Nyheter om Sommer


Venus Williams må vise frem tekstmeldinger etter dødskrasj

Tennisstjernen Venus Williams (37) er saksøkt etter dødsulykken i sommer og må bevise at hun ikke brukte mobilen i de avgjørende sekundene.
Les mer om:

En ny smak av sommer

Sol og nordavind, en kjent kombinasjon i nordvest.
Les mer om:

Nato er i dialog med Norge for å få flere soldater til Afghanistan

15 land har varslet at de vil øke det militære bidraget til Afghanistan, sier Nato-sjef Jens Stoltenberg. Norge sa nei tidligere i sommer, men nå er det ny kontakt.

Ulvemotstanden øker i ulveutsatte områder

GRAN (NRK): I sommer har nesten 300 sau blitt tatt av ulv i Hurdal, Hadeland og Toten. Nå har holdningene til ulv endra seg.
Les mer om:

Stjålet bil parkert mot stein

En BMW som i sommer ble stjålet i Egersund, ble tirsdag funnet hensatt ved Sirdalsveien.
Les mer om:

Får 18 års forvaring for å ha tent på sorenskriverhuset

Borgarting lagmannsrett dømmer Hamar-mannen som tidligere i sommer ble funnet skyldig i å ha tent på huset til sorenskriveren til 18 års forvaring.
Les mer om:

Hopp i havet, nå blir det to dager med sommer

De neste dagene byr på sol og rundt 20 grader på Jæren, lover meterologen.
Les mer om:

På 1800-tallet dro folk fra Gisnadalen for å grave etter gull i Amerika. Det var ikke så lurt ...

I sommer er Norges to største gullklumper funnet i Gisnadalen i Sør-Trøndelag. Nå mener Norges Geologiske undersøkelser at elva er landets mest lovende for å lete etter gull.

Mot nest våteste sommeren siden 1901

De som har en opplevelse av at det har regnet uvanlig mye i sommer, har rett. Det ligger an til å bli den nest fuktigste sommeren på over hundre år
Les mer om:

Flyselskapet fikk 17 avvik i Luftfartstilsynets rapport: – Vi kan bli bedre

FlyViking har vært for dårlige med rapportering til Luftfartstilsynet. Selskapet hadde 17 avvik under et tilsyn i sommer.
Les mer om:

Comic-Con: Der nerder blir superhelter

Hver sommer samles tegneseriefans og fagfolk i San Diego for å rendyrke hobbyen sin. Slik kan det gå.
Les mer om:

Skepsis til gruvedrift

Etter at Norges Geologiske Undersøkelser (NGU) i sommer sendte ut brev til grunneiere om at det skulle gjøres undersøkelser etter kalkspat langs fylkesveien i Evenesmark, ble folk bekymra.
Les mer om:

Virkeliggjør drømmen om eget dyrehotell

Ikke alle har noen som kan passe kjæledyrene når ferien kommer. Det ønsker Pia (15) og Silje Nupen Sætherskar (12) å gjøre noe med. Neste sommer åpner de DYRøy Pelshotell.
Les mer om:

Flest båter på grunn i Østfold

Redningsskøytene har måtte trekke båter av grunner 223 ganger så langt i sommer. 42 av disse redningsoppdragene var i Østfold.
Les mer om:

– Sparer verdifull tid med bevæpnet politi

Politimesteren i Agder bekrefter at det har vært økt terrorberedskap i sommer og mener det er riktig å la politiet bære våpen på store arrangementer.

Besøket på Gamlingen tar helt av etter nyåpningen

I løpet av åtte uker i sommer har 97.500 besøkt det nye svømmeanlegget ved Mosvangen. Badegjestene som Aftenbladet snakket med torsdag, skryter uhemmet av «nye» Gamlingen som har vært en suksess siden starten.
Les mer om:

Hvor blir det av sperringene i Norges hovedgate?

Siden i fjor sommer har fem storbyer blitt rammet av terrorister som kjører inn i folk mens de vandrer i travle handlegater. Norges paradegate står fortsatt åpen.
Les mer om:

Nære møter med flyktninger

Sokneprest Leif Magne Helgesen i Svalbard kirke har sterke meninger om flyktningkrisen. I sommer besøkte han tre flyktningleirer i Serbia.

500 grunnstøtinger i sommer

Så langt i år har forsikringsselskapene Gjensidige, Tryg og If registrert over 500 grunnstøtinger med fritidsbåt. De aller fleste grunnstøtingene skjedde i sommer, og båtførerne var oftest lokalkjente.
Les mer om:

Salget av kommunens boliger tar seg endelig opp

Før sommeren hadde kommunen 50 boliger igjen av totalt 118 å selge. - Nå er det bevegelse, og vi har solgt fire boliger til i sommer, sier Frode Alvheim, eiendomssjef i kommunen.
Les mer om:

Stabæk henter stortalent

Stabæk sikret seg i siste liten stortalentet Ronald Hernández før overgangsvinduet i Norge stengte ved midnatt i går. Til klubbens nettsider sier sportssjef Inge André Olsen at den 19 år gamle høyrebacken har et skyhøyt potensial - noe han viste da han spilte alle kampene for Venezuela da de tok seg til finalen i U20-VM i sommer.

Sørnes er det eneste stedet hvor han har opplevd hærverk

Motorsagkunstneren Oliver Vogt brukte åtte uker på å skjære ut vikingfigurene i Sørnesvågen. I sommer ble én av treskulpturene utsatt for hærverk.
Les mer om:

Slik får barnet riktig søvnrytme til skolestart

Har du latt barnet styre sin egen leggetid i sommer? Her er elleve råd for å få barnet ditt skal stå opp i tide til skole og barnehage.
Les mer om:

Vis båtvett

Det er sommer og båtsesong. Mange voksne og barn benytter derfor varme sommerdager på sjøen.
Les mer om:

Sensommerens blomstring

Blomsterkassene og -krukkene kan trenge påfyll etter ferien, skal vi tro Opplysningskontoret for blomster og planter. Nå begynner nemlig mange sommer...
Les mer om: