Nyheter om Solevåg


Steen Olsen fikk landslagsplass

Den lovende alpinisten Alexander Steen Olsen (20) er tatt ut på landslaget. Totalt 34 utøvere er klar for neste sesong. Det opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding. Paralandslaget øker med én utøver. 12 kvinner er tatt ut, mens det er 19 menn som er tatt ut. – Det er en klar målsetting å levere på den internasjonale arenaen.

OL-helten måtte ha hjelp til å kle på seg: – Det tappet energi

Sebastian Foss Solevåg har lagt bak seg nok en god sesong. Men han innrømmer at det har vært utfordrende etter skaden han pådro i seg i januar.
Les mer om:

Kristoffersen så vidt videre etter tabbe – McGrath på foreløpig andreplass

Henrik Kristoffersen kan trolig glemme å ta sin tredje strake verdenscupseier i slalåm. En stor feil i avslutningen gjør at han er langt bak etter første omgang i Flachau. Som første startende så det lenge bra ut for Kristoffersen, men mot slutten kom han for sent over på en spiss kant og måtte bråbremse for ikke å kjøre ut. Kristoffersen var tydelig irritert i målområdet. Tabben var såpass stor at han lange var i fare for å ikke ta seg videre blant de 30 beste. Han berget seg så vidt på en delt 28.-plass. Atle Lie McGrath kunne imidlertid juble i målområdet.

Fem nordmenn til Flachau-slalåmen

Fem norske alpinister skal delta i verdenscuprennet i slalåm i Flachau, Østerrike onsdag kveld. Rennet sendes på NRK2. Slalåmrennet i Østerrike erstatter rennet fra Zagreb tidlig i januar. Rennet i Kroatia ble avbrutt i 1. omgang på grunn av utfordrende forhold i bakken. Henrik Kristoffersen, som vant begge rennene i Garmisch-Partenkirchen forrige helg, leder slalåmcupen foran Lucas Braathen.

Kristoffersen på seiersjakt i Garmisch-slalåmen

Henrik Kristoffersen leverte en god omgang og er toer i verdenscuprennet i slalåm i Garmisch-Partenkirchen. Sebastian Foss Solevåg og Lucas Braathen kjørte ut.

Foss Solevåg kjørte ut. Taper terreng i slalåmcupen.

Sebastian Foss Solevåg kjørte ut i lørdagens slalåmrenn. Det gjør at muligheten til å vinne slalåmcupen blir vanskeligere.
Les mer om:

Ærlig Solevåg: – Jeg kjører ikke bra nok på ski

Sebastian Foss Solevåg ligger på andreplass i verdenscupen i slalåm og har tatt OL-bronse. Likevel er han ikke fornøyd med egne prestasjoner den siste tiden.
Les mer om:

Lærdommen fra stjernen kan ha sikret Solevåg OL-medaljen

Lagkamerat Atle Lie McGrath sa at han aldri hadde sett Sebastian Foss Solevåg så nervøs mellom to omganger før. For bronsevinneren er nervøsitet bare positivt.
Les mer om:

OL-bronse inspirerer

OL-bronsen til Sebastian Foss Solevåg inspirerer resten av Spjelkavik IL.
Les mer om:

– Ola har betydd veldig mye i oppkjøringa til OL. Han har lagt ned en stor jobb for at jeg skulle lykkes

Onsdag vant Sebastian Foss Solevåg bronse i slalåm under de olympiske vinterleker i Beijing. Han gir fagernesmannen Ola Masdal (32) mye av æra for den gjeve og høgthengende OL-medaljen.
Les mer om:

Rakk så vidt starten: - Var planen

Sebastian Foss Solevåg (29) gliste bredt etter å ha tatt OL-bronse. Men at han i det hele tatt rakk start, var bare en tilfeldighet, forteller han.
Les mer om:

OL-bronse til Solevåg – medaljen glapp for Kristoffersen i nok en slalåmfinale

Sebastian Foss Solevåg tok bronsen i slalåmrennet i OL. Det ble nok en finalenedtur for Henrik Kristoffersen og en bitter fjerdeplass.

Henrik Kristoffersen misset pallen

Sebastian Foss Solevåg tok bronsen i slalåmrennet i OL. Det ble nok en finalenedtur for Henrik Kristoffersen og en bitter fjerdeplass.

Irritert Kristoffersen etter medaljen glapp: – Jeg driter i hva Tom Stiansen sier

Alt lå til rette for Henrik Kristoffersen skulle ta sitt første OL-gull, men 27-åringen endte på den sure fjerdeplassen i slalåmrennet. I stedet sørget Sebastian Foss Solevåg for en norsk bronsemedalje.

Kristoffersen og Solevåg med gullhåp – i toppen før slalåmfinalen i OL

Henrik Kristoffersen og Sebastian Foss Solevåg leverte sterkt i første omgang av slalåmrennet i OL og er nummer to og tre før finalen.

Foss Solevåg på medaljeplass før finaleomgangen i OL

Sebastian Foss Solevåg har satt seg i en god posisjon til å ta medalje etter første omgangen i OL-slalåmen.
Les mer om:

Bronse til Solevåg – fransk OL-gull

Sebastian Foss Solevåg sikret Norges 27. OL-medalje.
Les mer om:

Solevåg vil risikere for å sikre OL-medalje: – Kun en bonus

Sebastian Foss Solevåg legger ikke altfor mye vekt på OL, selv om den siste måneden utelukkende har handlet om det som skjer i Beijing onsdag morgen norsk tid.
Les mer om:

Kristoffersen & co. får ekstra slalåmrenn i Flachau

Mildvær gjorde at Henrik Kristoffersen og resten av slalåmeliten aldri fikk fullført verdenscuprennet i slalåm i Zagreb i januar. Nå er konkurransen flyttet. Det internasjonale skiforbundet (FIS) opplyser fredag at det utsatte rennet skal kjøres i østerrikske Flachau onsdag 9. mars. Rennet kjøres som kveldsrenn med start for første omgang 17.45. Påfølgende helg skal det kjøres to storslalåmrenn i slovenske Kranjska Gora. Sebastian Foss Solevåg hadde levert en strålende første omgang og ledet klart da arrangørene i Zagreb måtte gi opp forsøket på å gjennomføre rennet i begynnelsen av januar.

Gracenote spår norsk OL-fest i Beijing med 44 medaljer

Ingenting er bedre enn å vinne, og det mener Nielsen’s Gracenote i sin siste virtuelle medaljetabell foran lekene i Kina, vi kommer til å gjøre i stort monn. – De vet muligens mer enn oss andre, i det minste har de satt seg ned og tenkt skikkelig igjennom sakene. I 2018 satte de norske utøverne rekord for vinter-OL med 39 medaljer, og analyseselskapet tror det går enda bedre i Beijing. Gracenote spår hele 21 norske gullmedaljer, samt 13 sølv og 10 sølvmedaljer. Over 60 prosent av medaljene kommer i skiskyting (15) og langrenn (13) om vi skal tro tallknuserne.

Solevåg ble nummer seks

Les mer om:

Ti norske alpinister til Schladming og Kronplatz

Norges Skiforbund sender seks utøvere til herrenes verdenscupslalåm i Schladming og fire til kvinnenes storslalåmrenn i Kronplatz. Begge rennene kjøres tirsdag. Kvinnene skal i aksjon på dagtid, mens det tradisjonen tro er kveldsrenn i slalåm i Schladming. Uttaket, menn: Sebastian Johann Foss Solevåg (Spjelkavik), Henrik Kristoffersen (Rælingen), Timon Haugan (Oppdal), Lucas Braathen (Bærum), Atle Lie McGrath (Bærum), Alexander Steen Olsen (Kjelsås). Kvinner: Ragnhild Mowinckel (Rival), Mina Fürst Holtmann (Bærum), Thea Stjernesund (Hakadal), Maria Tviberg (Geilo). (NTB)

Kristoffersen skuffet stort i Kitzbühel-slalåmen

Sebastian Foss Solevåg er nummer tre og har ni hundredels sekund å kjøre inn på ledende Alex Vinatzer i finaleomgang i slalåmrennet i Kitzbühel. Henrik Kristoffersen er langt bak.

22 nye utøvere klare for Beijing-OL

Det er nå tatt ut de siste 22 utøverne til OL i Beijing. Den norske troppen besto fra før av 59 utøvere. Torsdag ble den utvidet med i hovedsak skihoppere og alpinister.