Nyheter om Skatt


Forbes: Disse 20 hip-hop-artistene tjener mest i verden

Kanye West er for første gang verdens rikeste rapper. Det er nok ikke streaming og konserter alene som har ført til dette – suksessen til Yeezy gjør at Forbes anslår at Kanye nå tjener 150 millioner dollar i året – rundt 1,3 milliarder norske kroner. Jay-Z er nå på andreplass med nesten halvparten av Ye – 81 millioner dollar. En grei årslønn det også. Tallene sier ikke noe om formue og rikdom totalt sett. Det er stort sett bare rappere på hip-hop-topplisten, men DJ Khalid sniker seg inn på en syvende plass med 40 millioner dollar. Cardi B. er på 13.

Telenors datterselskap i skattestrid i Bangladesh

Telenors datterselskap i Bangladesh er ett av to selskaper som forhandler med myndighetene om et krav på over 13 milliarder kroner i ubetalt skatt.
Les mer om:

Bruktbilselger ble dømt til ubetinget fengsel - nå krever kemneren over fem millioner kroner

SKIEN: En bruktbilselger ble nylig dømt fengsel etter at han solgte bruktbiler for nær ni millioner kroner uten å føre regnskap eller betale skatt. Nå er selskapet konkurs etter et gigantkrav fra kemneren.

Moren rådet dem til å ikke ta over. Men så fant de skatt på skatt.

Ekteparet totalrenoverer hus i Søragadå. Kanskje rekker de å feire jul i det «nye» huset.
Les mer om:

Gigantutbygger: – Næringsskatten vil slå skjevt ut

Gigantutbygger mener politikerne må tenke seg godt om før de eventuelt innfører skatt på næringseiendom.
Les mer om:

Hans Olav Lahlum ville betale mer skatt:– Det er tydelig provoserende for en del

Mange ble provosert da forfatter og SV-politiker Hans Olav Lahlum ville betale 100.000 kroner mer i skatt, men han lot seg ikke stoppe av det.
Les mer om:

Ap-Gunnar: - Vi liker å betale skatt

Arbeiderpartiets ordførerkandidat Gunnar Wilhelmsen blir intervjuet av sjefredaktør Helge Nitteberg. Se hele intervjuet her.
Les mer om:

Bomring - smart for noen

Den grønne miljøbevegelsens bomring er en flat skatt, lik for alle uansett tykkelse på lommebok.
Les mer om:

Halliburton med stort underskudd i Norge i fjor

Høye kostnader ga et resultat før skatt på minus 722 millioner kroner for oljeleverandøren, som ansatte 500 i Norge i fjor. Samtidig kom en ekstra skatteregning på 120 millioner kroner.

Energiselskap med kjempeoverskudd – plussresultat på 113 millioner første halvår

Østfold Energi fikk et resultat etter skatt på 113 millioner kroner i første halvår 2019. – Vi må tilbake til 2011 for å finne tilsvarende gode resultater, sier administrerende direktør Oddmund Kroken.

Slik klatret Halden ut av Robek-registeret, fire år før tiden

Mange kommuner er lenge i det fryktede Robek-registeret. For de fleste ligger løsningen i en upopulær skatt.
Les mer om:

Ekstraordinært høyt resultat - 1,5 milliarder i pluss

PORSGRUNN: Skagerak Energi  leverer et driftsmessig godt første halvår 2019. Salg av Fjordkraft-aksjer gir et ekstraordinært høyt resultat etter skatt på 1 561 millioner kroner på grunn av gevinst og endret verdisetting av resterende aksjeportefølje
Les mer om:

Torghatten: - Tidenes beste halvår

Transportkonsernet Torghatten ASA leverer nok en gang sitt beste halvår noensinne. Resultat før skatt er på 383 millioner kroner mot 344 millioner i fjor.
Les mer om:

Det store skatteranet

Vi har et ti milliarder kroner stort hull i skattesystemet vårt. At de største selskapene ikke betaler skatt på linje med resten, går utover alle oss andre. Heldigvis er det mye vi kan gjøre for å rette opp skjevhetene.
Les mer om:

NEL med dobbelt så stort underskudd i andre kvartal

Hydrogenselskapet NEL leverer et resultat på minus 92,8 millioner kroner etter skatt i andre kvartal. Det er en nedgang fra minus 38,8 millioner året før.
Les mer om:

Kva meiner listetoppane?

1. Tre eigenskapar som gjer deg til ein god ordførar? 2. Kva er dei tre viktigaste sakene for suldals- samfunnet nå? 3. Konkret; korleis skal Suldal få fleire innbyggjarar? 4. Konkret; korleis skal Suldal få fleire arbeidsplassar? 5. Vindmøller i Suldal; ja eller nei? 6. Kva er det viktigaste Suldal kan gjera for barn og unge? 7. Bør ungdomsskulen på Nesflaten innlemmast i den felles ungdomsskulen, og kva meiner du om dagens barneskulestruktur? 8. Ulla-Førre næringsfond; korleis meiner du det best kan brukast? 9.

Kraftig resultatfall for NRS

Norway Royal Salmon melder om et resultat etter skatt på 114,12 millioner kroner i andre kvartal 2019, ned fra 207,58 millioner i samme periode i fjor. (Hegnar)

Kvittet seg med røde tall

S.D Standard Drilling melder om et resultat etter skatt på 4,56 millioner dollar i andre kvartal, opp fra minus 2,70 millioner dollar i samme periode i fjor, melder Hegnar.
Les mer om:

Staten har bare fått inn 154.000 i frivillig skatt

Kun ti personer har brukt skatteetatens frivillige skatteordning siden den ble innført i 2017, men regjeringen har ingen planer om å legge den ned.
Les mer om:

Millionoverskudd for gjestegården: – Det er viktig at vi tjener penger for å kunne utvikle oss videre

I 2018 gikk Kringler Gjestegård i Nannestad i overskudd med over 1,8 millioner etter skatt, snaut 600.000 mer enn året før. Nå vil de satse større på produksjon av mat og drikke.
Les mer om:

Har 11,1 mrd. kroner i forvaltningskapital

Haugesund Sparebank fikk i fjor 2.018 nye kunder. Overskuddet etter skatt ble på 87,5 millioner kroner.
Les mer om:

8 gode podcaster uten skravling

Podcaster har utvilsomt kommet for å bli, og det finnes knapt en kjendis eller et mediehus som ikke har en egen pod eller to. For noen har podcast nesten blitt den nye psykologen. Mange av de største inneholder en god dose med skravling – og flere av dem er både morsomme og fine.

Nico & Vinz i minus

Ifølge DN var inntektene fra artistene Nicolay Sereba og Vincent Dery sine personlige selskaper, Kyillu Music as (Dery) og S. O. D Music as (Sereba), på 1,7 millioner kroner til sammen i fjor, fordelt omtrent likt på de to.
Les mer om: