Nyheter om Sommer


Tottenham går glipp av den optimale Mourinho-erstatteren

Football-London har loddet stemingen hos kildene sine og kommet til konklusjonen: Sannsynligheten er stor for at Daniel Levy betaler ut José Mourinho hvis Tottenham ikke når Champions League-kvalikplass. Skal Tottenhams styreleder ta denne beslutningen, begynner det likevel å haste. For i Tyskland har det skjedd så mye på manager-siden den siste måneden, som garantert vil påvirke et Tottenham på managerjakt. For ifølge Football-London er Levy en stor fan av Julian Nagelsmann, som i en alder av 33 år har rukket å bli en veteran som virkelig har lært seg the ropes.

Ber United velge Harry Kane foran jyplingen Haaland

Graeme Souness har vært med på det meste som fotballspiller og manager. Nå, uten den velpleide og karakteristiske barten, bruker den tidlige Liverpool-spilleren tiden sin på å synse om fotball. Da er ikke temaet Haaland til Premier League til å unngå for skotten. Men der Ferdinand, Rooney og resten av tidligere United-stjerner nesten krever at United må sikre seg 20-åringen, er Mr. Souness litt mer skeptisk. Les: Var medspiller til Sander Berge – skal knuse overgangsrekorden Verdens beste unge nr. 9 er for Souness akkurat det: Unge nr. 9.

Sjokk og vantro: Manchester United pruter!

Det kan tenkes det er de første tegnene på at Manchester United har fått en sportsdirektør vi nå begynner å se. John Murtough ble ansatt i rollen for en måned siden og nå hører vi om at Manchester United kommer med et forsiktig bud. – Det må være en sammenheng!.

Everton casher inn på den italienske landslagsspissen Moise Kean

Paris Saint-Germain lånte 21 år gamle Moise Kean fra Everton i oktober i fjor og det har vært et lykketreff for begge parter, på 22 seriekamper har det blitt 12 mål. Den meget fotrappe Kean passer perfekt inn i manager Mauricio Pochettino sin strategi. Kean er en slags superreserve som med sin fart og tilstedeværelse endrer dynamikken i kamper selv om han ikke skulle score selv.

Tuttosport: Juventus gir seg ikke – skal dytte Dybala på United

Ja, nok et kapittel i Pogba-historien. Selv om franskmannen plasserer Solskjær godt over Mourinho som manager og leverer mer jevnlig små touch av fotballmagi, har forlengelse av kontrakten som går ut neste sommer latt vente på seg. Denne fortsatte usikkerheten betyr trolig at United akter å cashe ut på Pogba. Selv om interessen fra Real Madrid ser ut til å ha kjølnet, har det kommet påstander fra italiensk media stort sett hele sesongen om at Juventus styrer seg inn mot en Pogba-retur til sommeren. Les: Inter Miami i trøbbel Bla, bla, bla.

Leila i Havbakeriet på Torvet: – Har ikke sett så mange siden i fjor sommer

– I dag hadde vi ingen andre planer enn bare å kose oss i sola.
Les mer om:

Det er bare å glemme Lionel Messi

4-0 til Barcelona i Copa del Rey-finalen. Athletico Club rakk aldri å finne ut av Messi, Griezmann og resten av Barca-spillerne. Hvis det var noe som helst svakhetstegn hos Barcelona etter en sesong med orkan i kastene, fikk Athletico ingen glede av dem. Hvis vi hadde spolt tilbake til i fjor sommer og høst var det lite som tydet på at Ronald Koeman skulle få sette et svett smellkyss på et trofé i debutsesongen.

Det var det, Sheffield United!

Selv verdens smarteste matematiskere klarer ikke å finne en mulighet for at Sheffield United blir værende i Premier League etter de på lørdag tapte 0 – 1 mot Wolverhampton. – Det kommer ikke som noe sjokk på noen poengsankingen startet dårlig og fortsatte dårlig. Sheffield United og Sander Berge (med mindre han blir solgt eller lånt ut) spiller neste sesong i Championship. – I sommer struttet Sheffield United av selvtillit, de hadde en start sesong bak seg, med en niendeplass i Premier League. – Men som vi ofte ser med nyopprykkede lag, sesong to er ofte den vanskeligste.

Jose Mourinho drar ikke frivillig

Er det en ting stjernemanager Jose Mourinho skjønner seg på så er det økonomi og juss som gir han fordeler. Tottenham manageren har en årslønn på 15 millioner euro pluss bonuser (kan umulig ha fått så mange av de så langt) og en kontrakt som løper ut 2023 sesongen. Tottenham sin sesong har vært en katastrofe, ikke bare er de milevis unna topp fire plassering og kvalifisering til Champions League det begynner å se mørt ut for deltagelse i Europaligaen også. 50 poeng etter 32 kamper er så dårlig at en manager, uten en «sparkensikker» kontrakt ville vært ute for lengesiden.

Ny gågate vedtas: Torg-øgler i sommer

Lokalpolitikerne skal neste uke ta endelig vedta den nye gågata for bygging i sommer. Med øgler på torvet.
Les mer om:

Voldsom prisøkning på trelast: – Kan føre til økte boligpriser

På fem måneder har trelastprisene økt med mer enn 30 prosent. Allerede nå er det varslet at prisene vil stige enda mer i sommer.
Les mer om:

Klasker 1,2 milliarder på bordet til Dortmund

Det er en hemingsløs fortjeneste som Borussia Dortmund nå står foran hvis alt klapper til kai. – Den tyske storklubben som har vært litt ute å kjøre i det siste betalte Brighton bare 23 millioner euro for 17 år gamle Jude Bellingham i fjor sommer. Overgangen var overraskende i og med at flere Engelske klubber inkludert Manchester United var villige til å by mer. – Hvem vet, kanskje det var det pulserende utelivet i Dortmund som fristet.

Krasjet bil i beruset tilstand der 18-åring omkom. Nå har mannen fått sin dom: – Det er helt jævlig tungt. Det er det verste jeg har gjort

Den berusede sjåføren av bilen som kræsjet i en betongvegg i Vadsø, 9. mai i fjor, med det resultat at Stig-Johnny Sommer (18) døde åtte dager senere, er dømt til fengsel i to år, hvorav ett år gjøres ubetinget.
Les mer om:

To millioner nye vaksinedoser fra Pfizer i sommer

Legemiddelfirmaet Pfizer skal levere til sammen to millioner vaksinedoser ekstra i juni, juli og august, ifølge Folkehelseinstituttet.

Selvsikker «låneklubb» klar til å teste Liverpool

Midtbanespilleren Marko Grujic som er på lån hos Porto fra Liverpool har i det siste blomstret opp i Portugal og leverer nå hver gang fløyta går. De glemte Liverpool stjernen har «æren» av å være den første spilleren som ble hentet til Anfield av Jürgen Klopp, signaturen kom i januar 2016 og selge overgangen til de røde i juli. Selvsikre Porto er klare til å kjøre ned Liverpools pris for en permanent avtale, både Porto og Marko Grujic vet at Liverpool ikke tenker å hente han tilbake. Serberen spilte bare i Premier League i sesongen 2016/17.

Sergio Ramos: Ferdig i Real Madrid etter 16 år

Sergio Ramos informert Real Madrid om at han ikke vil forlenge i sommer – et meget innbringende tilbud har kommet inn i løpet av de siste dagene. – Det er passende å bruke store ord om Sergio Ramos sine 16 år i Real Madrid, man kan godt si det er en ære som nærmer seg slutten. Kaptein Ramos har informert ledelsen i den kongelige klubben han ikke ønsker å forlenge. – Real Madrid har nemlig ikke rikket seg en millimeter fra deres opprinnelige forslag til ny avtale, kun et år og 10% lønnsreduksjon.

To millioner nye vaksinedoser fra Pfizer i sommer

Legemiddelfirmaet Pfizer skal levere til sammen to millioner vaksinedoser ekstra i juni, juli og august, ifølge Folkehelseinstituttet.

To millioner ekstra doser i sommer: – Alle blir vaksinert mye tidligere

Totalt ligger Norge an til å få to millioner ekstra Pfizer-doser i juni, juli og august.
Les mer om:

Ashley Young får sitt ønske om å avslutte hjemme innfridd

Sirkelen ser ut til å være sluttet for 35 år gamle Ashley Young, oppholdet i Italia og Inter Milan går mot slutten og nå er han ønsket tilbake i Watford der han startet sin karriere. – For 14 år siden forlot han Watford. Young etablerte seg som en av Englands beste midtbanespillere for Aston Villa og ble av den grunn hentet til Old Trafford i 2011 for 18 millioner euro. Watford har gode minner om tiden med Ashley Young, Daily Mail skriver at manager Xisco Muñoz mener de trenger en med Premier League erfaring nå som de mest sannsynlig er tilbake neste sesong.

Norge får to millioner ekstra vaksinedoser i sommer

Totalt får Norge to millioner ekstra Pfizer-doser i juni, juli og august.
Les mer om:

Hvis Barbara får det som hun vil, kan du ikke kjøre her i sommer

MDG-politikeren synes sommeren er en perfekt anledning til å teste prosjektet.
Les mer om:

Ventelister på joggesko: – Har aldri opplevd maken

I fjor sommer skulle alle ha hengekøyer. I vinter fløy skiutstyr og skøyter ut fra butikken. Nå er det en spesiell type joggesko som preger omsetningen hos Intersport i Haugesund.
Les mer om:

The Untouchables: Vinicius, Valverde, Rodrygo og Ødegaard

Med seks uker igjen til sesongslutt kjemper Real Madrid fortsatt om pokaler, noe overraskende sett i forhold til hvordan sesongen startet. Både Champions League og La Liga titler er innen rekkevidde. Real Madrid har kuttet gapet opp til Atletico Madrid med ni poeng de siste ni serierundene og etter å ha skjøvet ut Liverpool på onsdag møter de Chelsea til første semifinale om litt over en uke. Marca skriver at planen for sommeren er klar og at det bare er et fåtall spillere som ikke skal røres i sin jakt etter forsterkninger, en av dem Martin Ødegaard.

På denne veien på Tjøme blir det satt opp fartsmåler i sommer

– Mange tror de er alene på veien, så de kjører for fort.
Les mer om: