Nyheter om Sandvik


Blåfjell-prosjektet utvidar frå ei til to pumper

Statkraft søkte om konsesjon for rundt ti år sidan, men etter at staten gav grønt lys har det gått trått med å landa på ei løysing som både er lønnsam og miljømessig rett. Det fortel kraftverksjef Bjørn Sandvik i Statkraft til avisa. Han forklarer at det nå er søkt om endringar i den først gitte konsesjonen. Denne planendringa gjer at ein nå går vekk frå den først planlagde løysinga med ei pumpe, Blåfjell pumpe, til heller å gå for to mindre pumper. Ei pumpe som pumpar vatn frå Stora Blåfjellvatnet til Litla Gilavatnet og ei pumpe som pumpar vatnet vidare frå Litla Gilavatnet til Blåsjø.

Klar for nøtteknekker

- Vi gleder osss kjempemye, sa "soldatene" Emma Vorland Sandvik og Emily Clark. Noen minutter før teppet gikk opp for Tromsø kulturskoles storsatsing, Nøtteknekkeren, spilte niåringene en siste runde med mobilene. Så entret de scenen sammen med 250 andre kulturskoleelever. Forestillingen ble et fyrverkeri. Det er femte gang kulturskolen setter opp denne ballett-klassikeren. I orkestergrava var det Noso som fremførte Tsjajkovskijs verk.

Ap-topp hopper over til Maritas Høyre-liste på Hvaler

Tidligere ordførerkandidat for Arbeiderpartiet, Anne May Sandvik Olsen er den største overraskelsen på kommunevalglista til Hvaler Høyre.

«Ødelegger Sps varslede skroting av skolesatsing for samarbeidet med Ap?»: – Et hypotetisk spørsmål, mener Sandvik (Ap)(pluss)

Tore O. Sandvik (Ap) tror Senterpartiet «innerst inne» ønsker å samarbeide med Ap, også i de neste fire årene.
Les mer om:

«Men det vi kan love er at det ikke skal kuttes i stillinger i helse og oppvekst»

De investeringene som er gjort i Ørland er gjort for økt bolyst, befolkningsøkning, økt folkehelse og trivsel, skriver Hilde Kristin Sandvik (H) i dette debattinnlegget.
Les mer om:

Her er Hornelands utvalgte

Helge Sandvik erstatter som ventet Per Kristian Bråtveit i FKH-målet mot Start lørdag.
Les mer om:

Politikerne fikk se hvor de unge vil bygge. Da stemte flertallet for å si ja.

Håpet om å få bygge og bo i Tysvær, lever for Anders Sandvik og Emilie Klausen. Flertallet gikk imot rådmannens nei-syn.
Les mer om:

«Alle disse vedtak om nye låneopptak er enstemmig vedtatt av kommunestyret»

Investeringene som er gjort i Ørland kommune er gode investeringer og de vil komme hele nye Ørland til gode, skriver Hilde Kristin Sandvik (H) i dette debattinnlegget.
Les mer om:

Ber fylkesordføreren med på skolevegen (pluss)

Ada Arnstad (Sp) inviterer Tore O. Sandvik (Ap) og klagenemnds-leder Arnfinn Brechan med ut på tur langs skoleveg i Verdal.
Les mer om:

Avslører krangel på bakrommet før hun gikk på scenen

Anne Lise Klungseth Sandvik (70) har vært med heisen både opp og ned her i livet. Det har vært en del av inspirasjonen når revydronningens tekster nå er samlet mellom to permer.
Les mer om:

Stor sykepleiermangel(pluss)

Plasstillitsvalgt Liss Karin Sandvik er frustrert over at ledelsen ved UNN ikke er mer bekymret over den store mangelen på intensivsykepleiere.
Les mer om:

Gir ut bok med Anne Lises revytekster

Fredag kveld lanseres boka «Et Svalbardliv i revy» på Huset. Hoveddelen av boka består av revytekstene til Anne Lise Klungseth Sandvik.
Les mer om:

Fylkesordfører: – Fullstendig urimelig(pluss)

Helseministeren åpner for at sykehusene i Trøndelag må ta regninga for manglende budsjettstyring i Møre og Romsdal. – Dette går ikke an, tordner fylkesordfører Tore O. Sandvik.

«Kan vi fly oss ut av klimakrisa?»

Tommy Reinås i Miljøpartiet De Grønne reagerer i dette leserinnlegget på en uttalelse fra fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap).
Les mer om:

Slakteavfall frå seks hjort funne i Erfjord

Det fortel grunneigar Bjørn Sandvik, som då han fekk vita det sjølv tok turen til parkeringsplassen i Svortingsdalen. Staden der skrottane frå dyra er dumpa, ligg like ved fylkesveg 686 mellom Erfjord og Foreneset.Sandvik opplyser at det er snakk om seks hjortedyr, inkludert to bukkar og ein kalv. Han har lita tru på at alle dyra er skotne der, men truleg tatt i området og frakta dit for dumping og eventuell slakting. Sandvik har nå meldt frå til politiet om funnet, og håpar at andre som har sett noko uvanleg i området melder frå.
Les mer om:

– Den første målet tar jeg på min kappe

FKH-keeper Helge Sandvik mener han burde forhindret den første scoringen i Sarpsborg. På den andre mener han skylden må fordeles.
Les mer om:

Sandvik holder Bråtveit på benken

Hvem vokter buret for FKH, og hvem erstatter Sondre Tronstad? De var to av tingene det var knyttet en viss spenning til før dagens bortekamp mot Sarpsborg 08.
Les mer om:

Det ballet voldsomt på seg for unge tysværbuer

Sultne husdyr og tørre bakker, sørger for at Anders Sandvik importerer mange tusen rundballer. I helgen kom 2.500 til Husøy.
Les mer om:

Trønderane kastar seg inn i kampen for Stad skipstunnel

Fylkesordførar Tore O. Sandvik (Ap) er skuffa over at regjeringa vil redusere Stad skipstunnel.
Les mer om:

Såååååå glad for å få sjansen igjen

Helge Sandvik vokter FKH-buret i Per Kristian Bråtveits skadefravær.
Les mer om:

Finnmarken-redaktør kan bli «Årets talent»

Siden 2011 har forumet for lederkvinner i mediebransjen, Medienettverket, kåret «Årets talent». I år er Finnmarkens redaktør Anniken Sandvik blant tre finalister til den ærefulle prisen.
Les mer om:

Helge Sandvik løper Fredrikstadmarka Rundt for 38. gang: – I hodet er jeg fremdeles ung og god

– Interessen for idrett ble vekket i 1960, da var det OL i Roma og OL i Squaw Valley. Jeg var seks år, satt med øret inntil radioen og leste resultatlister i avisene. Det har jeg fortsatt med, sier FIF-leder og løper Helge Sandvik (64). I morgen stiller han til start i Fredrikstadmarka Rundt for 38. gang.
Les mer om:

To norske blant verdens største fotballtalenter

Det skjer ting med det norske landslaget. Etter flere år med tørke, kommer talentene nå på rekke og rad, noe som skal gjøre noe med resultatene våre. Nå er det to 17-åringer som vekker internasjonal interesse. The Guardian lager årlig en liste over verdens største talenter. Dette året gjelder det for fremadstormende fotballgutter født i 2001. Fra oss er Joshua Kitolano og Edvard Sandvik Tagseth blant de seksti utvalgte. Kitolano har denne sesongen slått gjennom i Odd, mens Tagseth søker lykken i utlandet hos Liverpool. Allerede voksen nok for Eliteserien.

Ingen «Skam»-effekt på kino

Hverken «Battle» med Lisa Teige eller «En affære» med Tarjei Sandvik Moe klarer å trekke det helt store publikum på kino.
Les mer om:

Ingen «Skam»-effekt på kino

Hverken «Battle» med Lisa Teige eller «En affære» med Tarjei Sandvik Moe klarer å trekke det helt store publikum på kino.
Les mer om: