Nyheter om Sirevåg


De tre norske skjønnhetene stjal showet i Sirevåg

Guttungen Eirik Sandanger tok seg titt og ofte en bryggesleng i Bergen for å beundre «statsraaden». 65 år seinere mønstret håbuen på drømmedama si og ble med henne til Sirevåg.
Les mer om:

Sirevåg gjør seg klar til skutefesten torsdag

Noen skuter har allerede sneket seg inn i havna, men torsdag kommer Sirevåg til å sette tidenes skuterekord.
Les mer om:

Tannlege: - Det er syreskadegenerasjonen som nå vokser opp

Tannlege ved Vågan Tannklinikk, Linn Sirevåg, advarer mot koffeinholdige energidrikker.
Les mer om:

- Dette bygget blir med på å forme den nye gågaten

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Reguleringsplanen for Solakrossen 2, der blant annet lensmannskontoret holder til, skal nå til andregangsbehandling i utvalg for plan og miljø. Det skjer onsdag, og rådmannens tilrådning er å vedta planen. Solabladet har tidligere skrevet om gårdeier Alf Morten Sirevåg sine planer for eiendommen.Seks etasjer Eiendommen består i dag av det eksisterende næringsbygget, samt hagen som ligger ved siden av.

«Brimi 1&2» 2 sørger for pizza og pølser på Ogna

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Vidar Kråkenes og Sigurd Apneseth, alias «Brimi 1&2» som de kaller seg, har bortimot full kontroll på kjøkkenet. Det vil si nesten. En brent Grandiosa står på benken, og det er hektisk aktivitet.- Vi serverer pølser, pizza, hamburgere og ikke minst potetstappe. Det er den som tar mest tid, sier Vidar Kråkenes med 17.mai slips.

Skeptisk til sammenslåing

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Nå åpnes det for frie vitnesbyrd, sa rådmann Karl Johan Olsen da saken var oppe i Sokndal kommunestyre mandag.- Ja, det er jo jeg vant med, svarte KrF-ordfører Trond Arne Pedersen kjapt. Flaskehals Og «vitnesbyrd» ble det.Først fra dagens omsorgssjef Gaute Frøyland. Han er en av kommunalsjefene som går av - han blir pensjonist i juni.

Flere unge og nye kandidater til kirkevalget i Sokndal

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Åreskjold, som er daglig leder ved kirkekontoret, opplyser at foryngelse og fornyelse var en bestilling fra dagens menighetsråd.- Det har nominasjonskomiteen lyktes med. De har fått med flere kandidater i 20-30 åra, sier han. Dermed kan veteraner som har ønsket avløsning, få det. Det gjelder for eksempel både lederen og nestlederen, som allerede ved valget for fire år siden ønsket å gå ut.- Jostein B.

Time-politikarane sa ja til bom med 17 mot 10 røyster

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Med 17 mot 10 røyster sa Time-politikarane ja til Utbyggingspakke Jæren.

I dag åpner de dørene med ny utstilling

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)MUSEUM: En utvidet utstilling som viser hverdagslivet under krigen møter den som tar turen til Krigshistorisk Museum søndag. Loftet på det gamle forlegningsbygget er innredet med en utstilling som viser både det sivile dagliglivet og livet på en tysk forlegning. I tillegg vil besøkende få et innblikk i museets avdeling for levende historie.

Sjå bilete frå 1. mai-feiringa på Bryne: Dårlege bein stoppa ikkje 1. mai-feiringa for Wenche

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det gjekk det òg, smiler Wenche Berg. Ho har akkurat trilla det raude flagget inn på brusteinen på Bryne torg, godt surra fast i følgjesvennen med jul.- Eg har alltid pledd å gå med det raude flagget i 1. mai-toget her på Bryne så eg måtte prøva, fortel Berg.Tog i over 40 år 77-åringen frå Sirevåg har gått i tog 1.

Vindpark-selskap gav 100.000 i stipend

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Gjer klar for mottak av vindmølledelar på Langholmen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det har dradd veldig ut med å få avklart transportruta for komponentane til dei 70 turbinane som skal installerast i Bjerkreim vindpark. Men tysdag fekk endeleg Terje Jørgensen jr., dagleg leiar i Langholmen AS,beskjed om at arbeidet med å klargjera for mottak av dei store vindmølledelane på Langholmen kunne starta.

Sirevåg tapte vindmøllekampen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det hadde vore tidenes største oppdrag og ein stor og viktig jobb for både lokalt næringsliv og Sirevåg hamn, seier hamnesjef Jarle Bø.Saman med styreleiar i Sirevåg hamn, ordførar Jonas Skrettingland, har Bø jobba hardt for å få vindmølleaktørane til å sjå mulegheiter i det som i årevis har vore ei viktig fiskerihamn i Hå.Før jul såg det ut som om vinden ville blåsa i retning Sirevåg, men så snudde det og vart motvind.

Fikk deler av det som trolig er et fly fra andre verdenskrig i trålen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FLY: Da fisker Kåre Husebø drog trål ute ved Kvitsøy i forrige uke fikk han langt mer enn han håpet på i nettet. Ved de søre holmene ved øya stoppet maskineriet nesten helt opp. Da trålen kom opp i dagslyset oppdaget Husebø at nettet var fylt av aluminiumsbiter - restene av et fly. - Det er et flyvrak som vi har visst om fra før, et fly som datt ned under krigen.

Med disse blinkskuddene hevdet Søren (81) seg helt i norgestoppen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg henger med. Det er kjekt, det, slår Søren Sviland (81) fra Sirevåg fast.Han har lang fartstid som profesjonell fotograf på Nærbø, men solgte studioet i år 2000. Som pensjonist har han blitt en ivrig naturfotograf, og har høstet mange høythengende priser.I årets landskonkurranse i regi av Norges Fotografforbund fikk han hederlig omtale for alle de tre bildene han deltok med.

Havets vakreste damer er ventet til Sirevåg - samtidig

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)De tre store norske «damene», Sørlandet, Christian Radich og Statsraad Lehmkuhl, har alle varslet sin ankomst.Tall Ships Races kommer forbi Nordsjøen for siste gang på noen år, og i årets vennskapsetappe mellom Fredrikstad og Bergen ligger Sirevåg midt i smørøyet. 18. juli blir det storinnrykk i Sirevåg. - Komitéen bak Tall Ships-arrangementet i Sirevåg har til nå sikret seg minst ni store skuter til skutefesten den 18.

Åpnet ny helsestasjon

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi har gjort en investering innen en ramme på en million kroner, sier helse-og velferdsleder Sigmund Hadland til Agder. - Dette er et stort løft for hele helsestasjonen. MARKERTE ÅPNING: Blomster påskjønnes fra venstre helsesjef Sigmund Hadland Inger Lundø og Siw Tollefsen (leder helsestasjon). Foto: SVEIN JARL LIESTØLKJØP BILDE Sokndal helsestasjon har flyttet til nye lokaler på Soknatun.

Transportruta frå Egersund til Bjerkreim vindpark klar til bruk

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det dreier seg om komponentane til 70 vindmøller, det vil seia totalt 210 vengeblad samt ei rekke tårn og generatorar.

Raudt stiller liste i Klepp og Hå

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

– Hestehandel truer 36 arbeidsplasser i Sirevåg

Bedriften har eksistert i 59 år og hadde i fjor 34,3 årsverk. Nå kan regjeringen med et pennestrøk ha utradert Sirevågs største arbeidsplass hvis det ikke kommer et raust opplegg for omstilling, mener styreleder Terje Engseth og ordfører Jonas Skrettingland.

Tror Egersund vinner møllekampen foran Sirevåg og Risavika

Siemens kan få en stor ekstraregning hvis vindmøllebladene som nå ligger i Risavika må fraktes på lektere til Egersund.
Les mer om:

Tror Egersund vinner vindmøllekampen foran Sirevåg og Risavika

Siemens kan få en stor ekstraregning hvis vindmøllebladene som nå ligger i Risavika må fraktes på lektere til Egersund.
Les mer om:

Sang, seilskuter, sjørøvere og sommer hører sammen i Sirevåg

18. juli kommer Tall Ships Races til Sirevåg for tredje gang.
Les mer om:

«We´II meet again, «Shtandart»

Før midnatt en sommerkveld i 2018 sto en gråtkvalt Svein Arve Nygård med venner i Sirevåg og vinket farvel til den russiske skuta «Shtandart». Nå har Frp-politikeren klart å få Tall Ships Races til å svinge innom Sirevåg også i 2019.
Les mer om:

Da Martine kom på jobb, skjønte hun raskt at noe var galt: – Jeg ble helt satt ut

Tide Forsikring i Sandefjord ble natt til torsdag utsatt for grovt innbrudd. Martine Sirevåg Simonsen var førstemann på jobb, og ble møtt av et rotete lokale.