Artist.   Marcus & Martinus «Pocket Dial» Det er ikke bare bare å gå fra å være norske barnesuperstjerner til snart voksne – med engelske tekster.

Åpner opp om tabubelagt sykdom

- Den bestemmer når jeg skal spise og når jeg skal gå på do.
Les mer om:

Nederlandsk 17-åring valgte å avslutte livet på grunn av «uutholdelig smerte»

Noa Pothoven døde hjemme i stua si søndag etter at hun hadde sluttet å spise og drikke. Hun hadde slitt med PTSD, depresjon, selvskading og anoreksi etter flere seksuelle overgrep og voldtekt.
Les mer om: