Nyheter om Schibsted


Mediegiganter slår seg sammen i kampen om fotballrettighetene

Schibsted, Amedia og Polaris konkurrerer normalt om avisleserne. Nå har de gått sammen for å nedkjempe TV-gigantene i kampen om norsk fotball.
Les mer om:

Mediegiganter slår seg sammen i kampen om fotballrettighetene

Schibsted, Amedia og Polaris konkurrerer normalt om avisleserne. Nå har de gått sammen for å nedkjempe TV-gigantene i kampen om norsk fotball.
Les mer om:

Amedia, Schibsted og Polaris går sammen for å sikre norske fotball-rettigheter

Ønsker ikke å sitte på gjerdet mens andre aktører overtar markedet.
Les mer om:

Sier opp som E24-redaktør

Gard Michalsen har sagt opp sin stilling som ansvarlig redaktør i nettavisene E24 og Dine Penger. Det opplyser Schibsted. Avgangen skjer med umiddelbar virkning.

Konkurransetilsynet: Schibsted må selge Nettbil

Schibsted må selge aksjene sine i Nettbil etter beslutningen fra Konkurransetilsynet. – Vi er skuffet over vedtaket og mener det er feil, sier Schibsted.

Schibsted knuser forventningene

Mediekonsernet hadde et driftsresultat på 678 millioner i tredje kvartal. - Et eksepsjonelt kvartal for Schibsted, sier konsernsjef Kristin Skogen Lund.
Les mer om:

Nasjonal sikkerhetsmyndighet bistår Schibsted

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) er i dialog med Schibsted og tilbyr analysetjenester for å se nærmere på skadene etter datainnbruddet fredag.
Les mer om:

NSM i dialog med Schibsted etter datainnbrudd

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) opprettet kontakt med Schibsted etter datainnbrudd fredag kveld, men selskapet har ikke hatt behov for akutt bistand.
Les mer om:

Uklokt av Schibsted-sjefen

Konsernsjefen i Schibsted, Kristin Skogen Lund, kritiserte VGs dekning av Tangen-saken. Nå møter hun selv kritikk. Det er på sin plass.
Les mer om:

Ikke skyt pianisten, Olsen bør gå

Er enig i mesteparten av hva Schibsted ASA sin styreleder Ole Jacob Sunde fremmer av betraktninger i søndagens debattinnlegg i VG, som i hovedsak handler om Tangens kvalifikasjoner og moral, samt faglige standing i det internasjonale finansmiljøet.
Les mer om:

VG skal levere sportsnyheter til andre aviser

VG Sporten har inngått et nytt samarbeid om deling av sportsinnhold til avisene i Schibsted og Polaris.
Les mer om:

Schibsted knuste forventningene

Torsdag kveld varslet Schibsted et milliardoppkjøp i Finland. Dagen derpå åpner konsernet regnskapsbøkene som langt på vei overgikk aksjeanalytikernes forventninger.
Les mer om:

Schibsted sluker finsk rubrikkselskap

Avtalen verdsetter finske Oikotie til nær to milliarder norske kroner.
Les mer om:

Schibsted skal kutte en halv milliard ut året

Schibsted varsler et kostnadskutt på 500 millioner kroner etter å ha blitt rammet av kraftig fall i annonseinntektene.
Les mer om:

Schibsted-resultatene faller, nå skal kostnadene kuttes

Annonsesvikt og coronakrise gir større resultatfall enn ventet for Schibsted i første kvartal. Men forbedringsprogrammet fortsetter, og i 2021 skal mediehusenes kostnader være kuttet med 500 millioner kroner.
Les mer om:

Schibsteds resultater faller mer enn ventet i første kvartal

Schibsted er sterkt påvirket av coronakrisen og kan derfor ikke gi noe klar guiding for 2020. Men forbedringsprogrammet fortsetter, og i 2021 skal mediehusenes kostnader kuttes med 500 millioner kroner.
Les mer om:

Journalistikk om økonomi og næringsliv har aldri vært viktigere. Nå skal vi levere enda mer av det

UKESLUTT: Denne uka skrev E24 og Schibsted mediehistorie. Sammen skal vi levere flere historier om norsk næringsliv. Og forklare hva som skjer i økonomien akkurat nå.
Les mer om:

Schibsted dropper utbytte på 477 millioner kroner

Sviktende inntekter som følge av koronakrisen fører til at mediekonsernet Schibsted dropper det foreslåtte utbytte på to kroner per aksje.
Les mer om:

Færre annonser trekker ned Schibsted-resultat

Nedgang i antall annonser bidrar til at Schibsted får et svakere resultat i fjerde kvartal enn ventet.
Les mer om:

Slakter Grandes medieråd

Schibsted og Amedia gjør felles front mot regjeringens forslag om å flytte mer makt over til et frittstående mediestøtteråd. – Total skivebom, sier konsernsjef Are Stokstad i Amedia.
Les mer om:

Fra CD-ROM til medierevolusjon

Torry Pedersen begynte i VG mens mobiler var slepbare, personsøkere fantes og Tostrup-kjelleren serverte såfremt du kunne ligge på gulvet uten å holde deg fast. Mye har endret seg. Torry Pedersen er et ekte tidsvitne. Han er lett å dra i gang. Les om Torry Pedersens foredrag på Software 2020 — En gang var CD-ROM det helt store, mimrer han. — Vi lagde VG på CD-ROM på midten av 90-tallet. Så kom World Wide Web. Det var usedvanlig PC-orientert i starten, og annonsene var særdeles små. Vi solgte annonser selv i starten, før annonsenettverkene begynte å gjøre seg gjeldende.

Hvor mye koster mappa di?

«Personopplysninger er nå mer verdt enn olje, hvordan tar vi vare på denne nye ressursen?» Dette er undertittelen på Schibsted og Aftenpostens konferanse Rethinking som ble avholdt i Oslo i begynnelsen av desember.
Les mer om:

Espen Egil Hansen går av som sjefredaktør i Aftenposten

Aftenposten-redaktør Espen Egil Hansen fratrer som sjefredaktør og administrerende direktør. Han går inn i ny stilling i Schibsted.

Sjefredaktøren i Aftenposten går av

Aftenposten-redaktør Espen Egil Hansen fratrer som sjefredaktør og administrerende direktør. Han går inn i en ny stilling i Schibsted.