Nyheter om Saudi-Arabia


Klubb-VM i februar

VM for klubblag skal spelast 3. til 12. februar, opplyser Det internasjonale fotballforbundet (Fifa). Der skal meisterligavinner Chelsea representere Europa. Chelsea var sett opp med Premier League-kampar mot Brighton og Arsenal i denne perioden, og desse vil bli sett til datoar enten før eller etter på grunn av turneringa i Dei foreinte arabiske emirata på nyåret. Den engelske serieleiaren møter Copa Libertadores-vinnar Palmeiras frå Brasil i semifinalen.

Den glemte, afrikanske migrantkrisen

Krisen ved den polske grensen skaper store overskrifter og politisk rabalder i Europa. Den afrikanske migrantstrømmen mot Saudi-Arabia vekker lite oppsikt.

Saudi-Arabia vil kapre de største golfstjernene – med Trump i ryggen

Greg Norman og Saudi-Arabia vil snu hele golfsporten på hodet dersom de får viljen sin. Donald Trump skal være interessert i å bli involvert.

Al-Hilal vant Asias mesterliga

Al-Hilal fra Saudi-Arabia ble tirsdag første klubb som har vunnet den asiatiske mesterligaen i fotball fire ganger. Pohang Steelers, som har tre titler, ble slått 2-0 i finalen. Scoringer av Nasser Al-Dawsari i kampens første minutt og Moussa Marega etter en drøy time ga hjemmelaget seieren.
Les mer om:

Ber Justin Bieber om å boikotte Saudi-Arabia

Journalisten Jamal Khashoggi ble drept av regimet i Saudi-Arabia i 2018. Nå ber enken hans om at Justin Bieber dropper den planlagte konserten i landet.

AFP: Nær 15.000 houthier drept i angrep i Jemen siden juni

Intense angrep fra koalisjonen ledet av Saudi-Arabia har kostet nær 15.000 houthi-opprørere livet i Jemen siden juni, opplyser kilder i gruppa til AFP.
Les mer om:

AFP: Nær 15.000 houthier drept i angrep i Jemen siden midten av juni

Intense angrep fra koalisjonen ledet av Saudi-Arabia har kostet nær 15.000 houthi-opprørere livet i Jemen siden juni, opplyser kilder i gruppa til AFP.
Les mer om:

Stadfesta at PL-sjefen går av

Premier League stadfestar no at styreleiar Gary Hoffman trekkjer seg, og går av i slutten av januar, melder Daily Mail. Årsaka er mistillit etter at PL nyleg godkjende det omstridde saudiarabiske oppkjøpet av Newcaste United. På eit ekstraordinært medlemsmøte i PL i oktober skal Burnley ha uttrykt direkte mistillit til styreleiaren, som hadde tilltate oppkjøpet.

Poserer på saudiarabisk militærfly

Høyre-profil Aamir J. Sheikh skal ha vært på flere luksusturer til Saudi-Arabia og bodd på et kongelig slott. Her flyr han saudiarabisk militærfly.
Les mer om:

Må truleg gå etter Newcastle-bråk

Styreleiar Gary Hoffman må truleg gå av som følgje av det Saudi-Arabiske oppkjøpet av Newcastle United, melder Sky Sports. Premier League godkjende tidlegare i haust at eit konsortium eigd av det statlege saudiarabiske investeringsfondet kjøpte den engelske PL-klubben. Det skapte rabalder. PL fekk kraftig kritikk for å tillate det som blir kalla "sportsvasking", ettersom Saudi-Arabia har eit dårleg rykte omkring menneskerettane i landet. Godkjenninga har ført til auka motstand og kritikk, ikkje minst frå fleire av dei andre klubbane i PL.

Hvitvaskingsfrykt av vannpenger

89 millioner kroner fra investorer i Saudi-Arabia og De forente Arabiske Emriater har fått en liten bank i Romsdal til å kreve kundeforholdet til Eirawaters avsluttet.
Les mer om:

USA selger raketter til Saudi-Arabia

USA skal selge luft-til-luftraketter til Saudi-Arabia. Avtalen er verdt 650 millioner dollar, tilsvarende drøyt 5,5 milliarder kroner.

Filmmagasin: «Eternals» stoppet på grunn av menn som kysser

Ifølge Hollywood Reporter er det et homofilt par i filmen som kan være grunnen til at superheltfilmen stoppes i Saudi-Arabia, Qatar og Kuwait.

Filmmagasin: «Eternals» stoppet på grunn av menn som kysser

Ifølge Hollywood Reporter er det et homofilt par i filmen som kan være grunnen til at superheltfilmen stoppes i Saudi-Arabia, Qatar og Kuwait.

Filmmagasin: «Eternals» stoppet på grunn av menn som kysser

Ifølge Hollywood Reporter er det et homofilt par i filmen som kan være grunnen til at superheltfilmen stoppes i Saudi-Arabia, Qatar og Kuwait.

Saudi-Arabia og Emiratene vil støtte en sivilledet regjering i Sudan

Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater har sluttet seg til oppfordringene om umiddelbar gjenoppretting av en sivilledet regjering i Sudan.

Libanon inviterer Saudi-Arabia til samtaler for å dempe diplomatisk konflikt

Den libanesiske utenriksministeren inviterer til samtaler etter at en kommentar om krigen i Jemen satte sinnene i kok i Saudi-Arabia.
Les mer om:

Klart for Maradona Cup

25. november er det ett år siden Diego Armando Maradona forlot denne verden. Sorgen etter tapet var synlig på alle kontinenter, og argentinerens tidligere klubber og spillere æret minnet hans. Nå skal ikonet minnes med egen cup. I 1982 tok Maradona skrittet fra Boca Juniors til Barcelona og europeisk fotball.

Tviler på kronprinsens nye superplan

Oljegiganten Saudi-Arabia lover at de skal kutte CO₂-utslippene til null innen 2060. Det tror ikke norske klimaforskere er mulig.
Les mer om:

Saudi-Arabia varsler nullutslipp innen 2060

Normann og Norwich fullstendig ydmyket av Chelsea

Lekkasje: Rike land forsøker å tone ned klimatrusselen

Saudi-Arabia, Japan og Australia er blant landene som har bedt FN tone ned behovet for en rask utfasing av fossile energikilder, viser lekkede dokumenter.

Offshore-park forbløffer

Slik skal Saudi-Arabia lokke turister.
Les mer om:

Steve Bruce ferdig i Newcastle

Steve Bruce og Newcastle er enige om å avslutte arbeidsforholdet. Det skjer kort tid etter at Newcastle fikk nye eiere fra Saudi-Arabia.

Hvor ble du av, Elton John?

En gang het den mest kjente klubbeier i engelsk fotball Elton John. I dag er det den beryktede kronprins Mohammed bin Salman av Saudi-Arabia. Noe gikk alvorlig galt på veien.

Liverpool taper kampen mot Newcastle

Newcastle har planer om å bli den nye supermakten i fotballens verden. For Jürgen Klopp finnes det ingen vei utenom. Det er bare å akseptere at en gjeng med altfor mye penger omsider vil lykkes. Klopp kommenter de åpenlyse bekymringene om menneskerettigheter hos Saudi-Arabia, men pragmatikeren Klopp innser at han tvinges til å forholde seg til en klubb som får Liverpools virksomhet til å fremstå som knøttliten. Det uungåelige utfallet er ikke Klopp i tvil om. Les: Raheem Sterling lei av tresmak i rompa -Hele verden var med rette imot Super League-prosjektet.