Nyheter om Sjøen


– Spre meg på de sju hav

Stadig flere kremeres, mens antallet som ønsker at asken skal spres i naturen er mer enn doblet på få år. Torbjørn Sikkeland bodde ved sjøen på Tofte. Hans siste ønske var at urna med asken spres på Oslofjorden.
Les mer om:

Uvisst om mann overlever

Ein eldre mann fall i sjøen ved Smedasundet i Haugesund i dag tidleg. Han er nå frakta til sjukehus, men er ennå bevisstlaus.
Les mer om:

Holder laksen lenger på land

Hvis oppdretterne Tytlandsvik Aqua, Skretting og Akva Group får det som de vil, blir ikke oppdrettslaksen kastet i sjøen før den er nærmere ett kilo.

Maersk-sjefen: - Min aller dypeste medfølelse til familien

De to riggarbeiderne drev med vedlikehold på Maersk-riggen Interceptors fremste bein, da en av dem falt i sjøen torsdag.
Les mer om:

Alvorlig ulykke i Nordsjøen: En person i sjøen, én skadet

En person fikk en gjenstand over seg, og en annen er hentet opp av vannet etter en alvorlig ulykke i Nordsjøen torsdag, det melder Stavanger Aftenblad.

Mann (37) alvorlig skadd

En 37 år gammel mann er alvorlig skadd etter at han var involvert i ulykken i Nordsjøen i dag. En person ble hentet opp av sjøen, og en annen person fikk en fallende gjenstand over seg.
Les mer om:

Alvorlig ulykke i Nordsjøen

En person er hentet opp av sjøen, og en person fikk en fallende gjenstand over seg på riggen Maersk Interceptor rett før klokken 12 torsdag.
Les mer om:

Alvorlig ulykke i tilknytning til Ula-feltet

En person er hentet opp av sjøen og en person fikk en fallende gjenstand over seg på riggen Maersk Interceptor på Tambar-feltet i formiddag.
Les mer om:

Alvorlig ulykke på Ula-feltet

En person er hentet opp av sjøen og en person fikk en fallende gjenstand over seg på riggen Maersk Interceptor i formiddag.
Les mer om:

Den første semi-lukkede stålmerden plasseres ved Vedøya utafor Jøa(pluss)

I mai neste år skal den første pilotmerden Aquatraz settes i sjøen ved Vedøya utafor Jøa. Midt-Norsk Havbruk er sentral i utviklinga og finansieringa av den semi-lukkede stålmerden som bygges av Fosen Yard.
Les mer om:

De som må leve med støvet og støyen

«Du gleder deg kanskje til at Molde skal få en ny sjøfront? Det blir flott med en splitter ny fasade mot sjøen. Men hva med dem som må bo i støyen i to år?»
Les mer om:

- Alle oppdrettsmerder må lukkes(pluss)

- Oppdrettsfisken må skilles fysisk fra resten av livet i sjøen. Det er eneste måte å bli kvitt lakselusa, mener leder for vitenskapelig råd for lakseforvaltning.
Les mer om:

Mere laks opp fra sjøen

Økningen i sjøfisket etter laks og sjøaure var på åtte prosent i 2017 i forhold til året før.
Les mer om:

Helter på sjøen og i skogene

Etter okkupasjonen begynte kampen om hvem som eier okkupasjonens historie. Den pågår ennå, i stadig nye bøker.
Les mer om:

Redningsaksjon etter savnet i Dusavika

Det letes etter en savnet person i sjøen og på land i Dusavika.
Les mer om:

Kvinne druknet i Rogaland

En kvinne i slutten av 70-årene omkom etter at hun ble funnet i sjøen ved Vestre Åmøy i Rogaland mandag formiddag.
Les mer om:

Kvinne druknet ved Vestre Åmøy

Den 77 år gamle kvinnen som mandag morgen ble funnet i sjøen ved Vestre Åmøy døde samme dag.
Les mer om:

Kvinne i sjøen ved Vestre Åmøy

En kvinne havnet mandag morgen i sjøen ved Vestre Åmøy.
Les mer om:

Politiloggen: Glatte veier, innbrudd og mann i sjøen

Dette har politiet rykket ut på natt til søndag 26.november.

Nå må hummerlagring registreres

Alle som skal lagre levende hummer i sjøen i desember på kyststrekningen fra grensen mot Sverige til og med Sogn og Fjordane skal varsle Fiskeridirektoratet om dette.

Militærfly styrtet i havet

Et fly med elleve personer om bord har styrtet i Filippinerhavet på vei til hangarskipet Ronald Reagan. åtte er plukket opp av sjøen.
Les mer om:

Kontaktlinser ser ut som mat for fiskene

Kontaktlinser som kastes feil ender i sjøen og blir fiskemat, hevder Naturvernforbundet. Fagmiljøet er overrasket over at folk kaster kontaktlinsene sine feil.
Les mer om:

Lekter i Rekefjord pålagt å sikre lasten

Ødelagte karmer på den tunglasta lekteren i Rekefjord har fått fiskere til å reagere. Sjøfartsdirektoratet har gitt eieren pålegg om å sikre at de store steinene ikke ramler i sjøen.
Les mer om:

Lekter i Rekefjord pålagt å sikre lasten

Ødelagte karmer på den tunglasta lekteren i Rekefjord har fått fiskere til å reagere. Sjøfartsdirektoratet har gitt eieren pålegg om å sikre at de store steinene ikke ramler i sjøen.
Les mer om:

Radmager makrell langs kysten

Rudolf Johannessen i Lurøy på Helgeland har vært fisker på sjøen i snart 60 år, men det han har fått i garnet den siste tiden har han aldri sett maken til.