Nyheter om Sogndal


Ansatt ny hovedtrener, målet er å etablere seg akkurat der de er

Det er noe forfriskende med klubber som ikke har som målsetning å vinne serien og slå Real Madrid i Champions League finalen. – Veldig ofte er overdreven tro på egen fremgang noe som ødelegger miljø og faktiske muligheter.  Narviks-klubben Mjølner har ansatt Håvard Hatle fra Sogndal som ny hovedtrener, med målsetning av å «bygge» klubb og etablere seg i andre divisjon. Les: Liverpool beviste hvertfall én ting mot Bayern München Håvard begynner straks han har fullført sin UEFA A-lisensutdanning først i mars. Håvard har 10 års erfaring fra Sogndal fotball som lenge har vært i Norsk toppfotball.

Bjørn Helge Riise følger etter John Arne så godt han kan

Lillebror Bjørn Helge Riise benyttet julen til å fundere på om det var noe igjen av hans fotballkarrière og svaret ble nei. – Nå gjør han som storebror John Arne Riise og velger fjerdedivisjonsklubben Rollon.  – Brødrene har begge spilt for Aalesund og Fulham og nå skal Bjørn Helge bli trener og kanskje spiller for Rollon. Lillebror Riise hadde en svært innholdsrik karriere som spiller. I Norge har han spilt for Lillestrøm, Viking, Aalesund og Sogndal.

Tre menn i retten, tiltalt for voldtekt av kvinne i Sogndal

Tre menn er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i 40-årene i Sogndal for ett år siden. En av de tiltalte møtte ikke da rettssaken startet mandag.
Les mer om:

Tre tiltalt for voldtekt

Tre menn er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i 40-årene i Sogndal for ett år siden. En av de tiltalte møtte ikke da rettssaken startet mandag.
Les mer om:

Tause om Helmersen-skade - venter med ny signering

LA MANGA: (Odd - Sogndal 0-0) Det medisinske apparatet i verken Odd eller RBK vil foreløpig kommentere omfanget av Andreas Helmersen-skaden. Dag-Eilev Fagermo forklarer at situasjonen kan være med på å avgjøre om Odd vil jakte enda en ny spiller.
Les mer om:

– Det var vel ikke den mest spennende fotballkampen folk har sett

LA MANGA: Egil Selvik (21) debuterte i Odd-målet, mens Fredrik Oldrup Jensen (25) gjorde sin re-debut da Odd spilte 0–0 mot Sogndal i en treningskamp på La Manga søndag ettermiddag.

Prøver å fyre opp stemningen med et lite stikk til gamle kjente

LA MANGA: Sigurd Hauso Haugen (21) håper å senke gamle kjente når hans Sogndal møter Odd søndag ettermiddag.
Les mer om:

No kan det bli eit nytt universitet på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet (HVL) er fleire steg nærare å bli det ellevte universitetet i Noreg, fordelt på studiestadane Sogndal, Førde, Bergen (biletet), Stord og Haugesund.

– Det er ein kjensgjerning at den lokale satsinga ikkje har vore god nok dei siste åra

SOGNDAL (NRK): Sogndal Fotball har dei siste åra vorte kritisert for manglande satsing på lokale profilar og unge talent. No håpar klubben å finne litt tilbake til gamle røter.
Les mer om:

Nettbuss vurderer tilbodet i Sogndal

Nettbuss slit økonomisk på rutene mellom Bergen og Sogn. No vurderer dei framtida for stasjonen i Sogndal.
Les mer om:

Sogndal satsar ungt og lokalt

Stort inntak over kort tid kan føre til søvnproblemer, angst, uro og hjerteklapp, viser ny rapport.
Les mer om:

Trond Olsen ferdig i Sogndal

Les mer om:

Ordføraren i Sogndal: Vi har mista ein kapasitet til Øystre Slidre

Sogndal-ordførar Jarle Aarvoll ringde ordførar Kjell Berge Melbybråten i Øystre Slidre og gratulerte han då tilsetjinga av den nye rådmannen, Jostein Aanestad, vart kjend torsdag.

Han blir den åttande spelaren som reiser frå Sogndal

OBERSTDORF/OSLO (NRK): Daniel-André Tande har hatt en konkurransepause for å finne tilbake til sitt gamle jeg. Nå håper 25-åringen at det vil løsne i bakken der han i fjor tok VM-gull.

Trond Olsen skal tilbake på høyere nivå

34-åringen har spilt for Bodø/Glimt, Rosenborg, Viking og Lillestrøm. Nå avsluttes forholdet til hans siste klubb, Sogndal, uten at dette betyr at spilleren har tenkt å pensjonere seg. Nå i februar står Trond Olsen uten klubb. Venstrevingen kom til Sogndal i fjor sommer, men fikk bare med seg fire kamper for sin nye klubb. Nå skal Sogndal gjennomføre justeringer i spillestallen og ble enige med Olsen om at arbeidsforholdet opphører. Så ut til å trives i gult.

To brør og kamerat risikerer 21 år i fengsel for gruppevaldtekt i Sogndal

To brør og ein kamerat risikerer inntil 21 år i fengsel for å ha valdteke ei kvinne i Sogndal i fleire timar.
Les mer om:

Rådmannen som nå er ansatt overlevde så vidt mistillitsforslag i fjor

Sogn Avis har hatt en lang rekke oppslag og kommentarartikler om Sogndal kommunes rådmann Jostein Aanestad. De peker ikke i retning av "ein særs samlande leiarstil" slik ordfører Kjell Berge Melbybråten formulerte overfor kommunestyret i dag.

Jostein Aanestad (56) er valet til kommunestyret

Torsdag morgon bestemte politikarane kven som blir ny rådmann i Øystre Slidre. Innstillinga er Jostein Aanestad frå Bryne, som i dag er rådmann i Sogndal.

Engelsk midtstopperkjempe til Arendal

Reiss Greenidge (23) er klar for Arendal Fotball. Den høyreiste midtstopperen kommer fra Sogndal og har signert en kontrakt som strekker seg ut 2020-sesongen.
Les mer om:

Sogndal lekker som en sil

Sogndal ser frem mot nok en sesong i OBOS-Ligaen og har startet oppkjøringen. Det er mange spillere som har forsvunnet ut døra siden sesongslutt. Det ble bare «nesten» eliteseriespill og noen av de som var med i fjord har kvaliteter og ønske om å spille øverst, mens andre passer ikke inn eller har blitt for gamle.  Disse har forlatt klubben siden sesongslutt: Landslagsspiller Kjetil Wæhler har rukket å bli 42 år og det var en overraskelse da han sist sesong gjorde et lite comeback for Sogndal.

Henter engelsk midtstopper

Det er definitivt ikke lettere å hoppe over enn å løpe rundt Arendals nye midtstopper, engelske Reiss Greenidge er 198 høy og kommer på en overgang fra Sogndal.  Kontrakten strekker seg ut 2020-sesongen. Les: Benitez fortsetter å levere for gamleklubben Liverpool «Jeg er veldig fornøyd med at vi er blitt enige med Reiss om en avtale, sier Arendal-trener Steinar Pedersen. – Han er fortsatt relativt ung, samtidig som han har lang erfaring fra ulike klubber både i England og Norge. I tillegg til å være dominant i lufta med sine 198 cm, så er han også ekstremt rask og venstrebeint.

Stopparkjempa ferdig i Sogndal

Vi i NRK Østlandssendingen ønsker tilbakemelding fra deg som ser TV-sendingene våre hver uke.
Les mer om:

Studentar frå heile verda søker seg til unik masterutdanning i Sogndal

SOGNDAL (NRK): Studentar frå heile verda valfartar til den unike klimamasteren i Noreg. Frå det første kullet er 60 prosent i relevant jobb.
Les mer om:

Sogndal tok sigeren i årets første treningskamp

Snaue to måneder etter Hålogalandsbrua ble åpnet for trafikk, risikerer den å bli stengt. – Dette er en situasjon vi ikke er komfortable med, sier byggeleder.
Les mer om: