Nyheter om Skog


Haldenvassdraget vil inn i storfamilien

Bare tre år etter at skogeierne i Haldenvassdraget sa ja til frieriet fra Glommen skog, er de klar for å innlemme Mjøsen skog i familien.
Les mer om:

Venner av den nye konsernsjefen i Norske Skog kaller ham gal som går til denne jobben (pluss)

Niels Petter Wright synes det er dørgende kjedelig å administrere en virksomhet som går av seg selv. Den nye konsernsjefen trigges av utfordringene ved Norske Skog,

Gjett hvor den nye sjefen for skogeierne kjøper materialene til sitt nye hus

Per Skorge (57) blir ny administrerende direktør i Norges Skogeierforbund etter nærmere ti år i sjefsstolen i Norges Bondelag. - For meg blir det viktig å jobbe for at vi får utnyttet verdien i hele tømmerstokken, sier Skorge til bladet Skog. - Det ligger ingen dramatikk i jobbskiftet. Da jeg ble ansatt i bondelaget i 2009 ba jeg om en tiårs kontrakt. Jeg må innrømme de årene går farlig fort når en ser tilbake, men jeg mener fortsatt at t i år i sjefsstolen på et sted er nok både for organisasjonen og personen, sier Skorge, som også er fembarnsfar og forpakter gård i Maridalen.

Disse bor i juletreet ditt

Når du bærer treet inn i stuen, drar du samtidig med deg en hel skog av småkryp.
Les mer om:

Fra PR til skog

Skogselskapet Allskog har ansatt Ap-profilen Audun Otterstad som ny seniorrådgiver for næringspolitikk og kommunikasjon.
Les mer om:

Ny kraftavtale sikrer Skogn-fabrikken(pluss)

Norske Skog har sikret en ny og bedre kraftavtale for de kommende åtte årene avispapirfabrikken på Skogn.
Les mer om:

Rådmannen med klar melding: – Klukhagan bør bevares som skog

Rådmann Bjørn Gudbjørgsrud anbefaler at Klukhagan videreføres som friluftsområde, og tar ut Boligpartners forslag til byggeområde i kommuneplanen.
Les mer om:

- Her kan det lett gå liv tapt

Finn Ivar Drage (83) har stått i bresjen for å fjerne forfallen skog på kirkegården i Saltdal. Nå vil han ha prosjektet fullført
Les mer om:

Hang opp dyreskalle, rådyrkadaver og dukke på kors - politiet ber om svar

Noen har satt opp og kledd ut 12 kors i en skog på Mosby. Politiet ønsker å komme i kontakt med «skaperne» for en forklaring. - Det fremstår som skremmende, sier operasjonsleder i politiet.
Les mer om:

Hogde ned vernet skog – nå risikerer de store bøter

PORSGRUNN: Porsgrunn kommune hogde ned vernet skog for å sikre en parkeringsplass og gangsone. Nå anklages de for ulovlig hogst – og risikerer store bøter.

Død person funnet i skogen

En død person er funnet av en turgåer i en skog på Romsås i Oslo. Politiet kan foreløpig ikke si om det har skjedd noe kriminelt.
Les mer om:

Anmeldte voldtekt i Bodø: – Jeg ville ikke at min første gang skulle være i en skog bak en butikk

En jente fra Bodø påstår at hun var for full til å si nei til samleiet med en bodømann. Nå står mannen tiltalt for voldtekt.
Les mer om:

Største avskoging i Brasil på ti år

Fra august i fjor til juli i år har 790.000 hektar skog gått tapt i Brasil, melder landets myndigheter. Det er den største avskogingen i landet siden i 2008.
Les mer om:

Slik kappes oljeselskapene om å fremstå som miljøvennlige

Selskap som driver 1400 bensinstasjoner i Norden, skal plante skog i Marokko.
Les mer om:

Ny konsernsjef i Norske Skog

Tidligere direktør Niels Petter Wright (57) i emballasjebedriften Elopak går til jobben som ny konsernsjef i Norske Skog.

Skogeier ber folk slutte å hugge ned juletrær fra skogen hans

Julen er på vei, men ifølge skogeier Nils Anders Damsgård (83) byr julesesongen på ubudne gjester i hans private skog. Damsgård hevder at han ikke er alene om å oppleve juletretyveri på denne tiden av året.
Les mer om:

Nils Anders (83) sliter med tyver i skogen hver jul

Skogeier Nils Anders Damsgård i Tvedestrand pleier å hente juletreet i egen skog. Det er han ikke alene om. Da han like før julaften i fjor skulle hente juletreet han hadde plukket ut til seg selv, hadde noen allerede vært der og hentet det.
Les mer om:

Skogeier Nils Anders Damsgård (83) plages av juletretyver

Skogeier Nils Anders Damsgård pleier å hente juletreet i egen skog. Det er han ikke alene om. Da han like før julaften i fjor skulle hente juletreet han hadde plukket ut til seg selv, hadde noen allerede vært der og hentet det.
Les mer om:

81-årige Olaug har vært uten internett i en måned(pluss)

Olaug Skog på Sandstrand i Skånland mistet nettforbindelsen den 15. oktober, og Telenor har ikke vært i stand til å løse problemene.

Skal rydde skog for å få bedre utsikten fra veiene

IRIS Salten har bevilget en million kroner til å rydde skog langs hovedveier, og tre millioner til samferdsel og digital infrastruktur.
Les mer om:

Inviterer til «ung tur» for å lokke unge ut

Bærum Turlag vil ha flere unge ut i skog og mark. Nå lanserer de egne ungdomsturer annenhver tirsdag.
Les mer om:

Det enkle friluftslivet

Budsjett. Friluftslivet seiler i medvind. Turer i skog og mark, fjell og vidde, fjord og vann, sommer som vinter har eksplodert.
Les mer om:

Stian (37) kjøpte skog for 17,8 millioner kroner: – Det er dyrt nok

Stian Udnes er kjøperen av Sletner-skogen på snaut 7.000 dekar.
Les mer om:

Pippi er helten til Kari Raustein

Hun liker å gå turer med hunden i skog og mark, men drar til Italia så ofte hun kan. Hennes beste minne handler om en bestemt mann.
Les mer om:

Hadde ikke kontakt med mor og far i to år før drapene

Hvordan kan et titalls kyr, litt skog, noen jorder og et nedslitt gårdsbruk splitte en familie – og danne motivet for et trippeldrap?
Les mer om: