Nyheter om Seglem


En hytte for fire familier

Etter mye tidkrevende strev for å følge alle regler og faktisk få reist hytta, endte familien Seglem opp med å vinne Byggeskikkprisen i Tysvær.
Les mer om:

Intervjuer.no: KARL SEGLEM

Musikaren, poeten og komponisten har nettopp introdusert verda for oxofonen, eit heilt nytt instrument i krysninga mellom saksofon og oksehorn. Elles slår han eit godt slag for kjekjøt.
Les mer om:

Korpsene ønsker flere unge

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er så gøy å få til sangene! Og så får du mange nye venner i korpset, mener Karoline Helland Pedersen (10), som spiller i Juniorkorpset i Egersund. Ungene i Juniorkorpset har bare fine ting å si om å spille i korps. Likevel skulle korps-lederne i Eigersund kommune gjerne sett at flere unge ble med på laget.- Korps er så mye mer enn 17. mai for barna og dugnad for de voksne, mener Leiv Erik Skadberg i Helleland skulekorps.

Eksosrype på 96 år

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg har ikke sittet på en motorsykkel siden jeg var i tjueårene. Da pleide jeg alltid å få sitte på med brødrene mine. De hadde store motorsykler, og jeg fikk sitte på, for jeg visste så godt hvordan jeg skulle bevege meg bakpå, forteller Ester og svaier fra side til side i rullestolen, slik en må gjøre for å holde god balanse på en motorsykkel.Leve hele livet Hun har ikke glemt hvordan det var.

Premierer friskare tilsette med massasje i arbeidstida

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Sjukefråværet i Skattekisten kulturbarnehage har dei siste åra vore oppe i over ti prosent. I dei verste periodane har det vore oppe i 20 prosent.Då Vibeke Klungland begynte som styrar i barnehagen, i 2017, bestemde ho seg for å ta tak i problemet. Ho spurde personalet om kva dei kunne tenkja seg som gulrot.

Utnyttet den siste påskesola

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I Langevann hadde en gjeng modige jenter akkurat tatt årets første bad. De har alle hatt fine påskeferier, der noen har vært på hytta og kjørt slalåm, mens andre har vært i Danmark og badeland. Men til tross for at det her hjemme har vært skyfritt og varmt hele påska, var jentene enige om badetemperaturen:- Iskaldt!

Bryggesjau med vindmølleblad på Kaupanes

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Me er rundt 15 bryggesjauarar som er i sving. Me jobba i går, og eg reknar med at det blir kveld i dag òg før me er ferdige, seier Jan Oddvar Seglem, dagleg leiar i Eigerøy Båt og Motor.Vengeblada overskrid ikkje vektgrensa som Vegvesenet har sett for transportar over Eigerøy bru, men dei er for lange til at det er mogleg å buksera dei på bil gjennom den krappe svingen før brua på Eigerøy-sida.

Åtte søkere til stillingen som politistasjonssjef

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)To av de kvinnelige søkerne til stillingen som politistasjonssjef, Anne Lise Kvamsø og Brit Karin Sandve, har lang fartstid fra den lokale politistasjonen. Sistnevnte jobber nå som politispesialist/politioverbetjent, mens Kvamsø er fungerende stasjonssjef. Sjefsstillingen blir ledig når Birger Haugvaldstad formelt blir pensjonist 1. juli.

Kenneth Stokness er en musikkens ja-mann.

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Om det så hadde meldt seg 50 nye aspiranter til skolekorpset, hadde han tatt imot dem. Kenneth Stokness er raus når det kommer til rekruttering.- Vel, det hadde kanskje vært litt vanskelig å ta imot så mange aspiranter på én gang. Men det hadde jo vært kjempegøy, da. Jeg håper at den gode trenden vi har nå, vil fortsette.

Flest barn på startstreken i EIKs terrengtrim

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Trimløpet er et lavterskeltilbud for hele familie. - Vi synes alltid at det er kjekkest når det står flest barn på startstreken. Det gjorde det på fredag, forteller Thomas Hetland fra arrangørklubben EIK friidrett. Foto: Thomas Hetland De yngste deltakerne sprang ei 300 meter lang løype.- Barn opp til 12-13 år sprang ei løype som var 800 meter lang, mens de voksne deltakerne løp 4,4 kilometer.

Håper på napp i Miami

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Sea Trade Cruise Global Exhibition i Miami, Florida - samler 11.000 deltagere fra over 130 land.

Disse eiendommene ble solgt i mars

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Omsetning av eiendommer 
i Bjerkreim kommune Gnr 35, bnr 20 er overdradd fra Dalane Energi as til Bjerkreimshallen (04.03.2019)Gnr 78, bnr 2 er solgt for kr 300.000 fra Svein Gunnar Hetland til Kai Inge Skjæveland (05.03.2019)Sportsveien 3 A (Gnr 73, bnr 233) i Aurskog-høland kommune er overdradd fra Bolig Partner as til Bolig Partner Prosjekt as (06.03.2019).

Øyvind Misje på topp for Eigersund Venstre

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi er glad for at han sa ja til å være listetopp med stemmetillegg. Lista er ellers satt opp alfabetisk, sier Axel Seglem, som har ledet nominasjonsarbeidet i Eigersund Venstre.Han mener at kandidatene har et godt spenn når det gjelder alder. Venstre har dessuten uvanlig god kvinnerepresentasjon.Mistet én representant Partiet har denne perioden én kommunestyrerepresentant i Eigersund. Det er Øyvind Misje.

I 109 år har mennene styrt. Nå overtar en kvinne.

Synnøve Seglem (38) ville gjøre alt annet enn faren da hun var barn, men endte i samme bransje. Nå har hun fått lokalt styreverv som første kvinne i historien.
Les mer om:

Julebyen trenger plan for gran

- Å finne et godt juletre er noe av det som holder meg mest våken om nettene, sier julebygeneral Henrik Einar Seglem. Etter 15 år begynner han å slippe opp for kandidater.
Les mer om:

Slutt med bunkring av store båter på Lindøy

Nye krav til utforming av samletanker gjør at H. E. Seglem avvikler bunkersstasjonen for store båter på Lindøy
Les mer om:

Samlet ektemannens dikt i bokform

- Jeg vet han ville blitt veldig glad for å få diktene publisert, sier Astrid Seglem Bø. Sammen med barna gir hun nå ut ektemannen Ole Audun Bø sine samlede dikt.
Les mer om:

Mocca kaffebar 10 år: - Jeg hadde aldri forventet at det skulle bli som det ble

Hun ville egentlig bare åpne en liten kaffebar som skulle holde åpent på lørdager. 10 år seinere både eier og driver Sølvi Seglem en kafé, en delikatessebutikk, en interiørbutikk og et kaffebrenneri.
Les mer om:

Havnevesenet og Hatteland går inn som betydelige eiere i flyplassdriften

Trygve Seglem og Kristian Eidesvik får også med seg andre store lokale aktører i selskapet som skal overta driften av Haugesund lufthavn Karmøy mars neste år.

Tar for første gang inn tre lærlinger samtidig

De har alltid pleid å ha en lærling på jobb, men de siste to åra lå det ikke i planen. Nå tar Norgeshus Seglem & Åse for første gang inn tre lærlinger på samme tid.
Les mer om:

Politimann forsyner artist med dikt

Inger Lise Hope lagar låtar. Kristoffer Nevland Seglem sørgjer for at ho aldri går tom for tekstar. Singelen som blir sleppt fredag, er det første ferdige produktet av samarbeidet mellom dei to.
Les mer om:

Dobbelt jubileum for Egil

Ikke bare runder Egil Seglem Eide 80 år; denne helgen kan han også feire at han har vært prestevikar i Sola i 50 år.
Les mer om:

Jakten er over – her er den nye eieren

Drivhus-tomten på Raglamyr er kjøpt av John Gilbert Helgeland og Trygve Seglem.
Les mer om:

En helaften med kvinner

- Vi tar sikte på å fylle hele den store kinosalen i Egersund kulturhus, sier Thrine Marie Seglem i Egersund og Omegn Zonta-klubb. 8. mars inviterer Zonta til stor markering av Kvinnedagen.
Les mer om:

Uninor-pluss også i fjor

- 2017 var et år med høy aktivitet, og det økonomiske resultatet ligger an til å bli svært godt, sier daglig leder Henrik Einar Seglem.
Les mer om: