Nyheter om Sommer


Ga landslagssjefen sparken bare måneder før EM

Polen har spillerne gode nok til å gjøre det veldig bra i internasjonale mesterskap, den polske serien Ekstraklasa minner om den tyske bundesliga og ligger ikke langt unna i kvalitet. – Etter et skuffende VM i Russland fikk en gammel helt fotballhelt Jerzy Brzęczek jobben som landslagssjef til tross for at mange mente han ikke hadde nok ledelseserfaring for jobben. Nå har han fått sparken og det bare noen få måneder før fotball-EM et mesterskap som landslagssjefen med letthet kvalifiserte Polen til. Ny landslagssjef må på plass.

– Sápmi kryr av spennende artister i mange ulike sjangre(pluss)

Svenske Katarina Barruk og finske Gájanas tar turen til Kåfjord i sommer.
Les mer om:

Manchester United kliner til tross for 10 ukers utestengelse

Atletico Madrid fikk mandag et slag i ansiktet da Kieran Trippiers 10-ukers utestengelse ble opprettholdt av FIFA. Den engelske høyrebacken vil nå være ute av spill for Los Colchoneros i to og en halv måned, og han vil gå glipp av en rekke La Liga-kamper, samt første etappe i Champions League-sluttspill kamp mot Chelsea. Les på Engelske Klubber: Barcelona, Juventus og PSG står klare Trippier hadde opprinnelig blitt utestengt i desember for meldinger sendt til venner som satte penger på hans overgang fra Tottenham til Atletico før overgangen ble bekreft.

Van der Sar kan berolige Gary Neville om at Manchester United ikke har rotet seg bort

Som fotballkommentator er Neville betalt for å undre seg over valg klubbene gjør på og utenfor banen – og prate høyt om det. Når det gjelder mysteriet Donny van de Beek, blir United-legenden fortsatt ikke klok på hva som lå bak overgangen. 23-åringen kom for totalt 40 millioner pund i sommer, en anselig sum for en ung midtbanespiller midt i verste koronakrise. Likevel har nederlenderen måtte nøye seg med 8 Premier League-kamper fra start.

Solberg: Kan godt tenkes at det åpnes for Europa-ferie i sommer

Familien deler hytte, seilbåt og egen leilighet med andre. – Det er ingen ulemper.
Les mer om:

Solberg: Kan godt tenkes at det åpnes for Europa-ferie i sommer

Statsminister Erna Solberg (H) åpner for at det kan bli mulig å reise ut i Europa i sommerferien, men råder folk til å ha en alternativ plan.

Solberg: Kan godt tenkes at det åpnes for Europa-ferie i sommer

Statsminister Erna Solberg (H) åpner for at det kan bli mulig å reise ut i Europa i sommerferien, men råder folk til å ha en alternativ plan.

The Athletic: Chelsea rydder vei for supertalentet som bryter overgangsrekorden

Vi har så vidt avsluttet artikkelen om hvordan Pep Guardiola planlegger det store fremstøtet i sommer for å sikre seg Erling Haaland. Nå tyder det på at City er alt annet enn alene. Selvfølgelig ingen overraskelse at en ekstrem Golden Boy på 20 år som dundrer inn 19 scoringer på 17 kamper denne sesongen står øverst på ønskeliste hos de største klubbene.

Har satt av 2,3 milliarder kroner – Erling Haaland toppmål

Vi har sluttet å spå hva som skjer med Erling Haaland til sommeren, men etter å ha fått med ryktene om at en klubb har fylt krigskassa med godt over to milliarder kroner før sommerens overgangsmarked, da er det heller tvilsomt at Dortmund har råd til å beholde sin unge superstjerne. 19 scoringer på 17 kamper denne sesongen og en utrolig sult på mer, har satt Haaland på toppen av ønskelista hos de største klubbene (bortsett fra hos Bayern som fortsatt kan skvise ut noen rekordsesonger i Lewandowski).

«Jeg har vært trener i Sevilla, PSG og Arsenal og jeg har aldri sett en midtstopper som Pau Torres»

Overøser Pau Torres med skryt! Unai Emery som nå er manager for Villarreal, en jobb han fikk i sommer bare noen dager etter han fikk sparken fra Arsenal vet han sitter på gull, samtidig som klubben han nå leder er for liten til å holde på spillere med alvorlige ambisjoner og evner. Hans tidligere arbeidsgiver er ute etter stopperen Pau Torres, en spiller som har imponert stort denne sesongen. Forholdet mellom Arsenal og Unai Emery skal være fattet, så den relasjonen som er det vil ikke være noen fordel for sjefene på Emirates når kappløpet starter.

Graham Potter kjempet igjennom ny kontrakt med energisk høyreback

20 år gamle Tariq Lamptey for forlot Chelsea sin ungdomsavdeling for et år siden har et energinivå som er skremmende for oss vanlige mennesker. – Høyrebacken gir absolutt alt hele tiden, nå kommer belønningen. Brighton manager Graham Potter har til tross for at klubben har begrenset med økonomi kjempet igjennom en kraftig lønnsøkning sammen med forlengelsen av kontrakten som ble presentert i dag. Tariq Lamptey har signert en en forlengelse frem til sommeren 2025. – Forlengelsen blir trolig selv om vi bare skriver 17 januar blir Brightons beste investering i år.

Barcelona keeper Neto er ferdig med å spille andrefiolin

Den brasilianske keeperen Norberto Murara Neto skjønner han ikke har mulighet for å overta for Barcelona sin førstekeeper Marc-André ter Stegen. – En stund i sommer mens kaoset var som størst var det snakk om en overgang for førstekeeperen til engelsk fotball, men nå virker det som om han blir værende. Goal skriver at 31 år gamle Neto ikke lenger ønsker å spille andrefiolin og vil bytte klubb allerede i vinter. Arsenal skal være en av flere interesserte klubber.

Bekrefter at Barcelona nektet den misfornøyde brasilianeren exit i januar

Ser vi bort fra Lionel Messi, har det vært mest fokus hos Barcelona på hvem som skal dyttes ut i tillegg til Suarez, Vidal og gjengen som måtte gå i sommer. På søndag kunne Koeman bekrefte at han var i ferd med å miste én han faktisk ikke hadde tenkt å slippe. For noen dager siden kom ryktet om at Arsenal har bestemt seg for å la islendingen Runar Alex Runarsson slippe rollen som første-backup for Bernd Leno.

Amund (23) overlevde både blodkreft og korona - nå gjør han noe få trodde var mulig

I løpet av ett år ble landslagspadler Amund Vold (23) rammet av både blodkreft og koronaviruset. Nå satser han likevel mot Tokyo-OL i sommer.
Les mer om:

Kona om Sundbys VM-kamp: Det gikk nesten galt

«Dette går ikke lenger» tenkte Marieke Heggeland (36) i fjor sommer.
Les mer om:

Georginio Wijnaldum er ferdig med å snakke

Liverpool-midtbanespiller Georginio Wijnaldum har bestemt seg for å avvise ytterligere kontraktssamtaler. – 30 åringen har bare seks måneder igjen av sin nåværende avtale, noe som betyr at han står fritt til å forhandle om en flytting til en annen klubb nå som januar-overgangsvinduet er åpent. En europeisk gigant som lenge har vært koblet til Wijnaldum er Barcelona, det ble vesentlig mer fristende for den nederlandske landslagsspilleren etter ​Ronald Koeman gikk av som landslagssjef i sommer for å ta jobben som manager for Barcelona.

Ferdig med Chelsea og 100% ferdig med Frank Lampard

AC Milan koser seg på toppen av Serie A hele tre poeng foran Juventus som ikke helt svinger som normalt om dagen. – Selv om det går bra er slitasjen stor for manager Stefano Pioli sine spillere stor, derfor er det flere som er på vei inn portene på San Siro allerede i vinter. En lagdel som virkelig trengs å fikses i følge alt av italienske fotballeksperter er forsvaret. 23 år gamle Fikayo Tomori har vært i Chelsea siden han var syv år gammel, men nå er tiden på Stamford Bridge snart over. Forsvarsspilleren og manager Frank Lampard har ikke funnet tonen.

Italiensk media: Her er Liverpools neste playmaker

Det virker nå lite trolig at det blir noen happy ending på forhandlingene mellom Liverpool og Georginho Wijnaldum. Møtes ikke forhandlingpartene på midten, er nederlenderen Klopp ikke ønsker å miste historie på Anfield. Ifølge italiensk media har Liverpool nå vendt seg mot Serie A for egnet erstatter. Rodigo de Paul. Den argentinske playmakeren var halvveis på vei fra Udinese til Leeds i sommer, men overgangen ble aldri realisert – selv om 26-åringen mer enn gjerne ville ledes av Marcelo Bielsa.

Bale fikk det STORE spørsmålet fra Mourinho om veien videre

Vi mener at managere og spillere skal få beholde treningsfeltet for seg selv, men i disse sosiale medie-dager er klubbene og omgivelsene rundt overivrige etter å legge ut små videosnutter for å share.

Fikk ikke solgt businessen - forsøker nye metoder

PORSGRUNN: Grenen digitaltrykkeri har lagt ute for salg siden i sommer. Nå ligger eiendommen ute på ny, i håp om å selge eiendommen uten trykkeriet.
Les mer om:

Litj-Brattbakk: «Det blir tross alt et steg opp fra i høst»

Pappa Harald Martin Brattbakk både startet og stoppet sin karriere i Rosenborg og har lagt igjen en arv som det sikkert er krevende å følge opp. – Han hadde en unik evne til å dukke opp på riktig sted og tid og sørge for mål. 20 år gamle Filip Brattbakk er også en angrepsspiller og slik det ser ut har han arvet mye av sin fars målfarlige egenskaper. Les: Wayne Rooney legger opp og fikk drømmejobben samme dag Brattbakk er sønn av Rosenborgs mangeårige storscorer Harald Martin Brattbakk.

Vil ut i verden, men markedet er dødt

Emil Bohinen er klar for å komme seg ut i den store verden, en rekke klubber blant annet i Italia og Frankrike skal være interesserte, men det er slettes ikke så lett. Stabæk jobber med å få til et salg og i følge Budstikka håper de prestasjonene spesielt slutten av sesongen skal gjøre at det går igjennom. I sommer var flere klubber på ballen og bød på Bohinen, men ingen av de var innenfor det som Stabæk var villige til å selge for. Uavhengig av om de får til et salg av midtbanespilleren er det et ledd som skal styrkes nå i vinter.

Mourinho er tvunget til å tvile, men kan gå glipp av noe virkelig stort

José Mourinho er befriende ærlig når det fyres av mer eller mindre intelligente spørsmål for engelsk presse. Så når han drar frem «har ikke bestemt meg ennå-kortet», da aner vi at noe kan være på gang. Gareth Bale har en enorm symbolsk verdi for Tottenham. Selv om waliseren har trengt tid på å blåse ut stagnasjonen i kroppen etter å ha sloss med Zidane, Real Madrid-supporterne og spansk presse de siste sesongene, tillater vi oss å gi klubbens største sønn litt av æren for at Tottenham dundret på med en ekstrem optimisme de første månedene i Premier League.

Reagerer på dørselgere: – Det passer seg ikke i en tid som dette

Telen hadde i sommer flere reportasjer om påtrengende dørselgere fra Sector Alarm som angivelig ikke tok et nei for et nei. Igjen har dørselgerne inntatt byen og skapt store reaksjoner på sosiale medier.
Les mer om:

Drømmer du om ny båt? Da må du kanskje vente til neste sommer

19-åringen fra Stavanger skal måle krefter mot verdens beste: – Vi trenger typer som Peder
Les mer om: