Nyheter om Skei


– Skammelig av regjeringen

SKIEN: Hun trengte et døgn å roe seg ned på etter at revidert nasjonalbudsjett var lagt fram av regjeringen. Men Gry-Anette Rekanes Amundsen mener det er skammelig av statsråd Trine Skei Grande og regjeringen at det ikke er funnet penger til sikring av tungtvannskjelleren på Vemork.

Den internasjonale Ibsenprisen har fått ny komité

Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande har oppnevnt ny komité for Den internasjonale Ibsenprisen. Komiteen ledes av ballettsjef Ingrid Lorentzen.

Strammer inn pengespill

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)De nye endringene følger opp Stortingsmeldingen fra 2016-2017 Alt å vinne - ein ansvarleg og aktiv pengespelpolitikk. - Formålet med endringene er å effektivisere det eksisterende forbudet mot betalingsformidling av pengespill uten norsk tillatelse, sier kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande.

Trine Skei Grande reddet Mahas (13) ballettdrøm

Torsdag kveld omfavnet ballettsjef Ingrid Lorentzen Maha Rashid (13) etter at politikerne ryddet opp og reddet Bærums-jentas ballettdrøm på et møte hos kulturminister Trine Skei Grande (V).

Kulturministeren berømmer KEiiNOs samiske sang

Eurovision-deltakerne KEiiNO har med seg lykkønskninger fra kulturminister Trine Skei Grande (V). Hun mener det er «veldig kult» at de fremmer samisk kultur.

Kulturministeren berømmer KEiiNOs samiske sang

Eurovision-deltakerne KEiiNO har med seg lykkønskninger fra kulturminister Trine Skei Grande (V). Hun mener det er «veldig kult» at de fremmer samisk kultur.

Grande og Bjercke på Bjøråsen: Skole på en litt annen måte

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Da kunne rektor på Bjøråsen skole, nytilsatt oppvekstsjef i Bydel Grorud, Jarle Dukic Sandven, ønske velkommen til Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) og hennes partikollega Hallstein Bjercke.Bjercke er tidligere Kultur- og næringsbyråd, gruppeleder i bystyret, medlem av bystyrets Byutviklingskomité (BUK) og Venstres topp-kandidat i Oslo.

Fikk million-sjokk tre uker før rittstart

Trine Skei Grande prioriterer å bruke mer penger på kvinneritt. Hammer-sjefen fortviler.

Gi oss en språklov med vyer

Vi behøver en dugnad for norsk språk. Kulturminister Trine Skei Grandes språkmelding og språklov bør bli startskuddet.
Les mer om:

Seks firma går sammen om nytt byggeprosjekt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Boligprosjektet på Sundeodden vil bestå av seks terrasserte boliger i Dannevika, rett med Grisefjorden. Boligene er prissatt fra 5,5 til 6,4 millioner, og har alle minst to soverom.Det er firmaet Serai som står som prosjektutvikler og for salget.

Trine Skei Grande møter til muntlig spørretime

Kulturminister Trine Skei Grande (V), utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) og Kjell-Børge Freiberg (Frp) deltar i Stortingets muntlige spørretime.

Tidligere miljøvernminister Guro Fjellanger er død

- Hun brøytet vei og brøt barrierer, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.

To departementer måtte til for å gi svar om NRK-skatten

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Da kulturminister Trine Skei Grande (V) presenterte den nye mediemeldingen 29. mars, ble det klart at NRK-lisensen endres. Det blir en ny NRK-skatt, som belastes via den vanlige personskatten. Men hva betyr det for det som bor på Svalbard? Det ville både Svalbardposten og Longyearbyen lokalstyre vite. Nå har vi fått svar. Svaret er utarbeidet i samarbeid med Finansdepartementet og Kulturdepartementet.

Mener Grande overdriver

En rapport av Sigurd Høst blir brukt til å begrunne regjeringens nye medie­politikk. Selv kjenner han seg ikke igjen i Trine Skei Grandes påstand om at store områder ligger i «medie­skygge».
Les mer om:

Mener Skei Grande var for mild: – Må kunne kalle en spade for en spade

Første nestleder i Unge Høyre gir Trine Skei Grande full støtte, og mener hun kunne vært mye krassere i sin beskrivelse av småkommunene.

Her kaller Trine Skei Grande småkommuner «hyggelige små klubber» på toppmøte

Flere ordførere og KS-ledere reagerer på at Venstre-leder Trine Skei Grande kalte små kommuner for «hyggelige små klubber». Uttalelsen kom under Kommunalpolitisk Toppmøte 2019.

Regjeringen ønsker å forby TV-reklame for utenlandske pengespill. Nå advarer professor(pluss)

Trine Skei Grande og regjeringen vil forby TV-reklame for utenlandske pengespill. Da vil annonseringen trappes opp på nett, advarer flere.

Regjeringen vil forby TV-reklame for utenlandske pengespill. Nå advarer professor.

Trine Skei Grande og regjeringen vil forby TV-reklame for utenlandske pengespill. Da vil annonseringen trappes opp på nett, advarer flere.

Regjeringen vil forby TV-reklame for utenlandske pengespill. Nå advarer professor.

Trine Skei Grande og regjeringen vil forby TV-reklame for utenlandske pengespill. Da vil annonseringen trappes opp på nett, advarer flere.

Kommunene skal få mer navne-makt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Endringane vil vareta omsynet til stadnamn som språklege kulturminne og sikre god forvalting av både norske, samiske og kvenske stadnamn. Samstundes gir vi kommunane større fridom, seier kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande. Lovforslaget vil innfri kommunale ønske på fleire område. Det vil bli mogleg å vedta fleire dialektformer i skrivemåten av stadnamn.

Grande utfordrer Støre: – Vis hvem som er sjefen, du eller LO

FOLKETS HUS (VG) Jonas Gahr Støre må tørre å vise LO hvem som er sjefen og gå inn for varig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja, mener Trine Skei Grande.

Dette er årets Spellemann-vinnere

I år har priser blitt delt ut i hele 26 kategorier, hvor bredden innenfor norsk musikk har blitt feiret. Det er Julie Bergan og Tarjei Strøm som er valgt ut til å lede oss gjennom seremonien, som i likhet med fjoråret er todelt. Vi så også opptredener fra blant andre Boy Pablo, The Northern Belle, Harpreet Bansal, Fay Wildhagen, Amandal Delara, The Good The Bad The Zugly og Per Sandberg. LES OGSÅ: Dette er de nominertes forventninger til kveldens utdeling. En av de gjeveste prisene gikk i år til stjerneskuddet fra Bergen, Boy Pablo.

Årets hederspris til D.D.E: Dediserte prisen til Frode Viken

Hedersprisen gikk til Bjarne Brøndbo og resten av D.D.E som i over 27 år har spilt låter som har truffet det norske folket rett i hjertet. Prisen ble overrakt av kulturminister Trine Skei Grande.

Skei Grande: – Vil ha teater som lager litt rock’n roll

Samme dag som justisminister Tor Mikkel Wara fratrer sin stilling i nåde i statsråd, får kunstnerne bak teaterstykket «Ways of seeing» til sammen 2,7 millioner kroner i stipend fra staten.
Les mer om:

Ut mot kulturministeren: - En billig unnskyldning

Senterpartiets talsperson kritiserer Trine Skei Grande for ikke å høre på Mediemangfoldutvalget.