Nyheter om Spania


Israel kaller europeiske ambassadører inn på teppet

Israel har kalt ambassadørene fra Spania, Slovenia og Belgia inn på teppet, i protest mot at de har stemt for å granske drap på ubevæpnede palestinere.
Les mer om:

40 elevar frå Ørsta vgs. reiste på arbeidspraksis i Spania

I år reiste 40 elevar og 10 følgjepersonar til Alicante i Spania. Målet med reisa var utplassering i bedrifter på Costa Blanca.
Les mer om:

Manet stenger norsk ferieparadis

Det giftige nesledyret portugisisk krigsskip sørger for at flere strender på Costa Blanca i Spania må stenges.
Les mer om:

Spania undersøker om Catalonias foreslåtte regjering er «levedyktig» 

Spanias regjering sier den undersøker hvor «levedyktig» regjeringsforslaget fra Catalonias nye president er. 
Les mer om:

Brutal tysk maktdemonstrasjon i J17-EM

Tyskland herjet med England i EM-semifinalen i fotball for J17-landslag og sikret seg VM-billett med 8-0-seier. Spania slo Finland 1-0.

Spania boikottet EU-toppmøte

EUs toppmøte med partnerlandene på Vest-Balkan har fått ulmende konflikter til å komme fram i lyset igjen.
Les mer om:

Kampen fortsetter i Catalonia

Nå ligger alt til rette for nye basketak mellom regjeringene i Spania og landsdelen Catalonia, og hittil har ingen av partene fått til det de vil, skriver Einar Hagvaag.
Les mer om:

Kampen fortsetter i Catalonia

Nå ligger alt til rette for nye basketak mellom regjeringene i Spania og landsdelen Catalonia, og hittil har ingen av partene fått til det de vil, skriver Einar Hagvaag.
Les mer om:

Kampen fortsetter i Catalonia

Nå ligger alt til rette for nye basketak mellom regjeringene i Spania og landsdelen Catalonia, og hittil har ingen av partene fått til det de vil, skriver Einar Hagvaag.
Les mer om:

Griezmann ble Atléticos finalehelt – kysset skadet Payet

(Marseille–Atlético Madrid 0-3) I det som kan ha vært hans aller siste europacupkamp for Atlético Madrid, sørget Antoine Griezmanns (27) to scoringer for at Europas nest gjeveste trofé ble med hjem til Spania. Men en skade setter VM i fare for landsmannen Dimitri Payet (31).
Les mer om:

Spanske strender er verdens beste - igjen

For 31. gang på rad går Spania seirende ut av konkurransen om å ha flest strender merket med blått flagg. Og antallet har økt siden i fjor.
Les mer om:

Iniesta ferdig på landslaget etter VM

Andrés Iniesta kommer ikke til å spille mer for Spania etter VM i sommer. Det fortalte 34-åringen på spansk radio i dag. Iniesta, som scoret vinnermålet i VM-finalen mot Nederland i 2010, sier at det må skje noe helt spesielt for at han skal komme tilbake på landslaget.
Les mer om:

Ikke rart Real Madrid har slitt denne sesongen

Zinedine Zidane har gjennom hele sesongen måtte svare på det tilbakevendende spørsmålet: Hva har skjedd med verdens beste klubb?

Da Arild kom hjem fra Spania oppdaget han et lite sår - det viste seg å være langt mer alvorlig enn han trodde

Det begynte med et lite sår, som viste seg å være en alvorlig og sjelden hudlidelse.
Les mer om:

Narkoturistene strømmer fortsatt til Spania(pluss)

Hittil i år er 28 personer stanset i tollen på Værnes – etter å ha forsøkt å smugle narkotiske tabletter. Politiet håper at et skjerpet straffenivå skal stanse strømmen av narkoturister til Spania.

Quim Torra valgt til ny leder for Catalonia

Separatisten Quim Torra er valgt til ny regionspresident for Catalonia. Torra er en ihuga tilhenger av å løsrive Catalonia fra Spania.
Les mer om:

Flytrafikk til Spania med vekst

Den norske flytrafikken til Spania fortsetter å vokse.
Les mer om:

Svenske Alice (6) brent av farlig manet i Spania

En svensk seksåring fikk lørdag et ublidt møte med en manet på en strand i den populære spanske feriebyen Torrevieja.
Les mer om:

Skadet i cupfinalen går glipp av VM i Russland

Paris Saint-Germain tok alle tre hjemlige pokaler i år og nå sist Coup de France. De slo knøttlille Les Herbiers på 2 – 0 på lørdag. Les: Må føles rart å få sparken etter å ha levert trippel Paris Saint-Germain tok kampen alvorlig og stilte med mange av sine toppspillere blant annet den brasilianske backen Dani Alves.

"Navelskap" satt i system!

Jeg har i mange år hatt en deltidsjobb i Spania. På bakgrunn av det har jeg hvert år søkt om fortsatt medlemskap i norsk folketrygd siden jeg hele tiden har hatt mine hovedinntekter og faste bopel i Norge.
Les mer om:

Fredrikstadregissør jobbet seg opp fra bunnen for å realisere Hollywood-drøm: - På et tidspunkt bodde jeg nærmest på gata i Spania

For fire år siden ble Anders Petterøe presentert for et filmmanus som han umiddelbart forelsket seg i. Uten økonomiske midler, utstyr eller kontakter satt han i gang med å lage den amerikanske tenåringskomedien "Josh Taylor's Prom Date", som nå snart er klar for innspilling - Blant annet i Fredrikstad!
Les mer om:

Holger kom hjem til stjålet bremselykt: – Trodde parkeringen på flyplassen var kameraovervåket

Da Holger Holgersen mandag kveld landet på Helganes etter ferie i Spania, fant han bilen sin uten baklykt. – Noen har stjålet den og jeg reagerer sterkt på at vi ikke kan føle oss trygge på at bilene får stå i fred når vi parkerer på flyplassen vår, sier han.
Les mer om:

Norske småsparere loves pengene tilbake

Med Vebjørn Rodal og Oddvar Brå på slep, solgte Simon Ottersland et eiendomsprosjekt i Spania fra 2003 og utover. Nå vil en ire hjelpe hundrevis av småsparere med å få tilbake pengene de tapte.
Les mer om:

Spansk landslagsspiller endelig tilbake i trening

I 2008 var han med på å vinne EM for Spania. Etter dette fikk fotball-Europa øynene opp for Santi Cazorla. Arsenal hentet midtbane-eleganten i 2012, men de siste ett og etthalvt årene  har vi hørt lite om spanjolen. Kanskje ikke så rart. Santi Cazorla fikk en skikkelig ankelskade tilbake i oktober 2016, og har kjempet seg sakte, men sikkert tilbake på banen. Deilig! (foto: carzola, twitter) På lørdag deltok han på trening med førstelaget, og lagkompisene til 33-åringen håper de får se ham i en kamp før sesongen ebber ut.

Smugling med vannskuter tar 30 minutter fra Afrika til Europa

19 medlemmer av en organisert smuglerrute ble i forrige uke arrestert i Spania. De brukte vannskutere til å smugle mennesker og narko fra Marokko.
Les mer om: