Nyheter om Sogn


MDG-toppen må ta pause frå valkampen

MDG sin førstekandidat i Sogn og Fjordane Stein Malkenes må ta seg ein pause frå valkampen etter eit falluhell på småbruket sitt.
Les mer om:

Slik får born ein god skulestart

Måndag er det skulestart i Sogn og Fjordane og tusenvis av born og unge skal tilbake på skulebenken. Men det kan vere både skummelt og krevjande etter ni veker skuleferie.
Les mer om:

Uvisse blant SFE-tilsette

SANDANE (NRK): Då det vart vedteke å slå saman Sogn og Fjordane og Hordaland var dei 260 tilsette i Sogn og Fjordane Energi - SFE - klare over at det kan påverke framtida deira.
Les mer om:

– Sogn og Fjordane har ofra Hornindal

Ordførartrio meiner fylket har seg sjølve å takke for at kommunen forlèt fylket.
Les mer om:

– Sogn og Fjordane har ofra Hornindal

FYLKESGRENSA MØRE (NRK): – Sogn og Fjordane har ofra Hornindal og har seg sjølve å takke for at kommunen forlèt fylket.
Les mer om:

«Kraftsamanslåing får ikkje noko å seie for våre planar»

– Vi har i over eitt år kjent til planane om å slå saman kraftselskapa Sogn og Fjordane Energi (SFE), BKK og deler av Hydro, seier Fredrik Behrens som er administrerande direktør i Sunnfjord Energi.

Rotevatn kjempar for stortingsplassen

SOGNDAL (NRK): Medan Senterpartiet fossar fram på meiningsmålingane i Sogn og Fjordane, er målingane for Venstre så dårleg at Sveinung Rotevatn risikerer å ikkje bli attvald.
Les mer om:

Våt laurdag på kysten

Synest du det har regna nok i det siste? Berre vent, laurdag blir det endå våtare, iallfall om du bur nær kysten i Sogn og Fjordane.
Les mer om:

– Sveinung Rotevatn kan ikkje ha vore mykje i Sogn og Fjordane

Navarsete tek kritikken frå Venstre med ro
Les mer om:

Ein legofigur for kvart barn som lever under fattigdomsgrensa

FØRDE (NRK): Nesten 1600 barn i Sogn og Fjordane lever i familiar med vedvarande låg inntekt. Dette sette SV fokus på ved å representere kvart barn i form av ein legofigur.
Les mer om:

Ny kraftgigant vil kunne produsere straum for over 600.000 husstandar

Ei arbeidsgruppe går inn for å slå saman kraftselskapa Sogn og Fjordane Energi, BKK og deler av Hydro til ein ny gigant innan kraftmarknaden i Norge. Saman vil dei kunne produsere straum for over 600.000 husstandar.
Les mer om:

Regionreformasjonen

Sogn og Fjordane + Hordaland = Sant. I bittelille Leikanger frykter de konsekvensene.

Nesten halvparten i fylket skuldar han pengar

For tiande året på rad har Sparebanken Sogn og Fjordane vekst på privatlånmarknaden og resultatet for første halvår er 30 millionar betre enn i fjor. Trass i at ni kontor er nedlagt.
Les mer om:

Ulukkeshelg i Sogn og Fjordane

Ingen er meldt omkomen, og ingen er meldt alvorleg skada. Men det har vore ei rekkje ulukker i Sogn og Fjordane denne helga der folk har enda på sjukehus eller på legevakta.
Les mer om:

– En tilfeldighetskamp

Daniel Aase ble matchvinner med scoringen sin på overtid av overtiden. Han er enig med treneren og Eirik Wichne at det ikke var en perfekt kamp mot formlaget fra Sogn. – Vi har stått her i hele år og sagt…
Les mer om:

Sliteseier mot Florø

Det ble som vanlig litt for spennende da Start inviterte til fotballfest foran 8066 tilskuere. Men de klarte å holde nullen og ta tre veldig viktige poeng mot formlaget fra Sogn. Og det var på kantene ting skjedde for Start…
Les mer om:

Ny brakseier for Glimt: Toppscorer Fardal Opseth senket Elverum

Lysluggen fra Sogn fortsetter å bøtte inn med mål for Bodø/Glimt. På de siste to kampene har Fardal Opseth scoret fem av de helgules ni mål.

Skrantesjuken og villreinen i Hovatn Aust

Ein ufatteleg tragedie utspelar seg i desse dagar i Nordfjella i område som omfattar 6 kommunar i både Buskerud, Sogn og Fjordane og Hordaland.
Les mer om:

Kvar er den vakraste utsikta i fylket?

Kjende fjelltoppar i Sogn og Fjordane fekk overraskande null stemmer i kåring.
Les mer om:

Stadig fleire turistar vil oppleve og delta

FJÆRLAND (NRK): Turistane vil ha opplevingar og aktivitetar. Dei siste åra har det vore ei dobling i talet på bedrifter som satsar på dette i Sogn og Fjordane, også i resten av landet veks næringa.
Les mer om:

Difor er dei største verksemdene i fylket så ulikt fordelt

Av dei 100 verksemdene i fylket med størst resultat i fjor, ligg berre 24 i Sogn. Til samanlikning har Flora aleine 18 selskap. – Ulik struktur er ein av årsakene, seier næringssjef.
Les mer om:

Kritisk mangel på kirurgar ved Helse Førde: – Vi er sterkt bekymra

Legeforeininga i Sogn og Fjordane varslar om for dårleg dekning på akuttkirurgi.
Les mer om:

Han er mellom dei som tente millionar

Sjå lista over verksemdene som gjord det best i Sogn og Fjordane i 2016.
Les mer om:

Valekspert: Ta valløfta med ei klype salt

I Vik i Sogn har folk bitre erfaringar med politikarlovnader. Valløfte viser berre partia sine ønske viss dei hadde makta åleine, og ikkje trong kompromissa, åtvarar forskar.
Les mer om:

«Eg får tårer i augo berre eg snakkar om dette»

SOGNDAL (NRK): Vibeke Johnsen og familien mista alt i ein dramatisk brann i juli. No ventar ein hard valkamp for SV sin stortingskandidat i Sogn og Fjordane.