Nyheter om Sogndal


Sommarlege temperaturar i heile fylket

SOGNDAL (NRK): Tidlegare politimann Knut Røneid hevdar at politiet bommar i sin måte å jobbe med ungdom og rus. Sjølv meiner han at sonen tok livet sitt etter å ha blitt straffa for hasjbruk.
Les mer om:

Lite spilletid for Trond: – Jeg har ingen anelse om når jeg eventuelt kan spille igjen

Det har blitt lite spilletid for Trond Olsen etter overgangen til Sogndal.
Les mer om:

Eks-politi mista sonen: Meiner politiaksjonar ikkje får ned rusbruken

SOGNDAL (NRK): Tidlegare politimann Knut Røneid hevdar at politiet bommar i sin måte å jobbe med ungdom og rus. Sjølv meiner han at sonen tok livet sitt etter å ha blitt straffa for hasjbruk.
Les mer om:

Gav seg som Florø-trenar førre veke – vert toppsjef i Sogndal

– Vi skal ikkje vere eit heislag. Vi skal bli eit etablert eliteserielag. Det er den klare målsetjinga til den nye daglege leiaren i Sogndal Fotball, Terje Rognsø.
Les mer om:

SISTE: Rognsø går frå Florø til Sogndal

Blir ny dagleg leiar
Les mer om:

Her kan det komme 700.000 fleire turistar i året

SOGNDAL (NRK): Turiststader over heile landet kan få ein enorm vekst fram mot 2030.
Les mer om:

Kapteinen ønsker ikke lenger kombinere fotball og vanlig jobb

Det er en lang karriere som nå er over forsvarsveteran Glenn Andersen med fortid fra Start og Strømsgodset har bestemt seg for å legge opp. Jerv-kapteinen meldte overgang til Jerv i 2015 og fikk da, som veldig mange i OBOS-Ligaen to jobber. – Det er kombinasjonen fotball og vanlig jobb som har fått 38 åringen til å nå bestemme seg for at nok er nok. Les: Holmbert Fridjonsson årets spiller i OBOS-Ligaen Andersen kom med nyheten etter Jervs 0-1-tap hjemme mot Tromsdalen i 1. divisjons siste serierunde søndag. – Dette var min siste kamp for klubben.

No er 1000 tonn pinnekjøt straks på veg til julehungrige nordmenn

SOGNDAL (NRK): Pinnekjøtt eller svineribbe som julemat? Ved slakteriet i Sogndal har dei tilsette tenkt på julematen din sidan august og snart er store mengder godsaker på veg ut til kundane.
Les mer om:

Gratulerer: Mjøndalen og Viking klar for Eliteserien

Det var bare et lag på banen i dag, Florø har allerede forberedt seg på en tilværelse i Post Nord-Ligaen og vil neste sesong kjempe om opprykk mot Fredrikstad som i går ble værende «der nede» Mjøndalen var på fra første sekund og kan takke seier og to mål av Olivier Occean for at de nå rykker opp. Med seg får de Viking som var på nippet til å gi bort seieren, seriemesterskapet og plassen for direkte opprykk. Les: Suarez vurderer retur til Premier League JAAAAAAAAA! Mjøndalen er klare for Eliteserien 2019!!!

Straffedrama i Sogndal, Notodden-jubel til slutt

SOGNDAL: Notodden FK vant den avgjørende kampen mot Sogndal, og sikret plassen i neste års 1. divisjon.
Les mer om:

Tap for Sogndal på heimebane

Sundag 25. november møter Sogndal Ullensaker/Kisa til kvalifiseringskamp.
Les mer om:

– Det betyr å knuse til i alle duellar og vise at me verkeleg vil det her

Sogndal klare til å gjere alt for opprykk.
Les mer om:

Ny klubb på gang for Bjørn Helge Riise

Lillebror Riise og tidligere Fulham og Aalesund spiller Bjørn Helge begynner å bli såpass gammel at alle tatoveringene har mistet fargen. – 35 år gammel og nå Sogndal spiller etter å ha blitt solgt fra Aalesund i sommer.  35 år og på slutten av en lang karriere som aktiv spiller er det virke som trener som frister.

Karadas tek ein ny sesong i Brann

Azar Karadas (37) har forlenga kontrakten med Brann ein sesong til, melder klubben på sine nettsider. Karadas har spela 14 seriekampar denne sesongen, alle som innbytar. I haust er det 20 år sidan Karadas kom til Brann frå Eid. Men han har også spela for Rosenborg og Sogndal pluss fleire klubbar i utlandet.
Les mer om:

Språkrådet: – Eg tykkjer det vitnar om svak tru på norsk språk

SOGNDAL (NRK): Både Lerum og Orkla har engelske namn på produkt retta mot den norske marknaden. – Det vitnar om svak tru på norsk språk, meiner Språkrådet.
Les mer om:

Sogndal seiret hjemme mot Aalesund

Sogndal seiret 2-0 over Aalesund på hjemmebane i 1. divisjon i fotball.
Les mer om:

Aalesunds Fotballklubb tapte 2-0 mot Sogndal

HYLLESTAD (NRK): Nina Torvund (17) kjem frå eit unikt idrettsmiljø i ei lita bygd i Sogn. No er ho klar for VM som første juniorspelar på åtte år.

Djupt splitta KrF: – Det kan bli vondt å vakne opp 3. november

SOGNDAL (NRK): KrF sin opne debatt om retningsval har synleggjort eit djupt splitta parti. No er fleire på grasrota bekymra for kva spliden vil gjere med partiet.
Les mer om:

Ja, du ser rett - her er trakkemaskina i full sving

SOGNDAL (NRK): I Sogndal skisenter Hodlekve kan dei aller ivrigaste allereie finne fram langrennsskia sine.
Les mer om:

Riise kan knuse Bohinens drøm

Aalesund tapte 1-3 for Viking. Tre lag kjemper om opprykk i OBOS-ligaen. Aalesund møter Sogndal i neste kamp. Det betyr gjensyn med Bjørn Helge Riise.

Det beste for Mjøndalen er hvis Aalesund vinner

Det er vanligere med uavgjort resultat mot slutten av en sesong, sikkert flere årsaker til det, en av dem er trolig at for de lagene i bunn og topp blir poengene meget viktige og motivasjonen for å spille underholdene fotball mindre. Med sier på søndag mot Jerv ville Mjøndalen i praksis allerede vært i Eliteserien, men det ble med uavgjort og 1 poeng. – Nå før tirsdagens kamp mellom Aalesund og Viking får de håpe på at Aalesund vinner og gjenerobrer førsteplassen i OBOS-Ligaen. Les: Lewis Hamilton vinner VM neste helg Gutta var skuffa over ett poeng mot Jerv. Nå ser vi fremover.

Spente lag i bunnoppgjøret

NOTODDEN: Etter Åsanes tap mot Sogndal tidligere i dag var Notodden ivrige etter å tette luken opp mot trygg plass i 1. divisjon.
Les mer om:

Så viktig at de stenger treningene

Aalesund har sendt ut en pressemelding om at de stenger treningene på lørdag og søndag.  «Toppkampen mot Viking er bare noen dager unna, og laget forbereder seg i skrivende stund på møtet med siddisene.

Han må betale dyrt for det andre studentar får gratis

SOGNDAL (NRK): Lærarstudentane i Bergen slepp gratis unna, medan medstudentane i Sogndal får svi på pungen når dei skal bu vekke i praksis.
Les mer om:

Studentar som Henning vert ikkje lenger forskjellsbehandla

SOGNDAL (NRK): Lærarstudentane i Bergen slapp gratis unna, medan medstudentane i Sogndal fekk svi på pungen når dei skulle bu vekke i praksis. No gjer høgskulen slutt på forskjellsbehandlinga.
Les mer om: