Nyheter om Senegal


Slik kan du se Afrikamesterskapet

I går startet afrikamesterskapet med at vertsnasjonen Kamerun slo Burkina Faso 2-1, og flere av favorittene skal i aksjon de neste dagene. Senegal, Algerie og Kamerun regnes som de største favorittene til å vinne finalen 6. februar. Med Elfenbenskysten og Salahs Egypt som utfordrere til mesterskapet. Favorittene Senegal spiller sin første kamp i dag, men må klare seg uten flere av sine stjernespillere. Mo Salah og Egypt spiller sin første kamp i morgen mot Nigeria. Om du savner de afrikanske stjernene i Premier League kan du følge mesterskapet på norsk TV.

Trøbbel for Senegal: Midtstopper Koulibaly har fått korona

Senegal- og Napoli-midtstopper Kalidou Koulibaly har fått påvist covid-19, to dager før senegaleserne møter Zimbabwe i første kamp i Afrikamesterskapet.

Fullbooket i 2022

Rederiet Østensjø har sikret kontrakt for hotellskipet «Edda Fides» med Saipem i Mauritania/Senegal, med oppstart i andre halvår 2022.
Les mer om:

Haaland aktuell for «verdslaget»

«Troppen» på 23 spelarar som skal konkurrere om plass på verds-ellevaren blei offentleggjort i dag. Det er FIFA og spelarorganisasjonen FIFPro som står bak kåringa.

Her er de nominerte til årets spiller 2021

Det er bare to norske som er nominert til årets spiller av det internasjonale forbundet FIFA. Vinnerne av The Best Awards 2021 blir annonsert i en online-seremoni 17.janaur 2022. Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen Les: Da er Mario Mandzukic i gang med sin trenerkarriere Jurien består blant annet av Eniola Aluko, Emma Byrne og Marta Tejedor, samt Tim Cahill, David Trezeguet og Alexi Lalas. Offentlig avstemning for hver kategori vil være åpen frem til 10.

Endelig er det Kasper Schmeichels tur – noen stemmer fra å bli kåret til verdens beste

Kasper har levd i skyggen av sin far Peter den Store, men vi mener junior har fortjent mer cred for prestasjonene de siste sesongene hos Leicester og for Danmark. Nå følger FIFA oppfordringen. På mandag ble det klart at Kasper Schmeichel er nominert som én av fem til å bli årets keeper i The Best-kåringen til FIFA i januar.

Klare for Afrika-omspel

Tunisia, med 3-1 over Zambia, og Kamerun, med 1-0 over Elfenbeinskysten, tok dei to siste plassane i den avgjerande omspelsrunden i den afrikanske VM-kvalifiseringa. Ti gruppevinnarar skal møtest i fem omspelkampar om Afrikas plassar i VM i Qatar. Fem av laga er seeda og skal møte fem useeda heime og borte i slutten av mars. Desse er med i omspelet: Algerie, Tunisia, Nigeria, Senegal, Marokko, Kamerun, Mali, Egypt, Ghana, Kongo-Kinshasa. Sør-Afrika har levert protest på dommaren og krev omkamp etter den avgjerande kampen mot Ghana, der dei tapte 1-0 på straffespark.

Kan bli slukt av havet

Nye bilder fra Kystbyen Saint-Louis i Senegal viser de dramatiske konsekvensene klimaendringer og økt havnivå allerede har fått.
Les mer om:

Seks drept da landmine eksploderte i Senegal

Seks unge mennesker, blant dem to barn, ble drept da en hestevogn kjørte på en gammel landmine i regionen Casamance sør i Senegal, opplyser en lokal ordfører.
Les mer om:

Hva gjorde Sir Alex Ferguson til verdens mest suksessrike fotballtrener

Konkurransen på strømmemarkedet på TV har aldri vært hardere, og innhold som tiltrekker oss sportsidioter er enten rettigheter til live sport eller gode sportsdokumentarer. Netflix har ledet an med strålende dokumentarer som Formula 1: Drive to Survive, The Last Dance som handler om Basket-legenden Michael Jordan og fotballdokumentaren Sunderland ‘Til I Die. Viaplay har nå meldt seg på i kampen om sportsdokumentarer, og har denne sommeren sluppet et stort antall titler.

Døydde etter 39 år i koma

Den tidligere PSG- og franske landslagsspelaren i fotball Jean-Pierre Adams er død. Han blei 73 år gammel. Han låg i koma i de siste 39 år av dei etter at det gjekk gale under det som skulle ha vore ein rutinemessig kneoperasjon. Adams vakna aldri etter operasjonen. Hjerna mangla tilgang på oksygen, og derfor blei han liggende i koma.
Les mer om:

Slik skal afrikanske land produsere sine egne vaksiner

Det er skrikende behov for vaksiner til Afrika og nå jobbes det med å etablere flere vaksinefabrikker i Sør-Afrika og Senegal.

Tsjads eksdiktator er død i fengsel

Tsjads tidligere diktator Hissène Habré (79), som sonet en dom på livstid i Senegal, er død.
Les mer om:

Både Chelsea og City kan legge hindringer i veien for United sin Pogba plan

Det var faktisk svært imponerende hva vi så i serieåpningen mot Leeds for Manchester United fra den franske superstjernen Paul Pogba. – Frem til han ble byttet ut mot slutten av kampen var han involvert i det meste som skjedde på banen, nest sist på ballen hele fire ganger sier sitt. Selv om Paul Pogba blir værende denne gangen er det slettes ikke sikkert han blir om et år. De fleste tror at Paris Saint-Germain, Real Madrid og Juventus er i bedre posisjon neste sommer enn i år.

Plutselig fikk pipa en helt annen lyd

Marca skriver at Real Madrid sitter ved telefonen og venter på at Al-Khelaifi skal ringe dem om Kylian Mbappe. Det overrasker ingen, Los Blancos har spart lenge for å kunne sende av gårde et saftig tilbud. – President Florentino Perez venter trolig forgjeves. Til tross for at Paris Saint-Germain trolig må få sine eiere til å åpne opp et nytt gassfelt for å betale lønna til Lionel Messi har de ingen intensjon om å selge Kylian Mbappe.

Rekordhøy koronasmitte i Senegal

Senegal rapporterte 738 nye tilfeller av koronasmitte siste døgn. Det er det høyeste tallet som er registrert i det vestafrikanske landet.
Les mer om:

Hvorfor Norge kan gå langt i VM 2022

Etter å ha sett Danmark nå semifinalen i fotball-EM, spør norske fotballfans seg nå om hvor bra laget deres kan gjøre det i et stort mesterskap. Sannheten er at Norge ikke har en imponerende mesterskapshistorikk. Et tap i 16-delsfinalen i VM 1998 er det beste landet noensinne har oppnådd, og de store mesterskapene har oftere endt opp uten at Norge kvalifiserer seg, enn de er med. Men det kan endres i år. Norge har hatt en grei start i kvalifiseringen til Qatar-VM i 2022.

Demba Ba signerte med ny klubb dagen etter han hadde gitt opp

Har har vært noen svært usikre måneder for Demba Ba siden han forlot den tyrkiske klubben Istanbul Basaksehir for snart to måneder siden uten en ny klubb i sikte. – Den 36 år gamle spissen har en meget imponerende CV med spill for klubber som Besiktas, Newcastle, West Ham og Chelsea. – Han har vunnet både den tyrkiske serien og Europaliga og fått 16 kamper for Senegal. Demba Ba er klar for den sveitsiske FC Lugano Les: Luciano Spalletti vil hente både Sander Berge og Morten Thorsby Demba Ba è un nuovo giocatore bianconero!

Wadji om den tøffe tiden: – Jeg føler virkelig for å betale tilbake med gode prestasjoner

Da Ibrahima Wadji (26) kjøpte nytt hus til mamma hjemme i Senegal, følte han at fotballsatsingen hadde lyktes. Familien er fortsatt det viktigste i livet, men ambisjonene på fotballbanen lever i beste velgående.
Les mer om:

Henter gammel kjenning til Brann

Den tidligere Bodø/Glimt-spilleren Vieux Sané blir Branns nye midtstopper, skriver Bergens Tidende og Bergensavisen. Avisene får bekreftet at 31-åringen har skrevet under for Brann, men han befinner seg i hjemlandet Senegal, og dermed kan det ta noe tid før han kommer seg til Norge. Sané har vært klubbløs siden kontrakten hans med belgiske Oostende gikk ut i juli i fjor. Det var nåværende Brann-trener Kåre Ingebrigtsen som hentet ham til Oostende.

Opposisjonen i Senegal avlyser demonstrasjoner

En demonstrasjon som var planlagt lørdag, er avlyst av opposisjonen i Senegal.
Les mer om:

Opposisjonelle i Senegal maner til masseprotester

Et senegalesisk opposisjonskollektiv oppfordrer folk til å demonstrere i tre dager på rad. Voldelige protester har krevd minst fire menneskeliv de siste dagene.
Les mer om:

Voldsomme demonstrasjoner på tredje dagen i Senegal

Senegal har vært herjet av voldsomme demonstrasjoner etter at en opposisjonspolitiker tidligere i uken ble pågrepet. FN er svært bekymret.
Les mer om:

VG: Tidligere moldespiller på rømmen - tror Sarr har flyktet til Senegal(pluss)

Tidligere Molde-spiller Babacar Sarr (29) er tiltalt for å ha voldtatt ei kvinne i Molde. Etter å ha vært etterlyst av Interpol i halvannet år, kan senegaleseren nå ha rømt til hjemlandet, skriver VG.
Les mer om: