Nyheter om Senegal


Uenighet i Sadio Mané forhandlinger minsker sjansen for Liverpools store sommermål

Det blir veldig rart å se Sadio Mané spille for en annen klubb enn Liverpool.

Ecuador beholder VM-plassen

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har avvist Chiles klage på grunn av Byron Castillos spill for Ecuador i VM-kvalifiseringen. Chile klaget Castillo inn til Fifa og hevdet at han er colombiansk og ikke var berettiget til å spille for Ecuador. Castillo spilte åtte kvalifiseringskamper som sikret fjerdeplass i VM-spill. Disiplinærkomiteen i Fifa har undersøkt saken og kommet fram til at Ecuador ikke mister noen av poengene fra kampene Castillo spilte. Castillo var involvert i to kamper som Chile som ga én seier og én uavgjort.

Sadio Mané vil forlate Anfield etter sesongen

Det er den franske avisa L’Équipe som skriver at Radio Mané ønsker seg bort fra Anfield når overgangsvinduet åpner. Avisa skriver at Bayerns sportsdirektør Hasan Salihamidžić har hatt samtaler med Manés agenter i Mallorca tidligere, hvor han uttrykte ønsket om å signere 30-åringen. SATSER STORT: Slik blir Champions League-finalen på TV2 Spilleren selv skal være fristet og man skal være nær enighet om de personlige detaljer. Det skal dreie seg om pris på 30 millioner euro.

Barselavdeling i flammer - elleve nyfødte døde

For bare ett år siden omkom flere nyfødte babyer på et sykehus i Senegal. Onsdag skjedde det igjen.
Les mer om:

Sadio Mané har bestemt seg om fremtiden

Sadio Mane har vært en sentral del av Jurgen Klopps tropp siden han kom til Anfield fra Southampton i 2016, og scoret har 120 mål på 268 kamper i alle turneringer. I det siste har det vært mange spekulasjoner om hans fremtid i Liverpool, men Sadio Mané har planen klar og lover å gi et klart svar på spørsmål om fremtiden etter lørdagens Champions League-finale. Hvem tror du vinner lørdagens finale?

Elleve spedbarn døde i sykehusbrann i Senegal

Elleve nyfødte barn døde i en brann ved et sykehus i Tivaouane i Senegal onsdag, ifølge landets president.
Les mer om:

PSG-spiller nektet å spille kamp med regnbuesymbol

For andre sesong på rad har klubber i Frankrike blitt invitert til å markere den internasjonale dag mot homofobi, bifobi og transfobi 17.

Chile klager til Fifa – vil ha VM-plassen til Ecuador

En juridisk disputt har blusset opp i søramerikansk landslagsfotball. Chile hevder VM-klare Ecuador brukte en ikke-berettiget spiller i kvalifiseringen. Det kommer fram i en klage fra Chiles fotballforbund. Fifa blir bedt om å etterforske påstander om at Byron Castillo egentlig er colombianer og ikke skulle ha spilt kamper for Ecuador i den søramerikanske VM-jakten. Det internasjonale fotballforbundet bekrefter anmodningen, men har ikke gått ut med en tidshorisont for en mulig disiplinærsak. VM-sluttspillet i Qatar starter 21.

Alle Qatars åtte VM-stadioner har fullt funksjonelt klimaanlegg

Det er mer enn menneskerettigheter som plager mange i forbindelse med VM i Qatar, landet, som helt klart har mye å gå på etter norsk standard er faktisk best i klassen blant land i Midtøsten. Det andre er at landet, når man vanligvis arrangerer VM, juni og juli er gjennomsnittstemperaturen vanvittige 42 grader celsius. På grunn av det rødglødende klimaet i Midtøsten-landet vil VM i fotball for første gang noen sinne finne sted om vinteren.

Kamptidene i fotball-VM klare – «tidlige» avspark for Danmark

Danmark spiller ingen av sine tre innledende VM-kamper i fotball på sen kveldstid. Treneren Kasper Hjulmand er ikke fornøyd etter trekningen. Den ble foretatt fredag. Noen timere senere var kamptidspunktene også klarlagt. De tre danske kampene har avspark slik med dansk og norsk tid: 22. november Tunisia 14.00, 26. november Frankrike 17.00 og 30. november Peru/Australia/Forente arabiske emirater 16.00. – Jeg skulle gjerne ha sluppet unna Frankrike fordi jeg er ganske sikker på at det er ett av de aller beste lagene i verden.

Etter tordentale fra Lise Klaveness klarte FIFA delegatene å samle seg tilstrekkelig til å gjennomføre VM trekning

Det blir en særdeles tøff start for Danmark i VM i Qatar, de møter regjerende verdensmester Frankrike og Tunisia og vinneren av omspillet mellom Peru og Australia/Forente arabiske emirater i gruppespillet. Mens Tyskland og Spania har havnet i samme gruppe. Det som nå konsekvent omtales som «det kontroversielle verdensmesterskapet» starter 21.november og varer frem til min bursdag 18.desember. Spesielt etter den norske fotballpresidenten Lise Klaveness sin flammende tale blir ordet kontroversielt hyppig brukt.

Danmark møter tittelforsvarer i VM – Tyskland og Spania trakk hverandre

Det blir raskt en gigantkamp i VM-sluttspillet i fotball i Qatar. Der skal de tidligere mesterlagene Tyskland og Spania opp mot hverandre. Danmark trakk Frankrike og Tunisia i VM-trekningen. De skal dessuten møte vinneren av et av de to interkontinentale omspillene som avgjøres i juni. I en omspillsfinale møter Peru vinneren av kampen mellom Australia og Forente arabiske emirater. England drømmer om å avslutte trofétørken nasjonen har hatt sammenhengende siden VM-gullet på hjemmebane i 1966.

I kveld trekkes gruppene til VM i Qatar

29 av 32 plasser er tatt til Qatar-VM som starter i november. I kveld skal gruppespillet trekkes. Det er vel liten tvil hvilket land de fleste ønsker fra den førsteseedede gruppa. SISTE: Oppsiktsvekkende detaljer lekket om Haalands utkjøpsklausulVertsnasjonen Qatar får selskap av Brasil, Belgia, Frankrike, Argentina, England, Spania og Portugal denne gruppa. Qatar er uten tvil det svakeste laget her og har aldri tidligere kvalifisert seg til VM, men med en hjemmefordel og et brukbart lag kan de fort overraske.

VM glapp for Salah og Egypt – nå sender de klage

Det egyptiske fotballforbundet raser etter kampen mot Senegal.

Laser blendet Salah før avgjørende straffe: – En skam

Stjernen Mohamed Salah ble blendet av flere grønne lasere før han bommet på en straffe i den avgjørende VM-kvalifiseringskampen mot Senegal. Omspillsoppgjøret endte 1-1 over to kamper etter at Senegal vant returoppgjøret på hjemmebane 1-0. Dermed gikk kampen til både ekstraomganger og straffesparkkonkurranse.

Mané avgjorde for Senegal – klar for VM etter Salahs straffemiss

Sadio Mané scoret på den siste straffen for Senegal mot Egypt og sikret landet VM-plass på bekostning av Liverpool-kompis Mohamed Salah.
Les mer om:

Disse er klare for VM

Disse 27 nasjonene er hittil kvalifisert til årets fotball-VM for menn i Qatar: Argentina, Belgia, Brasil, Canada, Danmark, Ecuador, England, Frankrike, Ghana, Iran, Japan, Kroatia, Marokko, Nederland, Polen, Portugal, Qatar (vertsnasjon), Saudi-Arabia, Serbia, Senegal, Spania, Sveits, Sør-Korea, Tunisia, Tyskland, Uruguay. I alt blir det 32 deltakerland i Qatar-VM i november og desember.

Liverpool slo Chelsea i ligacupfinalen etter straffesparkkonkurranse

I en kamp full av forspilte sjanser og annullerte mål, var det til slutt Liverpool som avgjorde ligacupfinalen etter straffesparkkonkurranse mot Chelsea søndag. Da det sto 0-0 etter ekstraomganger, gikk ligacupfinalen til staffesparkkonkurranse. Den endte med en duell mellom keeperne. Mendy vant nylig afrikamesterskapet da han reddet en straffe for Senegal i straffesparkkonkurransen som avgjorde finalen, men fikk ikke sjansen til å kopiere bragden for Chelsea. Istedenfor kom Kepa inn.

Mohamed Salah vanvittig god for et knallsterkt Liverpool

Mohammed Salah er nå oppe på niende på målscorelisten gjennom tidene med 152 mål på 234. Han har også det beste forholdet i mål per kamp i hele historien til Liverpool Football Club . – I tillegg til å score mål var Mohanmed Salah absolutt over alt. Tilbake fra Afrikamesterskapet hvor Egypt tapte finalen på straffespark mot Senegal har Salah slått Didier Drogbas rekord (159) med flest målbidrag fra en afrikansk spiller i Premier Leagues historie. Fra første sesong i dagen premier League kamp var Leeds sjanseløse.

Luis Díaz signeringen har sendt Liverpool stjerne i tenkeboksen

Langsiktig erstatter for Sadio Mané i Liverpool var medienes forklaring for av Luis Díaz fra Porto, vel det er bare fire år mellom de to og Mané er bare 29, et godt stykke unna pensjonsalder. – Han er i sitt livs form ! Sadio Mané var en ekte løve da Senegal for første gang i historien vant Afrikamesterskapet i en tøff finale som endte i straffespark. Nå kan Liverpools signering av vingen Luis Díaz få en utilsiktet og raskt svar. Les: Tottenham fomlet bort Luis Diaz Mané har for å si det forsiktig hatt stor suksess i Liverpool siden han kom til klubben i 2016.

Nå vet vi hva som er større enn å vinne Premier League og Champions League

Ifjor senhøst uttalte en litt grinete Jürgen Klopp at det lille mesterskapet i Afrika skapte problemer for Liverpool. Han visste at han måtte avgi Mo Salah og Sadio Mané til landslagstjenesten i den viktige starten på andre del av sesongen. Det har gått bra med Liverpool så langt, for Mané ble det noe livsendrende stort. For Senegal og Mané kjempet seg til tittelen i AFCON med seier over Salah og Egypt på straffekonk. Etter kampen var Liverpools nr. 10. svevende lykkelig.

Det synges høyt og lenge om Mané og Mendy i Senegal i natt

Senegal er afrikanske mestere for første gang noensinne. Sadio Mané (Liverpool) og Edouard Mendy (Chelsea) ble store helter i straffesparkkonkurransen mot Mohamed Salahs Egypt. Les: Marc Overmars forlater Ajax etter upassende meldinger: «Jeg skammer meg» «I dag vant vi som land og for det er jeg superstolt», sier Mendy ifølge BBC. Mester Egypt var på jakt etter sin åttende tittel i det afrikanske mesterskapet søndag kveld. På den andre siden?

Nytt straffedrama i afrikamesterskapet – Senegal tok sin første tittel

Sadio Mané bommet på straffespark i ordinær tid, men ble helten da han satte det avgjørende sparket i Senegals finaleseier over Egypt i afrikamesterskapet.

Senegal vant Afrikamesterskapet for første gang

Sadio Mané ble den store helten for Senegal da han satte det avgjørende straffesparket i finalen mot Egypt og Liverpool-lagkamerat Mohamed Salah. Det stod 0-0 etter både 90 minutter og ekstraomganger, og på straffesparkkonkurransen trakk Senegal det lengste strået.

Mest lest siste uke