Nyheter om Sogn


Gliser etter EM-sigeren i brassband

Fire frå Sogn og Fjordane var med då Eikanger-Bjørsvik Musikklag gjekk heilt til topps i EM for brassband i Oostende i Belgia.
Les mer om:

– Naturleg og klokt å plassere leiaren i Førde

Regionlensmann Arne Johannessen forsvarar Førde som hovudsete for politiet i Sogn og Fjordane. – Uroa til Flora-ordføraren er grunnlaus, seier han.

Du kan framleis få pengar for ein sekk med boss

Tallause bossekkar har blitt fylt opp langs strendene i mange kommunar i Sogn og Fjordane dei siste vekene. No tryllar Fylkesmannen og Fylkeskommunen fram meir pengar, i håp om at den storstila ryddeaksjonen kan halde fram.
Les mer om:

Rådmennene: Dette bør vera kommunesenteret

BALESTRAND (NRK): Rådmennene i Balestrand, Leikanger og Sogndal har sagt sitt: Sogndal bør vera kommunesenteret i den nye storkommunen i Sogn.

Asaad jobbar dugnad for at andre skal få lappen

VIK I SOGN (NRK): Flyktningar i Noreg har vanskar med å ta førarprøven. I ei bygd i Sogn hjelper innvandrarane kvarandre på dugnad.
Les mer om:

– Dei fråskriv seg alt ansvar

Leiaren i Utdanningsforbundet i Sogn og Fjordane meiner kommuneleiinga i Eid burde ta på seg ansvaret for mobbesakene ved Nordfjordeid skule.
Les mer om:

– Samarbeid har vore skivebom

Ordførar Ola Teigen (Ap) i Flora varslar ein tøffare tone mot Vest politidistrikt etter at det torsdag vart kjent at sjefen for politiet i Sogn og Fjordane skal plasserast i Førde og ikkje i Florø.

Endelig kan det bli nytt bad på Sogn

Da May-Brith Døssland (V) sto på stupebrettet på Sogn bad i 2008 og fremmet forsalg om nytt bydelsbad i Nordre Aker, hadde hun ikke trodd det skulle ta så lang tid.
Les mer om:

Her blir det best å følgje toppsyklistane

For første gong kjem det store sykkelsirkuset Tour des Fjords til Sogn og Fjordane. Om ein månad, den 24. mai, trillar verdas beste syklistar inn i fylket.
Les mer om:

Innvandrarkvinner kan sikre tannhelsetenesta

Mangel på tannhelsesekretærar i Sogn og Fjordane har ført til at NAV og fylkeskommunen legg kreftene saman for å rekruttere innvandrarkvinner til yrket.
Les mer om:

Ein av desse landslagsløparane er frå Sogn og Fjordane

Hvis du har plantet blomster og er redd for at vårblomstene nå kan gå dukken i snøværet, så fortvil ikke.
Les mer om:

Held fram jakta på den tredje jerven

Vêret har hindra jakta på den tredje jerven som det er gitt løyve til å felle i Sogn og Fjordane i vår.
Les mer om:

Tidligere Høyre-topp døde

Tidligere statssekretær Bjarte Eikeset (80) døde mandag etter at bilen hans frontkolliderte med en bobil i Flora kommune i Sogn og Fjordane tirsdag forrige uke.
Les mer om:

– Næringslivet i fylket må samarbeida betre enn dei gjer no

Meir samarbeid, deling av kunnskap og få vist fram næringslivet til heile landet. Det er ambisjonane til Leon Bakkebø, som vert den første daglege leiaren i Sogn og Fjordane næringsråd.
Les mer om:

Ville ha like nettleige til alle – fekk gjennomslag på landsmøtet

Som einaste fylkesparti ville Sogn og Fjordane Arbeidarparti ha lik nettleige i heile Norge inn på partiprogrammet. På landsmøtet fekk dei gjennomslag.
Les mer om:

Dette er Sogn og Fjordane Arbeiderparti sine sju kampsaker på landsmøtet

Utjamning av nettleige, rassikring og utdanning blant 50 prosent av dei tilsette i barnehagane. Det er tre av Arbeidarpartiet i Sogn og Fjordane sine prioriteringar.
Les mer om:

Åheims store valg: Sørover eller nordover?

Også bygdesamfunnene innad i kommunene må ta et valg om hvor de vil høre til. For lille Åheim i Vanylven kommune står valget mellom en ny storkommune i Sogn og Fjordane, eller å forbli en del av Vanylven og Møre og Romsdal.

Har skote to jerv - jaktar på den tredje

Det er gitt løyve til å felle tre jerv i Sogn og Fjordane. To av det frykta rovdyret er allereie skotne.
Les mer om:

– Jeg var redd for å besvime og bli liggende igjen i tunnelen

SOGN (TV 2): 20 år gamle Synne Storheil Stavheim forteller om dramatikken da det ble varmere og varmere, og hun kjente svovelen i lungene. Frykten for å ikke komme seg ut av den brennende Fjærlandstunnelen ble enorm.
Les mer om:

Alvorlig front-ulykke mellom bobil og personbil

Én person er kritisk skadd etter en front mot front-ulykke på riksvei 5 i Sogn og Fjordane.
Les mer om:

Brannen: Smekkfulle ferjer og stor trafikk langs Sognefjorden

Det er meldt om stor trafikk og veksande køar på ferjestrekninga Hella-Dragsvik, som no tek all trafikken mellom Sogn og Sunnfjord.
Les mer om:

Tunnelen er stengd - all omkøyring via Høyanger

Skal du til eller frå Indre Sogn tysdag må du køyre via fylkesveg 55 og Høyanger. Riksveg 5 vil truleg vere stengd i fleire dagar etter brannen i Fjærlandstunnelen i natt.
Les mer om:

Brann i tunnel i Sogn og Fjordane

Flere personer ble lettere skadet etter at en feiebil tok fyr i den 6,4 kilometer lange Fjærlandstunnelen i Jølster og Sogndal.

Brann i Fjærlandstunnelen: - Uvisst hvor mange biler som har vært i tunnelen

I Sogn og Fjordane. Tolv personer er kommet ut av den 6,3 kilometer lange tunnelen. Fire sendt til sykehus.
Les mer om:

13 til sykehus etter tunnelbrann i Sogn

Brannen i Fjærlandstunnelen er slukket. Alle som var i tunnelen er sendt til sykehus. Flere har fått røykskader. Deler av taket har falt ned i tunnelen.
Les mer om: