Nyheter om Sarpsborg


Fredagshølet gjester Hør Her: – Sarpsborg er som ei kusine. Du liker a litt, men vet du egentlig ikke har lov

Lær om både det ene og det andre i lokalsamfunnet når Jens og Robin fra «Fredagshølet» gjester Hør Her
Les mer om:

Kommunedirektør og ordfører kritisk til Sarpsborg bystyres vedtak: Frykter at uenigheten om jernbanen vil svekke Nedre Glomma

Ordfører Jon-Ivar Nygård mener det er uheldig at Sarpsborg bystyre ikke vil legge ut traséforslaget for Rolvsøy-Borg Bryggerier på høring. Han frykter at uenighet kan føre til at Nedre Glomma stiller svakere i kampen om penger.

Ian Burchnall kan være på vei tilbake til Norge

Det er bare to år siden Ian Burchnall forlot Viking for å ta over ansvaret for den svenske klubben Östersund Fk som for tiden befinner seg på 12.plass i Allsvenskan. Vålerenga har vært på trenerjakt siden hovedtrener Ronny Deila tok amerikabåten for å trene New York City. Omtrent alle trenere har vært diskutert av media om hvem som kommer til å overta unntatt Kjetil Rekdal som var den siste til å lede klubben til seriegull i 2005.

Konklusjon i ny rapport: Riv Sparta Amfi!

Sarpsborg kommune har fått utarbeidet en tilstandsrapport for Sparta Amfi. Rapporten konkluderer til en stor grad med at det er mest hensiktsmessig å rive ishallen fra 1963 og bygge ny.
Les mer om:

Den rekordtidlige våren – når marstegnene ses i januar

Hestehoven blomstrer i Sarpsborg og blåveisen på Jeløy. Selv så jeg årets første sommerfugllarve på Hvaler søndag. Jeg har funnet larver på snøen i mars, men aldri i januar. Nå slettes tidligrekordene, og ikke bare til glede.
Les mer om:

Derfor lyste toget opp langs skinnene mellom Fredrikstad og Sarpsborg i natt

Enkelte lesere har henvendt seg til SA med spørsmål om hvorfor et tog som gikk mellom Sarpsborg og Fredrikstad tirsdag morgen sprutet gnister. Svaret er at de drev med vedlikehold.
Les mer om:

Eks FFKer prøvespiller for Sarpsborg 08

Youssef Chaib (23) skal denne uken trene med Sarpsborg 08, mens Cene Kitek har reist hjem.
Les mer om:

Har spilt for FFK og 08 – nå blir han trener i 3. divisjon

Han spilte tre år for FFK og fem år for Sarpsborg 08. Den kommende sesongen blir det 3. divisjonsspill i Østsiden for Michael Røn (35).
Les mer om:

57 arkitekter: – Ta vare på denne perlen av et bibliotekbygg fremfor å forlate og bygge nytt

«Hvis alle gode krefter drar i samme retning kan dette bli helt unikt – et bibliotek med særpreg og kvalitet», skriver de 57 arkitektene som har signert denne kronikken om biblioteket, og viser til eksempler i Paris, London og Sarpsborg.

Henrik Buskoven (49) satser videre med pizza i Sarpsborg

Henrik Buskoven (49) ekspanderer videre med Pizzafabrikken i Sarpsborg, og har åpnet utsalg i Lande Senter.
Les mer om:

Kvinne etterlyst etter å ha rømt fra fengsel

Politiet letter etter en kvinnelig innsatt som rømte fra Ravneberget fengsel i Sarpsborg.
Les mer om:

Sarpsborg Næringsforening ønsker ingen rett linje-utredning

Vi anmoder Samferdselsdepartementet om å fastholde ambisjoner om rask fremdrift av Intercity-utbyggingen gjennom Fredrikstad og Sarpsborg – og avvise nye traséutredninger, skriver leder for Sarpsborg Næringsforening Mariann Karlsen.

Da lillebroren til Tom døde, trodde familien han hadde noe med dødsfallet å gjøre

Tom Helgesen (61) fra Sarpsborg vil aldri glemme 20. november 1960.
Les mer om:

Avgjorde kampen 15 sekunder før slutt

(Sarpsborg-Østsiden 26-27) Endelig kunne Østsidens håndballjenter slippe jubelen løs etter en høydramatisk naboduell mot Sarpsborg på bortebane.
Les mer om:

Kristoffer Normann Hansen er tilbake i Eliteserien

Hansen vender hjem til Sandefjord Fotball og er klar for eliteseriespill. 25-åringen forlot Sandefjord til fordel for Sarpsborg 08 etter 2015-sesongen. Deretter ble det Ull/Kisa for kantspilleren. «Det er rart å være tilbake, men veldig hyggelig. Det er fortsatt mange jeg kjenner her, og jeg er blitt tatt godt i mot. Det er samme klubben, men den har tatt noen steg. Så det er kjempegøy» sier Kristoffer til klubbens hjemmeside. Hansen scoret 20 mål på 57 kamper for Ull/Kisa. Kristoffer kom til Sandefjord Fotball som 15-åring fra moderklubben Larvik Turn.

Leo (16) fra Trosvik trener med tysk storklubb: – En sinnssykt kul opplevelse!

Trosvik-gutten Leo Bech Hermansen (16), som er Sarpsborg 08-spiller, er for tiden på besøk hos den tyske storklubben Hamburger SV.
Les mer om:

Anbefaler minimums-oppgradering framfor å gjøre fylkesvei 120 til motorvei

En motorvei fra Sonsveien til Lillestrøm langs fylkesvei 120, til en pris av 33 milliarder kroner, vil gi best trafikal effekt. Men KVU-en «Vegforbindelser øst for Oslo» anbefaler i stedet minimums-opprustninger for 400 millioner kroner. Heller ikke riksvei 22 mellom Sarpsborg og Øra rustes opp.

Fysisk trener i eliteserien – spillende assistent i 3. divisjon

I 2019 tok Kjetil Berge (38) et etterlengtet hvileår fra fotballen. Nå har han fylt opp timeplanen som fysisk trener for Sarpsborg 08, samt at han gjør et overraskende comeback som spiller i Østsiden.

Sarpsborg-sjefen ønsker å forsterke med tre-fire spillere i vinter

SARPSBORG (VG) Fra august 2018 til august 2019 hentet Sarpsborg 08 21 spillere. Nå satser de på «bare» tre-fire nye inn før sesongstart, ifølge sportssjef Thomas Berntsen (49).
Les mer om:

En ydmyk mann i en ydmyk klubb

Sarpsborg kastet seg rundt og ansatte ny trener på 14 dager. Vålerenga driver og rydder i køen blant alle som vil trene Oslo-klubben.
Les mer om:

Thomas Berntsen: «Vi har fått vårt førstevalg»

Mikael Stahre er en merittert trener som ledet AIK til serie- og cupgull, IFK Göteborg til seriebronse, seriesølv, cupgull og tok Häcken fra 10. til 4. plass. – Den nye hovedtreneren er et bevis på at Sarpsborg har sportslige og ikke bare økonomiske mål. Skrevet under en avtale for de neste tre årene Mikael Stahre er en offensiv anlagt trener med gode meritter. I Sverige har han levert fantastiske resultater med alle klubber han har ledet i Allsvenskan. Han står for en fotball vi tror vil passe Sarpsborg 08 veldig godt.

Liverpool gir spiller prøvesmak – sparkes så tilbake til andredivisjon

I 2016 var Nathanial Phillipps på vei til USA. Et stipend hos University of North Carolina skulle oppfylle en drøm. To dager før avreise banket en ny drøm på døren. Liverpools fotballakademi. To år senere åpnet mulighetene seg for å trene med Liverpools førstelag, der han overbeviste Jürgen Klopp nok til å bli tatt inn i troppen. Les: Bekreftet: Sarpsborg 08 har fått seg ny manager Det ble riktignok bare spill for reservelaget, og i 2019 ble midtstopperen sendt på utleie til andredivisjonslaget VFB Stuttgart. Men Phillips ble ikke stuet vekk og glemt av Jürgen Klopp.

Bekreftet: Sarpsborg 08 har fått seg ny manager

Det var varslet, og det kom på mandag. Mikael Stahre bykser inn og tar over den ledige trenerjobben i Sarpsborg 08. Les: Verdens største klubber har oppdaget Kylian Mbappé har en lillebror -Jeg er enormt ydmyk over å få jobbe i en eliteklubb som Sarpsborg. Det er verdier jeg veldig godt kjenner meg igjen i. Det at det er et hardtarbeidende klima i klubben, det er ydmyke mennesker. Gjensidighet er veldig viktig, energi er veldig viktig og intensitet er veldig viktig.

Mikael Stahre tar over Sarpsborg 08

Svenske Mikael Stahre blir ny trener i Sarpsborg 08 etter Geir Bakke.
Les mer om:

Mikael Stahre tar over Sarpsborg 08

Svenske Mikael Stahre blir ny trener i Sarpsborg 08 etter Geir Bakke.
Les mer om: