Nyheter om Sokndal


Denne sneglen kan gjøre stor skade i hagen. I løpet av kort tid er den funnet i Bergen, på Sola, Kvernaland og i Sokndal

Mattilsynet er varslet etter at en flekkbåndsnegle også er oppdaget i nattens mulm og mørke på Kvernaland. Arten er tidligere bare er funnet en gang i Norge, i 1932, og frykten er at den kan gjøre like stor skade som brunsneglen.

Denne sneglen som vi absolutt ikke vil ha, har på samme dag dukket opp i Bergen, Sola, Kvernaland og Sokndal

Mattilsynet er varslet etter at en flekkbåndsnegle også er oppdaget i nattens mulm og mørke på Kvernaland. Arten er tidligere bare er funnet en gang i Norge, i 1932, og frykten er at den kan gjøre like stor skade som brunsneglen.

KNA Raceway er i mål med finansieringen, nå skrives kontraktene

Planene om en racewaybane i Sokndal har vært som et uendelig billøp uten målstrek - før nå. I dag er pengene på plass, den første kontrakten skrivet og det første offisielle vroooom loves i juni 2021.
Les mer om:

Sokndal tar grep for å få opp farten i Cittaslow

For noen år siden overtok formannskapet som cittaslowråd i Sokndal. Etter det gikk arbeidet mye treigere.
Les mer om:

Her vil bobilene stå, men det får de ikke

Norsk bobilforening lover kø av turister til steder som Egersund og Sokndal hvis kommunen åpner for attraktive oppstillingsplasser. Flekkefjord har skjønt det og setter hvert år ny rekord.

Sokndal, Sirdal, Eigersund og Bjerkreim ønsker hyttefolket velkommen, hvis de er friske

Kommunene sliter litt med å tolke myndighetene og deres formulering om nødvendige fritidsreiser, men nå sier fire kommuner i sør at alle er velkomne på hytta hvis de følger retningslinjene og hoder seg friske.

Sirdal, Eigersund og Bjerkreim ønsker hyttefolket velkommen, mens Sokndal ønsker dalbuer velkommen

Hva er en nødvendig hyttetur? Sokndal overlater til den enkelte hytteeier å føle etter, mens Sirdal, Bjerkreim og Eigersund satser på at folk drar hjem hvis de blir syke.

Kvinne fløyet til sykehus etter traktorvelt i Sokndal

En kvinne i 20-årene er fløyet til sykehus i luftambulanse etter at traktoren hun satt i, veltet ved Rekefjord i Sokndal.
Les mer om:

Kvinne skadet i traktorulykke

En kvinne er fraktet til Stavanger Universitetssykehus med luftambulanse etter en traktorulykke i Sokndal.
Les mer om:

Fløy fra Spania – ble kvestet i vindkraftverk

SOKNDAL (NRK): Den sjeldne og storvokste rovfuglen kom helt fra Spania, men det er ikke sikkert hun kommer hjem. Et ublidt møte med en stålvaier sendte henne rett på viltsykehus.
Les mer om:

To til sykehus etter at bil havnet på taket

To personer er sendt til sykehus etter at en bil havnet på taket i Sokndal. Skadeomfanget er ukjent.
Les mer om:

Strømmen borte i Lund: Helikopter leiter etter feil

Store deler av Lund og noen husstander i Sokndal er uten strøm. Nå bruker Dalane Energi helikopter for å finne feilen.

Strømmen tilbake i Lund og Sokndal

Alle rammede strømkunder skal nå ha fått strømmen tilbake i Lund og Sokndal.
Les mer om:

Ukens anbefalte sanger

Days of August har medlemmer fra Sokndal, Jørpeland og Stavanger.
Les mer om:

Kommunestyrepolitiker om lav kvinneandel: «Tror de er mest opptatt av om naboen har kjøpt ny lampe eller vase»

Kun 5 av 21 representanter i kommunestyret i Sokndal er kvinner. Det skyldes at de fleste kvinner er mer opptatt av interiør enn politikk, mener Fremskrittspartiets representant Rune Liestøl.
Les mer om:

Blackrock krever å få betale mindre i eiendomsskatt til Sokndal

To saker samtidig i Sokndal: Ordføreren gir 250.000 kroner av lønna si til gode formål i bygda. Verdens største investeringsfond krever å få betale 336.000 kroner mindre i eiendomsskatt.

Ordføreren i Sokndal: - Arrogant og smålig av Tellenes vindpark

Samtidig med at TV2 avslører at Tellenes Vindpark as eies via postboksselskaper på Caymanøyene, har det samme selskapet klaget på at de betaler for mye eiendomsskatt til Sokndal.
Les mer om:

Ung suldøl på Ungdommens fylkesting i Rogaland

Arin Eirikssønn frå Sand var Suldal sin representant på helgas møte til Ungdommens fylkesting i Stavanger. Eirikssønn er første vara for medlem Bjørn Wigestrand som ikkje hadde anledning å delta på fylkestinget. Tredje mann, som også er valt ut av kommunen, er Mohammed Ibrahim på 2. varaplass. Rådgivande organ Over 40 rogalandsungdommar deltok då Ungdommens fylkesting (UFT) konstituerte seg. Ingen av suldalsungdommane vart innstilt til ungdomsutvalet.

Norges yngste ordfører Jonas Andersen Sayed: – Smålig av Stavanger å lokke til seg ungdommene våre med gratis busskort

Er du student fra Jæren, Ryfylke eller Dalane og melder flytting til Stavanger, spanderer Stavanger gratis busskort på deg. Nå gir Sokndal 5000 kroner til ungdommer som ikke lar seg lokke av tilbudet fra storbyen.

22-åring ble Norges yngste ordfører

Et enstemmig kommunestyre i Sokndal valgte mandag kveld Jonas Andersen Sayed (KrF) til ordfører i kommunen. 22-åringen blir landets yngste ordfører noensinne.

22-åring ble Norges yngste ordfører

Et enstemmig kommunestyre i Sokndal valgte mandag kveld Jonas Andersen Sayed (KrF) til ordfører i kommunen. 22-åringen blir landets yngste ordfører noensinne.

I kveld ble han Norges yngste ordfører

Et enstemmig kommunestyre i Sokndal valgte i kveld Jonas Andersen Sayed (KrF), 22 år, som ordfører i Sokndal kommune. Med dette er Sayed tidenes yngste ordfører i Norge.

Her blir Jonas (22) historisk

SOKNDAL (TV 2): For ti dager siden ble han 22 år. Den lovende KrF-politikeren lover å brette opp ermene.
Les mer om:

Tidenes yngste, norske ordfører hater å bli kalt wonderboy

Nærbøspilleren sendte mål nummer ni i nettet. Målvakten til Sokndal het Jonas A. Sayed. Han måkte til jærbuen og fikk rødt kort. Det er trolig eneste rampestrek til kommende ordfører.
Les mer om:

Mann brakt til sykehus med luftambulanse etter fallulykke i steinbrudd

En mann i slutten 60-årene er fløyet med luftambulanse til Stavanger Universitetssjukehus etter en fallulykke i et steinbrudd i Sokndal i Rogaland.
Les mer om: