Nyheter om Sandsmark


Mange bruker heimetida til oppussing(pluss)

– Vi merker veldig godt at folk går heime og kjeder seg, sier Tone Brit Sandsmark på Byggtorget Åndalsnes.
Les mer om:

Stavanger-kunstnere kan juble over årelang millionstøtte

Kunstnerne Marit Sandsmark og Iver Findlay får hele 15 millioner fra Kulturrådet. Pengene skal blant annet brukes på scenekunstmiljøet i Stavanger.
Les mer om:

Lanserer oversyn over kva partia i kvart fylke meiner om språkpolitikk

 – Valresultatet seier lite eller ingenting om kva som skjer med språkpolitikk i fylkestinga dei neste fire åra. Di meir kontroversielle tema di mindre sannsynleg er det at partiet har programfesta kva dei meiner om det, seier direktør Per Magnus F. Sandsmark.
Les mer om:

Kulturkroner drysses over Rogaland, eh... Stavanger

Performancekompaniet Findlay/Sandsmark i Stavanger får 1,3 millioner kroner fra kulturrådet. 15 andre prosjekt i Rogaland får støtte i denne tildelingen.

Svar til Sandsmark

Prosjektleder for Kunstsilo tar til motmæle på m2-pris.
Les mer om:

Hektisk innspurt før «Nye Jærbladet» 20. mai

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Jærbladet er nå en del av Amedia-konsernet, som eier over 70 lokalaviser over hele landet, samt Nettavisen. Med det får mediehuset vårt tilgang til spesialkompetanse innenfor dataanalyse og innholdsutvikling som er helt nødvendig i for å imøtekomme konkurransen i dagens mediemarked.Redaksjonell satsing Redaktør og daglig leder Kirsten M.

Handler for nesten 50 millioner

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Vareautomater i produksjonen og automatiske digitale varelagre skal gi Andersen Mek. Verksted AS (AMV) drifts- og vedlikeholdsprodukter når de trenger det og der de trenger det.Avtalen med Tess som ble signert med de ansatte til stede, har en varighet på fem år med opsjon på forlengelse ytterligere tre. Den forventes å ha en total verdi på nesten 50 millioner kroner.Glansbilde - AMV skal være et glansbilde.

Spilte i Ålgård i 16 år - nå vil han slå dem ut av cupen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det blir veldig spesielt. Jeg heier på Ålgård og er fortsatt veldig glad i klubben. Det blir jo litt rart når Odd Magne "Fjemsen" Fjermestad er speaker for motstanderlaget, sier Baldvinsson som også har far Kári Nielsen på motstanderens benk som oppmann.Det var i Ålgård alt startet for Rogvi Baldvinsson (29). Han kom til Norge fra Færøyene som 5-åring, og startet fotballkarrieren da familien flyttet fra Stavanger til Ålgård.

Valet 2019: Klepp Venstre har den yngste på topp

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er veldig spanande og stas å få lov å stå på topp, seier den unge listetoppen.Ho er yngst på lista og ei av bare fem damer på lista. Til samanlikning har ho selskap av 14 menn.- Det er både få kvinner og få unge.

Dragana (39) er den nye gullsmeden på Nærbø

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I mars vart Gunbjørg Lode pensjonist, etter 43 år bak disken i den tradisjonsrike gullsmedbutikken på Nærbø. Nå er det Dragana Jensen som styrer butikken.- Eg har kjent Gunnbjørg og familien heilt sidan eg kom til Noreg. Dei har vore som familie for meg og betyr veldig mykje for meg, fortel 39-åringen.Jensen kjem opphavleg frå Kroatia, men har budd på Varhaug i 18 år.

Tap mot bunnlaget - treneren gir seg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Håndball, 4. divisjon kvinner Grindheim-Flekkefjord 26-19 (13-7)FHK tapte 26-19 for tabelljumbo Grindheim på bortebane torsdag kveld. Dette var den fjerde kampen for det unge FHK-laget på en uke, men burde absolutt vært en kamp de burde ha kriget inn to poeng i. Men slik gikk det altså ikke.FHK mønstret seks J16-spillere til denne kampen, og disse sammen med «veteranene» Siri Velund, Anette Nedrejord og Evy K.

Svært bra i 45. min, så raknet det litt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FHK møtte serieleder Greipstad borte tirsdag kveld, og gikk på 26-17-tap. FHK hang på serielederen i halvannen omgang, og det med kun én innbytter disponibel.FHK åpnet med å lede 0-2, deretter snudde hjemmelaget kampen. Det unge FHK-laget kjempet som løvinner og leverte kanskje en av sine beste førsteomganger på lang tid: Knalltøft forsvar, med dirigent Evy K. Netland som hærfører, og hun tok stort ansvar i angrepet.

Kristine Bore Sandsmark (27) driv Dansekjelleren på Vasshus

Etter studia flytta Kristine Bore Sandsmark tilbake til Vasshus. Her har ho innreia kjellaren i bedehuset til dansestudio.
Les mer om:

Den usynlige augesjukdommen(pluss)

Augelege Henning Sandsmark meiner folk gjerne bør sjekke synet sjølve ein til to gonger i månaden. Grunnen til det er at ein kan ha utvikla sjukdom utan å vite om det.
Les mer om:

80 år og i jobb

Edith Bergljot Sandsmark fekk sin første, betalte jobb då ho var 13 år. I fjor runda ho 80, og ho går ennå på jobb.
Les mer om:

Tilbake til farfars hus

Den hvite trevillaen som Akers Avis Groruddalen holder til i bærer på en lang historie. Huset ble i 1911 bygget av kjøpmann Martin Hansen (1843-1915) og fikk navnet «Villa Glitre». 108 år senere kom barnebarn Inger Sandsmark på besøk for første gang.
Les mer om:

– Raus 25-årsgåve

– Jubileumsgåva på 100 000 kroner gjer det mogleg å etablere to nye formidlingstilbod til barn på nynorsk, eit nytt framtidsspel og Lurivar-ordbok i 2019. Gåva frå Sparebank1 Søre Sunnmøre er med på å gjere det enklare og kjekkare å vere nynorskbrukar, seier direktør Per Magnus Finnanger Sandsmark.

– Vi må bli meir synlege(pluss)

– Vi må bli meir synlege i heile landet, også i Oslo og Bergen, der dei fleste nynorsk- brukarane bur, seier den nybakte direktøren i Nynorsk kultursentrum, Per Magnus Finnanger Sandsmark (28).
Les mer om:

Kunstsiloen: – Overrasket over bare ett tilbud

Prosjektleder Erik Sandsmark trodde flere enn en aktør ville legge inn tilbud på å bygge kunstsilo og kunstskolen.
Les mer om:

Edith Bergliot Sandsmark hadde sin første betalte jobb som 13 åring. 67 år seinere er hun fremdeles i jobb

Edith Bergliot Sandsmark hadde sin første betalte jobb som 13 åring. 67 år seinere er hun fremdeles i jobb – som klokker i Heskestad kyrkje.
Les mer om:

Vil etablere augeklinikk i Convex-bygget(pluss)

Augelege Henning Sandsmark har kjøpt første etasje i Convex-bygget. Planen er å etablere ein augeklinikk der.
Les mer om:

Han tek over etter Grepstad

Per Magnus Finnanger Sandsmark (28) vert ny direktør for Nynorsk kultursentrum.
Les mer om:

Han tek over etter Grepstad

Per Magnus Finnanger Sandsmark (28) vert ny direktør for Nynorsk kultursentrum.
Les mer om:

Her er Kagges nye forlagssjef og forlegger

Erling Kagge får ny sjef: Jorunn Sandsmark er ansatt som ny forlagssjef i Kagge, og Tuva Ørbeck Sørheim får ny rolle som forlegger.
Les mer om: