Nyheter om Sandnes


Rogaland veterinærforening slår alarm!

DEBATT: At i Sandnes skal berre to veterinærar dekkje opp for all diagnostikk matfylket Rogaland har behov for, er å halde folkehelsa så vel som dyrehelsa og mattryggleiken for narr.
Les mer om:

Gambling med dyrehelsen i Rogaland?

DEBATT: Nedbemanningen av Veterinærinstituttet i Sandnes medfører en klar svekkelse av helseberedskapen.
Les mer om:

Stavanger rådhus, hvor er det?

DEBATT: NRK-serien «Lykkeland» viste gjentatte ganger scener fra rådhuset i Stavanger. Sandnes har nylig innviet nytt, flott rådhus. Haugesund sitt rådhus har blitt kåret til å være Norges flotteste, og de aller fleste vet hvordan rådhuset i Oslo ser ut. Stavanger rådhus, hvor er det?

Ny rekord for 100-ugå

Spisestedene i Sandnes serverte forrige uke 83.298 retter for 100 kroner. Det er ny rekord, og vel så det.
Les mer om:

Landbruksminister Olaug Bollestad kaller inn Veterinærinstituttets ledelse på teppet

– De må ha en veldig god grunn for at jeg som landbruksminister skal akseptere dette, sier Olaug Bollestad om slaktingen av veterinærinstituttet flere steder i landet, blant annet Sandnes.
Les mer om:

Landbruksminister Olaug Bollestad kaller Veterinærinstituttets ledelse inn på teppet

– De må ha en veldig god grunn for at jeg som landbruksminister skal akseptere dette, sier Olaug Bollestad om slaktingen av veterinærinstituttet flere steder i landet, blant annet Sandnes.
Les mer om:

Sven Soma fra Sandnes ble 106,5 år: «Han må ha funnet en egen glede i å leve»

Sven Soma fra Sandnes ble 106 1/2 år. Inntil for et halvt års tid siden bodde han hjemme på gården. Unntaket var noen dramatiske år under krigen.
Les mer om:

85 år er ingen alder

Tordis Marie Haaland startet Pelsmagasinet i Sandnes sammen med mannen Tore for 56 år siden. Fortsatt jobber 85-åringen full dag som butikkekspeditør, nå sammen med to av barna.
Les mer om:

Pollestad krever svar fra Bollestad om kutt i Veterinærinstituttet

Geir Pollestad fra Senterpartiet liker ikke nedleggelsen av Veterinærinstituttet i Sandnes. Han ber landbruksminister Olaug Bollestad fra Ålgård om å ta ansvar.

Pollestad krever svar fra Bollestad om Veterinærinstituttet

Geir Pollestad fra Senterpartiet liker ikke nedleggelsen av Veterinærinstituttet i Sandnes. Han ber landbruksminister Olaug Bollestad fra Ålgård om å ta ansvar.

Forsoningsklem mellom Bollestad og Hareide i Sandnes

KrF taper velgere, og på siste meningsmåling er KrF og Venstre til sammen mindre enn partiet Rødt. Kan en forsoning i Sandnes redde dagen?
Les mer om:

8 av 10 ansatte ved Veterinærinstituttet i Sandnes mister jobben

All laboratorievirksomheten legges ned ved Veterinærinstituttet i Sandnes. Mye av virksomheten skal flyttes til instituttet i Ås.
Les mer om:

Sandnes kommune med 174 millioner kroner i overskudd

Sandnes kommune fikk i 2018 et netto driftsresultat på kr 174 millioner kroner. Det tilsvarer 3 prosent av driften.
Les mer om:

Sandnes Frp fikk kritikk av sine egne for Ap-samarbeid

Flere representanter i Sandnes Frp kritiserte ledelsen av partiet for å være for låst til samarbeidet med Sp og Ap under torsdagens nominasjonsmøte.
Les mer om:

Sandnes Sparebank fikk rekordoverskudd i 2018 - deler ut 53 millioner til kundene

Aldri tidligere har Sandnes Sparebank hatt et større overskudd etter skatt enn i 2018. Trine Stangeland, administrerende direktør i banken, sier til Aftenbladet at hun også er spesielt godt fornøyd med vekst i antall kunder, og redusert risiko på bankens engasjementer.

Manchester United mot PSG ga TV 2 Sumo-rekord

135.000 kunder var samtidig inne for å se Champions League-kampen mellom Manchester United og PSG. Dette er ny rekord for TV 2 Sumo. Den forrige rekorden ble satt 13. januar da Manchester United møtte Tottenham i Premier League. Da var det 105.000 samtidige kunder som så kampen. – Etter at Ole Gunnar Solskjær tok over som manager i Manchester United har interessen for engelsk fotball skutt i været, og vi opplever en stor vekst av nye kunder til TV 2 Sumo. Vi håpet selvsagt på å sette rekord i kveld, men at tallene skulle bli så høye kunne vi knapt drømme om.

Full stans i togtrafikken mellom Klepp og Sandnes - men no er feilen snart retta

Feil i fjernstyringsanlegget førte onsdag til full stopp i togtrafikken mellom Sandnes og Klepp.
Les mer om:

Bedehusforsamling vil starte kristen friskole i Sandnes

Bedehusforsamlingen Fredheim Arena søker om å få starte skole i Sandnes. Dermed kan kommunen få sin fjerde kristne grunnskole.
Les mer om:

Sørlandsbanen åpen igjen

Sørlandsbanen er åpen igjen etter en signalfeil mellom Sandnes og Klepp onsdag.

Sørlandsbanen er stengt

Sørlandsbanen er stengt mellom Sandnes og Klepp onsdag formiddag.

Postens nye terminal: Her skal 3,7 millioner pakker innom årlig

SANDNES: Den nye post-terminalen i Sandnes skal håndtere 3,7 millioner pakker i året. De neste månedene skal flere hundre ansatte flytte inn i nye lokaler i Vagle næringspark.
Les mer om:

100-ugå: Is går unna som varmt hvetebrød

SANDNES: – I fjor høst var vi ikke godt nok forberedt, og solgte 900 isplanker. Da var det kaos. Vi klarte ikke å levere raskt nok, sier Geir Tengs hos Smakeriet på Bystasjonen.
Les mer om:

Forlater Strømsgodset: «Jeg tenkte mest på spilletid»

Det har lenge vært usikkert hva Sandnes Ulf skulle finne på med hensyn til keeper etter at Egil Selvik nylig byttet bur å passe på til Odd. Pål Vestly Heigre føler han kommer hjem når han nå har signert for Sandnes Ulf.  Det bekrefter Sandnes Ulf på sin hjemmeside . Den 23 år gamle keeperen har signert en toårskontrakt med rogalendingene. – Det føles bra å komme hjem til Sandnes, og spille for Sandnes Ulf.

Øker støtten til NM-veka

Sandnes kommune vil være med på NM-veka, og bidrar med over en halv million kroner i 2019. Det er 87.000 mer enn i fjor.
Les mer om: