Nyheter om Seljord


Sa opp jobben, fikk ny og tok lønnskutt med det samme

SELJORD: Beate Marie Dahl Eide (Sp) ble torsdag Seljord valgt til ny ordfører i Seljord. For å bli det måtte hun si opp sin egentlige jobb. Det første hun gjør er å kutte 50 000 kroner i sin nye lønn.

Får konsekvenser for 100 personer, men disse kan få mye mer fritid

SELJORD: Onsdag startet møteaktiviteten som skal sørge for å ta for ned reisetiden for elever ved Seljord videregående skole. Får elever fra Notodden og omegn det som de vil får de over tre timer kortere reisetid fra og med januar neste år.
Les mer om:

E134 er stengt etter trafikkuhell

Europavei 134 ved Høydalsmo er stengt på strekningen mellom Seljord og Haukeli etter trafikkuhell onsdag morgen.
Les mer om:

Fikk ikke betalt som avtalt – dropper salg av hotell

SELJORD: I vår inngikk eierne av Seljord Hotell en intensjonsavtale om å selge seg ut til ekteparet Marianne og Halstein Sjølie. Oppgjøret skulle ha kommet i mai, men kom aldri. Nå tar de gamle driverne over styringa igjen.
Les mer om:

Det blir ikke noe salg av dette hotellet

SELJORD: Etter en lang prosess der planen var å selge hotellet, er det nå besluttet at salget ikke blir gjennomført.
Les mer om:

Nektet for å ha kjørt 95 km/t

SELJORD: En bilfører nektet å erkjenne forholdet da politiet målte vedkommende til 95 km/t i en 80-sone søndag formiddag.
Les mer om:

Dobler produksjonen og ansetter flere folk – nå vil de også etablere butikk i Grenland

SELJORD: Aasmundsen bakeri skal levere opp mot 5000 flere brød daglig fram til 20. februar. Det betyr flere ansatte i vinter. Samtidig ønsker telemarksbakeriet å åpne utsalg i Grenland.
Les mer om:

Heidra på heimebane i ei tøff tid: – Det er framleis uverkeleg og frykteleg tungt

SELJORD: Audun Svartdal (60) har vore med på det meste. OL-gull er noko for seg sjølv, men det å bli heidra av Ole Einar Bjørndalen og idrettslaget i heimbygda, det er heilt øvst.

Songe-hest utmerket seg på Dyrsku'n i Seljord

Stian Grasåsen og sønnen Vegar reiste veldig fornøyde hjem fra Dyrsku´n i Seljord søndag, sammen med ettåringen Grasås-stjerna.
Les mer om:

Neste uke øker trafikken på E134

Når riksvei 36 mellom Seljord og Bø stenges mandag, vil all tungtransport omdirigeres på en lang omvei rundt Lifjell via Hjartdal og Notodden. Særlig i helgene kan trafikkøkningen bli merkbar.

Senterpartiet tar ordfører og varaordfører i Seljord

SELJORD: Beate Marie Dahl Eide blir ordfører og Sondre Aasan varaordfører, begge Sp. Dette i et samarbeid med Miljøpartiet De Grønne, som ikke ville ha varaordføreren.
Les mer om:

Ny suksess: Så mange besøkte Dyrsku'n

SELJORD: Det ble suksess, om enn ikke ny rekord i Seljord i helga: Til sammen 87 006 publikummere tok turen til årets Dyrsku'n.
Les mer om:

Nå er de i full sving - folk strømmer til Dyrskun

SELJORD: Dyrskun festivalen er i full sving, og lørdags morgen var det allerede mangfoldig med mennesker på festivalområdet.
Les mer om:

Her viser hun fram forhåndsstemmene - klarer du å tolke mannens pokerfjes?

SELJORD: Beate Marie Dahl Eide og Senterpartiet har seilt i medvind på meningsmålingene. - Jeg håper jeg har ny jobb i morgen, sier hun.
Les mer om:

Slik blir det spektakulære utsiktspunktet til 15 mill. – bygges neste år

SELJORD/HJARTDAL: Utsiktspunktet som skal lokke syklister, bilister og andre veifarende til det som blir «Opplevingsveien» når Mælefjelltunnelen åpner, vil gi publikum et spektakulært utsyn over Flatdal.
Les mer om:

– La hunden bli hjemme når du besøker Dyrsku'n neste helg

SELJORD: – Jeg vil på det sterkeste fraråde hundeeiere å ta med hunden til Dyrsku'n neste helg, sier seniorrådgiver og veterinær Gunleif Oland i Mattilsynet i Telemark. Bakgrunnen for rådet er den mystiske hundesykdommen, som hittil har tatt livet av 21 hunder.
Les mer om:

Imponert over den høye kvaliteten: – Folk får nesten lyst til å begynne å røyke igjen

SELJORD: – Folk får nesten lyst til å begynne å røyke igjen, smiler Eva K. Flatin og sikter til en håndfull delikate tobakkspiper. Flere deltakere og et skyhøyt nivå er stikkord for håndverk- og designutstillinga på årets Dyrsku.
Les mer om:

«Alle» vil hit: Over 100 utstillere på venteliste

SELJORD: Det nærmer seg den helga i året når bygda med 2900 innbyggere øker til bystørrelse. De som velger å besøke Dyrsku'n kommer ofte tilbake. Det gjør også utstillerne. 806 utstillere er ny rekord.
Les mer om:

Nå har de funnet årsaken til det mystiske svinnet

SELJORD: Seljord IL må i utgangspunktet etterfylle kork i kunstgresset for over 100 000 kroner etter at store mengder har forsvunnet. Nå har de sendt klage til leverandøren.
Les mer om:

Kompisene har sluttet for lengst – nå er det Herman (8) som holder pappa i gang

SKIEN: Han kan fortsatt, Torbjørn Sigstad (43) fra Seljord. Det som var lagkameratene for 20 år siden har sluttet for lengst. Nå tar han med sønnen Herman (8) på bortetur. Mot Åfoss viste 43-åringen at han fortsatt kan.
Les mer om:

Stenger dørene for å åpne året rundt

SELJORD: Mandag kveld la hagesenteret Høns n' roses ut det som i utgangspunktet kunne se ut til å være et sørgelig facebookinnlegg. De som leste hele fikk seg en god nyhet.
Les mer om:

Kommunen melder om svømmekløe: – Flere slet

SELJORD: Seljord kommune advarer mot svømmekløe på Bjørgesanden og Seljord ferieland. – Vi har ikke hørt noe i år, sier de på begge steder.
Les mer om:

Bedrift med sju ansatte flagger ut

HJARTDAL/SELJORD: Hjartdal Landbruk og Fritid AS som holder til i Eiksenteret på Gvammen i Hjartdal, skal i april flytte inn i lokalene etter Aarbakk maskinutleige og pallefabrikk AS på Århus i Seljord.
Les mer om:

Disse jentene er videre etter fantastisk cupåpning(pluss)

Åfjord har et veldig bra jenter 15-lag. Laget innledet Norway Cup med hele 10-1 mot Seljord fra Telemark i lagets første kamp i Norway cup.
Les mer om:

Se bildene fra Countryfestivalen

SELJORD: Se over 100 glimt fra Countryfestivalen i denne bildeserien
Les mer om: