Nyheter om Skeie


Treneren tror dette talentet kan bli toppspiller. Nå er han tatt ut til Sørlandslaget

Simen Aanonsen (20) gikk fra Jerv til Vindbjart for å skyte fart i karrieren. Nå hevder Vindbjart-trener Steinar Skeie at større klubber jakter midtbanespilleren.
Les mer om:

Tror dette talentet kan bli toppspiller. Nå er han tatt ut til Sørlandslaget

Simen Aanonsen (20) gikk fra Jerv til Vindbjart for å skyte fart i karrieren. Nå hevder Vindbjart-trener Steinar Skeie at større klubber jakter midtbanespilleren.
Les mer om:

Tror dette talentet kan bli toppspiller. Nå er han tatt ut til Sørlandslaget

Simen Aanonsen (20) gikk fra Jerv til Vindbjart for å skyte fart i karrieren. Nå hevder Vindbjart-trener Steinar Skeie at større klubber jakter midtbanespilleren.
Les mer om:

Flere klubber unngår Sørlandshallen: – Umulig å spille fotball der

Flere lokale klubber er sterkt kritisk til underlaget i Sørlandshallen. Men Vindbjart-trener Steinar Skeie vil ikke svartmale situasjonen.
Les mer om:

LESARBREV: Kor skal ein 16-årig suldøl reise på skule?

Før i tida reiste 16-åringar på sjøen. Dei sa na-na, og kom ikkje tilbake før dei hadde vore innom Amsterdam, tuberkulose, tatoveringar og syfilis. I dag er dei fleste noko meir betenkte med å sende ein 16-åring åleine ut i verda. Det trur vi er lurt og rett. Og i Sauda finst det ikkje tatoverings-sjapper. I 1990 var vi fem suldølar på veg ut verda. Vi valde alle å ta utdanning på Sauda vidaregåande. Nokon tok første året på Sand, nokon budde på hybel og nokon pendla.

Oskar (7) brente hendene på peis

Familien Skeie opplevde marerittet da sønnen Oskar (7) lente seg inntil en peis-dør og fikk alvorlige brannskader. Nå slår Haukeland sykehus alarm om nettopp disse skadene.
Les mer om:

Desse skal gi råd i kommunale saker

Rådet for menneske med nedsett funksjonsevne Rådet arbeidar for å styrka funksjonshemma si deltaking og medverking på alle samfunnsområde. Rådet uttaler seg om og tar initiativ i saker som angår vilkåra til ulike grupper menneske med nedsett funksjonsevne. Eldrerådet Eldrerådet er eit rådgjevande organ for kommunen.

Monica Vela er kåra til Årets ildsjel av Sparebankstiftinga

Juleavslutninga til Ung Husflid var godt i gang då nissen kom inn døra på Arbeidsskulen på Eide med heider og pengar i sekken. Grafikk og pengar – Ungar og vaksne sat med store auge, dette blei som julekvelden for oss, fortel Liv Hiim til Suldalsposten. Monica Vela fekk overrekt eit grafisk trykk av Ingrid Haukeliseter, i tillegg til 25 000 kroner til organisasjonen ho er primus motor i. Bjørkland i Sparebankstiftinga synest det var spesielt kjekt å overrekkja prisen til Vela. – Ho har lagt ned eit stort arbeid

Forsterker med midtbanespiller

Tidligere Arendal- og Vindbjart-spiller Preben Skeie er klar for EIK Fotball.
Les mer om:

Kurs for å gi kvinner mot til å delta

Said er ei av åtte kvinner som dette året har delteke på dei seks kurskveldane bygdekvinnelagskvinnene sjølv har halde. Bygdekvinnelagsmedlemmane har også laga kursopplegget. Førebuing og gjennomføring av laget sitt valdebatt-møte, med kvinner i panelet, var ein del av kurset. Å forstå og delta Kvinner og demokrati-kurset i Suldal er ein del av Norges bygdekvinnelags prosjekt Kvinner Ut. Prosjektet har som mål å laga Sand Bygdekvinnelag har arrangert seks kurskveldar der lagsarbeid og kommuneval har vore tema.

Christian Selmer slått konkurs

Bjarne Skeie har slått sin tidligere medarbeider Christian Albrecht Selmer personlig konkurs.
Les mer om:

LESARBREV: Feil om dugnad

I ei heilsides annonse frå SR-bank i siste Suldalsposten står det med store bokstavar: Legitimasjonsdugnad på Sand. Kva i alle dagar meiner banken med det? Har dei tilsette i banken byrja med gratisarbeid? Om ikkje, er dette heilt feil bruk av ordet dugnad. I Wikipedia har ordet denne forklaringa: «Dugnad (av norrønt dugnaðr, «hjelp») er arbeid utført i fellesskap der dei som medverkar ikkje vert betalte.

– Vår oppfatning er at avtalens eneste reelle formål var å lure penger fra staten

Runde to av straffesaken i kjølvannet av «seismikksaken» mellom Skeie Energy og TGS Nopec er i gang i Borgarting lagmannsrett. Ressursinnsatsen er formidabel.
Les mer om:

LESARBREV: «Handla lokalt» ?

Det gjeld vel alle oss innbyggjarar i Suldal kommune har eg tenkt og er takksam for oppmodinga frå handelsstanden. Vi treng å bli minte på kor viktig det er å ta vare på alle som vil bu og arbeide her. Men det gjeld tydelegvis ikkje alle oppdaga eg då eg skulle betale ei kommunal rekning. Suldal kommune bruker framleis SR-bank, – det som i si tid var Sand sparebank og svært så lokal.
Les mer om:

– Heftig pokerturnering i Vang

Med ekstra spelebord på plass var det folksamt på Mjøsvang kafé under «koseleg fredagspoker med VM i poker». Odd Egil Skeie stakk av med fyrsteplassen og eit gåvekort på kr 6000,- hjå Intersport Filefjell.
Les mer om:

Thorisdottir med brot i foten

Chelsea-spelar og landslagsprofil Maria Thorisdottir har pådratt seg eit brot i foten på trening. – Kjedelege greier, kommenterer ho i ei melding. På Instagram har Thorisdottir publisert eit bilete av seg sjølv på sofaen med gips på beinet. Den norske landslagsspelaren skal til spesialist i morgon, får NRK opplyst. – Det er vanskeleg å seie noko meir om kor alvorleg det er før ho har vore der, seier medieansvarleg for landslaget Terje Skeie til NRK. Brotet medfører at 26-åringen frå Stavanger mistar landskampen mot Nord-Irland.
Les mer om:

- Ingen kan erstatte en bauta som Arne Valen

Helene Skeie Østhus tar over etter Arne Valen i Kirkens Bymisjon Haugalandet.
Les mer om:

Roe fullfører tross lårtrøbbel

Tikjemper Martin Roe (27) fortsetter tikampen i Doha-VM selv om han ble disket på 400 meter og har et hamstringproblem. – Han responderte bra på testing i formiddag, sier friidrettsforbundets pressesjef, Knut Skeie Solberg, til NRK torsdag. Roe ligger på 22.- og sisteplass etter første dag av tikampen. Det skyldes at han ikke fikk poeng i det hele tatt på onsdagens avsluttende 400 meter, der han ble diskvalifisert for å ha tråkket på og utenfor listen. Han har akkurat løpt 110 meter hekk på 15.86, som var den dårligste tiden i sitt heat. Neste er diskos, stav og spyd.
Les mer om:

Ny hytte var uaktuelt. Da ble redskapsboden gjort om til hytte i hagen.

En hagebod på 14,8 kvadratmeter ble kortreist hyttelykke for familien Skeie på Karmøy. Redskapsboden kom som et flatpakket skall.
Les mer om:

Ny hytte var uaktuelt. Da ble redskapsboden gjort om til hytte i hagen.

En hagebod på 14,8 kvadratmeter ble kortreist hyttelykke for familien Skeie på Karmøy. Redskapsboden kom som et flatpakket skall.
Les mer om:

Ordføraren opna nytt gardsmuseum i Øye: – Imponerande det dei har sett i stand her

Laurdag 28. september inviterte Aud Kvale til opning av sitt gardsmuseum på garden Hermundstad i Øye. Ordførar Vidar Eltun stod for den offisielle opninga, medan Oddbjørn Skeie baud på musikalske innslag.
Les mer om:

Vil vurdere ny bomstasjon

Stavanger bystyre frykter økt trafikk på Hundvåg, og har vedtatt at det skal vurderes ved behov om det bør settes opp en ny bomstasjon ved avkjørselen til Skeie på Hundvåg nord for å avgrense lekkasjer fra Ryfylketunnelen.
Les mer om:

Fordelte taburettane

Meir frå forhandlingane seinare, men her er namna på dei som skal sitja i utvala og styra dei tunge politikk-felta i Suldal dei kommande fire åra. Formannskapet Gerd Helen Bø, ordførar (Sp) Øyvind Lovra Tveitane, varaførar (Sp) Åshild Vetrhus (Sp) Kari Vaage Gjuvsland (Ap) Torbjørn Indrebø (KrF) Sverre Underbakke (H) Nils Bjarne Vold (V) Levekårsutvalet Magne Steine (KrF), leiar Mads Drange (Ap),nestleiar Sanja Roganovic Heggelund (H) Åsmund Bakka (Sp) Anette Opheim (SV) LMT-utvalet Magne Langeland (Sp), leiar Iren Klungtveit Slagst

Skeie-sak til Høyesterett

Må Skeie Technology ut med 450 mill. til staten etter å ha stilt opp som garantist for det etterhvert så skakkjørte datterselskapet Skeie Energy i 2008? «Nei», sa tingretten. «Ja», sa lagmannsretten. Høyesterett avgjør.

– Søpla skal sørover, og pris er underordna miljøet

I dag er det det interkommunale selskapet Rymi som handterer renovasjonen i Suldal, men ved årsskiftet blir det oppløyst, og då er spørsmålet: Skal Suldal følgja Strand og Hjelmeland inn i interkommunale Ivar som i dag er eigd av tretten kommunar frå Ryfylke til Nord- Jæren.