Nyheter om Sauherad


Ung politiker fra Sauherad fikk drapstrusler

Som 19-åring fikk Oda Amalie Kise Hjertstrøm (SU) drapstrusler etter at hun stemte for at en skole skulle legges ned. – Hadde ikke gått inn i politikken om jeg visste hvor ille det var.
Les mer om:

Denne kommunen taper 18 millioner – og denne kommunen vinner 18 millioner

SAUHERAD/NOTODDEN: – Foreløpige beregninger tyder på at Sauherad kommune taper rundt 17,7 millioner kroner på å gi fra seg Hjuksebø til Notodden kommune – som vil få en inntektsøkning på om lag 18 millioner kroner.
Les mer om:

For 28 år siden ble datteren misbrukt - først nå kan svaret komme

SAUHERAD: Kontoret for voldserstatningsoffer har flere ganger lovet mora svar etter at datteren ble seksuelt misbrukt i 1991. Nå har de gjort det igjen.
Les mer om:

Skrev e-post til ordførerne: Vil slå Lunde sammen med Bø

LUNDE/KLEPPE: Lundeheringenes kamp for å bli en del av Midt-Telemark kommune er ikke død. Harald Ovenstrøm har skrevet en e-post til ordførerne i Bø og Sauherad med dette som et ønske.
Les mer om:

Knut (74) vil slippe dette - veivesenet krever søknad

SAUHERAD: For å komme seg til gangveien må Knut Erlund krabbe over en tre meter lang grøft full av snø. – Jeg vil gjerne ordne det selv, men får ikke lov, påstår han.
Les mer om:

Trodde han hadde vunnet ellevill krangel, men så kom helomvendingen: – Da han meldte seg ut, sa det seg egentlig selv

SAUHERAD: Ekstrommis Geir Arne Dahle vareremerkeregistrerte Humbucker i sitt navn to år etter at han forlot bandet. Nå forklarer Patentstyret hvorfor han ble fratatt rettighetene.
Les mer om:

Tide-gründer dømt for å ha unndratt 4,5 millioner før konkurs

OSLO: Tide-gründer Ole Vidar Hestås (44), som opprinnelig er fra Sauherad, er dømt for å ha tatt penger fra et konkurstrua selskap for å gjøre opp privat gjeld.
Les mer om:

– Saksøker festivalsjef etter konkurs

SAUHERAD: Konsertservice AS ved Vegard Finnekåsa sier han vil saksøke Kartfestivalens Jørgen Solberg – i egenskap av Solbergs rolle som styreleder og daglig leder – for å få pengene sine etter Kartfestival-konkursen. Det er snakk om store summer.
Les mer om:

Kom hjem til huset fylt med røyk

SAUHERAD: Nødetatene er på vei til Nordagutu etter melding om kraftig røykutvikling.
Les mer om:

Det tok 21 år, men nå er drømmen en realitet

SAUHERAD: Det tok 21 år før drømmen ble virkelighet. For Jo Henning Kåsin er den internasjonale lanseringen av «Reignition» det største som har skjedd i bandets historie. Men i løpet av disse årene har også to kamerater og musikalske sparringspartnere gått bort bort. – Plata er dedisert til Bjørn Tore og Eldar, fastslår gitaristen.
Les mer om:

Rekordpriser på strømmen i dag - slik kan du kutte strømregningen

- Jo dyrere strømmen er, jo mer lønnsom er en varmepumpe, sier Marius Stokker i Elektrikern i Sauherad. De beste pumpene gir 3-4 ganger mer energi enn de bruker.
Les mer om:

– Så langt nede psykisk at jeg visste ikke min arme råd

SAUHERAD: Med knallhard satsing over flere dager og to scener gikk Jørgen Solberg høyt ut og tapte. Nå kretser kreditorene rundt boet, men det er sannsynligvis lite å hente.
Les mer om:

– Det går etter forholdene bra med han

BØ/SAUHERAD: Mannen i 20-årene som havnet i bilulykke på Valenvegen mandag morgen har det bra etter forholdene.
Les mer om:

Smilefjes Sauherad

Les mer om:

Sjuåring seksuelt misbrukt i 1991: Lovet erstatningssvar i oktober i fjor. Risikerer å vente i to år til på svar

SAUHERAD: I juli 1991 ble ei sju år gammel jente seksuelt misbrukt av en 60 år gammel nabo. I 2017 oppsto et håp om erstatning, men saksbehandlingen blir stadig utsatt og nå kan det ta to nye år å få svar.
Les mer om:

Disse telemarkskommunene får stryk på barnevern

Barnevernstjenestene i Skien, Nome, Sauherad og Notodden er blant de 75 kommunene i landet som får rødt lys av barne- og likestillingsdepartementet.
Les mer om:

Olav og Gunnar har spandert julemiddag på sykehjemmet i over 20 år

BØ/SAUHERAD: I over 20 år har Olav Sæther og Gunnar Ingelstad sørget for gratis måltid for eldre fra Bø sjukeheim. Torsdag var intet unntak da 36 godt voksne ble sendt fra Bø til Aarnes kafeteria for å få mat.

Kan koste kommunen sju millioner: – Skal ikke ha lege med reservasjonsrett

MIDT-TELEMARK: Etter å ha tapt reservasjonssaken risikerer Sauherad å betale opp imot sju millioner kroner i saksomkostninger og erstatninger. Et jobbtilbud kan redusere kravet, men politikerne sier nei.
Les mer om:

Nå skal avfallsselskapet granskes

BØ: Bø og Sauherad kommune har bekreftet det politikerne har signalisert i månedsvis. Det blir en ekstern gransking av Irmat.
Les mer om:

Politiet: Bil har kjørt i fjellvegg

SAUHERAD: Det er kjørt utrykning til en utforkjøring langs Valebøveien.
Les mer om:

Slik skal de betale for skolen til 185 millioner

SAUHERAD: Formannskapet sa ja til bygging av ny skole på Gvarv, men det vil koste. Investeringskutt og reduksjon av stillinger skal dekke inn årlige renter på 10 millioner kroner.
Les mer om:

Slik skal han halvere strømregningen

SKIEN/SAUHERAD: Er du lei av en ukontrollert strømregning? Det er mulig å ta grep som halverer strømforbruket, enten du har gårdsdrift eller vanlig husholdning.
Les mer om:

- Det er noe ekstra når bæra kan gå rett fra trærne og rett oppi tønna

SAUHERAD: Lindheim ølkompani stakk mandag av med både gull og bronse i den gjeve konkurransen Brussels Beer Challenge.
Les mer om:

Fikk være smed for en dag

SAUHERAD: Det uler og fylles opp med røyk og flammer langs fylkesvei 360. Det er ikke brann, men elevene i 10A på Sauherad ungdomsskole som får være smeder for en dag. – De får selv være kunstnere.
Les mer om:

Etter 90 år er det slutt

SAUHERAD: Ole Thor Ripegutu har jobbet dugnad i Kjapp IL i 50 år. Fra nyttår er det slutt. Klubben legges ned.
Les mer om: