Nyheter om Seljord


Christoffer (20) er tatt ut til juniorlandslaget: – Drømmen er å ta gull i OL og VM

SELJORD: I alle år har Christoffer Greiner Fallet (20) fra Flatdal interessert seg for å lage mat. Nå er han tatt ut til kokkejuniorlandslaget, og drømmer om å ta gull i OL og VM.
Les mer om:

Så fort tunnelen var ferdig flyttet han bedriften sin over kommunegrensa. Da spratt omsetningen opp til 55 millioner...

Den nye Mælefjelltunnelen hadde bare vært åpen noen måneder da Agnar Andersen i Hjartdal 12. mai i fjor flyttet bedriften sin rett over kommunegrensa og 100 meter inn i Seljord. Da spratt omsetningen opp til gode 55 millioner kroner og rekordomsetning i 2020.

Historiens første alpinrenn

SELJORD: Historiens aller første alpinrenn i Raudkleiv skibakke ble unnagjort i helga. 20 påmeldte alpinister ga alt på lørdag.
Les mer om:

Restaurering satt på vent som følge av nye tegninger

SELJORD: I forbindelse med planene for utbygging av bolig- og fritidstomter på Sinnesodden i Seljord har grunneiere langs Mosasida reagert på det store omfanget utbygging av gang- og sykkelsti ut til odden vil medføre.
Les mer om:

Nettverket skal øke bedriftenes synlighet

SELJORD: Da veien skulle legges om og det skulle bli mulig å kjøre gjennom Mælefjelltunnelen fant Solveig Barstad på Nutheim Gjestgiveri ut at noe måtte gjøres for å øke synligheten av området som fikk mindre gjennomgangstrafikk. Med lokale segner og eventyr vil Barstad øke synligheten av regionen og få kulturattraksjonene fram i lyset.
Les mer om:

Har fått seg ny jobb: Rikke (47) vil flytte nærmere sin demente mor (76)

Blir kommunaldirektør i Seljord.
Les mer om:

Vil vurdere smittetiltakene selv: – Ikke dugnad for enhver pris

SELJORD: I dag holder Regjeringen ny pressekonferanse om håndteringen av pandemien. Ordfører i Seljord kommune, Beate Marie Dahl Eide, mener kommunene i større grad bør få bestemme de lokale smitteverntiltakene.

Kristin Elise (20) er årets deltaker: – Mamma og pappa hadde nok ikke sett for seg det her

SELJORD: Kristin Elise Schade (20) fra Seljord trodde lenge at skjønnhetskonkurranser kun var utseendefokusert. Nå er hun med i konkurransen om å bli Miss Norway 2021 og bruker interessen for å jobbe som frivillig til å sanke poenger i konkurransen.
Les mer om:

Her vurderer de å bygge fyllestasjon for biogass

SELJORD: På oppdrag fra Biogass Oslofjord og Viken fylkeskommune startet Rambøll i høst arbeidet med å kartlegge mulige tomter til nye fyllestasjoner for biogass. Blant de aktuelle områdene er Seljord kommune.
Les mer om:

Rask respons og innsats reddet liv: – Det endte godt. Vi er evig takknemlig

SELJORD: Et ektepar var i romjula på hytta i Langlim i Seljord. 29. desember kjente mannen smerter i brystet og de bestemte seg for å kontakte legevakten. I løpet av kort tid var ambulansepersonell og brannvesen på plass og reddet mannens liv.
Les mer om:

Jofrid (51) gjør en spesiell ting for kundene sine: – Jeg savnet det veldig selv

SELJORD: Jofrid Sandsdalen (51) prøver å gjøre det hun selv syns er koselig, for kundene sine.
Les mer om:

For 31 år siden fikk hun ideen – nå er resultatet klart

SELJORD: For 31 år siden fikk Signe Merete Haugland ideen om å lage et nytt mønster. Med inspirasjon fra flere steder i Telemark har hun nå laget kolleksjonen «Den Bø blå timen» med nasjonalromantiske tanker og fokus på det lokale.
Les mer om:

Har booket verdensstjerne til festivalsommeren 2022

SELJORD: Pandemien satte en stopper for store deler av festivalsommeren 2020. I Seljord ser de framover og har booket store stjerner for Countryfestivalen sommeren 2022.
Les mer om:

Ny person smittet

SELJORD: Kommunen bekrefter nytt smittetilfelle.
Les mer om:

Eventyrtunet er fremdeles ikke solgt

Eventyrtunet Melsombu i Svartdal i Seljord er fremdeles usolgt. Megleren sier det kommer et par interessenter for å se på stedet i romjulen eller rett over nyttår.
Les mer om:

Seks søkere til toppjobben hans og denne gangen blir nok lønnen normal

Da fristen gikk ut for å søke på rådmannsjobben i Seljord, sto det seks navn på listen. Denne gangen blir nok ikke deler av godtgjørelsen hemmelig.
Les mer om:

Slik reagerte kuene på sesongens første snøfall: – De blir så gira

SELJORD: Kuene koste seg i det første snøfallet.
Les mer om:

Naboer sier nei til etablering av hardbruksboliger

SELJORD: I høst kjøpte Seljord kommune et bolighus i Nyveg. Kommunen har behov for å opprette hardbruksboliger, og naboene frykter området vil bli preget av støy og konflikter dersom hardbruksboligene blir etablert på den tomten. – Vi frykter hvordan dette vil påvirke hverdagen til spesielt barna som bruker dette som skole og fritidsvei.
Les mer om:

– Lover bort arbeidsplasser uten å vite hva det koster

SKIEN: Den videregående skolen i Seljord legges ned av Senterpartiet. Men samtidig loves det nye arbeidsplasser til kommunen. Uten at man vet hva det vil koste fylkeskommunen. En politisk hestehandel, var beskjeden fra opposisjonen.
Les mer om:

Rykker ut til arbeidsulykke

Nødetatene er på vei til en arbeidsulykke i Seljord.
Les mer om:

Legger ned den videregående skolen

SELJORD: Skolen legger ned i Seljord, vgs-tilbudet styrkes i Dalen og det kommer 20 nye arbeidsplasser til Seljord.
Les mer om:

Kåring: Klepp kommune er den mest kristne

Klepp kommune på Jæren ligger på topp i Vårt Lands uhøytidelige kåring av Norges mest kristne kommune. På de neste plassene kommer Seljord og Ulstein.
Les mer om:

Det eneste arkeologene fant var gamle synder

SELJORD: På Sinnesodden langs Seljordsvannet planlegges det å bygge ut over 60 nye boliger og hytter. I den forbindelse har Norsk maritimt museum (NMM) undersøkt om det befant seg skjulte kulturminner under vann.
Les mer om:

Trodde han skulle jobbe som maler - endte opp som bestyrer av marihuanaplantasje

SELJORD: Cannabisplanter og stiklinger som ble beslaglagt i Seljord våren 2020 kunne produsert 10,5 kilo marihuana. Ektemannen må sone ett år og to måneder i fengsel, mens fruen i huset ble frifunnet.
Les mer om:

Trodde han skulle jobbe som maler - endte opp som bestyrer av marihuanaplantasje

SELJORD: Cannabisplanter og stiklinger som ble beslaglagt i Seljord våren 2020 kunne produsert 10,5 kilo marihuana. Ektemannen må sone ett år og to måneder i fengsel, mens fruen i huset ble frifunnet.
Les mer om: