Nyheter om Spill


Skadetrøbbel for Normann

Mathias Normann sliter med skade i bekkenet, og vil ikke være tilgjengelig i Norwich sin neste kamp mot Newcastle. Det er ikke kjent hvor lenge den norske midtbanespilleren vil være ute av spill, men han må altså følge neste kamp fra tribunen. Manager Dean Smith sier at Normann nå skal til en spesialist for å få mer opplysninger om skaden. – Vi må vente og se, men forhåpentligvis blir det ikke langvarig, sier Smith på pressekonferansen før tirsdagens kamp. Den omtalte bekkenskaden har skapt mye trøbbel for Normann i høst.

Derfor sliter barn med å avslutte spill. Ny kunnskap kan hjelpe foreldre

Ingve Bøe: «Hvis ikke Viking tar bronse, spiser jeg hatten min»
Les mer om:

City vant «snøballkrigen»

Nok en scoring av Ilkay Gündogan sørget for at Manchester City henger med i toppen av Premier League med 2-1-seieren over West Ham søndag. Tyskeren scoret ledermålet etter en drøy halvtime da han plasserte seg smart på bakre stolpe og satte ballen i mål fra kort hold. Sekunder før overtiden satte innbytter Fernandinho inn 2-0. Manuel Lanzini scoret et kunstmål idet overtiden var over, men det var for lite og for sent for bortelaget. Det var snøvær under hele første omgang i Manchester. Utover i omgangen begynte snøen å legge seg på gressteppet, men ikke nok til at ballen stoppet.

King-scoring til ingen nytte

Joshua King scoret igjen for Watford, men Leicesters James Maddison og Jamie Vardy ble et nummer for store for den nyopprykkede klubben og vant 4-2. King scoret sitt femte mål for sesongen. Scoringen kom etter en halvtimes spill på straffespark. Leicester-keeper Kasper Schmeichel kastet seg riktig vei, men avslutningen til King var hard og presis i det høyre hjørnet og sørget for 1-1.
Les mer om:

Manchester United tror Ralf Rangnick kan gjøre det igjen

Sjefene på Old Trafford trodde i sin tid manager Ole Gunnar Solskjær skulle være nøkkelen for å bringe Erling Braut Haaland til Manchester på grunn av deres relasjon fra tiden i Molde og felles statsborgerskap. – Nå tror de felles historikk skal gi den en fordel i den kommende overgangskampen, men denne gangen er det en annen som har «relasjonen». Ralf Rangnick var sportsdirektør i RB Salzburg og rekrutterte Erling Braut Haaland til klubben i 2019. Nordmannen dro deretter videre til Borussia Dortmund, mens Rangnick dro videre til RB Leipzig som også er i Red Bull systemet.

Jørgen (42) hyller klubben etter ny bragd i høstkulda: – Jeg er imponert og stolt

Gradestokken viste fire minus, men ute på matta varmet KFUM/Oslos spill mange hjerter. 4–1 seier mot Jerv Grimstad betyr kvalifisering til eliteserien nok en gang.

Haaland på benken for Dortmund

Erling Braut Haaland er tilbake fra skade og kan spille for første gang siden 19. oktober. Han er på benken når Dortmund spiller borte mot Wolfsburg lørdag. Etter 0-4-tapet for Ajax i mesterligaen for en drøy måned siden har Haaland vært ute av spill med en hofteskade, melder NTB.
Les mer om:

Var uvanlig genial som barn. Så ble han distrahert av et helt annet spill

61 flypassasjerer fra Sør-Afrika testet positivt
Les mer om:

En av de to siste EM vinnere blir ikke med til VM i Qatar

For de som fortsatt lurer, nei Norge skal ikke til VM i Qatar. – Ikke på grunn av boikott, men på grunn av dårlig spill. Mens Danmark allerede er kvalifisert må Sverige akkurat som europamestrene Italia ut i en kvalifiseringsrunde. Dagens trekning viser enten Portugal eller Italia må bli hjemme når VM blåses i gang i desember. Les: Leonardo setter en stor propp i ryktene om Manchester United, Mauricio Pochettino og Zinedine Zidane Italia vil møte Nord-Makedonia til å begynne med, noe som burde være forholdsvis enkelt, men Portugal mot tøffere motstand i Tyrkia.

Åpner for Haaland-comeback lørdag

Borussia Dortmund-trener Marco Rose åpner for at Erling Braut Haaland er tilbake på fotballbanen i helgens Bundesliga-kamp mot Wolfsburg. Haaland har slitt med en hofteskade og har vært ute i mange uker. Han var uaktuell for spill i Norges avgjørende VM-kvalifiseringskamper mot Latvia og Nederland nylig. Rogalendingen har gjennomført deler av rehabiliteringen i Spania. Dortmund har hele tiden håpet at Haaland kan være klar for storkampen mot Bayern München neste helg. Nå viser det seg at han kan være litt foran det skjemaet – Erling er med på spillerbussen i morgen.

Er Carlsen den største verdensmesteren i sjakk gjennom tidene? Antakelig ikke ennå.

I alle sporter har man den evige diskusjonen om hvem som er best gjennom tidene – snooker har O’Sullivan, golf har Tiger Woods, amerikansk fotball har Tom Brady og listen fortsetter. Så kommer spørsmålet: Er det en soleklar nummer 1 gjennom tidene i sjakk? Og er det i så fall Magnus Carlsen? Det å sammenlikne spillere på tvers av ulike epoker i sport er alltid utfordrende, men vi skal likevel gjøre et forsøk. Få eksklusivt innhold fra Magnus Carlsen og sjakk-VM her Verden har sett 16 verdensmestre i sjakk, og blant dem er det en del som ikke kan hevde å være den beste gjennom tidene.

Fenomenet Nepo

Han var bedre enn Magnus Carlsen, men ble plutselig listefyll. Nå er han klar for å sette vennskapet deres på spill for å ta tronen tilbake.

Seks måneder med Klopps læremester skal redde Manchester United

Da Jürgen Klopp ble hentet til Anfield måtte engelske journalister slå opp og lære seg begrepet gegenpress. Klopp benyttet det med stor suksess hos Mainz og Dortmund, men har hatt sitt forbilde og guru i Ralf Rangnick, som har gått opp løypa for at noen av fotballens aller ypperste managere i dag er tyske. Jürgen Klopp hentet Gegenpressing (som engelskmennene kaller det) fra Rangnick, som hadde skapt et spill som besto av høyt press og gjenvinning av ballen så kjapt som mulig etter balltap.

Drar til Etiopia

Den tidligere langdistansekongen Haile Gebrselassie (48) reiser til fronten i hjemlandet Etiopia for å bistå regjeringsstyrkene. Gebrselassie mener opprørere fra Tigray-folkets frigjøringsfront truer Etiopias eksistens, skriver Reuters. – Hva gjør du når landets eksistens står på spill? Du slutter med alt annet. Jeg beklager! sier Gebrselassie. Friidrettslegenden er klar over at han setter livet på spill. – Ja, det er den ultimate prisen å betale i krig. Statsminister Abiy Ahmed varslet onsdag at han vil dra til fronten for å lede hæren.

Stjernen refset for dobesøkene – nå ryddes det opp i reglene

HASLE (NRK): Stefanos Tsitsipas ble anklaget for skittent spill etter lange dobesøk. Nå innfører ATP restriksjoner på tidsbruken. Casper Ruud tror det kan bidra til mindre drittkasting.
Les mer om:

Norsk sjefsforsker: – Russland må regne med betydelige militære tap

Mens titusenvis av russiske kampstyrker står oppmarsjert langs grensen til Ukraina, pågår et farlig spill i kulissene hvor både Nato, USA, EU, Ukraina og Russland trekker i trådene.

I 84 timer måtte Terje (44) klare seg uten pustemaskinen: – Beredskapen har vært helt forferdelig

Helgas uvær satte mange i Tinn ut av spill – med falne trær over veien, over høyspentledninger og ikke minst med nødnett og mobildekning som forsvant helt. I fire døgn kunne det gått skikkelig ille for Terje Lyngaas Nørstebø (44) – som lider av tre tunge sykdommer.
Les mer om:

Bitter splid i Ap om valget av ny stortingspresident

Flere står igjen som misfornøyde etter rokeringene i Stortingets presidentskap. Ledelsen i Arbeiderpartiet beskyldes for uverdig spill.

Støre om stortingspresidentbråket: – Et godt valg som ikke snakker negativt om noen

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier han ikke kjenner seg igjen i beskyldningene om skittent spill i valget av ny stortingspresident.

Sverre Myrli (Ap) hardt ut mot partiet etter å ha blitt vraket som visepresident: – Uverdig spill

Arbeiderpartiets Sverre Myrli går hardt ut mot eget parti, etter at han ble vraket fra presidentskapet for å gjøre plass til partikollega Masud Gharahkhani.
Les mer om:

Spillet om ordfører-posisjonen i Skien

Kommentar: Det er nesten to år til lokalvalget, men spillet om ordførervervet i Skien tilspisser seg allerede. Og spill - er antakelig rette ordet.
Les mer om:

Myrli om egen vraking: – Uverdig spill

Sverre Myrli ble vraket til jobben som stortingspresident av Ap. Nå anklager han eget parti for å ha drevet med «uverdig spill».
Les mer om:

Sverre Myrli etter presidentvrakingen: – Uverdig spill

STORTINGET (VG) Ap-veteran Sverre Myrli er ikke nådig mot eget parti etter at han ble vraket i spørsmålet om hvem som skal bli ny stortingspresident.

Spansk media: Leeds har erstatteren til Bielsa klar

Da Marcelo Bielsa ble hentet til Elland Road i 2018 var oppgaven klar: Led Leeds tilbake til øverste divisjon. Bielsa lyktes med den historiske returen til øverste divisjon allerede etter 2019/20-sesongen. Debutsesongen i verdens tøffeste liga ble i tillegg en stor suksess der Leeds serverte noe av den mest underholdende angrepsfotballen på balløya. Så var det tid for den vanskelige andresesongen. Spill på Premier League her Sørgelig langt nede på tabellen, to fattige poeng over nedrykksstreken etter 12 kamper, er situasjonen en helt annen for Leeds og Bielsa.