Nyheter om Skogen


– Tørkeskadene i skogen ser verre ut enn vi fryktet

Fjorårets drømmesommer får en høy pris. Enorme verdier er i ferd med å gå tapt fordi grantrær tørket, og blir angrepet av barkebiller.
Les mer om:

Brannvesenet liker dårlig det de fant mens de slukket skogbrannen: – Både skremmende og skuffende

Flere steder i skogen hadde folk slengt fra seg brukte engangsgriller.
Les mer om:

Brødrene til Bodø

Laurdag 1. juni går ferda nordover, og etter planen skal dei vera i Bodø etter tre veker på sjøen. Først til Årdal I dag låg jekta til kai på Sand, og Torkel Tveiterå og Kjell Solheim gjorde siste førebuingar før helgas tur til Hjelmeland og Årdal. Første etappe går til Hjelmeland. Der skal dei få om bord amerikanske gjester som skal reisa sjøvegen til Årdal på søndag. Den nye kyrkja i Årdal er 100 år og den gamle kyrkja 400 år, og i heile mai blir jubileet markert med ulike aktivitetar.

17.mai-taler Fylkesmann Stein A. Ytterdahl hyller Åmlis "månelandings-prosjekt" og ser på skogen som den nye olja

Fylkesmann Stein A. Ytterdahl snakker selvsagt om både Eidsvoll og grunnlova under 17.mai talen. Men så kommer den celebre gjestetaleren inn på noe som får mange Åmli-folk til å føle seg ekstra stolte i solskinnet foran Rådhuset. Han mener at den planlagte biozin-fabrikken på Simonstad, er et nytt månelandings-prosjekt, som vil skape ringvirkninger for hele Agder. 17.mai-feiringa er ellers prega av et kjempelangt folketog, flott hornmusikk, supert barnekor, sprelsk rød- og rosaruss, natursti, sekkeløp og mange andre gøyale ting.
Les mer om:

HBO klar med sin første nordiske serie – se den første traileren her

Svensken er kjent for ikoniske filmer som «Fucking Åmål», «Tilsammans» og «Lilja 4-ever», men prøver seg nå med skildringen av den 28 år gamle, nyutdannede barnepsykologen Gösta, spilt av Villiam Blomgren. Han får jobb i en liten by i Småland, flytter fra Stockholm og leier en hytte i skogen. Gösta vil gjerne være den snilleste personen i verden og hjelpe alle han møter på sin vei.
Les mer om:

Her er Senterpartiet sitt program

Folka Det var tidleg klart at ordførar Gerd Helen Bø igjen toppar laget til Senterpartiet. Men under er det utskiftingar, og det er fleire nye fjes å sjå. På andre plass står Mangne Langeland som også sit i kommunestyret i dag, mens på tredjeplass står ein nykommar i suldalspolitikken, Hege Flesjå Eide, som i lag med mannen driv garden og reiselivsbedrifta Træ Gården, i Sandsbygda.

Seniordag, språkkafé, stranddag for ungdommer, cruise for eldre og ny Ole Brum-skog får støtte fra kommunen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FOLKEHELSEMIDLER: Sola kommune deler nå ut totalt 312.000 kroner til folkehelsetiltak i kommunen. Målet med disse tiltakene er å få mer aktive og trygge lokalsamfunn, å skape støttende miljø for psykisk helse og ha sunnere levevaner. I tillegg er det et mål at det skal utjevne sosiale helseforskjeller, blant dem sosial tilhørighet og frafall i videregående skole.

Miljødirektoratet vil ikkje betala for å utvida Sandtangen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I starten av mai fekk Time kommune avslag på ein søknad om statlege midlar til å kjøpa det populære fritidsområdet ved Bryne sentrum.

Varelevering kjørte seg fast i skogen, berget etter seks timer

Tirsdagens varelevering til Gupu gikk ikke helt etter planen da sjåføren fulgte GPS-ens råd om å kjøre inn fra Semsvannet. Etter seks timer var lastebilen tilbake på asfaltvei igjen.
Les mer om:

Kalbergskogen er redda, forkjemparane jublar

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Eit samrøystes formannskap legg vekk planane om å byggja bustadar på fem dekar av Kalbergskogen.- Me er veldig glade og vil takka politikarane som lytta til innbyggjarane på Kvernaland. Dette er ein viktig siger for å bevara Kalbergskogen.

– I Valdres er det flere hytter enn det er fastboende innbyggere. Det har skapt en helt ny situasjon, hvor både fastboende og hyttefolket er dypt avhengig av hverandre

Bjørn Mathiesen, leder i Valdres Hytteforum, har forfattet en appell til konsernsjef i Schibsted, Kristin Skogen Lund.

Åpning av den nye Haugerudparken: Fra «skummelt ugress» til... Familiepark

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Haugerudparken ligger i det lille skogholtet rett bak kirka, og mellom Solfjellet barnehage og Stjernemyra barnehage. I lang tid har den lille skogflekken vært et dystert syn på Haugerud. Tett vegetasjon gjorde parken uoversiktlig.

LESARBREV: Vis meg stubben din

På 1980/90-talet brukte skogbruket eit slagord for å lokka folk til å ta kurs i hogst og felleteknikk: «Vis meg stubben din, og me skal sei kor god du er!» For eit trent auga fortel nemleg stubben etter felling det meste om utøvaren sin felleteknikk. Men dette var då det meste av hogsten framleis blei utført manuelt; med motorsag. I dag vert det aller meste av tømmeret her i kommunen avverka med hogstmaskin, som elles i landet.

Lokale aksjonistar fryktar at skogen skal forsvinna bit for bit

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vårt mål er at det ikkje skal byggast noko i Kalbergskogen. Og den kampen er me villige til å ta for framtidige generasjonar, seier Andreas Heskestad.I Kalbergskogen ved Kvernaland og Orstad, heilt på kommunegrensa mellom Klepp og Time, møter me Heskestad og meir enn 50 andre som er på tur i det fine maivêret.

Kalbergskogens framtid – barndom uten skog?

DEBATT: Kalbergskogens fremtid skal snart avgjøres, og inntrykket vårt er at denne skogen kanskje snart også er en saga blott.
Les mer om:

Synspunkt: I åpne landskap

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Når man går i land på Rørstad, det veiløse stedet ytterst i Sørfolda, er det som om man går ut av tiden.Tiden kunne like godt stått stille. Det spiller ingen rolle hva klokken er, for det er ingenting man skal rekke.

Brann i anneks i Rygge

Det brenner i et anneks på Hestholmen i Rygge. Brannvesenet melder om spredningsfare til skogen.

Brann i anneks i Rygge

Det brenner i et anneks på Hestholmen i Rygge. Brannvesenet melder om spredningsfare til skogen.

Hytte helt overtent på Oven

Lørdag morgen brenner det i en hytte på Oven. Brannvesenet opplyser om at det er spredningsfare til skogen.
Les mer om:

Får 35.000 i statsstøtte for å rydde kratt for utrydningstruet art

Det er sju år siden noen har sett klippeblåvingen i Tvedestrand. Men grunneiere får fortsatt støtte fra staten for å rydde i skogen for den sjeldne sommerfuglen.
Les mer om:

Uteliggerne var uønsket i samfunnet. Nå blir livene deres hedret

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSENÅSEN: Harald Grande (1927-2017) var en av mange som bygget seg små hytter i marka etter krigen. Her bodde menn og kvinner på siden av samfunnet. Flere av dem hadde gjort en innsats for landet før og etter 2. verdenskrig. Men storsamfunnet maktet ikke ta seg av dem.

Stjal utstyr i skogen

Skogsmaskinene ble robbet.
Les mer om:

Startet opp butikken som 23 åringer: – Revisoren sa at vi drev med ekstremsport

BØ: – Hver gang vi møter motstand så blir vi bare enda mer gira, sier Cecilie Anstensen og Ann Kristin Skogen. I disse dager feirer butikkgründerne at Exito fyller 15 år.
Les mer om:

- Stopp alle planer om å bygge ut Kalbergskogen nå!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Styringskomiteen for kommuneplanarbeidet i Time kommune sa for omtrent et år siden at det ikke kom på tale å bygge ut Kalbergskogen før etter 2030. Alt tatt i betraktning omkring byutviklingen i Orstad/Kvernalands-området, så er det en veldig klok beslutning. Politikerne vil vente og se, og utnytte verdien av det flotte natur- og friluftsområdet som denne skogen er for befolkingen på Kvernaland/Orstad.

Det er ikke lett å være etnisk norsk mann fra Oslo

Mener Kristin Skogen Lund.
Les mer om: