Nyheter om Siljan


Da Alexander ventet på legevakten fikk han melding om innbruddet – den sjeldne bilen er søkk borte

SILJAN: Det ble litt av en avslutning på helgen for Alexander Tangen fra Siljan. Mens han satt på legevakten med datteren som hadde brukket beinet ringte naboen for å fortelle om at noen trolig hadde vært inne i garasjen.
Les mer om:

Hedret trenerlegende – skrev skihistorie

KONNERUD: For første gang stilte Siljan lag under NM-stafetten i langrenn søndag. Det historiske øyeblikket ble en gest til trenerlegenden Sebastian Høines.
Les mer om:

Sjefsaktuell 33-åring: – Dette blir spennende uansett

SKIEN: Knut Rønningene (33) fra Siljan har gjort en kometkarriere som fotballtrener. Nå nevnes han som en outsider når Odd skal finne ny hovedtrener.
Les mer om:

Her bor det kun 200 mennesker – derfor er dette helt unikt

SILJAN: Grenda Opdalen i Siljan har ikke mer enn 200 innbyggere. Likevel står det et eget Opdalen-lag på startstreken under NM-stafetten på ski denne helgen.
Les mer om:

Investerer 150 000 kroner i demokrati

SILJAN: Velgerne får anledning til å følge sine innvalgte enda tettere. Det koster 150 000 kroner i investeringer. De årlige driftskostnadene blir på 65 000 kroner. - Tida er inne.
Les mer om:

Nå kan du kjøpe denne eiendommen for 12,5 millioner

SILJAN: Stor interesse for forretningseiendom i Siljan, kun få dager etter at den er lagt ut for salg.
Les mer om:

Legevakt: Nå skal alt utredes på nytt

PORSGRUNN: Sirkuset rundt legevakt for kommunene Porsgrunn, Bamble og Kragerø fortsetter, mens Skien snart starter bygging av ny legevakt for Skien, Siljan, Nome og Drangedal. Nå skal Porsgrunn utrede alle muligheter på nytt.

Velkommen til Stor-Telemark

Hvordan føles det? Altså å være innbyggere i Stor-Telemark. Jeg har jo registrert at noen kaller sammenslåingen av Telemark og Vestfold for Vestfold og Telemark. Og noen, altså, motsatt. Men egentlig er det altså Stor-Telemark vi snakker om. Hør bare: Telemark utgjør litt over 87 prosent av det sammenslåtte fylket. Vi snakker om et areal på 15296 kvadratkilometer. Mot Vestfolds 2225 kvadratkilometer. Man kan gjerne replisere med at Vestfold har 249 000 innbyggere mot våre 173 000, men det betyr bare at vi har enda mer landareal i snitt, per innbyggere.

Front mot front – trafikken står

SILJAN: Det har vært en kollisjon ved Heivannet.
Les mer om:

Bygda ble isolert: – Skummelt mens det holdt på

SILJAN: – Det var skummelt da det holdt på, for det å være uten både telefon- og internett har vi ikke opplevd før. Men det oppsto ingen nødssituasjoner, og krisestabens konklusjon er at vi er fornøyd med hvordan kommunen taklet situasjonen.
Les mer om:

Gravefeil isolerte heile bygda – ledningen fikset

Siljan kommune mista både internett og mobildekning måndag. Mobildekningen er nå tilbake og internett skal vere tilbake i løpet av kort tid.
Les mer om:

Kommunen er uten dekning

SILJAN: Siljan kommune er helt uten tjenester fra Telenor.
Les mer om:

Her kommer en splitter ny barnehage

SILJAN: Skal være ferdig i november.
Les mer om:

Bil har kjørt ut av veibanen

SILJAN: Skadeomfang er ukjent.
Les mer om:

Da han var 19 døde faren og Rolf tok over bedriften: – Usikker på hvordan jeg skulle få det til

SILJAN: – Vi var ute og festet i helgene, og så jobbet jeg 100 timer i uken i tillegg. Når jeg tenker over det nå, skjønner jeg ikke hvordan jeg orket. Men jeg var livredd for å gå glipp av noe, sier Rolf Øverbø.
Les mer om:

Edel vare: - Det må til for å kunne leve av dette

OSLO: Hun vokste opp i Siljan, startet satsingen på skøyter i Herkules og har VM-sølv fra 1996 som det absolutte høydepunktet. Nå er Edel Therese Høiseth (53) én av svært få kvinnelige landslagstrenere i norsk toppidrett.
Les mer om:

Gjør det igjen: – Det er 20 år siden jeg gjorde det sist

SILJAN: Jeanne Bøe tar sjansen og gjør ting hun ikke kan. Og det blir bare med den ene gangen.
Les mer om:

Ble enige til slutt - ber staten om 2,5 milliarder til bilkutt

SKIEN: Etter halvannet år med tautrekkinger er kommunene Skien, Porsgrunn, Bamble og Siljan, samt Telemark fylkeskommune blitt enige. Nå skal de søke Staten om 2,5 milliarder kroner i byvekstmidler.

Brevet fra Fjellvang til eierne i Grep

SKIEN: TA velger å presentere brevet, som ble gitt representanter for Greps eiere, kommunene Skien, Porsgrunn, Bamble og Siljan. Brevet ble levert direkte til representanter for kommunene i etterkant av generalforsamlingen som var i Grep 27. mai.

– En flott dag i Siljan

SILJAN: Omkring 30 personer deltok under markeringen av tømmerrenna tirsdag. – Det var en flott dag for oss i Siljan.
Les mer om:

Måtte ofre én tomt - men nå er prosjektet på skinner

SILJAN: En boligtomt må ofres for å tilfredsstille fylkeskommunen. - Men nå skal det ikke være flere hindringer. 47 boliger er på gang neste år.
Les mer om:

– Folk kommer helt fra Porsgrunn for å spise pizza her

SILJAN: Inger Lise Johannessen er god på mat, derfor kommer folk langveis fra for å spise hos henne. – Jeg lager for eksempel pizzaen fra bunn, det har jeg skjønt at lønner seg, sier Inger Lise, som har overtatt driften av Solvika kafé.

Tre av ti søkere vil få tilbud om jobb

For å rekruttere sykepleiere til enhet for omsorg og rehabilitering i Tvedestrand kommune, forsøker enhetsleder Liv Siljan nå å trekke til seg studenter. Nå skal tre ansettes.
Les mer om:

Han syr alt fra bunader til båtkalesjer - Endelig kan jeg flytte systuen til kjøpesenteret

SKIEN: I fem år har syriske Ali Alahmas (53) reparert og sydd klær i Siljan. Snart flytter skredderen systua til Herkules.- Jeg er veldig takknemlig.
Les mer om:

Stakk av etter ulykke - politiet etterlyser denne bilen

SILJAN: Klokken 22.19 melder politiet at det har vært en trafikkulykke ved Heivannet.