Nyheter om Smestad


RB fulgte Marte på hennes første skoledag

Marte Olstad Aanerød begynte i første klasse på Smestad skole.
Les mer om:

Alltid på jakt etter HamKam-effekter

– Det begynner å bli trangt hos meg, men jeg er alltid interessert i alt som har med HamKam å gjøre, sier Gaute Smestad Pedersen.
Les mer om:

– Byrådet gir blaffen i de som bor her

– Byrådet har satt demokratiet til side for å oppnå utbygging av Smestad på bekostning av de som bor der i dag, tordner Høyre. – Omkamp på det de selv foreslo, svarer byrådet. 
Les mer om:

– Hvorfor skal vi flytte? Hvem skal bo her i stedet for oss?

Over tusen beboere må flytte dersom Oslo kommune gjør alvor av planene om å rive hundrevis av boliger på Smestad. – Skammelig og uvirkelig, tordner innbyggerne.
Les mer om:

– Hvorfor skal vi flytte? Hvem skal bo her i stedet for oss?

Over tusen beboere må flytte dersom Oslo kommune gjør alvor av planene om å rive hundrevis av boliger på Smestad. – Skammelig og uvirkelig, tordner innbyggerne.
Les mer om:

– Hvorfor skal vi flytte? Hvem skal bo her i stedet for oss?

Over tusen beboere må flytte dersom Oslo kommune gjør alvor av planene om å rive hundrevis av boliger på Smestad. – Skammelig og uvirkelig, tordner innbyggerne.
Les mer om:

River gangbru: Ring 3 blir helt stengt her

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)ULLEVÅL: Årsaken er at siste rest av den gamle, røde gangbrua skal fjernes. Den nye store og moderne arvtakeren har gradvis åpnet for gang- og sykkeltrafikk i løpet av våren.Fjerningen krever at kjørefeltene stenges mens brua løftes ned, demonteres og lastes på lastebil. Slik så den gamle gangbrua ut, som betjente fotgjengere og syklister i noen tiår.

Anna & Emma gleder seg til finalen i MGP junior!

Lørdag er det finale i Melodi Grand Prix junior, der Emma fra Ormøya skal fremføre sangen "Kloden er syk" sammen med venninnen Anna fra Smestad.

Klassequizen: Smestad ble fjerde beste skole i landet

Strandebarm skule fra Kvam i Hardanger ble best av 543 skoler i den landsdekkende kunnskapskonkurransen «Klassequizen» på NRK.

Skeid og Kjelsås sikret cupavansement med totalt 11 mål

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NORDRE AKER: Det er ikke hver dag det scores nesten 10 mål i en fotballkamp.Ready-Skeid Det ble det heller ikke gjort på Gressbanen på Smestad 1. mai. Men det var nesten. Det ferske 1. divisjonslaget Skeid besøkte 3. divisjonslaget Ready i Oslo vest, og vant hele 9-0. Ayoub Aleesami fant nettmaskene etter bare 9 minutter spilt, og Skeid gikk til pause med det som må kunne kalles en behagelig 4-0-ledelse.

De fikk en helt ny busslinje i nabolaget

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GAUSTAD: Terje Grytbakk bor i Gaustadveien. Han er svært fornøyd med den nye bussruta:- Den er veldig praktisk mange ganger, for eksempel når det er dårlig vær, holkeføre, mye å bære på, når man er sliten og så videre. Jeg bruker bussen til og fra trikk ved Rikshospitalet og til og fra Skøyen stasjon noen ganger.

Blåste bobler på åpen dag

Amalie Isabel Smestad Albertsen (5) besøkte PTØ Gardermoen for første gang under åpen dag på lørdag.

To etasjers toppleilighet med fri sikt: – Et eksempel på god fortetting.

Hvite lavblokker med tun og hage omkranser Smestad gårds gamle våningshus i et fortettingsprosjekt med 65 boliger fra 80-tallet.
Les mer om:

Jeanett (21) fikk drømmen oppfylt

I flere år har Jeanett Smestad visst hva hun ville bli: Brannkonstabel. Nå er drømmen oppfylt og dermed har brannstasjonen i Søgne fått sin første kvinne i en slik stilling.
Les mer om:

Nå stenges disse veiene i Midt-Troms

I forbindelse med et større vedlikeholds- arbeid på ledningsnettet må Bardu kommune stenge E6 ved Smestad om natta i seks dager. På Senja er det flere fylkesveier som stenges til uka.
Les mer om:

Advokat Tor Erling Staff (85) er død

Den profilerte forsvarsadvokaten sovnet stille inn på Smestad sykehjem søndag.
Les mer om:

Syklist kjørte inn i tre – alvorlig skadd

En syklist er sendt til Ullevål sykehus med alvorlige skader etter å ha kjørt inn i et tre på Smestad i Oslo.

Er nå Nedre Grefsen reddet for alltid? Neppe

DEBATT: Ut i fra byrådets argumentasjon, og hva de er i stand til å gjøre med Smestad, så er vi i Nordre Aker Høyre på lang sikt bekymret for at ikke bare Nedre Grefsen, men andre småhusområder, kan bli satt under press for utbygging.
Les mer om:

Slik får Oslo plass til 135.000 boliger

Nedre Grefsen blir spart for utbygging, mens folk på Smestad i Oslo vest risikerer ti etasjers blokker i nabolaget.
Les mer om:

«Raseringen av småhusområdene på Smestad vil skape presedens for hele byen»

MENINGER: Jeg synes det er nødvendig at vi som har valgt å bo i Oslo blir kjent med gjeldende politisk styrte fortettingsprosesserer. Det står nemlig så «ubarmhjertig» tydelig skrevet i kommuneplanen.
Les mer om:

Gaustadveien kan få all trafikkbelastningen - igjen

Bydelsutvalget fraråder å fordele tungtransporten på Gaustadveien og Nordbergveien, når Statnett skal lage ny kabeltunnel mellom Smestad og Sogn. Bydelen vil ha all trafikken i Gaustadveien. Stikk i strid med Statnetts eget ønske.
Les mer om:

Fortsatt fortetting på Smestad og Nedre Grefsen!

DEBATT: Dersom det rødgrønne byrådet og Rødt virkelig vil bevare småhusområdene i Oslo hadde de støttet de borgerliges forslag om å beholde Nedre Grefsen og Smestad som småhusområder.
Les mer om:

Et pusterom for nedre Grefsen

Rødt ble enig med byrådspartiene, og selv om det ikke blir varig vern av småhusområdene på nedre Grefsen og Smestad i denne omgang, tas vedtaket som «en halv seier».
Les mer om:

Kampen om småhusområdene fortsetter

Smestad og Nedre Grefsen får ikke varig vern nå, men det blir ny omkamp neste år. For nå er byrådet i villrede om hvor mange boliger Oslo trenger.
Les mer om:

Se hva Rødt svarer på invitasjonen fra de borgerlige

Bjørnar Moxnes kan ikke love Høyre, Venstre, Frp og KrF de tre bystyrestemmene de trenger for å ta nedre Grefsen og Smestad ut som utviklingsområder. Men partiet ønsker heller ikke en utbyggerstyrt byutvikling.
Les mer om: