Nyheter om Sel


Frå denne byhytta kan du padla i kano til Bryne torg

Seinast i haust hoppa Nils Refve og ungane i kanoen, og padla frå hytta til torget, for å kjøpa soft-is. Nå sel han Jærens mest sentrale hytte.
Les mer om:

Tussa sel aksjar

Tussa Kraft AS (Tussa) har inngått avtale om å selje delar av aksjeposten sin i Istad AS til Kommunal Landspensjonskasse (KLP). Etter salet vil Tussa eige 36 prosent av aksjane i Istad AS og KLP eige 13 prosent av aksjane i Istad AS.

Her forbarmer fisker Kjetil seg over en haltende og tiggende måkeunge. Men et annet dyr skulle han gjerne skutt mange av: – Vanvittig

15 sel er anbefalt kvote for neste års jakt i Vestfold. Det betyr at kvoten er uendret fra tidligere år. Fisker Kjetil Andersen synes forslaget er vanvittig.
Les mer om:

Hå Nortura sel meir egg nå enn i påsken

Trudde du påsken var høgsesong for egg? Tru om igjen, seier Tore Grødeland, avdelingsleiar i pakkeriet på Nortura Hå.
Les mer om:

Vi vil ha økt selfangst

Det er tragisk å lese i Tønsbergs Blad mandag 19. november om hvor store problemer fiskeren Kjetil Andersen fra Holmestrand har med sel som tar store deler av fangsten hans.
Les mer om:

O jul med ditt flatbrød(pluss)

I vekene før jul bakar Eirik Strandabø (35) flatbrød kvar einaste dag. I løpet av tre timar blir det 25 flatbrød. Og det meste sel han no i adventstida.
Les mer om:

Forføringas kunst

Den svarte fredagen, med gloheite tilbod konstant rennande inn på e-posten, har knapt kolna før daglegvarekjedene hiv seg på same pris-karusell. Me får vita at dei heile tida jobbar for oss ved å pressa prisane. Dei melder om at dei nå har klatra på matbørsen, ja like til går i krig for oss nå i desember. Ei månad der lønna skal rekkja rundt til mykje. Me som kundar hoppar på det eine lågpris-åtet etter det andre, om det er Non Stop, kanel, riskrem, surkål eller svineribbe. Forføringas kunst funkar svingodt på oss som forbrukarar.
Les mer om:

– Det vesle straumselskapet sel seg billig

Kraftmarknadsanalytikar meiner storaktøren Haugaland Kraft potensielt betalar 80 millionar kroner for lite for å få kjøpa det vesle samvirkeselskapet Fjelberg kraftlag. Første steg i den omstridde fusjonsplanen blir avgjort på torsdag.
Les mer om:

Fiskeridirektoratet foreslår fangst av 33.000 sel

Etter råd fra forskere foreslår Fiskeridirektoratet fangst av 26.000 grønlandssel i Vestisen og inntil 7.000 i Østisen neste år.
Les mer om:

Ruth (18) var minister for en dag – fikk kyss av sel

Sammen med seks medelever startet hun en ungdomsbedrift for å øke livskvaliteten til eldre i hjembyen Harstad. For det fikk Ruth (18) være kunnskapsminister for en dag.
Les mer om:

Vil gjere det dyrare for turistar

Fjord Norge meiner reiselivet sel høgsesongen for billig
Les mer om:

– Reiselivet bør skru opp prisane i høgsesongen

Reiselivssjef meiner Vestlandet sel seg for billig mellom mai og september. – Å setje opp prisen er ein naturleg konsekvens av at vi gjer det bra, seier Fjord Norge-direktør Kristian Jørgensen.

– Det gikk fra vondt til verre. Drikkingen eskalerte og voldsepisodene ble på sitt verste

Det er blogger, designer og modell Camilla Sørlie Pihl som forteller sin livshistorie mellom to permer i boka «Pihl i hjertet». Forfatteren har bodd flere år på Sel og beskriver i boka blant annet opplevelser hun hadde i tettstedet vel 10 kilometer fra Otta.
Les mer om:

Denis Sel (10) vant 2000 kroner

Julegate, stjernehimmel og eksklusive prikken-lister i gull og gavekort trakk mange til gågaten i Flekkefjord i dag.
Les mer om:

Fant død sel på stranda

Kommunen får daglig melding om døde dyr.
Les mer om:

No sel han «Lovleg»-huset

No kan du kjøpe hybelhuset der hovudpersonane i NRK-serien «Lovleg» budde. Etter at huset vart lagt ut for sal har allereie 1500 vore innom annonsen på nett.
Les mer om:

Slik hamna TV-kjendisane på formuetoppen

Leif Einar Lothe starta karrieren som gutunge i gravemaskina. No sel han alt frå ullgenserar til bøker, og tener mest i Odda. Både han og Thord Paulsen investerer i maskiner og eigedom.
Les mer om:

Ap setter av penger til skipstunnel

Camilla Pihls bok «Pihl i hjertet», der hun blant annet tar for seg barndommen i Sel, møter tøff kritikk fra NRKs anmelder.
Les mer om:

Når glitteret faller

Camilla Pihls bok «Pihl i hjertet», der hun blant annet tar for seg barndommen i Sel, møter tøff kritikk fra NRKs anmelder.
Les mer om:

Even Sel blir ikke Brynes nye hovedtrener

Klubben nærmer seg enighet med mannen som skal ha ansvaret for a-laget de neste årene.
Les mer om:

Hummerfiskere fikk sel i teinetauet

Da Pål Kønig skulle trekke en av de siste hummerteinene i ettermiddag, fikk han seg en stor overraskelse. En sel hadde viklet seg inn i teinetauet og slet fælt med å komme seg løs.
Les mer om:

Politikarane sa ja til barnehage i Bryne sentrum

Time kyrkjelege fellesråd får ja til å låna pengar til ny barnehagetomt, mot at dei sel barnehagetomta dei fekk lån til å kjøpa i 2016.
Les mer om:

Strandet sel og bråkebøtter på fotballbanen

Her er litt av det politiet har rykket ut på i det siste.
Les mer om:

Sjansen til eget sel med jaktrett gir mange høy puls

Denne unike eiendommen i Aurdalsåsen er lagt ut for 600.000 kroner. Budrundene er i gang, og mange er interessert.
Les mer om:

Suldal KrF med sterk støtte til Hareide

Det store fleirtalet av dei femten KrF-medlemmane som i går møtte til partilagets ekstraordinære årsmøte i går kveld, støttar partileiar Knut Arild Hareides ønske om å samarbeide med venstresida i norsk politikk. Har ikkje fått kred Det fortel partiets listetopp og kommunestyrerepresentant, Svanhild Løge Skålheim, som også sjølv støttar partileiaren sin. – Dette er inga enkel sak. Men me har vore skadeavgrensar overfor Høgre og Frp, meir enn pådrivar for eigen politikk. Me har bidratt til å gjera høgrepolitikk meir spiseleg, men har ikkje fått kred eller fleire veljarar av det.