Nyheter om Skogen


Ingen hentet tømmeret

– Vi har som mål at tømmer i ulike kategorier skal ut av skogen så raskt som mulig, understreker driftsleder skog og friluftsliv Frank Thommassen, i Bymiljøetaten. Men dette tømmeret ble liggende.
Les mer om:

Vilde (21) vil ta fagbrev som Valdres første kvinnelige skogsmaskinoperatør

Vilde Geirsdatter Komperud er "eneste dama i skogen", når det gjelder skogsdrift. Hun har gått skoglinja på Valle og jobber nå som lærling hos Aaberg Skogdrift.
Les mer om:

...det Reagan sa da fikk selv motkandidaten til å hikste av latter...

Da var fredagen her, som et solgløtt fra forsynet en grå dag, der de varme strålene presser seg gjennom skogen.
Les mer om:

Anmeldelse: Hitler-satiren Jojo Rabbit er både hjertevarm og hysterisk morsom

Det finnes mange filmer om andre verdenskrig, men vi tviler på at du har sett noe som ligner Jojo Rabbit. Oscar-favoritten er en fascinerende satire om andre verdenskrig sett gjennom et lite barns øyne. Når barnet i tillegg er blendet av nazisme ligger en interessant historie om behovet for forståelse i en splittet verden foran oss. Adolf Hitler – en personlig mentor? Johannes «Jojo» Betzler er 10 år gammel og i overkant interessert i politikk og krig.

Skal ha blitt brutalt knivdrept

De to drapsofrene som ble funnet i skogen utenfor Bergen mandag, skal ha hatt flere stikkskader.
Les mer om:

Et spesielt funn i nærskogen

Flere demonterte sparkesykler ligger i skogen.
Les mer om:

Nye funn i skogen

Politiet undersøker nye tips flere kilometer unna funnstedet tirsdag. Samtidig saumfares et hospits i Bergen sentrum med politihunder.
Les mer om:

USAs mest folkerike delstat er på kollisjonskurs med Trump

California er uenige med presidenten om alt fra klimatiltak og vaksinering til våpenlover og personvern. Trump mener delstaten må rydde gatene for hjemløse og rake skogen sin. Men er det California som har tatt Trump på sengen?
Les mer om:

Dame gikk seg vill i skogen – måtte hentes av helikopter

Ei dame i 50-årene trengte hjelp fra politiet for å finne veien hjem etter en skogstur søndag kveld.
Les mer om:

Anmeldelse: The Outsider fra Stephen King gjør seg greit som HBO-serie

HBO smir det glovarme Stephen King-jernet i kjølvannet av It-suksessen og tar nysgjerringheten til et nytt nivå med serien The Outsider. I den første episoden blir liket av den unge gutten Frankie funnet i skogen utenfor Cherokee City i Georgia. Det tar ikke lang tid før baseballtreneren Terry Maitland blir utpekt som mistenkt, basert på vitner og opptak fra flere overvåkningskameraer. Ikke bare det. Fingeravtrykket hans er også funnet på kroppen til den lille gutten. Det er med andre ord ingenting som tilsier at noen andre står bak drapet.

Skogeieren om Olav (91) og Øistein (82) som jobber i skogen hennes: – Jeg kaller dem bare mine to unge menn

Både Olav Øystese (91) og hans ni år yngre kompis Øistein Iversen gleder seg til hver dag de kan jobbe i skogen.
Les mer om:

Lette etter Mira i tre dager: – Vi fryktet at vi aldri skulle få se henne igjen

BAMBLE/VINJE: Venneparet på hyttetur fikk en brå avslutning på nyttårsfeiringen. Mens andre omfavnet hverandre, akkompagnert av hylende raketter som lyste opp den bekmørke himmelen, forsvant Mira som et lyn inn i skogen. Helt fram til klokken halv seks om morgenen lette de fortvilte eierne etter sitt firbeinte familiemedlem, uten resultat.
Les mer om:

For første gang forteller Geir om Utøya-aksjonen: – Plutselig hører jeg noe nede i skogen. Jeg går for å sjekke, og der finner jeg ei jente

Geir Oustorp tenker hver eneste dag tilbake på jobben han gjorde på Utøya. Sterkest i minnet sitter møtet med ei jente fra Troms. Hanne Linaker mistet broren Gunnar på Utøya.
Les mer om:

Kampen for Solemskogen

Solemskogen har en fascinerende historie, og er så mye mer enn "et lite sted oppe i skogen overfor Kjelsås".
Les mer om:

Klæbo fortalte at jakkene koster 20 000 kr. Jan Thomas drar heller på Felleskjøpet

KOMMENTAR: Tidligere kom skistjernene fra skogen. Nå er det bare Jan Thomas Jenssen som gjør det.

Nå kommer både «rauskjør» og «tæljukse» ut av skogen

Når kulda kryper inn mot husveggene kommer både rauskjør og tæljukse ut av den snøhvite skogen og ned på fuglebrettet for en godbit. I hvert fall gjorde de det på bestemors fuglebrett.
Les mer om:

Fosen-talent tilbake i toppklubb(pluss)

Etter kun et halvt år i Charlottenlund vender Eirin Skogen fra Bjugn tilbake til Byåsen.
Les mer om:

Ungdommen får skjenke i skogen

Rådmannen i Åfjord har svart positivt på ei anmodning om å få skjenkebevilling til ei enkeltanledning uti skogen.
Les mer om:

Kommunen til seniorene: Drivhuset må fjernes

Kommunen dro på befaring til Nordberghjemmet, og oppdaget hageavfall i skogsområdet. – Vi ser med bekymring på hageavfallet fra drivhuset som dumpes på kanten til skogen. Her ble det registret funn av flere fremmede uønskede arter.
Les mer om:

Bente (70) mistet sønnen: – Det kom lykkelige dager likevel

Da Bente Moen gikk i skogen og skrek ut i bunnløs sorg over at Kenneth var død, hadde hun ikke én tanke i hodet om at det noensinne ville bli bedre. Men livet gikk ubønnhørlig videre.
Les mer om:

Åpnet gården for juletrejakt: Bød på naturlig julestemning i skogen

På gården Gjøseid ved Løvdal har de ikke plantet juletrær. Men skogen byr på så mange at en dag med selvplukk i desember er helt overkommelig.
Les mer om:

Gode Exit-nyheter

Hurra! NRK kommer i dag med årets minst overraskende beskjed: Det blir en ny sesong av Exit. Nyheten bekreftes av kanalens dramasjef, Ivar Køhn. Ifølge NRK skal også oppfølgeren, også denne produsert av Freemantle, være basert på ekte historier fra det norske finansmiljøet. – Vi håpet på en avklaring før jul, og det fikk vi til.

Turgåer fant oljetønne i skogen: – Det er skremmende hva folk kaster fra seg

Fra nyttår er det forbudt å fyre med fossil olje, og gamle tanker skal leveres på godkjent avfallsmottak. I Borge har noen derimot slengt fra seg en tønne med oljerester i skogen.
Les mer om:

Førjulsdrøs med Bjarte Leirvik

Kor er du i løypa med juleførebuingar? – Eg ligg tåleg godt an. 1. desember gjekk starten, og eg reknar med det blir fullt køyr fram til siste slutt.

Politiet tror noen legger ut giftig åte for å ta ulv

Funnet av giftig åte i skogen i Hedmark har gjort at politiet mistenker at det er gjort i den hensikt å ta livet av ulv.
Les mer om: