Nyheter om Skogen


Kjørte seg bort i skogen i Sverige - funnet

Ekteparet i 80-åra som hadde kjørt seg bort i skogen i Värmland er funnet. De hadde kjørt seg fast og politiet fikk ikke kontakt med dem.
Les mer om:

Får lov til å benytte område og sette opp bom

Geir Audun Løvdal har i forbindelse med arbeid i skogen søkt om tillatelse til å benytte et areal som fylkeskommunens eier til arbeid og lagring av ved. Det aktuelle området ligger i nærheten av gamle fylkesvei 411 på Krokvåg.
Les mer om:

SV-Olav reagerer på rådmannens forslag om å stenge romleiren: – Vi trenger ikke jage folk ut i skogen

Fredag ble det klart at rådmannen anbefaler kommunestyret å avvikle leiren på Trettepletten. Det mener SV-politiker Olav Sannes Vika er en veldig dårlig idé.
Les mer om:

Flere hunder er blitt syke etter en tur i denne skogen: – Jeg har aldri sett eller opplevd makan

Flere hundeeiere advarer mot det de lurer på om er gift i skogen.
Les mer om:

Nyoperert landslagssjef nektet å se VM fra sofaen – dukket opp i skogen med «robotarm»

POKLJUKA (NRK): Etter å ha falt i en trapp og brukket skulderen like før VM, var planen at den svenske landslagssjefen Johannes Lukas (27) skulle følge mesterskapet hjemmefra. Slik gikk det ikke.
Les mer om:

Årets SmartBy 2020

«Det er gledelig at det er så stort engasjement for dette viktige feltet i Norge, sa Kari Aina Eik», generalsekretær for OiER i FN, da hun annonserte vinneren på Dataforeningens konferanse SW2021 den 10. februar. Kari Aina Eik, generalsekretær OiER og leder for FN`s “United For Smart Sustainable Cities Implementation Program» Dataforeningens faggruppe for Smarte byer setter fokus på smartbytjenester og -løsninger.

Misfornøyd med redaktøren

De siste ukene har det vært en debatt om ulike spalter i TA - som «Analysen», «Sant å si» og litt til. Som man roper i skogen får man svar, men når folk mener ting om TA skal vi selvfølgelig prøve å svare så godt vi kan.
Les mer om:

Signe (30) og Steinar (41) fant drømmeboligen under stjernehimmelen i skogen: – Godt å trekke seg tilbake

Til daglig lever Signe og Steinar Ulvestad ordinære urbane liv, med jobber, kafébesøk og omgang med venner og familie i Sandefjord og Tønsberg. Når de er uten program, trekker de seg tilbake til drømmestedet i Vestre Kodals dype skoger.

– Butikken er blitt dobbelt så stor. Nesten ingen ting fra den gamle er båret inn igjen

Tone Skogen Halnes, butikksjef i Coop Prix Heggenes smiler om kapp med sine ansatte denne torsdagen. Endelig kunne de åpne dørene igjen etter tre måneders ombygging. Kundene er kanskje enda gladere.
Les mer om:

Tønsberg-utbyggerne må vente med hytteprosjekt

Kommunestyret i Nore og Uvdal vil ha en prinsippdiskusjon om salg av kommunal skog før de eventuelt selger en del av skogen sin til prosjektet Tunhovd Fjellgrend, der Tønsberg-søsknene Marit Bjarøy og Knut Martin Bakka er grunneiere.

Måneskinnstur, eller flere tusen lumen midt i fleisen?

MENINGER: Med lykt på hodet opplevde jeg gleden av å gå på ski i mørket. Så oppdaget jeg måneskinnet, og den eventyrlige skogen, før «Gjøvikbanen» kom midt i mot.
Les mer om:

Mann prøvde å snike seg unna grensekontrollen ved Svinesund

En utenlandsk mann hoppet fredag ettermiddag ut av bilen på E6 og la på sprang mot skogen for å lure seg unna grensekontrollen ved Svinesund.
Les mer om:

Mann prøvde å snike seg unna grensekontrollen ved Svinesund

En utenlandsk mann hoppet fredag ettermiddag ut av bilen på E6 og la på sprang mot skogen for å lure seg unna grensekontrollen ved Svinesund.
Les mer om:

Etter en uke med hardt lagarbeid i 20 minusgrader fikk de endelig skutt gaupa

Før jul ble det vedtatt at det skal felles syv gauper i Nordland. For første gang siden 2017 kunne håpefulle jegere traske ut i skogen for å lete. Allerede en dag inn i jakta var et dyr på Drevja felt, men historien om fellingen er langt mer innholdsrik enn man skulle tro.
Les mer om:

– Viktor viser hva som er mulig

Bård Bjørnevik Skogen (19) har flyttet fra Sveio til Texas for å satse på golf. Han lar seg inspirere av Viktor Hovland (23) sin fantastiske suksess.

Turgåere reagerer på trær som ligger i store hopetall ved Bekkelagsbakkene på Lambertseter: – Det ser ikke ut

Tidligere i vinter skrev Nordstrands Blad om trærne som er felt i Ekebergskogen. Det er ikke eneste skogen Bymiljøetaten har utført arbeid i. Nå reagerer flere på slett arbeid i skogen ved Bekkelagsbakkene på Lambertseter.
Les mer om:

Nå er det take away som gjelder i skogen

Det gjelder å kunne snu seg, også i marka.
Les mer om:

Roger (44) har skogen som arbeidsplass: – Mor var et nervevrak hvis jeg skulle på kino i byen

Det er stor sannsynlighet for at du eller barna dine går i skisporene, eller aker på snøen som Roger har preppet: – Det er alfa og omega det vi gjør.
Les mer om:

Se hvem som koste seg på tur i dag

Selv om været ikke var det aller beste, var det svært mange som tok turen til Fredrikstad-marka i dag. Småbarnsfamilier, eldre og unge fylte skogen. Se hvem vår fotograf Harry Johansson traff på i det populære området ved Bjørneløypa og Andre dam!
Les mer om:

Svenske løp til skogs da han så politiet etter å ha kjørt inn i Norge

En svensk statsborger er anmeldt for ulovlig grensepassering etter å krysset grensen i Aremark lørdag. Da han så politiet, la han på sprang ut i skogen.

Føremelding for helgen: – Ser ut til at skogen har klart seg svært bra!

Fredag har Bymiljøetaten preparert færrest mulig løyper, men ett sted melder de om «full vinter» og gode forhold.
Les mer om:

Skiforeningen: Pass opp for fallende trær

Planlegger du skitur i marka de neste dagene? Unngå skogen, advarer Skiforeningen.
Les mer om:

Snøbuer over vegnettet har vært en utfordring siden snøfallet i desember – nå fjernes hengende skog over kommunale veger

Det tunge snøfallet før jul skapte en del utfordringer for både skogen og vegene. Snøen la seg tungt på trærne og frøs fast. Dette førte til at en del trær falt over ende eller bøyde seg inn over veger og laga uønska portaler (snøbuer).
Les mer om:

Birdboxing ved Åmlivatn

Det er 100-200 meter å gå gjennom skogen, fra «Gamlevegen», den måtte jo hete det oppi her. Og på de minuttene går du deg til en naturopplevelse i verdensklasse. Det er som å ligge under åpen himmel, men med lun komfort. Selv på vinteren.
Les mer om:

«Jeg har vært trener i Sevilla, PSG og Arsenal og jeg har aldri sett en midtstopper som Pau Torres»

Overøser Pau Torres med skryt! Unai Emery som nå er manager for Villarreal, en jobb han fikk i sommer bare noen dager etter han fikk sparken fra Arsenal vet han sitter på gull, samtidig som klubben han nå leder er for liten til å holde på spillere med alvorlige ambisjoner og evner. Hans tidligere arbeidsgiver er ute etter stopperen Pau Torres, en spiller som har imponert stort denne sesongen. Forholdet mellom Arsenal og Unai Emery skal være fattet, så den relasjonen som er det vil ikke være noen fordel for sjefene på Emirates når kappløpet starter.