Nyheter om Solen


Vintertåke over Ekebergvidda

Mens solen skinte mange steder i byen sist søndag, lå tåka tett over Ekeberg.
Les mer om:

Gnistrende kulde og sol mange steder

Kong vinter har kommet for å bli. Nordavind sørger for at det blir skikkelig kaldt og når solen samtidig gjør seg gjeldende, er det bare å spenne på seg skiene.
Les mer om:

Jose Mourinho forlot Old Trafford som en rik mann

Jose Mourinho er ikke helt ferdig med engelsk presse. Nå dreier det seg om portugugiserens godtgjørelse for å slippe til Solskjær som manager. For med Solskjær kom solen for United. Men hva kostet det klubben å fortelle Mourinho at han var fristilt på dagen? Ifølge Daily Mail dreier det seg om 164 millioner kroner. Vi tenker dette er et helt greit plaster på ego-såret til Mourinho. I tillegg står han fritt til å ta over som manager i ny klubb.

Fredagstur på Ekeberg

Fredag formiddag var det mange ute for å nyte at solen endelig hadde tittet frem.
Les mer om:

Det ventes flott turvær mot helgen

Slaps, is og plussgrader vil prege romjulsværet. Men solen vil sannsynligvis også titte fram.
Les mer om:

Ny dvergplanet oppdaget: – Aller lengst fra solen

Et objekt som nylig ble oppdaget ligger 120 ganger lenger fra solen enn Jorden gjør, og har fått kallenavnet «Farout».
Les mer om:

NASAs Voyager 2 har nådd rommet mellom stjernene

For andre gang i historien har en menneskeskapt gjenstand nådd rommet mellom stjernene. NASAs Voyager 2-sonde er nå ute av heliosfæren, magnetfeltet solen skaper.
Les mer om:

Slik blir været fremover

Meteorologene melder skyet og vind fra nordvest søndag. Men mandag kommer solen!
Les mer om:

– Rocken står overfor en renessanse

– Jeg ser frem til konsert nummer 100 om mange år, smiler han, mens gitarist Scott Holiday ler under snurrebarten og påpeker: – Det blir vel neste år! Teknisk sett lager ikke vi timeplanen. Men dere nordmenn spør oss stadig om å komme tilbake, og vi sier stadig ja. Sa klikk Første gang Rival Sons var å høre i Norge, var i 2011 på Blå.

Forskernes ville science fiction-idé: «Dimme» solen for å redde klimaet

To forskere mener de har svaret på hvordan man kan begrense skadene av menneskeskapte klimaendringer.
Les mer om:

Hobbyfiskere dundret inn i marinefartøy i 20 knop: – Ble blendet av solen

To menn risikerer anmeldelse etter at båten deres kolliderte med KNM «Olav Tryggvason» utenfor Bergen søndag. Hobbyfiskerne innrømmer at de ikke så forsvarsskipet.
Les mer om:

De har levert Norges første bilvask med solvarmt vann

Ingeniørene i Jarotech på Nesbru lovpriser solen som fremtidens energikilde. Nylig leverte de Norges første bilvaskeanlegg med solfangere.
Les mer om:

Godværet er på vei: Meteorologene lover sol over store deler av landet

Fra helgen av vil solen skinne over store deler av landet og holde seg slik en god stund. Ifølge meteorologen er det særlig folk på Vestlandet og i Midt-Norge som har grunn til å juble.

Snart kommer solen

Mildere november enn normalt og ganske vått, men snart skjer det noe: Til helgen blir det sol.
Les mer om:

Usain Bolt er herved ledig

Vi har ventet på at Bolt skulle slå igjennom og bli verdensstjerne på fotballbanen også. Kanskje litt urealistisk, ser vi nå i speilet. I Australia er det hvertfall slutt. Central Coast Mariners fikk sine måneder i solen. Med Usain Bolt på prøvespill, har verdens øyne til tider vært rettet mot australsk fotball. Nå er det slutt. Både for Mariners og for Bolt. Hvor siktes det mot?

Gjentar årets festivalsuksess

Fredvikafestivalen ble arrangert for første gang i år, med artister som Julie Bergan, Bernhoft & The Fashion Bruises, Kjartan Lauritzen, OnklP & De Fjerne Slektningene og Fieh på plakaten. Festivalen markerte seg som en sommerfest på Gjøvik, og nå jobbes det ifølge arrangørene knallhardt med å gjøre Fredvika 2019 til en enda bedre festivalopplevelse. LES OGSÅ: Weezer er annonsert til Norge – for første gang på 18 år. – Fredvikafestivalen 2018 ble akkurat det vi så for oss og litt til.

Real Madrid-spilleren i en helt ny situasjon i Premier League

Han levde i skyggen som innbytter på San Bernabeu forrige sesong. På Stamford Bridge skinner solen på Mateo Kovacic. Men sliten, det er han. Kroaten har tilpasset seg Premier League på rekordtid, og spiller nå blant Maurizio Sarris utvalgte 11. Dermed er midtbanespilleren én Chelsea lite gjerne vil miste neste sesong. Det er uklart om klubben har opsjon på kjøp av Kovacic fra Real neste sommer, men det er ikke tvil om at Premier League-klubben skal gå langt for å gjøre 24-åringen til fast mann på Stamford Bridge også neste sesong. Ante ikke at det var såpass tøft.

Nå kommer vinteren på en liten snarvisitt

I helgen gjør man lurt i å nyte solen, for til uka blir det gråvær. Og første smak av vinter.
Les mer om:

Nyt solen – til helgen kan det snø

Til helgen blir det kaldere i Fredrikstad-distriktet. Regn kan falle som snø.
Les mer om:

Barcelona mister toppscorer på utlån

Borussia Dortmund er i støtet og sitter på tronen i Bundesliga. Nå skal de sørge for at Barcelona ikke får tilbake en spiller som har vist seg som spesielt verdifull. Paco Alcacar. Den spanske spissen har vokst opp hos Valencia, men kom til Barcelona i 2016 som 23-åring. Her viste det seg kjapt å ikke være plass, noe som sendte Alcacer på utlån i sommer til Dortmund med opsjon på kjøp. I Bundesliga har han umiddelbart satt seg i respekt med 7 scoringer på fire kamper. I Spanias landskamp mot Wales stod Alcacer også for to av scoringene i 4-1-seieren. Borte best for spanjolen.

Først skapte solen problem for bøndene - nå er det regnet

LARVIK TINGRETT (NRK): 21-åringen som er tiltalt etter dødsulykken på E18 i Larvik 1. nyttårsdag, nekter straffskyld for drap. – Han hadde ikke noe ønske om å ramme andre, sier forsvareren.
Les mer om:

Det haster hvis du vil nyte solen. Snart velter regnet inn over oss.

Over tjue grader på Haugesund lufthavn og Etne er varmest i Hordaland med sine 21,8 grader. Men ute i Nordsjøen lurer regnet.

Feiringen av Musikkorpsenes år 2018 i Gamlebyen, lørdag formiddag

En nydelig høstdag laget en fin ramme for markeringen av Musikkorpsenes år i Gamlebyen. Det var tre av distriktets korps som bidro denne dagen. Publikum så ut til å kose seg med marsjering og musikk i solen.
Les mer om:

Lørdag kan du nyte solen

Høsten er definitivt kommet, men temperaturene ligger litt over normalen.
Les mer om:

Nå kommer solen tilbake

I hvertfall for et par dager. Mot helgen igjen blir det mer skiftende vær.
Les mer om: