Nyheter om Skjæveland


Nekter å forsikre huset til Garmann (58): – Jeg ble ganske irritert og forundra

SKIEN: Huseier Garmann Skjæveland ble svært overrasket da forsikringsselskapet ikke ville ha ham som kunde.
Les mer om:

Sandnes-nattklubb brøt alkoholforskriften: 12 prikker på 7 måneder

Helgas Bier Bar i Sandnes er tildelt 12 prikker av skjenkekontrollen siden slutten av mars. Det betyr skjenkestopp i én uke. Innehaver Tommy Skjæveland er fullstendig uenig.
Les mer om:

Ikke over og ut for Knoll og Tott, likevel

Etter 10 år med finurlige refleksjoner og friske fraspark skulle det egentlig være over og ut for radioens Knoll og Tott, Per Øystein Kvindesland og Bjørn Olav Skjæveland. Nå har NRK snudd.
Les mer om:

Saftig biffoverskudd i Sandnes

SANDNES: Helt siden oppstarten i mai 2017 har Hereford & Friends tjent penger. Nå har eier Tommy Skjæveland kjøpt en gård på Stokka i Sandnes og har planer om å ekspandere til Stavanger.

Nå kan du kjøre snarveien over Godsterminalen

Den nye veien mellom Skjæveland og Foss-Eikeland skal bedre trafikksituasjonen i Ganddal, og ta bort noe av tungtrafikken fra Hoveveien.
Les mer om:

Kappkjørte i 136 km/t i 80-sone på Skjæveland

To menn fikk førerkortene beslaglagt etter at de kappkjørte på Jærveien på Skjæveland tirsdag kveld.
Les mer om:

Sola ble rundspilt av Egersund

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Sola gjestet Egersund til et vaskeekte Rogalandsoppgjør. De to lagene er spådd to helt forskjellige sesonger, Egersund i toppen og Sola i bunnen. Slik så det også ut innledningsvis i oppgjøret. Et massivt Egersund-press de første 10 minuttene resulterte ikke i scoring, men en rekke halvsjanser.Sola kom ikke skikkelig i gang og drøyt 15. minutter ut i kampen får Egersund et frispark drøyt 35 meter fra Solas mål.

Frøyland feira 17. mai med leikar i strålande vêr

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I bordhockey er det ikkje lov å skåra før det er gått to sekund frå pucken er droppa på isflata. Det første målet til Sverige og Sindre Efteland Johansen (19), vinnar av NM i B-klassen i 2017, er gyldig, men berre så vidt det er.

Jonatan Braut Brunes har herjet som innbytter - nå er han klar til å starte for Sola

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)EIK-SOLA: Sola gjester Egersund til helgen og ønsker revansje fra 4-3 tapet mot Egersund i helgen før seriestart. Den gang kjempet Sola heroisk og evnet å slå tilbake ved flere anledninger etter å ha havnet under. Tigrene fra Egersund snudde den gang kampen til 4-3 og vant tross en god kamp fra Sola.Laget fra Okka by er spådd en sesong helt i toppen, og har selv et uttalt ønske om opprykk til 1. divisjon.

Ville tilstander da Jordbærtorget åpnet dørene torsdag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)JORDBÆR:Klokka var ikke engang passert 10:00 da kaostilstandene begynte å råde ved Joa jordbærtorg 16. mai. Over 100 stykker stod i kø utenfor, et tall som bare økte utover. - Jeg fikk et sjokk når jeg så hvor mange folk som stod i kø ,sier Bjørn Idar Friisenfeldt.Han var en av de heldige som stakk unna med jordbær denne torsdagen. HELDIG:Bjørn Idar Friisenfeldt var en av de heldige som fikk tak i jordbær.

Ville tilstander da Jordbærtorget åpnet dørene torsdag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)JORDBÆR:Klokka var ikke engang passert 10:00 da kaostilstandene begynte å råde ved Joa jordbærtorg 16. mai. Over 100 stykker stod i kø utenfor, et tall som bare økte utover. - Jeg fikk et sjokk når jeg så hvor mange folk som stod i kø ,sier Bjørn Idar Friisenfeldt.Han var en av de heldige som stakk unna med jordbær denne torsdagen. HELDIG:Bjørn Idar Friisenfeldt var en av de heldige som fikk tak i jordbær.

Økning i antall lærlingplasser - Trenger enda flere lærlinger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)LÆRLING: Fylkesvaraordfører Marianne Chesak besøkte onsdag lærlingene i Baker Hughes i Tananger. I Baker Hughes har man opplevd en solid vekst i antall lærlingplasser i følge opplæringsveileder Hege Søraunet i Baker Hughes.- Vi opplevde en nedgang i lærlingplasser forbindelse med oljenedturen. I år tar vi inn 29 nye lærlinger som omtrent er på samme nivå som tidligere. Vi oppfordrer folk til å søke om lærlingplass.

Sola har fire poeng etter like mange kamper. I dag møter de Nardo på eget gress

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FOTBALL: Nardo har på fire kamper høstet tre poeng, og ligger dermed klint inntil nedrykksstreken. Sola ligger bare poenget foran på 10. plass, og lørdag møtes lagene for første gang. Nardo kommer fra et 3-0 tap mot EIK, mens Sola reiste tomhendte hjem etter 2-0 tapet for Moss. Det er med andre ord to lag som virkelig trenger å vinne som barker sammen lørdag. Hele kampen ser du som alltid på Solabladet.no.

Frøyland fikk det enklere mot Varhaug enn mot Viking

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Frøyland - Varhaug 2-0 (2-0)Det var tilbake til hverdagen for Frøyland mandag kveld. Viking var byttet ut med Varhaug, og tilskuertallet var redusert fra 1031 til godt under 100. Men denne kampen var minst like viktig for Frøyland - og for Varhaug. For Frøyland handlet det om å komme skikkelig i gang med seriespillet etter en amputert start, og det handlet om å vise at det er i toppen en skal være.

Russebussen Hercules føler seg urettferdig behandlet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)RUSS: Russebussen Hercules fra Sola er nektet adgang til helgens landstreff i Kongeparken. Medlemmene i bussen har vært gjennom en trøblete russetid, hvor bussen ble konfiskert av politiet etter å ha rasert et steingjerde. Russegjengen fikk bussen tilbake fra politiet i tide til landstreffet, men arrangører nekter dem adgang.- Bussen vår er nektet adgang, noe vi synes er helt latterlig.

Innbyggerne og kommunen er lei av hærverket ved busstoppene i Sola

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)HÆRVERK: Busstoppene ved Sandesletta har blitt utsatt for gjentatte forsøk på hærverk og pøbelstreker. Ødeleggelsene som har blitt gjort har ført til at naboer frykter for sine egne eiendommer. - Vi går bare å venter på at det ryker en rute eller noe annet, sier nabo Johan Hidle.Hidle bor like ved de støyskjermende gjerdene ved Sandesletta.

Frøyland gjør klar til folkefest mot Viking

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Folk håper på et par tusen, men jeg tror ikke det kommer så mange. Hvis tallet er nærmere 1000 enn 500, er jeg fornøyd, sier sportslig leder i Frøyland IL, Svein Åge Skjæveland.Ryddingen fra helgens Grønt Gras-turnering er unnagjort. Nå venter årets andre store begivenhet for Frøyland IL. Torsdag kveld kommer Viking på besøk til første runde i cupen, for første gang siden 2006.

Time formannskap gjorde som i Klepp, og vedtok bompengar

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Prinsippavklaringane for Utbyggingspakke Jæren vart klare i fjor, fekk stor merksemd og skapte mykje støy. Hå kommune trekte seg frå «bompakka», men både i Klepp og Time valde politikarane å gå vidare. I Klepp har det kome eit eige bompengeparti, elles har det vore roleg.

- Hei, jeg ringer fra Microsoft. Det er noe galt med pcen din

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)MOBILTYVERI: På gebrokken engelsk mottar personer over hele landet anrop fra noen som utgir seg for å være fra Microsoft. Du blir fortalt at PCen din har problemer og at vedkommende på andre siden av telefonen kan hjelpe deg.

Uavgjort i første, tap i andre. Byr sesongens tredje kamp på seier for Sola?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FOTBALL: Sola har stadig til gode å vinne en kamp i årets 2. divisjon etter ett uavgjort og ett tap. I første serierunde mot Kvik Halden lå de gulkledde godt an med en 2-0 ledelse inntil gjestene greide å hente inn og utligne. I andre serierunde spilte Sola-mannskapet en god kamp mot Bryne med flere gode sjanser og ikke minst to gode redninger på straffe, men det var til slutt Bryne som kunne ta med seg tre poeng.

Flyplassen åpnet eget gartneri i ankomstterminalen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FLYPLASSEN: Landbruksminister Olaug Bollestad fikk æren av å klippe snoren som markerte åpningen av gartneriet på Stavanger Lufthavn Sola. Blant de celebre gjestene til stede var Svein Erik Renaa som eier og driver Michellin-resturanten Renaa i Stavanger, og tomatdyrker Kåre Wiig fra Wiig Gartneri, som begge fikk æren av å holde snoren.Opprettelsen av gartneriet markerer den endringen Avinors flyplasser ønsker å gjennomføre.

Håper på ny Ingrid-duell i Berseløpet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Den tørre ettervinteren og våren har gjort sitt til at løpsforholda er så godt som optimale når Berseløpet på sundag blir arrangert for 42. gong.I fjor deltok om lag 90 løparar.

Populært gardsutsalg selger 400 brett egg på en god dag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Oddvar Skjævelands 7500 høner metter mange mager i påsken. På gardsutsalget langs fylkesvei 44 like nord for Skjævelandsbrua går det unna med eggsalget nå i påsken.- Til påske selger vi dobbelt så mange egg enn det som er normalen. På en god dag kan vi fort selge opp mot 400 brett, forteller Oddvar Skjæveland.Ferske er dem også.- Vi plukker mellom 6000 og 7000 egg hver eneste dag.

Sirdalsløpet er blitt tradisjon i påsken

Erik Hess og Liv Skjæveland Hess har begge fått Sirdalsløpet inn mer eller mindre med teskje. Til sammen har de to gått 102 ganger. Torsdag hadde deltakerne eventyrlige forhold i den 7,5 kilometer lange løypa.
Les mer om: