Nyheter om Solberg


Solberg støtter KrFs abortinnstramminger

KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad vil stramme inn på abortloven og får støtte av statsminister Erna Solberg.

Erna Solberg klar for å endre abortloven - kaster seg inn i kampen om KrFs veivalg

BRUSSEL/OSLO (VG) Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg sier hun er villig til å forhandle endringer i abortloven, dersom KrF ønsker plass i hennes regjering.

KrF-nestleder stiller abortkrav til Solberg og Støre for å gå i regjering

Kjell Ingolf Ropstad spør om Erna Solberg (H) eller Jonas Gahr Støre (Ap) er villige til å fjerne «downs-paragrafen» for å få KrF inn i regjering. Og mener det bør være et av KrFs viktigste krav.

Erna Solberg spår kaos ved «hard brexit»

BRUSSEL (VG) Statsminister Erna Solberg sier at det kan bli kaos på grensene dersom Storbritannia forlater EU i en såkalt «hard brexit» i mars 2019.

– Dette må slås ned på

Statsminister Erna Solberg mener det må ryddes opp og slås ned på saken rundt Mazyar Keshvari (Frp) som har levert udokumenterte reiseregninger for 290.000 kroner.

Erna Solberg: Keshvari må rydde opp

BRUSSEL (VG) - Han må rydde opp og Stortinget må rydde opp, sier statsminister Erna Solberg (H) i sin første reaksjon på Frp-politikerens udokumenterte reiseregninger.

Mange bør beklage overfor «tyskerjentene», også Aftenbladet

LEDER: Statsminister Erna Solberg har framført en offisiell unnskyldning overfor de norske kvinnene som innledet forhold til menn i tysk tjeneste under krigen. Det er riktig og viktig, men det er flere som bør unnskylde.

KrF-lederen reagerer på utspill fra Erna Solberg

Under et bokarrangement i Vennesla onsdag, kom KrF-leder Knut Arild Hareide med et stikk mot statsminister Erna Solberg.

P3aksjonen i gang på Solsiden

Forsvaret har invitert VIP-gjester som Jens Stoltenberg og Erna Solberg for å se et stort «krigsshow» under Nato-øvelsen «Trident Juncture». Kritikerne mener de lager underholdning av krig.

135 KrF-delegater kartlagt: Stort flertall for Erna Solberg i Rogaland KrF

Knut Arild Hareide (KrF) vil gå på et solid nederlag når KrFs største fylkeslag tar stilling til veivalget lørdag. Sjekk listen over hvem som stemmer hva her.

Solberg fastholder kritikken av Hareide

Statsminister Erna Solberg (H) holder fast ved at KrF-leder Knut Arild Hareide utfordrer demokratiet med å ville samarbeide til venstre.

Solberg og kaninene

Statsministeren kan ikke antyde at hennes etterfølger kommer til makten på en udemokratisk måte.
Les mer om:

Støre: – Sterk kost fra Solberg

Jonas Gahr Støre reagerer på statsminister Erna Solbergs (H) utfall mot KrFs partileder. – Sterkere ord har vi ikke hørt i nyere tid, mener Ap-lederen.

Tar ikke ansvar for Frp

ADVARER: Trusselen om et «uskikkelig» Frp i opposisjon kan ikke bety at Frp skal sitte i regjering til evig tid, sier Knut Arild Hareide. Samtidig advarer han Erna Solberg mot å legge seg opp i KrFs veivalg.

Støre: – Sterk kost fra Solberg

Jonas Gahr Støre reagerer på statsminister Erna Solbergs (H) utfall mot KrFs partileder. – Sterkere ord har vi ikke hørt i nyere tid, mener Ap-lederen.

Solberg unnskylder Norges behandling av kvinner etter krigen

Leder for HL-senteret sier at en god unnskyldning kan gjenopprette ære. Titusener av norske «tyskerjenter» skal nå få sin offisielle unnskyldning.
Les mer om:

Støre: – Sterk kost fra Solberg

Jonas Gahr Støre reagerer på statsminister Erna Solbergs (H) utfall mot KrFs partileder. – Sterkere ord har vi ikke hørt i nyere tid, mener Ap-lederen.

Solberg: Tyskerjentene behandlet i strid med Grunnloven

I den offisielle unnskyldningen til de tusenvis av såkalte norske tyskerjenter sier statsministeren at Norge brøt med rettsstatens grunnprinsipp.
Les mer om:

Sjokkert KrF-veteran: Laila Dåvøy advarer mot sidebytte

Tidligere KrF-statsråd Laila Dåvøy rykker nå ut og protesterer mot at partiet hennes brått skal bytte side, og mot at KrF-leder Knut Arild Hareide ønsker å felle statsminister Erna Solberg (H).

Solberg: Tyskerjentene behandlet i strid med Grunnloven

Norge brøt med rettsstatens grunnprinsipp slår statsministeren fast i den offisielle unnskyldningen til de tusenvis av såkalte tyskerjentene.
Les mer om:

Hvorfor vil Hareide felle Erna og gi SV avgjørende makt?

Hvorfor vil Hareide inngå et samarbeid for å felle populære Erna Solberg og hennes regjering uten en aktuell sak å felle henne på? Og hvorfor vil Hareide at en av siste valgs tapere skal overta som statsminister?

– Jeg er takknemlig for unnskyldningen

Reidar Gabler hadde en mor som ble sammen med en tysk soldat under krigen. I dag ba statsminister Erna Solberg om unnskyldning til «tyskerjentene» på vegne av regjeringen.

Støtt Grøvans forslag

I Kr.F. er det nå blitt to leirer, en som vil støtte regjeringen Solberg og en som vil støtte AP og SP.
Les mer om:

– Vanskelig å se for seg at Hareide og Solberg kan sitte sammen i regjering

KrF-politiker Erik Lunde mener Erna Solberg «brenner alle bruer». 

Rent bord til Olaug Bollestad i Klepp KrF - tross motstand

Klepp KrFs fem delegater peker på Erna Solberg (H) som fortsatt statsminister. Mindretallet i Klepp blir ikke representert i ekstraordinært fylkesårsmøte lørdag.