Nyheter om Sel


En jaktkvote på godt over 100 seldyr i Vestfold vil være en god start

Det er mye sel i fjorden. Det vet alle som ferdes med båt rundt i skjærgården. Hvor mye vet ingen helt sikkert. Og ingen vet vel heller sikkert i hvilken grad selbestanden påvirker fiskebestandene våre.
Les mer om:

Sal av kvotar og barnehagar

Eigarar av kvotar og barnehagar tener gode pengar når dei sel kvotane og barnehagane.
Les mer om:

Død hund i konteiner var utstoppet sel

Den døde hunden som ble funnet i en søppelkonteiner i Aurland i Sogn og Fjordane, viser seg å være en utstoppet sel.
Les mer om:

Død hund i konteiner var utstoppet sel

Den døde hunden som ble funnet i en søppelkonteiner i Aurland i Sogn og Fjordane, viser seg å være en utstoppet sel.
Les mer om:

«Død hund» var utstoppet sel

- Visste ikke at det ble så mye oppstyr, sier Erik Strøm. Han eide den utstoppede selen som ble funnet i en konteiner i Aurland.
Les mer om:

Dronning Sonja sel til rekord på Alnes

ALNES (NRK): Kunstutstillinga til Dronning Sonja i havgapet på Sunnmøre er ein suksess. Det er fullt hus frå morgon til kveld, og salet toppar alle tidlegare utstillingar på fyret.

Isprodusentane merker den kalde sommaren, men her sel dei is som aldri før

FEIOS (NRK): Medan salet går trått for dei store iskremprodusentane, har den økologiske iskremfabrikken på Alm gard nesten dobla omsetnaden frå i fjor.
Les mer om:

Dei populære dikta til Halldis har gitt 100.000 kroner til vanskelegstilte

Det blir sagt at diktsamlingar ikkje sel lenger. Det er ikkje tilfelle for dikta til Halldis Aalvik Thune.
Les mer om:

Isen trakk seg tilbake fra Alaskas nordkyst flere uker før normalt

Havisen langs Alaskas nordkyst forsvant i år langt tidligere enn normalt. Det har skapt problemer for befolkningen som lever av sel og fisk.
Les mer om:

Står ustøtt på Otta

SP I VEKST: Sel kommune har hatt ordførarar frå Arbeidarpartiet sidan krigen. Eldri Siem frå Senterpartiet kan bryte rekka.
Les mer om:

44 beboere evakuert etter brann på sykehjem

Beboere og ansatte på Sel Sjukeheim måtte reddes ut da det begynte å brenne fredag ettermiddag.
Les mer om:

Først ble hjemmet skadet av vannmasser og ras – så kom sjokkregningen

Først måtte ekteparet Svanhild og Knut Sagsletten se hjemmet sitt bli sterkt skadet av vannmasser og ras. Etter at huset seinere ble sikret mot rasende naturkrefter, kom sjokkregningen fra Sel kommune.
Les mer om:

Først ble hjemmet skadet av vannmasser og ras – så kom sjokkregningen

Først måtte ekteparet Svanhild og Knut Sagsletten se hjemmet sitt bli sterkt skadet av vannmasser og ras. Etter at huset seinere ble sikret mot rasende naturkrefter, kom sjokkregningen fra Sel kommune.
Les mer om:

Bryne-damene scoret 13 ganger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Bryne - Arna-Bjørnar II 13-0 (7-0)Mål: Emilie Erland (1, 18, 31, 52, 84), Oline Øfsteng (23, 63, 77), Karina Fløysvik Hæåk (1, 43), Karen Aarrestad Nesse (32), Mari Haaland (49) og Jenny Flatmo (88) I et flott vårvær fikk Bryne det enkelt mot et svakt Arna-Bjørnar-lag. Allerede før kampuret viste tre minutt ledet hjemmelaget 2-0, og kampen var i realiteten avgjort.

Se Bryne - Byåsen direkte fra kl. 16.00

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Bryne trenger tre poeng for å henge med helt der oppe på tabellen i 2. divisjon avd. 1. Det er også viktig å komme på vinnersporet igjen etter tapet for Kvik Halden for en uke siden.Byåsen har tapt sine fire siste seriekamper, og røk i tillegg ut av cupen i første runde. Bryne må finne seg i å være storfavoritt. Rogvi Baldvinsson og Bryne får besøk av Byåsen søndag ettermiddag. Foto: Tarjei Sel

Se Kolbotn - Klepp direkte fra kl. 12.00

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Med seier i dagens kamp mot Kolbotn, tar Klepp sommerferie på en fin-fin andreplass. Det er et lite forbehold, nemlig at Sandviken slår LSK, og passerer Klepp på bedre målforskjell. Det er «superhelg» i Toppserien. Det betyr at alle kampene spilles på Intility Arena i Oslo. I går ble det spilt tre kamper, og det mest oppsiktsvekkende var at Vålerenga tapte 0-1 for Lyn.

- Jeg er blitt veldig glad i Flekkefjord

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hareide innledet med å gratulere med dagen. - Jeg var i Flekkefjord også for tre uker siden. Den gang var det Helenas konfirmasjon - eller «Helenas 17. mai» som Tord Olav på fire så fint sa det. Jeg er ganske ofte i Flekkefjord. Og jeg er blitt veldig glad i Flekkefjord. En nydelig by, med nye bruer, fantastisk bakeri - men viktigere enn det: Her er folk engasjerte og står på. Her har jeg min flotte svigerfamilie.

Dobbelkommunikasjon

Kjendis og kongestoff sel og når prinsesse Märtha Louise har ein ny hjarteven, som attåt er sjaman, då ryddar norsk presse framsidene. Timinga for kjærleiksnyhendet må også seiast å passa ypparleg. Når norsk presse har vegg-til-veggdekning av prinsessa og sjamanen, er det berre dagar før dei to legg ut på ein turnè der dei inviterer til ”en reise i livets mysterier”, ein seanse med ein billettpris på nær 600 kroner. Det er også billettprisen når The Princess and the Shaman skal snakka i St.

Se hvilke 11 Bryne starter med mot Avaldsnes

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Brynes damelag spiller andrerundekamp i NM mot Avaldsnes på Bryne stadion i kveld.

Stange vil ansette kvinnelig rådmann

Kommunestyret i Stange ansetter rådmann 22. mai. Kaija Eide Drønen, rådmann i Sel er innstilt.
Les mer om:

M44 får barbershop og fleire nye butikkar

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)For tida er ammerommet i første etasje i M44 i ferd med å gjerast om til barbershop. Namnet er Mr Yanki, og planen er å vera i gang i løpet av denne veka.To nye klesbutikkar - Mr Yanki har allereie salong i Sandnes, med lang ventetid. Eg tykkjer det er kult at me nå utvidar miksen med noko nytt, og det er bra at me får eit større tilbod til menn.

Fullt av sel på Selskjær

Les mer om:

Se Kvik Halden - Bryne direkte fra kl. 17.00

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det er klart for Brynes andre bortekamp denne sesongen. Motstander Kvik Halden slo Fredrikstad i forrige hjemmekamp, og for en uke siden ble det 1-1 mot Hødd i Ulsteinvik. Det er ingen enkel oppgave Jan Halvor Halvorsens menn går til, med andre ord.Her er tabellen. Omar Fonstad El Ghaouti (t.v.) og Robert Undheim spiller i Halden i dag. Foto: Tarjei Sel