Nyheter om Sparta


Vindheim ferdig i Schalke

Andreas Vindheim (26) er ferdig i Schalke etter å ha rykket opp til Bundesliga med den tyske storklubben. – Det var ingen enkel beslutning, spesielt etter et så suksessrikt år med opprykk og seriemesterskap i 2. Bundesliga, sier Schalke-direktør Rouven Schröder i en pressemelding. Vindheim vender tilbake til Sparta Praha. Bergenseren dro på lån i januar og spilte syv kamper for Schalke. Store deler av våren ble ødelagt av en skade i leggen.
Les mer om:

Vil ha Dean Henderson, men ikke bare på lån

Manchester United-keeper Dean Henderson er mer enn god nok til å være førstekeeper på de aller fleste lag i verden, dessverre for 25 åringens utvikling har han havnet som reserve for David de Gea og har kun spilt på tre kamper denne sesongen. Henderson ikke tilfreds med å spille lite og Manchester UNited har signeliser de ikke står i veien for et nytt låneopphold neste sesong, men de ønsker fortsatt ikke å selge. Den 25 år gamle keeperen har vært på kontrakt med Manchester United i over 11 år og har en rekke utlån i løpet av de årene.

Følelsesladet Erik ten Hag feirer seriegull og overlater rattet til Alfred Schreuder

Det var en stor dag for Ajax i går da de kjørte over Heerenveen 5 – 0 og tok seriegull. Det er bare en kamp igjen i denne Eredivise sesongen med fire poeng ned til nummer to PSV Eindhoven var det ikke tvil lenger. Samtidig som Ajax-fans, spillere og manager Erik ten Hag ble hans etterfølger Alfred Schreuder annonsert som ny manager. – Han har tidligere vært assistent for Ten Hag, men er nå i Brugge.

Holøs tilbake til Sparta

Ishockeyspelar Jonas Holøs (34) skal spele i Sparta Sarpsborg dei neste tre sesongane. Klubben opplyser om det på sin eigen nettstad onsdag. Holøs gjekk gradene i Sparta og debuterte for A-laget tilbake i 2003. – Eg har vore i kontakt med andre norske klubbar, men det har ikkje vore aktuelt for meg. Eg har vakse opp på Brevik, og det ville kjennast feil å ta på seg ei anna norsk drakt. Eg har vore store delar av barndommen min i Sparta Amfi, og det ville vore rart å spele ein annan stad i Noreg.

Sparta-spiller falt om og ble liggende urørlig

(FK Sparta Sarpsborg-Sarpsborg FK 0-1) Sajjad Hussein Sadkhan ble liggende igjen på kunstgresset etter en duell på Spartabanen i Amedialigaen, og måtte hentes av ambulanse.
Les mer om:

Oilers mot Storhamar i NM-finalen: – Det er dette vi elsker

For første gang på fem år er Oilers tilbake i NM-finalen. Bedre oppladning enn sju knalltøffe, spennende og intense semifinalekamper mot Sparta kunne ikke laget fått. Og i finalen venter en gammel kjenning.
Les mer om:

Stavanger til NM-finale

Stavanger Oilers tok seg til finalen i NM-sluttspillet med 2-0 over Sparta i den sjuende semifinalekampen. I finalen venter Storhamar. Rob Bordson ble matchvinner med sin 1-0-scoring midtveis i den tredje periode, mens Steven Whitney satte 2-0 i åpent mål mot slutten av kampen. (NTB)
Les mer om:

Oilers vant nervedrama og er klare for NM-finalen

Det måtte sju kamper til for å skille Oilers og Sparta. Men etter 2–0-seieren blir det NM-finale på Oilers. Der venter Storhamar.
Les mer om:

Elleville jubelscener etter at Oilers slo Sparta i den avgjørende kampen

Frankrike har startet presidentvalget
Les mer om:

Oilers klar for NM-finale: – Det var sinnssykt

(Stavanger Oilers – Sparta 2–0, 4–3 i kamper) Amerikanerne Rob Bordson (33) og Steven Whitney (31) sendte Oilers til sin første NM-finale siden 2017.
Les mer om:

Oilers klar for NM-finale

Stavanger Oilers slo Sparta 2-0 i den sjuende og avgjørende semifinalen i NM-sluttspillet. De skal møte Storhamar i finalen.
Les mer om:

«Der er det over. Elleville jubelscener. Oilers er i finalen»

Elleville jubelscener etter at Oilers slo Sparta i den avgjørende kampen
Les mer om:

Sparta slo Oilers etter dramatisk avslutning

Sander Thoresen pushet inn 2-1-scoringen i sudden death og presset fram en sjuende og avgjørende NM-semifinale i ishockey. 6.36 minutter inn i overtiden falt avgjørelsen i Sparta Amfi i Sarpsborg. Det skjedde etter at bortelaget mer eller mindre var finaleklar tidligere i kampen. Utligningen til Sparta kom nemlig bare 35 sekunder før den ordinære spilletiden var over.

Oilers tapte overtidsdrama: – Forbannet irriterende

Oilers var 35 sekunder unna NM-finalen. Så snudde Sparta kampen og avgjorde i spilleforlengelsen. Nå skal alt avgjøres i DNB Arena lørdag.
Les mer om:

I ekstase etter ellevilt drama: –Ubeskrivelig følelse

Stavanger Oilers var sekunder unna finaleplass, men så snudde Sparta kampen på mesterlig vis.
Les mer om:

Oilers-matchvinneren takket sønnen: – Han sov nok gjennom hele kampen, men det er tydelig at han bringer lykke

Med sønnen Victor (3 uker) på tribunen ble Martin Lefebvre matchvinner for Oilers i den ekstremt viktige femte NM-semifinalen mot Sparta tirsdag.
Les mer om:

Oilers vant nytt hockeydrama – én seier unna finalen

Martin Lefebvre ble matchvinner for Oilers etter nok en intens og jevn kamp mot Sparta
Les mer om:

Ishockey: Stavanger én seier unna finaleplass

Stavanger Oilers slo Sparta 3-2 i en jevnspilt hjemmekamp i NM-semifinalen tirsdag og leder 3-2 i best av 7-serien. Det betyr at Stavanger er én seier unna finaleplass. Første matchball kommer i Sparta Amfi torsdag. Tap der vil gi hjemmefordel i en sjuende og avgjørende kamp. Lagene fulgte hverandre tett tirsdag kveld, og backen Martin Lefebvre ble matchvinner for vertene seks minutter ut i den siste perioden. Tidligere hadde Sparta utlignet Stavangers ledelse to ganger.

Sen scoring ga Oilers-seier – utlignet semifinaleserien

Steven Whitney sørget for 2-1 til Stavanger Oilers borte mot Sparta søndag. Etter fire semifinalekamper er lagene like langt i NM-sluttspillet i ishockey. Ludvig Hoff sto for det andre målet til Oilers, mens Martin Nilsen scoret for Sparta i det som var en fartsfylt og dramatisk oppgjør i Sarpsborg. Lagene møtes igjen i Stavanger tirsdag. Sparta innledet semifinaleserien med et 4-5-tap mandag, men slo to døgn senere tilbake og utlignet. Fredag vant de 3-2 i egen hall. (NTB)

Sen scoring ga Oilers-seier

Steven Whitney sørget for 2-1 til Stavanger Oilers borte mot Sparta søndag. Etter fire semifinalekamper er lagene like langt i NM-sluttspillet i ishockey.
Les mer om:

Selvtilliten og humøret er tilbake hos Oilers-spillerne: - Hjelper å få et «bra jobba»

Stavanger Oilers var presset foran den fjerde semifinalekampen mot Sparta, og det merktes lang vei. Det var lenge noe forknytt, men en sen avgjørelse av Steven Whitney sendte jubelbrølene til himmels blant Oilers-spillerne og dermed står det 2–2 i kamper.
Les mer om:

Direkte fra 15.00: Oilers i trøbbel - følg semifinale fire mot Sparta her

Gullfavoritt Oilers står med to strake tap før ettermiddagens fjerde kamp NM-semifinaleserien.
Les mer om:

Oilers i semifinale-trøbbel må slå tilbake mot Sparta

Hva kan du gjøre med en melkekartong og litt teip? Lage vikingskip, selvsagt!
Les mer om:

Mest lest siste uke