Nyheter om Per Sandberg


Sandberg vil skjerpe kampen mot ulovlig fiske

Et offentlig utvalg som formelt oppnevnes i vår, skal vurdere Norges fiskerikontroll for å styrke kampen mot ulovlig fiske, sier fiskeriminister Per Sandberg. 

Aukra-leveranse til Røkkes krillprosjekt(pluss)

– Fantastisk, sier fiskeriminister Per Sandberg etter å ha fått presentert Aker Biomarines nye krillbåtprosjekt under et besøk på Aukra Maritime i Aukra tirsdag.

- Bare tull at barn ikke liker fisk

Regjeringen med fiskeriminister Per Sandberg i spissen gir 12,5 millioner til prosjekter som skal gi barn gode opplevelser med fisk og sjømat.

Kommer til å høre på Sametinget

– Sametinget trenger ikke til å være redd for regjeringens fiskeripolitikk og det er ingen fare for den sjøsamiske kulturen, sier fiskeriminister Per Sandberg (Frp).

Norge har fått flere fiskere

I 2017 økte både antall fiskere og fiskebåter i Norge. Det får fiskeriminister Per Sandberg (Frp) til å juble.

– Frykter fire nye år med fæle utspill

Venstre-politikere er svært kritiske til et regjeringssamarbeid med Frp. Christian Tybring-Gjedde, Per Sandberg og Sylvi Listhaug trekkes frem som spesielt utfordrende.

Advarer EU mot å gi tillatelser til utenlandske krabbefiskere

Fiskeriminister Per Sandberg har nå Høyesterett i ryggen, når han advarer EU mot å gi tillatelser til å fiske snøkrabbe på norsk kontinentalsokkel.

Nytt håp for Sjøfisk på Bjarkøy(pluss)

Mandag var ordfører Marianne Bremnes, næringssjef Bjørn Akselsen og Frps gruppeleder Eivind Stene i møte med fiskeriminister Per Sandberg.

Økende lønnsomhet for fiskeflåten

Fiskeriminister Per Sandberg presser på for enda mer kvotehandel. Det er det trolig ikke flertall for i Stortinget, og godt er det.

Politisk dugnad for Bjarkøy-bedrift

– Jeg har bedt om et møte med fiskeriminister Per Sandberg for å drøfte framtida til Bjarkøy-bedriften Sjøfisk AS. Et samlet politisk miljø vil jobbe for fortsatt drift.
Les mer om:

... og Brækhus refser FrP-topp

Verdensmester i proffboksing Cecilia Brækhus mener at å be trakasserte kvinner ty til en ørefik, slik nestleder Per Sandberg (FrP) oppfordrer til, kan føre til farlige situasjoner.
Les mer om:

Hadia Tajik (Ap) utfordrer Per Sandberg (Frp) på ørefiker

Hva skiller en god ørefik fra en middels god eller direkte dårlig ørefik?

Sandberg i feide om fiskebåter

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) anklages for å ty til dispensasjoner i et forsøk på å endre deltakerloven for fiske. Nå kan fullmaktene bli strammet inn.

Sandberg har terget på seg fiskarlaget og Fiskebåt

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) har terget på seg både Norges Fiskarlag og Fiskebåt etter at han ga dispensasjon til Gunnar Klo AS for å ha aksjemajoriteten i et kystfiskefartøy.
Les mer om:

Får vise seg fram i «beste selskap»

Salaks AS skal vise ny animasjonsfilm om «Fjordmax» i det «beste selskap», der blant annet fiskeriminister Per Sandberg (Frp) er til stede.
Les mer om:

Regjeringen foreslår laksevekst

Fiskeriminister Per Sandberg tror forslag kan gi store inntekter til laksekommuner.

Sandberg trosset fagråd om Nord-Trøndelag

Nord-Trøndelag er det eneste fylket der Per Sandberg gikk på tvers av ekspertråd.

Sandberg får kritikk for lakse-ja

Fiskeriminister Per Sandberg vil ikke redusere produksjonskvantumet i norsk oppdrettsnæring når lyset er rødt, og vil øke det når forskerne sier lyset er gult. Betenkelig forvaltning, sier miljø- og interesseorganisasjoner som representer villaksen.
Les mer om:

Fiskeriministeren: Kaller trøndersk forsøk på Kina-boikott diskriminering

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) reagerer på fylkesrådets vingling i anbudskonkurransen om broen over Beitstadsundet. I dag ble det avgjort at kinesiske selskapet får være med i anbudsrunden.

Sandberg sa ja til mer oppdrettslaks i heimfylket

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) åpner for økt produksjon av oppdrettslaks i nord og sør på opptil 24.000 tonn. Nord-Trøndelag får produsere mer, mot rådet til ekspertene.

Ho vert rådgjevaren til fiskeriministeren

Britt Dalsbotten (Frp) vart i Kongen i statsråd i dag tilsett som politisk rådgjevar for fiskeriminister Per Sandberg.

Line Miriam Sandberg blir statssekretær

Line Miriam Sandberg, kona til fiskeriminister Per Sandberg, blir statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet.
Les mer om:

Kontrollkomiteen vil ha svar om Sandbergs epostbruk

Stortingets kontrollkomité ber fiskeriminister Per Sandberg (Frp) svare på om han har gitt sin private epostadresse til lobbyister.
Les mer om:

Den unge lederspiren får «skygge» fiskeriministeren

Torsdag skal Andrea Sofie Kenta (18) følge fiskeriminister Per Sandberg på jobb.
Les mer om:

Sandberg advarer mot å svekke forholdet til Kina

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) frykter trøndersk sjømatnæring blir taperen hvis fylkesrådet ekskluderer det kinesiske selskapet ekskluderes fra å bygge broen over Beitstadsundet.