Nyheter om Skog


Påskeprat på Lilloseter: - Dette er våren på sitt beste

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Ta med en spade og lag en fin plass. Man kan sette seg ned og nyte sola. Småfuglene kvitrer som aldri før, og det er fin stemning i marka om våren, smiler drifter av Lilloseter sportsstue, Torgeir Soot. I fjor fikk man ikke oppleve våren, noe man virkelig har muligheten til i år.

Leder: Det er knusktørt vær forsiktig!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)DET ER fristende å tenne seg et lite kaffebål eller grille pølser på den årlige påsketuren i skog og mark. Men det er all grunn til å advare. Skogen er knusktørr og gresser nærmest eksploderer dersom det settes ild til det.

Her skal de drive varmestue og organisere kafe for oss

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)MARIDALEN: Denne saken ble først publisert i informasjonsheftet fra Bydel St. Haugen til innbyggerne i bydelen, Nordre Aker Budstikke har fått tillatelse til å gjengi saken i lokalavisa.I to år har vi (journ. anm. Bydel St. Hanshaugen) samarbeidet med Den Norske Turistforeningen - DNT, avdeling Oslo og Omegn.

Passer nøye på Kondalsheia, Hamreheia og Åvendal

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det opplyser brannsjef i Lund, John Skåland. Han advarer nå folk på det sterkeste mot å bruke åpen ild i, eller nær den knusktørre naturen. Brannvesenet i Lund kjempet tirsdag på to fronter. På Hamreheia ved Moi ble brannen slokket i ettermiddag, men folk skal gå brannvakt der i natt.

Gir 200 000 i bot for ulovlig hogst

PORSGRUNN: Porsgrunn kommune hogde ned vernet skog for å sikre en parkeringsplass og gangsone. Nå varsler Miljødirektoratet bot på 200 000 kroner for den ulovlige hogsten.

– Bruk vettet!

Sjølv om det ikkje er innført noko totalforbod mot open eld i Suldal, som i mange kommunar i sørfylket, er det svært tørt også her. Frå og med i går, gjeld det generelle bålforbodet over heile landet, og brannsjef i Suldal, Morten Aarhus, oppmodar suldølen og besøkjande om å bruka sunn fornuft ute på tur. – Reglane opnar for unnatak når det er sjølvsagt at det ikkje kan begynna å brenna, men det viktig å bruka vettet.

Arbeid med vinkelslipar starta brannen på Lye

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Toppen av Lyefjell stod i lys lue måndag ettermiddag. Det nye bustadfeltet på toppen av Lye var berre nokon titals meter frå flammane som klatra oppover åssida, og sette fyr på store felt av gras og tuer.

Det brenn på Lyefjell

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Dei driv og sløkkjer, og det er eit ganske stort omfang. Men eg trur dei begynner å få nokon lunde kontroll, utan at eg skal seia for mykje, og seia at det det er i orden. Dei har folk på alle flanker, så det begynner å sjå ganske greitt ut, opplyser Bjørn Tollefsen, vaktleiar i Rogaland brann og redning (RBR) til Jærbladet.Då er klokka blitt 17.45.

Brannvesenet på vei for å sjekke denne røyken nå

I dag starter det årvisse forbudet mot bruk av åpen ild i skog og utmark som gjelder fra 15. april til 15. september. Litt før klokken 12 fikk vi dette bildet fra en observant leser med utsikt til Vangsjøen i Øystre Slidre. Avisa sendte det straks videre til brannsjef Laila Lien Østgård.

Dette kan du bare glemme i påsken

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)OSLO: Mange forbinder påskeferie med pølser, pinnebrød og mye annet godt på bålet. I år faller imidlertid påsken så sent at det ikke er lov å tenne bål.I perioden 15. april til 15. september er det nemlig ikke tillatt å tenne opp bål, grill og engangsgrill i, eller i nærheten av, skog og all annen utmark i Norge.Det vil si at vi må finne andre måter å forberede årets påskemat på.

Ett mål kratt ble svidd av: - Jeg var korttenkt, sier mannen som kastet aske

Utrykningsleder Rune Oland snakket med hytteeieren som var uheldig å starte krattbrannen som svidde av ett mål skog i Dypvåg søndag.
Les mer om:

Fant dødt og blodig rådyr. Bymiljøetaten minner om båndtvangen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GAUSTAD: - På tur på Gaustad i dag snublet jeg og hunden min over dette rådyret som er drept nylig. Rett ved en parallell sti til Ankerveien som er mye brukt. Jeg har fremdeles, to uker inn i båndtvangstiden, til gode å se en jakthund i bånd, eller en hund generelt, sier leseren til Nordre Aker Budstikke. I tiden fra og med fra 1. april til og med 20. august er det generell båndtvang for hund i hele landet.

Nå er dette forbudt(pluss)

I dag 15. april innføres generelt bålforbud i Norge. Da blir det forbudt å tenne opp bål og grill i og ved skog og annen utmark.
Les mer om:

I dag inntreffer bålforbudet: – Vær meget forsiktig

– Vi ønsker å minne våre innbyggere på å vise stor aktsomhet ved bruk av åpen ild, både i skog/utmark og egen hage. Vi har for tiden mange pågående oppdrag relatert til dette, tvitrer Sør-Øst 110.
Les mer om:

Ikke lovlig overalt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Mandag 15. april - i dag - inntreffer det generelle bålforbudet, for å forhindre skog- og lyngbrann. Noen steder kan du likevel tenne bål, så lenge du bruker hodet.Fra 15. april til 15. september er det generelt forbud mot åpen ild i skog og utmark, med unntak av godkjente bålplasser.

Rykker ut etter melding om grasbrann

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det er en innringer som melder om brannen klokka 17.16.Sokndal brannvesen har rykket ut for å sjekke, melder Rogaland brann og redning IKS på Twitter.Lørdag 13.

Brudd på bålforbudet kan koste deg dyrt!

15. april innføres generelt bålforbud i Norge. Da blir det forbudt å tenne opp bål og grill i og ved skog og annen utmark. Brudd på forbudet kan koste deg dyrt, avdvarer forsikringsbransjen.

Brann har spredt seg til skog og kratt

BØ: Det har brutt ut en skogbrann i Nordbøåsen.
Les mer om:

Chat med Helge under Vålerenga - TIL

Helge Skog tar ballen og «søringan» fra klokken 18.50.
Les mer om:

Chat med Helge under Vålerenga - TIL

Helge Skog ballen og «søringan» fra klokken 18.50.
Les mer om:

Økende skogbrannfare i Østfold: – Vær varsom med all ild

Brannvesenet oppfordrer østfoldingene som skal på påskeferie om å være ekstra varsomme med bruk av ild i nærheten av skog og annen utmark. Per nå er skogbrannfaren moderat, men den er ventet å øke fra fare til stor fare palmesøndag.

Innfører totalforbud mot å gjøre opp ild i skog og mark

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- All bruk av ild i skog og mark er forbudt fra nå av. Det er også innført forbud i de tolv kommunene som ligger inn under Rogaland brann og redning IKS, forteller Lars Magne Nevland, utrykningsleder ved Eigersund brann og redning.Bråtebrannen som kom ut av kontroll lørdag ble slukket i 19.00-tida.Hjelp fra oven - 15 mann var i arbeid store deler av dagen for å slukke brannen. Det var en tung jobb.

Nå er det forbudt å fyre opp bål

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Rogaland brann og redning IKS har lørdag innført bålforbud. Det gjelder både flatebrenning og bråtebrenning. Det er på grunn av været at forbudet er ilagt. Mangel på nedbør har gjort det svært tørt i distriktet, og denne helgen har det vært flere skogbranner. Cirka 300 kvadratmeter skog på Tananger brant i dag, og en bråtebrann i Gjesdal var i timesvis ute av kontroll.

Politiet advarer mot bålbrenning

Politiet i Trøndelag retter en advarsel mot å brenne bråte eller grille pølse over åpen flamme i skog og gressterreng i påska og utover våren.

Du trenger ikke dra langt for å kunne gå langt

Vanligvis går seniorene i DNT Nedre Glomma sine faste onsdagsturer i skog og hei. Men de slår gjerne et slag for litt urban turgåing også.
Les mer om: