Nyheter om Senegal


Kan være årets beste signering allerede

Det er selvsagt litt kjapt å utbasunere hva som blir årets beste signering allerede 7 februar, men vi er rimelig sikre på at at Ousseynou Cavin Diagne kommer til å bli en av årets Eliteserie sine store profiler. – Ikke bare fordi det er en høyreist kar (190), men også fordi han beveger seg meget hurtig og smidigere enn man forventer av en såpass høy person. Han er som Kristiansund skriver på sine sider en forholdsvis defensiv midtbanespiller, en rolle han trives i blant annet for Senegal i U20-VM i fjor.

Afrikameisterskapet blir flytta

Afrikameisterskapet vil i 2021 bli arrangert mellom 9. januar til 6. februar. Det kan skape trøbbel for fleire klubbar, men kanskje spesielt Liverpool. Spelerar som Mohamed Salah (Egypt), Sadio Mané (Senegal) og Naby Keita (Guinea) vil alle risikere å bli utilgjengeleg for ligaleiiaren. I 2019 blei meisterskapet arrangert på sommaren. Årsaka til at det no blir flytta til vinteren er ifølge arrangørlandet Kamerun at det er regntid i juni og juli.

Liverpool nærmer seg tysk sensasjon

Liverpool har en god stund brukt alle triks i boka for å sikre seg den tyske sensasjonen Timo Werner, nå skal Red Bull Leipzig være på glid. – Den tyske storklubben bruker så mye tid på å forsvare seg mot en strøm av klubber som vil kjøpe han ut av utkjøpsklausulen på 50 millioner euro at de nå kryper til korset og godtar et fremtidig salg. Don Balon skriver at samtaler har avansert de siste dagene over et sommerbytte til Anfield. – Liverpool manager Jurgen Klopp har pekt på Timo Werner som erstatter for Sadio Mane.

Liverpool-stjerne hylles av regjeringen

Liverpool-spiller Sadio Mané skrytes opp i skyene av regjeringen i hjemlandet Senegal etter at han tirsdag ble kåret til Afrikas beste fotballspiller.
Les mer om:

Dopingskandalen ruller videre

Den svenske landslagssjefen for Romania Tomas Ryde får langt færre spillere å velge i fremover ettersom fire rumenske VM-spillere fra samme klubb er under etterforskning for doping. Det rumenske kvinnelaget i håndball som sjef, sier til Aftonbladet at fire spillere fra klubben Brasov har gjennomgått et behandlingsopplegg, som kan ha ført til at de ble tatt for doping. «Så inn i helvete.

Dopingsak ryster Romania før VM

Fire rumenske VM-spillere fra samme klubb er under etterforskning for mulig doping, bekrefter Romanias svenske landslagssjef. Tomas Ryde, svensken som trener det rumenske kvinnelaget i håndball, sier til Aftonbladet at fire spillere fra klubben Brasov har gjennomgått et behandlingsopplegg, som kan ha ført til at de blir tatt for doping. Romania spiller i gruppe C med Kasakhstan, Ungarn, Montenegro, Senegal og Spania. (NTB)

Brann om bord i norsk skip utenfor Senegal

En brann brøt ut i maskinrommet i CG Rieber-skipet Polar Marquis utenfor Senegal mandag.
Les mer om:

Brann om bord i norsk skip utenfor Senegal

En brann brøt ut i maskinrommet i CG Rieber-skipet Polar Marquis utenfor Senegal mandag. Brannen er under kontroll.
Les mer om:

Neymar på god vei til å passere legenden over alle legender

Neymar er den brasilianske stjerna som har tiltrukket seg mest oppmerksomhet som klubbspiller. Det hindrer ikke 27-åringen å ha spilt en sentral rolle på landslaget i historisk mange kamper. Vel, det mangler fortsatt noen kamper for Brasil før han passerer Cafu med spilte 142 landskamper, men med 100 for Neymar etter at han spilte i 1-1 kampen mot Senegal, rykker 27-åringen opp på delt 6. plass på adelslista i Brasil. Les: Fellaini legger ut om United, managere, krig og fred og sånn Blir det spill mot Nigeria på søndag, tangerer Neymar keeperen Claudio Taffarels på 5.
Les mer om:

Liverpool-duo preget landskamp

Roberto Firmino og Sadio Mané fortsatte storformen fra høstsesongen da Brasil og Senegal spilte 1–1 i en privatlandskamp i Singapore torsdag. Ni minutter var spilt da Manchester Citys Gabriel Jesus spilte Firmino vakkert fri. Liverpool-spissen var iskald og løftet ballen i nettet. På overtid av den første omgangen slo Senegal tilbake. Mané dro seg innover i feltet og ble felt. Famara Diedhiou var sikker fra straffemerket. Dermed ble det 1-1. (NTB)
Les mer om:

Liverpool lekte seg til seier

Sadio Manés Anfield-statistikk blir bare bedre og bedre. 27-åringen fra Senegal scoret to da Liverpool slo Newcastle 3–1 lørdag. Mané har scoret 25 mål siden starten av forrige sesong, og ingen Liverpool-spillere har flere.

Mané prikket inn Liverpools perfekte seriestart

Sadio Manés Anfield-statistikk blir bare bedre og bedre. 27-åringen fra Senegal scoret to da Liverpool slo Newcastle 3-1 lørdag.

Newcastle rystet Liverpool - så tok angrepsstjernene ansvar

Sadio Manés Anfield-statistikk blir bare bedre og bedre. 27-åringen fra Senegal scoret to da Liverpool slo Newcastle 3-1 lørdag.

Newcastle rystet Liverpool – så tok angrepsstjernene ansvar

Sadio Manés Anfield-statistikk blir bare bedre og bedre. 27-åringen fra Senegal scoret to da Liverpool slo Newcastle 3–1 lørdag.

Newcastle rystet Liverpool - så tok angrepsstjernene ansvar

Sadio Manés Anfield-statistikk blir bare bedre og bedre. 27-åringen fra Senegal scoret to da Liverpool slo Newcastle 3-1 lørdag.

Newcastle rystet Liverpool – så tok angrepsstjernene ansvar

Sadio Manés Anfield-statistikk blir bare bedre og bedre. 27-åringen fra Senegal scoret to da Liverpool slo Newcastle 3–1 lørdag.

Algerie vant Afrikamesterskapet for andre gang

Med 1-0-seier over Senegal i finalen fredag vant Algerie Afrikamesterskapet for andre gang. Avgjørelsen kom allerede etter to minutter.

Algerie vant Afrikamesterskapet

Baghdad Boudjenah ga Algerie en drømmestart allerede etter to minutter i finalen mot Senegal fredag kveld. Senegal klarte aldri å komme tilbake i oppgjøret, og dermed vant Algerie turneringen for første gang siden 1990.

Absurd scoring gjorde Algerie til afrikanske mestere

(Algerie - Senegal 1–0) En scoring av det sjeldne slaget sikret Algerie seier over Senegal, og ga landet sitt andre afrikamesterskap i historien.
Les mer om:

Nigeria tok Afrika-bronsen

Tidlegare Lyn-spelar Odion Ighalo scora etter berre to minutt, og Nigeria slo Tunisia 1-0 i bronsekampen i Afrika-meisterskapet i fotball. Finalen mellom Algerie og Senegal blir spela fredag.

Mahrez sendte Algerie til finalen i Afrikamesterskapet med overtidsscoring

Senegal er klare for finalen i Afrikamesterskapet etter 1-0 mot Tunisia. Der venter Algerie som slo Nigeria 2-1 etter en scoring helt på tampen.

Premier League-stjerne sendte Algerie til finalen i Afrikamesterskapet

Senegal er klare for finalen i Afrikamesterskapet etter 1–0 mot Tunisia. Der venter Algerie som slo Nigeria 2–1 etter en scoring helt på tampen.