Nyheter om Sola


Jusekspert mener tankskipet skapte faresituasjon: – Kan få stor andel av skylden

Råoljetankeren Sola TS risikerer å få en betydelig del av skyldansvaret når skipskollisjonen med den norske fregatten KNM «Helge Ingstad» skal fordeles ved en norsk domstol.
Les mer om:

Keeperkrise i Sola: – Vi må finne ut av denne situasjonen

HÅNDBALL: Sola har to målvakter med kontrakt kommende sesong, Kimberley Ewanovich-Bleivik og Sofie Svarrer Hansen. Begge er ute på ubestemt tid.
Les mer om:

– En evigvarende lykkerus man vil oppleve igjen og igjen

Ingvild Lindsjørn er etter eget utsagn oppvokst med Outkast som soundtrack i bilen, Beyoncé foran speilet og utallige timer med dansing. Selv om 22-åringen fra Hønefoss er et relativt ferskt navn på den norske scenen har nok flere fått øynene opp for henne etter at hun ble anbefalt av P3 Urørt-redaksjonen i fjor. Hun fikk hele syv ukers spilletid på radio etter dette. Senere på året slapp hun debutsingelen Born Done. LES OGSÅ: Legendarisk klubbscene trues med nedleggelse. I løpet av 2019 venter det flere singelslipp opp mot det som blir hennes første fullengder, planlagt utgitt til høsten.

Topp 11 norske sanger som kom i dag

Hver fredag flommer det over av kliss ny musikk. Ikke minst fra norske artister. I denne spalten serverer vi noen av disse singlene – innen flere sjangere. Astrid S «The First One» Takk, neste. Sangen om Rennebu-mors mange mystiske ekser har blitt hennes nydeligste på lenge. Utlandet, ikke sov på denne norske svisken! Låten, produsert av Jason Gill, har hun skrevet med Justin Tranter; en tungvekter i popbransjen.

Engelsk-eksamen i Sandnes og Sola ryker om det blir streik

Blir det skolestreik fredag, vil skriftlig eksamen i engelsk i 10. klasse utgå i Sandnes og i Sola. For flere elever i videregående skole vil eksamen gå som planlagt.
Les mer om:

Engelsk-eksamen i Sandnes ryker om det blir streik

Blir det skolestreik fredag, vil skriftlig eksamen i engelsk i 10. klasse utgå i Sandnes og trolig også i Sola. For flere elever i videregående skole vil eksamen gå som planlagt.
Les mer om:

7300 elever i Rogaland kan rammes av lærerstreik fredag

Skolene i Sandnes og Sola rammes hardest hvis det blir lærerstreik fra fredag. Både videregående, barne- og ungdomsskoler, samt barnehager blir berørt hvis 540 lærere går i streik.
Les mer om:

Tankskip-advokat: Avviser alt ansvar for kollisjonen med KNM «Helge Ingstad»

Den dramatiske skipskollisjonen mellom råoljetankeren Sola TS og det norske marineskipet KNM «Helge Ingstad» skyldtes ene og alene uaktsomhet fra fregattens side, mener advokaten.
Les mer om:

Derfor melder Yr at det er mørketid i Nord-Norge: - Vi er nedlesset

Meteorologisk institutt overlesses av meldinger etter feil: «Dere bommer først på været, og nå bommer dere jaggu på når sola står opp også».
Les mer om:

Da Geir-Arne hørte samtalen mellom mor og datter, tok han til tårene

Utenfor garasjeporten skinner sola. Innenfor står Geir-Arne Nordstrand og stråler som en sol.
Les mer om:

Derfor melder Yr at det er mørketid i Nord-Norge

Meteorologisk institutt overlesses av meldinger etter feil: «Dere bommer først på været, og nå bommer dere jaggu på når sola står opp også».
Les mer om:

Her forlater prinsessen og Durek Verrett Sola Strandhotell dagen derpå

Prinsesse Märtha Louise ville ikke svare på spørsmål fra Aftenbladet da hun og kjæresten Durek Verrett forlot Sola Strandhotell tirsdag morgen.
Les mer om:

Stage Dolls og Return erstatter First Aid Kit i programmet til Beitostølen Live

– Noen ganger smiler sola til deg, og det har den virkelig gjort nå, sier en storfornøyd festivalsjef Atle Dalen i Beitostølen Live. 
Les mer om:

Mor og datter med dugnadsånden i blodet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Lovise Mæland er for mange i Tananger et kjent navn. Det er ikke så rart, for snart har hun vært med som frivillig i speideren i 43 år. Sønnen og datteren er hovedgrunnen til at hun begynte som leder, og siden har hun aldri sett tilbake.- Det hele startet da sønnen min begynte i speideren. På den tiden så var det sånn at man kom inn dersom foreldre meldte seg som ledere.

- Dette bygget blir med på å forme den nye gågaten

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Reguleringsplanen for Solakrossen 2, der blant annet lensmannskontoret holder til, skal nå til andregangsbehandling i utvalg for plan og miljø. Det skjer onsdag, og rådmannens tilrådning er å vedta planen. Solabladet har tidligere skrevet om gårdeier Alf Morten Sirevåg sine planer for eiendommen.Seks etasjer Eiendommen består i dag av det eksisterende næringsbygget, samt hagen som ligger ved siden av.

Klar for superlørdag i havnen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tanangerdagene nærmer seg 30 år, og dette er Lions store gave til tanangerbuen. Iherdig dugnadsjobbing, planlegging, tilrettelegging og vakthold ligger bak bygdas store festival som strekker seg fra onsdag til søndag.Mens onsdagen er barnas dag, torsdag er en foredrags- og inspirasjonsdag, fredag er ungdommens dag er lørdagen hele bygdas dag.

Tatt med piggdekk

Vi skriver 19. mai. Sola skinner, himmelen er blå, varmegradene behagelige, asfalten tørr som sanden i Sahara.
Les mer om:

MC og bil-treff avlyst grunnet regn - så kom sola

Arrangørene av det planlagte MC og veteranbil-treffet i Hamar syntes det var bittert da sola stekte som verst søndag formiddag. Da var treffet avlyst grunnet regn.
Les mer om:

Tjue Kilo Skjegg skal rocke bryggedansen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Bryggedansen er en tradisjon, og samler mange til lått og løye lørdagskvelden under Tanangerdagene. I år blir den litt annerledes enn i fjor. Denne gangen settes teltene opp på tomten der bussgarasjen lå i stedet for nede i havnen.- I år blir det litt annerledes. Vi trekker oss bort fra indre havn og opp til ringveien.

Kajakk, fjell og damer med hvite legger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Turen gikk til Fugløy, en perle av en øy i Gildeskål kommune. Fugløy har to steder med bebyggelse, Nordfugløy og Sørfugløy. Etter krigen bodde der cirka 200 personer på øya.I dag er det ingen fastboende, husene brukes som ferie og fritidshus. Ferden vår gikk til Sørfugløy, et sted det går rutebåt til noen dager i uken.Vi var en gjeng med ulik erfaring med kajakkpadling.

Storseier til EIK over Sola

Ojan Bijan: – Spillerne responderte bra etter tapet i Levanger
Les mer om:

Storseier til EIK over Sola

Ojan Bijan: – Spillerne responderte bra etter tapet i Levanger
Les mer om:

Sola ble rundspilt av Egersund

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Sola gjestet Egersund til et vaskeekte Rogalandsoppgjør. De to lagene er spådd to helt forskjellige sesonger, Egersund i toppen og Sola i bunnen. Slik så det også ut innledningsvis i oppgjøret. Et massivt Egersund-press de første 10 minuttene resulterte ikke i scoring, men en rekke halvsjanser.Sola kom ikke skikkelig i gang og drøyt 15. minutter ut i kampen får Egersund et frispark drøyt 35 meter fra Solas mål.

Se EIK - Sola direkte

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FOTBALL: Det er fire år siden Sola og EIK møttes til en gjeldende kamp, den gang i cupen. Sola gikk seirende ut av det møtet til stillingen 2-0. Også i 2010 møttes lagene i Rogalandscupen, også da trakk Sola det lengste strået. Søndag møtes lagene for første gang til ligaspill. Sola innehar en 10. plass på tabellen med fire poeng etter fem spilte kamper.