Nyheter om Skadberg


Alexander og Fredrik ble hyllet av ordføreren: – Dere har enorm kraft i det dere driver på med!

Ida Pinnerød delte ut den høythengende tittelen Bodøambassadør til Alexander Skadberg og Fredrik Tjærandsen
Les mer om:

Mann i Sola pågrepet med eksplosiver for andre gang på et halvt år

En mann i 20-årene ble onsdag pågrepet etter at det ble funnet eksplosiver i boligen hans på Skadberg i Sola. Så seint som i påsken i år ble samme mann pågrepet for å oppbevare sprengstoff på samme adresse.
Les mer om:

Skal ha funnet eksplosiver i bolighus i Sola

En mann i 20-årene er pågrepet, og politiets bombegruppe er rekvirert for å undersøke bolighuset på Skadberg.
Les mer om:

I dette ungkarsredet på Skadberg reklameres det for kort vei med grandisen fra stekeovn til sofa: – Jeg fikk en idé om at dette kunne skille seg litt ut fra mengden

Høy konkurranse på markedet gjorde at megler Line Therese Byberg gjorde noe litt utenom det vanlig.
Les mer om:

Ny kafé i Elvegaten åpner i juni

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi skal fikse litt på lokalene, så er vi klar til å gå i gang, opplyser Jakobsen, som har inngått en leiekontrakt med huseieren, Veli Akalp. Han regner med å være klar for publikum innen midten av juni.Den nye kaféverten planlegger å ha åpent hver dag til minimum i åtte-tida om kvelden.- Jeg får justere åpningstidene etter hvordan besøket blir. Men jeg har ikke lyst til å stenge for tidlig heller.

Nye dører åpner seg hos Hovland Trevarefabrikk

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ordreboka til Hovland Trevarefabrikk er fullpakket i flere måneder framover. Det lover godt imed tanke på å nå årets budsjettmål.I fjor omsatte Hovland Trevarefabrikk AS for 23 millioner kroner.- Målet i år er en omsetning på 25 millioner kroner. Så langt ligger vi veldig godt an. Kanskje kan omsetningen også bli enda høyere?

- Ta den ansvarlige veien

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Korpsene ønsker flere unge

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er så gøy å få til sangene! Og så får du mange nye venner i korpset, mener Karoline Helland Pedersen (10), som spiller i Juniorkorpset i Egersund. Ungene i Juniorkorpset har bare fine ting å si om å spille i korps. Likevel skulle korps-lederne i Eigersund kommune gjerne sett at flere unge ble med på laget.- Korps er så mye mer enn 17. mai for barna og dugnad for de voksne, mener Leiv Erik Skadberg i Helleland skulekorps.

- Urovekkende underdekning av barnehageplasser

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)LEDER:Det vil mangle opp mot 200 barnehageplasser i Tananger innen ti år. Underkapasitet er det også i Røyneberg-området. Det vil derimot være mange ledige plasser på Sande/Skadberg og i sør.Solabladet har skrevet flere artikler om foreldre i Tananger som ikke får plass der de bor.

Slik blir 17. mai-feiringen i Sola kommune

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)17. mai i Sola sentrum: 08.00 Kongshaugvegen 4 - parkering ved Sola kulturhus. Flaggheising v/speiderne i Sola kommune. Trompetfanfare v/Skolekorpset Sola. Appell ved ordfører Ola Ueland. Allsang: Ja, vi elsker (1. og 2. vers)08.30 Sola kirke Kransenedleggelse på minnesmerke for de falne i 2. verdenskrig v/ordfører Ole Ueland. Allsang: Ja, vi elsker (1. 2. og 3. vers).

To elever arrangerte Grønne dager for hele Skadberg skole

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- På skolen lærte vi om hvor mye skade søppelet gjør i naturen, og det fikk oss til å tenke, begynner Tine.Sammen med Live, og lærerne, har hun arrangert Grønne dager på Skadberg skole.

Kommunen har overkapasitet på barnehageplasser, men i Tananger er det stor mangel på barnehageplasser

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)For drøye ti år siden var det ventelister til barnehageplasser i Sola. I 2007 satte kommunen ned et arbeidsutvalg som skulle lete etter egnede tomter å bygge flere barnehager på.

Dekorutleie til selskaper, avfallshåndtering og entreprenørtjenester er noe av det solabuen satser på

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Her er listen over nystartede selskap og enkeltpersonforetak som etablerte seg i Sola i april:Dekor stylistene AS: Ane Kristine Aarflot Helleland er daglig leder og styreleder i det nystartede selskapet. Selskapet holder til i Tananger og skal drive med utleie av dekorasjon til fest og bryllup til privat og bedrift.Harveland Eiendom AS har adresse i Tananger og driver med utleie og utvikling av egen eiendom.

- Se opp for korps i veien

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hver mandag fram mot 17. mai har Skolekorpset Sola marsj-øvelser.- Vi har ordnet med nye vester til de voksne som følger med og passer på trafikk. Jeg tror vi blir synlige og forhåpentligvis får vi folk til å smile når de må vente litt på at ungene passerer, sier styremedlem Solveig Danielsen i Skolekorpset Sola.Sola sitt hovedkorps (i alderen 12-19) marsjerer både i barnetoget og folketoget.

- Nå går vi inn i den tiden på året der det selges flest boliger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BLOGG: Flere gode salg og flere besøkende på visninger.

Barnehagen på Vestly slit med å fylla opp plassane - stengjer ei avdeling

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Barnehagen på Vestly, som opna hausten 2014, slit med å fyla opp plassane. Barnehagen som har ti avdelingar, er ein av dei største barnehagane på Jæren.Barnehagen har dette året 116 barn. Til hausten blir talet 100.- Uventa nedgang i barnetalet - Me har aldri hatt full drift ved idrettsbarnehagen på Vestly, og planen er at denne barnehagen skal vera ein «buffer» der me alltid har ledige plassar.

Ramponerte førsteklassingenes nye utekjøkken

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I løpet av helga ble det nye utekjøkkenet i skolegården på Eigerøy skole utsatt for hærverk.- Vi er opprørt og veldig skuffet over det som har skjedd, sier lærerne Nina Bredeli, Ingvild Aslaksen og Trude Killi. Krana lå knekt i vasken. Det samme lå stanga til flagget.

Plantet 500 epletre, fikk fire epler

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hvordan man skaper en god markedsplass, var sakens kjerne da de rundt 25 produsentene samlet seg til matkonferanse i regi av prosjektet "Mad - Matopplevelser i Lund".Vanskelig start I 2017 plantet han 500 epletrær. I fjor høstet han fire epler. - Det var flere enn forventet, sier han.Sommeren i fjor var ekstremt tørr. Det slo dårlig ut for den nyetablerte bonden.- Jeg brukte sommeren på å vanne.

Eksplosiver detoneres i bolig på Skadberg i dag

En del av eksplosivene som ble funnet i en privatbolig på Skadberg i påska, må detoneres i boligen av sikkerhetshensyn. I dag vil naboene høre smell og se et stort oppbud av nødetater i gata.
Les mer om:

Reddet i siste liten med helikopter fra Hellersheia

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Søstrene, som bor i henholdsvis Sokndal og Egersund, var ute for å gå den spektakulære toppturen til Hellersheia innerst i Jøssingfjord i finværet tirsdag formiddag.Det blåste friskt, og da de stanset på Utsikten på veien opp, hadde kvinnene problemer med å stå oppreist i vinden.På stien videre oppover mot Hellersheia så de at lyngen var svidd av.

- Vi holder trykket, sier brannsjef Nils-Erik Haagenrud

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det brenner fortsatt i partier i området mot Jøssingfjord.- De evakuerte må vente til klokka 14.30 før de får nærmere beskjed om de kan flytte hjem, eller ikke. Grunnen til det er vi ofte opplever at branner blusser opp rundt klokka 12 på dagen - når sola er på sitt sterkeste. En brann svinger som verdiene på børsen, sier han.Det blåser fortsatt kraftig i Sokndal.

Sivilforsvaret delte ut ryggsprøyter

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Onsdag formiddag er det en rolig stemning på det gamle ladestedet.Sivilforsvaret har delt ut ryggsprøyter til slokkemannskap. Det blåser kraftig og det regner. Men trolig er det ikke nok nedbør til at det utgjør noen forskjell med tanke på slokking av brannen. Sogndalstrand kulturhotell har hatt noen ekstra gjester.

- Vi begynner å få kontroll, sier rådmannen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)På informasjonssenteret som er opprettet i Sokndalshallen får evakuerte og andre fortløpende informasjon om utviklingen av storbrannen.- Mange av de evakuerte stiller nå spørsmål om de kan få reise hjem, men evakueringen er ikke opphevet, presiserer Sigmund Hadland, informasjonsansvarlig og helse og velferdsleder i Sokndal.Klokka 12.00 vil kommunens krisestab komme med ny informasjon.

Begynner å få oversikt, men har ennå ikke kontroll over brannen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)OPPDATERING KLOKKA 11.30: - Hanebergveien i Hauge sentrum, samt veien ut til Strandaåsen, er stengt. Sivilforsvaret har lagt vannledninger over Hanebergveien og ønsker ikke trafikk i området. Dessuten er det et evakuert område, og vi må verne om folks eiendom, sier politiførstebetjent Jan Erik Åse til Dalane Tidende.Akkurat nå brenner det i innløpet til Jøssingfjord.

- Folk bør holde seg inne!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Under en pressekonferanse klokka 22.00 tirsdag kveld opplyser Iden om at de tre skogbrannhelikopterne nå er satt på bakken.Også ordfører Trond Aril Pedersen deltok på pressekonferansen.Har ikke kontroll på brannen - Vi har forsatt ikke kontroll på flammene. Brannen er nå på vei mot sentrumsområder, og da er det straks mer dramatisk.