Nyheter om Skretting


Denne jærske stolen skal til Nasjonalmuseet

Frode Skretting startet gründereventyret sitt i en garasje på Varhaug. Nå skal rodeostolen hans stå på Nasjonalmuseet til evig tid.

Viruset stopper ikke Skretting AS

Skretting, verdensledende innen fiskefôr, produserer som normalt selv i disse tider.
Les mer om:

Solamøtet: De er best på nyskaping

Erlend Sødal, administrerende direktør og May-Helen Holme, forskningsleder laksernæring, kunne juble etter Solamøtet. Skretting Norge er best, mener jury.

Laga film om dei ureine, dei utstøytte, dei spedalske

Som barn såg Hallgeir Skretting lysbilete av spedalske på Madagaskar på misjonshuset på Varhaug. Som vaksen har han laga film om den bibelske sjukdommen - som ligg nærare oss enn du skulle tru. Torsdag blir filmen «De utstøtte» vist gratis på Stavanger kino.

Beinet fyker som en kule

Dette er et utdrag fra «Alexander L. Kielland-ulykken: Tragedien, spillet og hemmelighetene som kunne ha veltet en oljenasjon». Boka er skrevet av Tommas Torgersen Skretting, nyhetsleder i Aftenbladet, og den utkommer på Kagge Forlag.

Eit smykkeskrin av ei speidarhytte på Suldalsosen

Hytta i skogen ved Mehushaugen er teikna av Arnstein Landsnes hjå KV Bygg Suldal as, og den blir ein kjærkommen, lun samlingsstad for speidarane. – Den har blitt mykje flottare enn me hadde førestilt oss, og er utelukkande finansiert av gåver og dugnad, fortel ein tydeleg stolt speidarleiar, Eskil Nerheim. Som ein katedral! – Tankjen var å få laga til ein plass der me kunne halde oss tørre, opnar leiaren og refererer til dei rotne restane etter den gamle hytta som ligg under presenninga like ved.

Fikk «bot» på 0 kroner av Sandnes Parkering

Fra 1. juli betaler elbiler halv pris av parkeringsavgiften på kommunale parkeringsplasser i Sandnes. Det hadde ikke Torstein Skretting fått med seg - da fikk han en uventet gul lapp i ruta.

Kveitekongen har abdisert

Magnus Skretting har skapt en internasjonal merkevare av oppdrettskveite fra Ryfylke og vunnet en rekke matpriser. Nå er han ute av Sterling White Halibut.
Les mer om:

Se hvilke 22 spillere som starter kveldens Hå-slag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Varhaug har hatt en tung start på sesongen, men fikk en skikkelig opptur i form av en 5-3-seier mot Solas andrelag for noen dager siden.Nærbøs sesongstart har vært blytung. På de fire første kampene har det bare blitt ett poeng.

Sentrumskrangel på Varhaug:  - Det er for mange tomme lokale i sentrum

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hå kommune er midt i arbeidet med ein ny sentrumsplan. Den skal seie noko om korleis sentrum av Varhaug skal sjå ut i framtida, men også om kva funksjonar som skal vera i sentrum og ikkje minst definera kva som skal vera sentrumskjernen med handelstilbod.

Dette kan bli et vanlig syn på mandagene fremover

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)For å sikre seg at transporten skulle gå bra, hadde teamet på forhånd vært igjennom løypa tre ganger. På gjennomkjøringen ble det målt hvor mye plass de hadde, hvordan de måtte kjøre og hvor mye trafikkmøbler som måtte ryddes vekk.Med politieskorte og ryddemannskap, gikk transporten nærmest knirkefritt.

Ni ryttere fra Klepp og Orstad deltok i europacupen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Sju ryttere fra Klepp BMX og to fra Orstad BMX deltok i helgen i 5. og 6. europacuprunde, som ble arrangert på Råde i Østfold. Det deltok ryttere fra hele Europa, samt noen fra Australia.Torger Skretting ble nr. 2 i klasse 13-14 år både lørdag og søndag. Tormod Haaland kom til finalen i samme klasse lørdag.Tuva Fjotland kom til semifinalen i klasse 13-14 år begge dagene. Matias Orstad ble nr.

Frøyland fikk det enklere mot Varhaug enn mot Viking

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Frøyland - Varhaug 2-0 (2-0)Det var tilbake til hverdagen for Frøyland mandag kveld. Viking var byttet ut med Varhaug, og tilskuertallet var redusert fra 1031 til godt under 100. Men denne kampen var minst like viktig for Frøyland - og for Varhaug. For Frøyland handlet det om å komme skikkelig i gang med seriespillet etter en amputert start, og det handlet om å vise at det er i toppen en skal være.

Her kommer det en ny livsstilsbutikk

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)For fem år siden startet Gry Hatteland Opstad nettbutikk. I fjor vår åpnet hun fysisk butikk på Bryne, og til høsten vokser butikken fra 30 til 200 kvadratmeter.- Ja, vi skal inn i de ledige lokalene i Storgata 32, forteller 33-åringen.«Vi» er Gry Hatteland Opstad og Siv Skretting.

Debatt: - Stopp bygging av vindturbin ved Kvassheim fyr

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)På Friestad, rett oppfor Kvassheim fyr, skal selskapet Solvind Prosjekt AS, vere i ferd med å starte bygginga av ein vindturbin med totalhøgd på 110 meter. Høghuset på Bryne er 66 meter, her er det snakk om ein konstruksjon som nærmar seg dobbelt så høg. Den skal stå i kystlinja på flate Jæren, med ei mengd naboar som har protestert mot utbygginga, tett inntil.

Her er brann-heltene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)De første meldingene kom ved 14-tiden tirsdag. Det ble raskt klart at det var alvorlig.- Det var tydelig at det var veldig dramatisk, sa Kjetil Presterud.

Handla brokkoli og fekk levande biller på kjøpet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Sedina Julardzija var ute og handla to pakkar brokkoli på OBS-butikken på Bryne onsdagen før skjærtorsdag. Då ho kom heim, oppdaga ho to typar biller i den eine pakken.- Dei var skikkelig ekle. Den eine typen hadde horn, og den andre hadde venger. Eg tok bilde av brokkolien før han hamna i søpla.

I 40 år har Tor Helge jobbet for sykkelbane på Sola - Nå er endelig konstruksjonen i gang

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I 1975 begynte Tor Helge Skretting kampen sin for å få en sykkelbane, en velodrom, til Sola. Som medlem av Havdur IL kom det snakk om å etablere en sykkelbane på Sola. Den gang ble det ikke noe av. I 1993 hadde Norge fått tildelt sykkel-VM på landevei, som på dette tidspunktet inkluderte banesykling. Norge hadde ikke en velodrom og håpet til Tor Helge var at det skulle bli en permanent løsning.

- Sola Arena kommer til å bli et mekka for sykkel-Norge

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SYKLING: Sola Arena begynner virkelig å ta form. Om rundt ett år skal velodromen stå ferdig, Våland tror at arenaen vil ha en stor betydning for både Norge og Sola.- Tor Helge Skretting har stått på i over 40 år for at vi skal få dette til.

Nå er BMX-banen endelig åpnet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det har vært en lang vei å gå til der vi er nå, og det er mange å takke, sier leder i Sola BMX klubb, Monica Solberg-Leinebø.Klubben som inntil i fjor holdt til i Salemkrossen på Sømme kunne endelig offisielt åpne sin nye bane på Soma. Banen har riktig nok vært i bruk til både sommerskole, regionscup og treninger siden i fjor sommer.- Det er mange å takke for at vi er her nå.

Slik gikk det da Klepp møtte Varhaug i serieåpningen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Klepp - Varhaug 1-2 (0-1)Mål: 0-1 Gabriel Håland (18), 1-1 Dardan Shabi (76), 1-2 Sondre Dvergsdal (str. 80)Serieåpningen på Klepp stadion ble som ventet jevn. Begge lagene skapte sjanser i først eomgang, der Varhaug alt i alt kanskje var bittelitt bedre enn vertene. Den eneste scoringen sørget Gabriel Håland for. Han så at ballen lå på 30 meter og at keeper var langt ute.

Se hvem som skal spille for de lokale 4. divisjonsklubbene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)4. divisjon er en arena både for hobbyspillere og for unge spillere med ambisjoner. I år får vi noen svært interessante lokaloppgjør i avdeling 2, mens Voll nok en sesong står litt på siden avdelingsmessig.Seriestartens godbit for oss her på Jæren, er utvilsomt Klepp mot Varhaug. Det blir trolig en tett og spennende kamp mellom to lag som helt klart bør være på øvre halvdel av tabellen.

Da Arnhild ble rammet av en forferdelig tragedie, taklet hun sorgen med å jobbe knallhardt. Nå skal hun inn i Senterpartiets maktelite.

– Hvis Senterpartiet trenger noen som jobber hardt, er jeg nok riktig person, sier Arnhild Skretting, som nå trer inn i rikspolitikken.
Les mer om:

Rundt 2000 har besøkt hjemmelagd skitrekk på Varhaug

Både sol, snø og god stemning var på plass på Jæren i helga. Alt som manglet var et skitrekk. Det fikset Varhaug-bonde Tobias Skretting.

Barnevernet skal be om hjelp i kompliserte minoritetsaker

For å forstå familier med annen etnisitet, må barnevernet i noen tilfeller be om hjelp utenfra, mener Arnhild Skretting (Sp). Det fikk hun bystyret med seg på.
Les mer om: