Nyheter om Sektor


Tietos Public 360° bistår med digitalisering i kommunal sektor

Kommunesammenslåingen fører til digitale kvantesprang i offentlig sektor.Flere kommuner tar i bruk det skybaserte systemet.
Les mer om:

Atea Norge fortsetter veksten

Interessen for digitalisering i både privat og offentlig sektor bidrar til nok et solid kvartal for Atea Norge.
Les mer om:

Fredrikstad kommune kjøper inn nye elbiler og setter opp 50 ladestasjoner

Fredrikstad kommune har fått 875.000 kroner i støtte til å bygge ut 50 ladestasjoner til tjenestebiler innen helse- og teknisk sektor.
Les mer om:

Vil gjenbruke Svea-samfunnet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Rivingen av Svea-samfunnet har fått tankene rundt logistikk og gjenbruk til å surre i hodene på flere.

Frivillige hender gir økt frihet og gode lokalsamfunn

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)For noen er det også et pusterom fra vanskelig forhold i hjemmet. Tiden man bruker på aktiviteter etter skole er en viktig arena for sosiale relasjoner. I Svømmehallen, i korps og kor, i klatreveggen, på fotballbanen, i speidergruppa, i ungdomsklubben eller på kulturskolen møter man flere likesinnede.

Nordre Aker Venstre: «La oss gjøre Nordre Aker grønnere»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Planeten vår står ovenfor store utfordringer, ikke minst klimakrisen, men også minkende artsmangfold og nedgang i antall dyr og insekter som er av avgjørende betydning for menneskets eksistens. I kveld kan vi bidra til å gjøre noe med det.I 2019 lyste Nordre Aker bydel ut prosjektmidler for grønne prosjekter. Nærmere hundre søknader kom inn og Nordre Aker Venstre er imponert over engasjementet til bydelens innbyggere.

Nordlendinger har landets høyeste sykefravær

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Nordland har sykefravær på 6,4 prosent i 1. kvartal 2019. Dette er høyest sykefravær i landet. Etter Nordland kommer Finnmark med 6,3 prosent og Østfold med 6,2 prosent. Oslo har lavest sykefravær med 4,5 prosent. I landet som helhet er sykefraværet på 5,5 prosent i 1. kvartal 2019. Høyest hos kvinner Det legemeldte sykefraværet i Nordland er høyere for kvinner enn for menn.

Har forbedringspotensiale

I IKT-Norge er de relativt positive til den nye digitaliseringsstrategien for offentlig sektor. 
Les mer om:

Dette er digitaliseringsstrategien

Regjeringen la tirsdag frem Norges nye digitaliseringsstrategi for offentlig sektor.
Les mer om:

La frem digitaliseringsstrategi for offentlig sektor

Digitaliseringsminister Nikolai Astrup presenterte regjeringens strategi for digitalisering av offentlig sektor.

Ny bro kommer tidligst om ett år

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Siden august i fjor har Melkeveien manglet en bro. Eneste måten å komme seg forbi stedet, har vært å gå til fots over elveleiet til Longyearelva. Har du bil, må du kjøre via Museumsveien eller Vei 600 forbi Sjøområdet. Broen ble fjernet fordi den begynte å bli rusten, samtidig som betongfundamentet var i ferd med å forvitre.Broen er en av fire som krysser Longyearelva.

Ungdommen vil ha sommerjobb: ... men tilbudene er for få

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- For å kunne tilby flere ungdommer sommerjobb etterlyser vi næringslivet i Groruddalen, sier Knut Røli (Ap), BU-leder i Bydel Alna. Sammen med de tre andre bydelsutvalgslederne i bydelene Bjerke, Grorud og Stovner oppfordrer han det private næringslivet og offentlig sektor til å være sitt samfunnsansvar bevisst.

Skuffet over folkehelse-kutt

Et prosjekt som skulle styrke samarbeidet mellom offentlig sektor og frivillige krefter i Vestfold til beste for folkehelsen blir kanskje ikke noe av. Årsak: Statlige kutt i bevilgningene. Nå jobbes det i kulissene på Stortinget med en omkamp om pengene.
Les mer om:

Økonomisk tilsyn ved barnehage i Nordre Aker

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NORDRE AKER: Nordre Aker Budstikke kjenner til at bydelsadministrasjonen i Nordre Aker foretar et økonomisk tilsyn i den private barnehagen 100 Meterskogen Barnehage på Disen.Ifølge foreldre i barnehagen, ble bydelen varslet allerede i 2017 om den økonomiske situasjonen i barnehagen.

Paolo Maldini er tilbake!

Fra 1985 – 2009 hadde italias store forsvarsdirigent kun øyne for to lag. Italias landslag og Inter Milan. Nå skal Maldini bruke femtiårskrisa med å få fart på gamleklubben sin. Ifølge Gazzetta dello Sport har Maldini takket ja til Milans tilbud, og erstatter Leonardo som klubbens tekniske direktør og full powers. Paolo Maldini's goal 50 seconds into the 2005 Champions League final vs Liverpool.

- Jeg ønsker at ungene mine skal ha samme mulighet til å velge å bo i bygda

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)1. juni lukker Linda Sandåker døra til nærmiljøkontoret for å åpne nye dører. Hun har aldri vært redd for å drømme stort. Men så lander hun også en hel del av drømmene. I løpet av de to årene hun har vært nærmiljøleder i Misvær og Skjerstad, har Kulturveien blitt en realitet. Vestvatn alpinanlegg har utviklet seg videre og har fått på plass en sjefsstilling.

Sammen skaper de Iver

Selskapene Candidator, DGC, Solid Park, Exeo og Ismotec slår seg sammen. Nå blir de Iver, og skal utvikle og levere tjenerter innen it-drift, høysikkerhetsløsninger og applikasjonsutvikling til SMB-markedet og offentlige sektor.
Les mer om:

Ingen skolestreik, men statsansatte mekler fortsatt

Mens skolestreiken ble avverget, mekler fortsatt hovedorganisasjonene i statlig sektor på overtid fredag morgen.
Les mer om:

Ingen lærerstreik - partene enige

KS, Unio og Akademikerne fikk torsdag kveld en løsning i meklingen for mellomoppgjøret i kommunal sektor.
Les mer om:

Det blir ingen lærerstreik

Det er enighet i meklingen i kommunal sektor. Det betyr at det ikke blir noen lærerstreik. I staten er det fortsatt fare for streik.
Les mer om:

Det blir ingen lærerstreik

Det er enighet i meklingen i kommunal sektor. Det betyr at det ikke blir noen lærerstreik. I staten er det fortsatt fare for streik.
Les mer om:

Det blir ingen lærerstreik

Det er enighet i meklingen i kommunal sektor. Det betyr at det ikke blir noen lærerstreik. I staten er det fortsatt fare for streik.
Les mer om:

Her er konsekvensene for bodøskolene dersom det blir streik

Kun én skole i Bodø dropper eksamen dersom det blir streik i kommunal sektor fredag, og det er Hunstad ungdomsskole. Det viser en oversikt fra kommunen torsdag.
Les mer om:

Sendte klagesak om boligprosjekt til Fylkesmannen: – En kjedelig sak for alle parter

SKIEN: Politikerne i hovedutvalget for teknisk sektor var enstemmige i å avvise klagesaken vedrørende Faråsen, og mener det er riktig å sende saken til Fylkesmannen.
Les mer om: