Nyheter om Skien


Invitert med på lynkurs

SKIEN: Fylkesordføreren og andre fylkespolitikere er invitert med på lynkurs. Det handler om EU og EØS.
Les mer om:

Kritisk til 10 000 kubikkmeter sprengstein i elva

SKIEN: Inntil 10 000 kubikkmeter sprengsteinsmasser ved Klosterøya får Skien kommune lov til å fylle ut med. - Mye usikkerhet følger. Jeg kan ikke se at det står klart hvem som skal betale om noe uforutsett skjer.
Les mer om:

Endelig er det slutt på omkjøringen – nå åpnes veien igjen

SKIEN: Mange har vært tvunget til å kjøre lange omveier det siste halvåret som følge av arbeidet med ny bru på Hoppestad. Nå står brua til 30 millioner kroner klar.
Les mer om:

Ordførerne i Grenland vil ikke gi vaksiner til Oslo

SKIEN: Ordførerne i Grenland har ingen planer om å gi av sine vaksiner til Oslo. Skjevfordeling har de ikke sans for. – Diskusjonen bør heller være hvorfor Norge har fått så få vaksiner, sier ordfører Robin Kåss til TA.

Ikke billigere for elbiler i bygarasjen

SKIEN: Denne uka kommer politikerne i Skien til å vedta å innføre halv parkeringsavgift for elbiler i Skien, i stedet for at de har gratis parkering.
Les mer om:

Han ble ansatt like før det smalt - sånn har det vært

SKIEN: I episode to av #TApodden er det Odd-trener Jan-Frode Nornes som er gjest.
Les mer om:

«Jeg vet ikke om jeg er mest skuffet eller mest forbannet»

Pandemien har rammet reiselivsbransjen hardere enn kanskje noen annen bransje. I Skien sitter det en gruppe mennesker og lurer på om det vil være jobb i Olivenreiser når dette tar slutt. Men Olivenreiser ble ikke bare rammet av korona. I tillegg viste det seg at økonomien var angrepet av mer enn covid-19. Les om det dramatiske året til Helge Pedersen og Olivenreiser.
Les mer om:

Superstjernene overrasket Per Arne på bursdagen

SKIEN/NOTODDEN: Per Arne Hansen (60) ønsket egentlig så lite oppstyr som mulig. Men da noen av Englands største stjerner sendte hilsen, ble det litt baluba likevel.
Les mer om:

– Hvorfor grep du ikke inn og hjalp henne?

SKIEN: Den unge kvinnen som var alene på jobb da Shell-stasjonen på Tollnes ble ranet, fortalte i retten at hun ble dratt med inn på et rom og voldtatt av den 22 år gamle tiltalte. Den medtiltalte 19-åringen sa i retten at han ikke turte å gjøre noe, siden han trodde 22-åringen kunne være farlig.
Les mer om:

Fagermo forsøkte seg igjen - dette stopper overgangen

SKIEN: Vålerenga går ikke videre med interessen for Vebjørn Hoff. Trolig fordi spilleren selv ikke lenger ønsker en overgang.

Legger ned – satser på nytt

SKIEN/PORSGRUNN: Lina Sem Brårmo legger ned driften av Pure Juicebar på Klosterøya og på Down Town. – Men vi hiver oss rundt og tenker nytt, sier hun, som har nye planer for konseptet.
Les mer om:

To unge menn tiltalt for ran og voldtekt på bensinstasjon: – Jeg prøvde å si at neste skift kommer snart

SKIEN: Den unge kvinnen som var alene på jobb under ranet av Shell-stasjonen på Tollnes under ranet natt til 6. februar i fjor, fortalte at en av ranerne spurte henne om det var noe sted inne på bensinstasjonen hvor det ikke var kameraer. – Jeg kunne ikke komme ut av situasjonen, det var flere timer til neste skift kom, og han hadde kniven, sa kvinnen.
Les mer om:

Går hardt ut - oppfordrer til boikott

SKIEN: Etter avsløringen om brudd på menneskerettigheter i Qatar oppfordrer Odd nå NFF til å boikotte VM i 2022.
Les mer om:

19-åring og 22-åring tilstår ran – nekter for voldtekt

SKIEN: De to unge mennene som er tiltalt for å ha ranet Shell-stasjonen på Tollnes natt til 6. februar i fjor, erkjenner straffskyld for ran. Men de nekter straffskyld for voldtekt eller medvirkning til voldtekt.
Les mer om:

Vil ha vurdert nytt sted for urnelund på Gulset

SKIEN: Senterpartiet ønsker å få vurdert et nytt sted for en framtidig urnelund på Gulset.
Les mer om:

Han sendte varsel mot fylkesrådmannen

SKIEN: Det var Arve Høiberg, hovedutvalgsleder i Vestfold og Telemark fylkeskommune, som sendte det første varselet mot tidligere fylkesrådmann Jan Sivert Jøsendal.
Les mer om:

Urd og Jan vil flytte fra Skien og bygge hus på Jomfruland: – En drøm vi har hatt lenge

Denne uka ble søknaden omsider sendt, og nå håper ekteparet Kristoffersen fra Skien at boligdrømmen på Jomfruland snart kan realiseres.
Les mer om:

Gla'nyhet i ei vanskelig tid – millioner til de som er hardt rammet

SKIEN: 76 millioner kroner får kommunene i Telemark og Vestfold. De går til lokale virksomheter som er hardt rammet av smitteverntiltak. – Skien får 13,1 millioner som vil treffe bedriftene. Det er en gla'nyhet i ei vanskelig tid.
Les mer om:

Redd for følgene om innholdet i rapporten blir kjent

SKIEN: Fungerende fylkesrådmann Lisbeth Eek Svensson mener varslingsrapporten i fylket har stort skadepotensial for Vestfold og Telemark fylkeskommune. Hvis innholdet blir kjent.
Les mer om:

Mangemilliardær har kjøpt flere eiendommer i Skien

SKIEN: En av Norges rikeste, Pål Georg Gundersen, har kjøpt fem eiendommer i Skien.
Les mer om:

Disse koste seg i sola i dag

Mange tok turen ut i finværet siste dagen i vinterferien. Det var mange glade barn og voksne som koste seg i sola på Bakkestranda og Skien sentrum.
Les mer om:

Uføretrygdede Ann-Katrin (23) har en livsfarlig hobby: Nå ber hun folk åpne lommebøkene for å støtte den

SKIEN: – Jeg er uføretrygdet. Sykdommen setter en stopper for mye. Det er ekstremt mye smerter, så jeg bruker bilkjøringen som en slags glede, sier Ann-Katrin Gulliksen (23).
Les mer om:

Sjefen er klar i sin tale: – Gjør som idretten, se på mulighetene

SKIEN: Teamsjef for Team Telemark, Hans Kristian Lahus er klar i talen foran onsdagens viktige møte der myndighetene møter idretten. – Min oppfordring til beslutningstakerne er tydelig. Gjør som idretten, se på mulighetene.
Les mer om:

Helene (24) har 100 000 følgere: – Jeg har med meg mobilen over alt

SKIEN: Glem instaspots, det mye kulere å finne sine egne. Helene Myhre (24) har funnet mange.
Les mer om:

Mange ble skremt i Skien i natt – dette var årsaken

SKIEN: Politiet måtte rykke ut til Gulset ungdomsskole etter flere meldinger i natt.
Les mer om: