Nyheter om Sola


Sola tok overhand i alpinbakkane

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Etter eit vellykka påskerenn skjærtorsdag og både dag- og kveldskjøring langfredag heldt alpinsenteret på Stavtjørn stengt laurdag. Då skulle siste rest av snø måkast til for å prøva å få i stand løyper til dei to siste påskedagane. Det gjekk ikkje.

Høybråten, Fossum og Stovner menighet: Løftet korset ut i gatene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Korsvandringen er en lang og stolt tradisjon i Høybråten, Fossum og Stovner menighet, og konseptet er like enkelt som det er hyggelig. Korset løftes ut i gatene og bæres fra en kirke til en annen. Det varierer fra år til år hvilke kirker det dreier seg om, men i år gikk korsvandringen fra kirka på Høybråten og bort til Stovner kirke. Og dagen startet på Høybråten med gudstjeneste med prest Elin Lunde.

- Sett i stand 
Ormen Lange

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)LEDER: Nylig la Sola kommune ut et innlegg på sin egen Facebook-side der innbyggerne ble bedt om å komme med innspill til hvor det skal klippes og stusses i vår.Innlegget kommer som en del av den nye kommunikasjonsstrategien som innebærer å ta i bruk sosiale medier i større grad, innby til innbyggermedvirkning og samskaping.

Meteorologen: - Det blir sommerlig i flere dager framover

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Påskeferien er snart på hell, men de to fridagene som gjenstår kan du nyte til det fulle.

Bruk minst solfaktor 15 i påskesola

Skal du ut i sola i påska – og ellers også ellers i året – bør solkremen du bruker være minst faktor 15.
Les mer om:

Nyt sola i dag! Den kan bli vårens varmeste

Det kan bli opp mot 19 plussgrader lørdag.
Les mer om:

Hestekrefter og glinsende krom på Amcar-treff

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)AMCAR: - Det er Jan Ove som er sjefen for det hele, smiler Arne Hetland, som står i refleksvest ved innkjørselen og geleider de kromglinsende doningene på plass.Av tre brødre, er det Jan Ove Hetland som er mest bilfrelst, mens Arne og Oddvar holder seg med Harley Davidson.23. treff Jan Ove, som sammen med et par andre entusiaster først tok initiativ til Amcar-treff på Randaberg, forteller at dette er det 23.

Historia om Jakob Rott som kasta sjølve futen på dør

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I barneåra, på 1950-talet, var soverommet mitt i Holarhagjen i den vestre salen oppe på loftet. Glaset vende mot vestnordvest med storslått utsikt mot havet og Rott. Som eit slags eventyrland låg øya.

- Det beste er å skrive sanger om noe man har opplevd

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Fylkesmønstringen for UKM var i helga. Der de beste fra rundt om i Rogaland konkurrerer om å komme til landsfinalen. Helena Fadnes Aarsdalsbakke og Freya Smørdal Walker stod for et av innslagene fra Sola. Jeg snakket med dem et par dager før de skulle på scenen.Ikke debutanter Helena og Freya har vært med på UKM flere ganger før. De debuterte for to år siden.

Påskeidyll i dalen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Nei, den stien der ligger i skyggen, der kommer det til å være altfor mye is. Vi går på vestsida av vannet istedenfor. Oppe ved Steinbruvann finner vi kjæresteparet Kjellaug Mobakken og Svein Jakobsen, som står og diskuterer det beste veivalget på turen. Selv med brodder under skoa er bar vei å foretrekke, spesielt i en påske der man faktisk har det valget. - Hva syns dere om den seine og varme påsken?

I 40 år har Tor Helge jobbet for sykkelbane på Sola - Nå er endelig konstruksjonen i gang

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I 1975 begynte Tor Helge Skretting kampen sin for å få en sykkelbane, en velodrom, til Sola. Som medlem av Havdur IL kom det snakk om å etablere en sykkelbane på Sola. Den gang ble det ikke noe av. I 1993 hadde Norge fått tildelt sykkel-VM på landevei, som på dette tidspunktet inkluderte banesykling. Norge hadde ikke en velodrom og håpet til Tor Helge var at det skulle bli en permanent løsning.

Nye Sjøsiden åpnet dørene i Tvedestrand i dag: - Jo mer vi har å tilby, jo flere kommer til byen

Det mener Ho Line, som tok med seg samboeren Finn Tore Bjørnstad på nyåpnede Sjøsiden på brygga i Tvedestrand Skjærstorsdag. Der nøt de en utepils i sola.

Slipp sola inn

Det selges ikke mange nye cabrioleter i Norge. Så hvor kommer de fra, alle disse bilene som kjører rundt i påskesola med taket ned? Bruktimport, selvfølgelig. Her er listen over de mest aktuelle.
Les mer om:

Dette laget har polsk topptrener, men skulle egentlig ikke eksistert

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)På et møte i fjor vår møtte bare sju-åtte aktuelle spillere, der halvparten hadde en sesong bak seg i Voll og halvparten i Klepp. De klarte å overbevise ledelsen i de to klubbene om at et sammenslåings-lag hadde livets rett. De tidligere konkurrentene ble pluselig ett, selv om begge klubbnavnene brukes.- De var få, men de som var til stede på det første møtet, var ivrige og ville virkelig få til dette.

Fem produkter som gjør bilen skinnende ren

Sola har for lengst tittet frem og bilinteressen begynner å krible i deg igjen. Slik gjør du bilvasken til en lek.
Les mer om:

Her er årets konfirmanter

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ræge kirke Søndag 28. april kl. 11:Adele Rostøl LammenesAleksander OlsenAune Tveit KlingsheimDavid NygårdEmma BybergErik Aleksander TimmKaren KjelbyKristine Vigdel SkalvikLina MaldeMarcus A. Mortveit SchefströmMari KlingsheimMatilde PaulsenNora HandelandThea Louise Hoch28. april kl.

Sisse Marie blir ikke med Sola i eliteserien

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Etter fire sesonger i Sola HK drar Sisse Marie Bøge Fahlberg til Rælingen. På Instagram roser hun klubben hun har vært en del av så lenge.- Det er veldig trist at jeg fra 1.

Tynnere ozonlag øker risikoen for solskader – her kan du sjekke UV-strålingen lokalt

Strålende sol fra blå himmel og tynnere ozonlag gir økt risiko for solskader. Akkurat nå er UV-strålingen moderat her i Fredrikstad, og det anbefales at du tar pauser fra sola om du er ute og koser deg i påskeværet.
Les mer om:

Påskeprat på Lilloseter: - Dette er våren på sitt beste

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Ta med en spade og lag en fin plass. Man kan sette seg ned og nyte sola. Småfuglene kvitrer som aldri før, og det er fin stemning i marka om våren, smiler drifter av Lilloseter sportsstue, Torgeir Soot. I fjor fikk man ikke oppleve våren, noe man virkelig har muligheten til i år.

Her er årets påskequiz!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)PÅSKE: Kanskje du har gått en lang skitur, nyter sola i hytteveggen på fjellet eller tilbringer ferien med bypåske her i Oslo? Uansett er det nå på tide med Sagene Avis' og Nordre Aker Budstikkes påskequiz! Klarer du disse 10 spørsmålene? Vi trekker ut fire vinnere av alle riktige svar, som får hvert sitt gavekort enten hos Johnny Rockets eller hos Sumo.Vinnerne trekkes tirsdag 23.

Dette betyr påska for jærbuane

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tuva Hansen, Klepp-kaptein 1. Når eg høyrer ordet «påske» tenker eg på ferie, kylling og sjølvsagt seriekampen me alltid har 2. påskedag.2. Eg har ingen faste tradisjonar, utanom det å ha betre tid i kvardagen til å lage gode måltid.3. For meg er påskeferien å ha fri frå skule/studie, men eg trener alltid med laget då me forbereder oss til kamp.

- Fyttigrisen, nå er russetida redda

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)RUSS: - Bilen ble kjørt til verksted lørdag, og mandag fikk vi beskjed om at startmotoren var gåen. Vi så for oss at det ville ta minst en uke før vi fikk bilen tilbake, men i dag er den reparert, forteller Renate Thorstensen på russebilen «Skippy», en rosa-lakkert Ford van fra 1988. Den 31 år gamle bilen er ikke av kategorien biler hvor deler er hyllevare.

Med Mikkel i kamerasøkeren - i vinterfjellet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Mann siktet for ulovlig oppbevaring av sprengstoff er varetektsfengslet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det skriver Aftenbladet onsdag formiddag. Under fengslingsmøtet onsdag fikk politiet medhold i at mannen, som er i 20-årene, varetektsfengsles med brev- og besøksforbud i fire uker. De to første ukene skal han være i isolat, ifølge Aftenbladet. Tirsdag ble mannen stoppet i en trafikkontroll, og det ble oppdaget sprengstoff i bilen. Ved ransaking av boligen hans på Sola ble det funnet mer eksplosiver.