Nyheter om Sogndal


Songdal-keeper tar skrittet ut i den store verden

Du verden så tiden flyr, bergenseren Mathias Dyngeland kom til Sogndal som 16 åring for 8.sesonger siden. Borås Tidning tidning melder at Mathias Dyngeland skal ta over for Stuhr Ellegaard i Elfsborg.  Det blir et stort skritt oppover, Elfsborg landet på en 8.plass i Allsvenskan etter en solid sluttspurt. Manager Jimmy Thelin overtok klubben i fjor og har ambisjoner om å bringe klubben helt til topps i svensk fotball. – Den svenske klubben skal ha oppdaget Sogndal spilleren for to år siden ved å lese uttaket til det norske landslaget. Den gangen var Mathias overrasket for å si det forsiktig.

Nå er "Kåffa" tre kamper unna eliteserien: - Jeg er glad, rørt og stolt

Trener Jørgen Isnes var stolt fra topp til tå da KFUM/Oslo slo Sogndal 1-0 på Intility stadion, og sikret seg en historisk sjanse til å spille i eliteserien i 2020.

KFUM, Kongsvinger og Songdal sikret seg de siste play-off-plassene

Det er bare å ta av seg hatten for Aalesund, de har gjennomførst en strålende sesong i OBOS-ligaen, de er seriemestre med klar margin. – De har bare tapt 11.poeng. Med seg til Eliteserien tar de med seg Sandefjord som ligger på andreplass med 65.poeng 14.poeng bak Aalesund.  Fra før var Start klare for kvalifisering, da de tidligere i dag vant 2 – 1 over Notodden, sendte de hjemmelaget til kvalifisering i motsatt ende av tabellen.

Supporterleiar: – Vi manglar vilje til å vinne

Det vart ein vestlandsthriller om den siste kvalifiseringsplassen til eliteserien. Sogndal tapte og Nest-Sotra vart snytt for uavgjort tre minuttar på overtid.
Les mer om:

Nest-Sotra ble taperen i kvalikdrama, HamKam reddet Sogndal

KFUM, Sogndal, Kongsvinger og Start spiller kvalifisering til neste års eliteserie i fotball. For Nest-Sotra endte avslutningsrunden i 1. divisjon i nedtur.

Nest-Sotra ble taperen i kvalikdrama, HamKam reddet Sogndal

KFUM, Sogndal, Kongsvinger og Start spiller kvalifisering til neste års eliteserie i fotball. For Nest-Sotra endte avslutningsrunden i 1. divisjon i nedtur.

Sogndal berget kvalikplass

Nest-Sotra-tap for HamKam ga Sogndal 6.plassen i OBOS-ligaen. Dermed skal Sogndal, Kongsvinger, KFUM og Start spille Play Off, Vinneren møter Eliteseriens 14. plass.

Fire lag klare for kvalifisering

Sogndal, Start, KFUM og Kongsvinger er klare for kvalifisering til neste års eliteserien. Start var alt klar for kvalifiseringsspel før siste runde, medan fire lag kjempa om dei tre siste plassane. Nest-Sotra tapte den kampen. Kongsvinger og Sogndal er først ute og vinnaren av dette oppgjeret skal møte KFUM Oslo. I kamp tre møter Start vinnaren av KFUM og Kongsvinger/Sogndal. Det beste laget møter til slutt laget som endar på kvalikplass i eliteserien.

Thrilleravslutning i OBOS-ligaen – opprykkskvalik for Sogndal tross tap

(KFUM Oslo – Sogndal 1-0, HamKam – Nest-Sotra 3-2) Sogndal har fortsatt muligheten til å nå Eliteserien 2020. Det er en mulighet de kan de prise seg lykkelige over.

Sogndal berga kvaliken – så vidt

Ein speedgliderutøvar krasjlanda i bratt terreng etter eit hopp på Voss laurdag. Personen mista medvitet, men kom truleg frå det med brotskader.
Les mer om:

Mats Solheim reiser hjem fra Sverige

I går ble Allsvenskan avgjort senere enn det pleier å gjøre. – Tre lag var med i gullkampen helt til siste dag. – Mats Solheim kjempet om seriegull med Hammarby på lørdag, men ifølge Expressen ble den kampen nordmannens siste for klubben. Kontrakten hans går ut etter sesongen og blir ikke forlenget. Expressen skriver at Solheim reiser hjem til Norge på grunn av familien.

Sogndal slo HamKam 3-0

Overbevisande siger på heimebane.
Les mer om:

De samme gutta gjorde det igjen – sendte laget til cupfinale

SOGNDAL: Markus Sjøstrøm, Joakim Jahnsen og Marius Bustgaard Larsen gjorde som i kvartfinalen og scoret målene som sendte Odd til juniorenes cupfinale.
Les mer om:

Sogndal er ute av Junior-NM

Tapte semifinalen mot Odd 1-3.
Les mer om:

Det kan bli drama igjen, men yngstemann er ikke redd: - Hvis det skjer, er jeg klar

SKIEN: I fjor røk juniorlaget til Odd ut av cupen på straffesparkkonkurranse mot Sogndal. Onsdag får Filip Rønningen Jørgensen (17) og lagkameratene mulighet til revansje. I potten? En NM-finale.

Ny uavgjort for Bakke og Sogndal

Slik var kampen mellom Raufoss og Sogndal
Les mer om:

Heia Sogndal?

Det kan være fint å ha noen å spille ball med når man føler man har gått seg fast i livets rutiner. Noen ganger er det faktisk også nok å se på at noen spiller ball.
Les mer om:

Storm i Sogndal etter trenarutblåsing

SOGNDAL (NRK): Hektisk møteverksemd i Sogndal fotball etter utblåsinga til Eirik Bakke.
Les mer om:

Bakke varsler om mobbing, intriger og hets i Sogndal: – Det bekymrer meg

Tidligere Premier League-proff Eirik Bakke (42) vurderer å gi seg som Sogndal-trener på grunn av det han opplever som en splittet bygd.
Les mer om:

Truer med å si opp jobben

Eirik Bakke er forbanna over lav interesse i Sogndal. - Folk vil heller sitte hjemme å se Manchester United mot Liverpool, til og med de som er oss nærmest, sier han.

Bakke med sterkt oppgjer mot heimbygda: – Folk vil ikkje klubben vel

SOGNDAL (NRK): Sogndal-trenar Eirik Bakke er lei nettmobbing og hets i bygda. No vurderar han å gje seg etter sesongen.
Les mer om:

Bakke med sterkt oppgjer mot heimbygda: – Folk vil ikkje klubben vel

SOGNDAL (NRK): Sogndal-trenar Eirik Bakke er lei nettmobbing og hets i bygda. No vurderar han å gje seg etter sesongen.
Les mer om:

Blytungt Jerv-tap i Sogndal

Jerv tapte 4–0 borte mot Sogndal i søndagens seriekamp.
Les mer om:

Sogndal leika seg til siger

To tomålsscorarar sikra storsiger.
Les mer om:

Clara om netthets: – Ingen skal oppleve det same som meg

SOGNDAL (NRK): – Korleis skal vi lære ungdommen at dei ikkje skal mobbe, når ein 82 år gammal mann får sitje i ti år og trakassere utan at samfunnet tek tak i det, spør Clara Øberg.
Les mer om: