Nyheter om Sogn


Liv Signe Navarsete tar ikke gjenvalg

Tidligere Sp-leder Liv Signe Navarsete har meldt fra til nominasjonskomiteen i Sogn og Fjordane Sp at hun ikke tar gjenvalg til Stortinget i 2021.

Samboerpar tiltalt for grove overgrep mot barn

Hordaland og Sogn og Fjordane statsadvokatembeter har tatt ut tiltale mot et tidligere samboerpar for grove overgrep mot et barn under ti år. 
Les mer om:

Gutt (17) tiltalt for to voldtekter

En 17 år gammel gutt er tiltalt for to voldtekter av en jente i 2018. Hordaland, Sogn og Fjordane statsadvokatembeter har tatt ut tiltalen.
Les mer om:

Bærbønder i Sogn i fare for å mangle arbeidskraft: – Avlingen kan dø

VIK I SOGN (VG) Bøndene i bringebærhovedstaden Vik står i fare for å måtte kaste deler av avlingen om de ikke får inn nok arbeidere til årets sesong.
Les mer om:

Hent sårbare barn og unge frå flyktningeleirar til kommune-Noreg!

I Stavanger har dei busett einslege mindreårige asylsøkarar sidan 1989. I 2019 blei deira busettingsmodell evaluert av NTNU samfunnsforsking. Konklusjonen var at dei hadde utvikla ein veldig god modell for denne tenesta, med godt samarbeid og god kompetanse på å ta imot ungdommar med særlege utfordringar. Dette er ein kompetanse me i Rogaland kan byggje på for å kunne ta imot ungdommar frå flyktningeleirar på ein god måte.

En fra Vestland Høyre tar ikke gjenvalg til Stortinget

Fem av seks Høyre-representanter fra Vestland Høyre vil ta gjenvalg i 2021. Frida Melvær fra Sogn og Fjordane vil derimot tilbake til lærerjobben.
Les mer om:

Jonas fra Lærdal var den tyske kongens høye supersoldat

På 1700-tallet ble en norsk unggutt fra Sogn supersoldat i Preussen. 300 år etter står det 213 centimeter høye skjelettet hans utstilt i Tyskland. 
Les mer om:

Savnet mann i Gulen antatt omkommet

Vest politidistrikt har avsluttet redningsaksjonen etter at en eldre mann ble meldt savnet i Gulen i Ytre Sogn. Mannen er antatt omkommet.
Les mer om:

Plan- og bygningsetaten: Har gitt stoppordre på gravearbeider

Plan- og bygningsetaten har gitt umiddelbar stoppordre på SiOs gravearbeider i Sogn studentby.
Les mer om:

To til sykehus etter scooterulykke i Aurland

To personer er sendt med luftambulanse til Haukeland universitetssjukehus og Førde sentralsykehus med uvisst skadeomfang etter ulykken i Aurland i Sogn.

To til sykehus etter scooterulykke

To personer er sendt med luftambulanse til Haukeland universitetssjukehus og Førde sentralsykehus med uvisst skadeomfang etter ulykken i Aurland i Sogn.

– Reddet livet til faren min

Øystein Sogn og brødrene hyller naboene som reddet livet til faren deres. – Dere er helter, sier de om naboene.
Les mer om:

To personer alvorlig skadd da bil havnet i elva i Sogn

En bil med tre personer havnet søndag morgen i Moldeelva på Dalsøyra i Ytre Sogn. To av dem betegnes som alvorlig skadd, mens den tredje har ukjent skadeomfang.
Les mer om:

Fylkessammenslåing

Som naturlig er, heter det nye fylket bestående av gamle Hordaland og Sogn og Fjordane Vestland, for det er der det ligger.
Les mer om:

Bergenseren på Tåsen: Han er stadig på barrikadene og taler utbyggerne midt imot

– Jeg er vel en typisk bergenser som har mye på hjertet, og jeg er veldig motivert til å jobbe for det beste for fellesskapet, sier Henning Iversen, leder av Berg, Sogn, Nordberg og Tåsen vel. Mellom «slagene» lader han opp i nærmarka.
Les mer om:

Fylkessammenslåing

Som naturlig er, heter det nye fylket bestående av gamle Hordaland og Sogn og Fjordane Vestland, for det er der det ligger.
Les mer om:

Mener utbygger manipulerer fakta

Plan- og bygningsetaten har varslet mulig stopp av byggeprosjektet i Nordbergveien 10. Berg Nordberg Sogn Tåsen vel og Tåsenaksjonen mener tiltakshaveren jukser i fremstillingen av prosjektet. Utbyggerens arkitekt avviser påstandene.
Les mer om:

Tiltalt for gjentatte overgrep mot sin nevø

En 59 år gammel mann er tiltalt for å ha forgrepet seg seksuelt på en gutt i seks år, blant annet i Kvinnherad. Gutten var bare åtte år gammel da overgrepene startet, ifølge tiltalebesutningen fra statadvokatene i Hordaland, Sogn og Fjordane.
Les mer om:

Snøskred i Sogn og Fjordane

Like etter klokken 15 fredag ettermiddag gikk et snøskred over veien i Byrkjelo i Sogn og Fjordane. Ingen personer er meldt savnet.
Les mer om:

Naust og låve brant ned

En brann i Sogn natt til fredag spredde seg til en låve og flere båter. Politiet fryktet brannen skulle spre seg til nærliggende trehus.
Les mer om:

Ho blir ny prest i Vestnes(pluss)

Ellen Schiøtt er tilsett som ny prest i Tresfjord og Vike sogn i Vestnes.
Les mer om:

Område sperret av etter jordskred i Fresvik i Sogn

Jord og løsmasser har rast ut i Fresvik i Vik i Sogn, og området er sperret av. Et naust er tatt av skredet.
Les mer om:

Naust tatt av ras og skylt på fjorden

Et naust er tatt av skred og skylt på fjorden i Fresvik i Vik i Sogn. Politiet har sperret av området etter raset.
Les mer om:

Endre (29) kan være tapt for Glimt

Sogndal er svært interessert i å hente Endre Kupen tilbake til Vestlandet, melder Sogn Avis.
Les mer om:

Alkoholforbruket i Agder – høyere enn i andre fylker?

I Fædrelandsvennen kunne vi den 6. februar lese at folk i Agder drikker mer alkohol enn i Finnmark, Troms, Hordaland og Sogn og Fjordane. Og det vises til Folkehelseinstituttets undersøkelse i Agder som ble gjennomført høsten 2019.