Nyheter om Sandnes


Vil sløyfa mobilitetssatsing sør for Sandnes

Fylkesrådmannen føreslår å stryka ein årleg tiltakspost på 4 millionar kroner for mobilitetstiltak utanom Stavanger og Sandnes, frå Kolumbus sitt budsjettforslag.
Les mer om:

Nye gravplasser koster Sandnes 84 millioner

SANDNES: Det er ikke gratis å skaffe alle et siste hvilested. De neste tre årene skal Sandnes kommune bruke 84,5 millioner kroner på nye gravplasser på Soma og Høyland.

Vil bygge ishall i Sandnes til 200 millioner kroner

Sandnes: Flertallspartiene i Sandnes vil at byen skal få ishall. Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og Senterpartiet vil sette av 10 millioner kroner i økonomiplanen i 2021, og sluttføre finansieringen de påfølgende årene. Prislappen er 200 millioner kroner.

Forlenger og viser stolt frem drakta

Sandnes Ulf avsluttet årets OBOS-Liga på 10.plass og når med det ikke målet om opprykk til Eliteseriene. – Årets utgave av OBOS-Ligaen tror vi er tidenes tøffeste så det er ikke veldig overraskende.  Ventrebacken Bjørnar Holmvik kom fra Vidar i sommer og både klubb og spiller er fornøyde.

Smeaheia fikk to norgesmestre i sjakk

Som eneste skole i Norge kunne Smeaheia skole i Sandnes feire to norgesmestre i sjakk etter sjakk-NM for ungdom i Haugesund sist helg. Torsdag var det kakefeiring - og mer sjakk.
Les mer om:

To skoler i Sandnes kan slippe hjemmelekser

Elevene ved Hana skole ønsker Frp, Ap og Sp sitt forslag om leksefri skole ved to skoler i Sandnes velkommen. Rektor er litt mer lunken.
Les mer om:

Vil investere 64 millioner i den «døde» kulturbyen Sandnes

Ifølge Norsk kulturindeks lå Sandnes på 210 plass, bak kommuner som Smøla og Søndre Land, over norske kulturkommuner i 2017. Nå vil politikerne i Sandnes ta grep.

Ganddal krever svømmehall

SANDNES: En hel bydel står samlet bak kravet om at Ganddal må få den neste svømmehallen i Sandnes, og innbyggerne forventer at kommunen setter av penger til å komme i gang med et forprosjekt i økonomiplanen.
Les mer om:

– Nei, dyrket mark i Sandnes er ikke lenger under angrep

Sandnesordfører Stanley Wirak (Ap) mener ikke statistikken yter Sandnes kommune rettferdighet.
Les mer om:

Vil gi gratis fritidstilbud til barn fra lavtlønnede familier

984 barn i Sandnes kommer fra familier med lav inntekt. Nå vil opposisjonspartiene i Sandnes gi to millioner kroner årlig, slik at disse barna skal ha rett på minst ett fritidstilbud i uka.
Les mer om:

Kom igjen, Sandnes

LEDER: Vern av matjord krever mot, langsiktighet og bred, politisk enighet.
Les mer om:

Rapport: Mona skulle hatt millionerstatning

En ny rapport slår fast at Mona Anita Espedal skulle hatt 1,55 millioner kroner i oppreisning for sin vonde barndom. Sandnes kommune mener imidlertid at hun skal ta til takke med halvparten.
Les mer om:

Kommunen: Vi ønsker tursti på Fjogstad

– Fjogstad-bondens eiendom sperrer for flotte turmuligheter over til Riska og Li, sier virksomhetsleder i Sandnes.
Les mer om:

– Vi ønsker tursti på Fjogstad

Sandnes: – Fjogstad-bondens eiendom sperrer for flotte turmuligheter over til Riska og Li, sier virksomhetsleder i Sandnes.
Les mer om:

Kåre Vierdal: - Kommunens drift på Fjogstad er i strid med jordloven

Sandnes: Advokat Kåre Vierdal mener kommunen ikke har spilt med åpne kort overfor bonden på Fjogstad og at kommunen har trenert saken.
Les mer om:

Kåre Vierdal: - Kommunens manglende drift på Fjogstad er i strid med jordloven

Advokat Kåre Vierdal mener Sandnes kommune ikke har spilt med åpne kort overfor bonden på Fjogstad og at kommunen har trenert saken.
Les mer om:

Ber folk melde fra om viltpåkjørsler: – Noe av det verste jeg har sett

Hjorten kan ha levd uten bakbein i flere døgn etter påkjørselen i Sandnes. Ingen meldte fra om hendelsen.
Les mer om:

Sandnes kommune må ordne opp

DEBATT: Sandnes Kommune og lokalsamfunnet kan ikke være bekjent av barnevernssaken til Mona Anita Espedal og hennes søsken uten å gjøre opp for seg.
Les mer om:

To personer kritisk skadd

En 18-åring og en 67-åring er kritisk skadd etter at en taxi og en personbil kolliderte i Sandnes natt til tirsdag.
Les mer om:

To menn kritisk skadet i frontkollisjon

SANDNES: Klokken 03.37 natt til tirsdag fikk politiet melding om en frontkollisjon mellom en taxi og en personbil i Jærveien, ved Sandnes Rådhus.
Les mer om:

To personer kritisk skadet i frontkollisjon

SANDNES: Klokken 03.37 natt til tirsdag fikk politiet melding om en frontkollisjon mellom en taxi og en personbil i Jærveien, ved Sandnes Rådhus.
Les mer om:

Tre personer skadd i frontkollisjon i Sandnes

Tre personer er skadd, men ved bevissthet, etter at en taxi og en personbil kolliderte ved rådhuset i Sandnes natt til tirsdag. Skadeomfang og årsak er ukjent.
Les mer om:

Tre skadd i kraftig frontkollisjon i Sandnes

Tre personer er skadd, men ved bevissthet, etter at en taxi og en personbil kolliderte ved rådhuset i Sandnes natt til tirsdag. Skadeomfang og årsak er ukjent.
Les mer om:

– Jordbruksjord i Sandnes er angrepet fra alle kanter

Bonde Gunn Marit Svihus har i årevis sett hvordan utbygging i Sandnes spiser av god matjord.
Les mer om:

Bystyret diskuterte jordvern i kveld: «Mer matjord er truet i Sandnes»

Heidi Bjerga (SV) ramset opp flere områder hvor planen vil kreve ytterligere omdisponeringer av dyrka jord i Sandnes. Ap-politiker Arne Buchholdt Espedal mener en må bli mer bevisst på kvaliteten av jorden som tas.
Les mer om: