Nyheter om Sand


Klar for skule og jobb

Første klasse: Synne Hetland, 6 år Synne Hetland, Sand, begynnar i dag i første klasse på Sand skule. Korleis trur du det blir på skulen? – Eg trur det blir kjekt og gøy. Og så gler eg meg til at mamma skal jobba i naboklasserommet, for det veit eg. Men du skal ikkje ha mamma til lærar, vel? – Nei, eg skal ha Linda, og henne kjenner eg. Eg trur ikkje ho er noko streng.

Seier i debuten

Ingrid Syrstad Engen fikk sin bundesligadebut da hun ble byttet inn for Wolfsburg midt i 2. omgang under 1-0-seieren over Sand i den tyske serieåpningen søndag.
Les mer om:

Engen bundesligadebuterte i Wolfsburg-seier

Ingrid Syrstad Engen fikk sin bundesligadebut da hun ble byttet inn for Wolfsburg midt i 2. omgang under 1-0-seieren over Sand i den tyske serieåpningen søndag.
Les mer om:

– Nå må politikarane vakna!

Dei er begge kronikarar og har lang erfaring som brukarar av det lokale legekontoret. Overarbeidde legar Dei reagerer når einingsleiar Adriaan van Ruiven seier i Suldalsposten at legesituasjonen ikkje går ut over pasientane. – Me har mista teljinga over kor mange legar me har møtt og repetert sjukdomshistoria til, dei siste ti åra.

Kommunen ser to alternativ for Tunet

I vår enda huset, som er næraste nabo til Sand kyrkje, på formannskapets møteagenda. Grendeutvalet hadde då karakterisert det gamle forsamlingshuset som ein «skamplett» og bad kommunen løysa inn huset for å få det fjerna.
Les mer om:

Denne brua gjør at sandtaket må kjøre en omveg på ti mil(pluss)

Svak bru ved Åfarnes skaper problem for Hanset Sand AS.
Les mer om:

Nasjonalbibliotekaren dukka opp på feiringa av Bokåret

Forutan sjefen over alle bøkene, baud det lokale biblioteket på både søtt å eta, høgtlesing på fleire språk, song frå Shetland, origami, rebus og gratis bøker. Høgtlesing til kaffien Sira Myhre stilte som dagens overrasking, og det stilna rundt kaffiborda på Torjå då den tidlegare journalisten og politikaren delte ferieminne frå Ropeidhalvøya og den gamle husmannsplassen nær Finnvik. – Eg føler meg heime her, starta han og fortalde om farmor i Bærvikja, der det er så bratt at fotballspeling er uaktuelt, og bøker va

Stina og Siri på 7. plass i NM

På Voldsløkka i Oslo, i konkurranse med 40 andre lag, blei du- oen frå Sand slått ut i kvartfinalen av Koll. – Kjipt – Det var ein veldig kjip 7. plass, me var så nære heile kampen og hadde leiinga i lange periodar. Men så tapte me siste settet til slutt med 14-16, seier Marvik og ergrar seg endå, fleire dagar etter, over at dei ikkje nådde semifinalen. NM i U17 har vore det store målet for dei denne sesongen, og dei to skulle så gjerne nådd semifinalen før dei gav seg.
Les mer om:

Her er Suldal KrF sitt program

Folka Også KrF måtte ut på toppkandidat-jakt etter at veteran Svanhild Løge Skålheim gir seg i lokalpolitikken, men held fram i fylkespolitikken. Suldal KrF stiller også med eit ganske ubeskrive politisk blad på topp av lista. Torbjørn Indrebø stod ved sist val på femteplass på lista, han arbeider til dagleg i Sandeid fengsel og har tidlegare vore innom jobben som SLT-leiar. På andreplass er Marita Husevåg Hellesen.

– Politikarane bør komma seg på Instagram!

Kristina har alt bestemt seg for kva parti ho skal stemma på, Gunnar er litt meir usikker. Skal stemma Dei trur dei fleste i vennekretsen kjem til å stemma, men etter litt diskusjon over bordet, kjem dei til at det kanskje ikkje er fleire enn halvparten. – Valkampen er jo ikkje skikkeleg i gang endå, så me har ikkje prata så mykje om det, seier Kristina. Gunnar smiler. – Det er vel ikkje det største samtale-emnet i gjengen, og me fortel ikkje kvarandre kva me har tenkt å stemma, heller. Dei to går begge på

Tar bøkene med på luftetur i morgon

Tenkjer du stille krokar og innestemme når du høyrer ordet bibliotek? I morgon møter du ein heilt annan versjon, då kjem nemleg bøkene og litteraturen ut i gatelivet. Feirer Bokåret 2019 På Torjå på Sand blir det quiz, norske folkeventyr på eksotiske språk og for svoltne lesehestar kan det bli påfyll å finna i bokkassar som blir sette ut.
Les mer om:

To veker med leigebil og telt

– Herleg, seier dei og siktar til både dei søte Jelsajordbæra dei akkurat har handla og til turen så langt. Telt-tur Dei tok fly frå heimlandet til Stavanger og starta ferien med leigebil og telt. Kona i familien har eit søskenbarn der, så det blei familieselskap før turen starta på ordentleg.

Verdas beste til ToppVolley

Fram til jul får skulen glede av både verdas beste trenar Kåre Mol og verdas beste sandvolleyspelarar på trenarsida. Stor interesse – Frå august til desember kjem verds-toppane til å ha base her på Rygjatun, og dei vil også ha trenar-roller for elevane. Det blir sjølvsagt ein stor styrke for skulen, men også ein enorm inspirasjon for elevane, meiner Marvik.

Kvinne fekk førarkortet beslaglagt etter utforkøyring

Kvinna i 20-åra, som er utanbygds frå, køyrde ned eit skilt. Patruljen på staden rapporterte at ho hadde sårskader av knust glas etter utforkøyringa, som skjedde rett over klokka 20 i går kveld. Kvinna, som ikkje skal ha fått alvorlege skader, blei frakta til legevakta på Sand.
Les mer om:

Laks, lått og løye på Hanakamneset

I strålande solskin på ekra ved elva ligg leiren og berre ventar på innrykk.

Suldøler hjelper Sauda i Norway Cup

Neste kamp går i dag klokka 13.55 mot KFUM Oslo, og vinn dei den, går dei direkte til sluttspelet og åttandedelsfinale. Kjekt i Oslo I går blei kampen mellom Sauda og Åfjord sendt direkte på Tv 2-sport. – Me leier gruppa vår akkurat nå og trur me har ein sjanse å slå Oslo-laget i dag, seier Bjørn Wigestrand frå Sand, på telefon frå Oslo.

Tøff start for restauranten på Sand Marina – Mattilsynet krever bedring

Før påske åpnet det nye restaurantkonseptet på Sand Marina, Sand Bar og Restaurant. Restaurantsjef Jon Kjeldsen forteller at det har vært en tøff start. Ved en nylig kontroll fra Mattilsynet ble det konkludert med mangler på sju av ti kontrollerte punkter.
Les mer om:

1 million mennesker vil storme Area 51 etter Facebook-spøk

Tre teorier om hva som kan skje hvis de faktisk gjør det. Det har i mange år vært spekulert i hva USAs myndigheter egentlig skjuler bak det dypt hemmeligholdte området Area 51. Det hele startet med Roswell-hendelsen i 1947, da et flygende fartøy bemannet med utenomjordiske vesener skal ha kræsjlandet ved Roswell i New Mexico. Myten sier at UFO-en skal ha blitt fraktet videre til et området, som senere fikk navnet Area 51, for å bli forsket nærmere på. Dokumenter som senere ble offentliggjort av US Air Force, viste at det ikke var snakk om en UFO, men en topphemmelig overvåkningsballong som kra

Sandproblemer på Solastranden

Mandag morgen måtte brøytemannskap rykke ut for å fjerne sand som hadde blåst ut på veien fra Solastranden.
Les mer om:

Frykter ny katastrofe i New Orleans: – Den er mektig

Innbyggere har dekket dører med sand og hamstrer matvarer, mens turistene har flyktet byen. Orkanen Barry er ventet å treffe New Orleans lørdag, og Trump har erklært unntakstilstand.
Les mer om:

Tobias Børkeeiet forlater Stabæk etter 15 år: «Jeg er veldig takknemlig»

Tobias Børkeeiet har gått gradene i Stabæk siden han var fem år gammel. Nå, 15 år senere, er han klar for å forlate redet. I ettermiddag gikk overgangen til danske Brøndby i orden.  – Det blir rart å forlate Stabæk. Jeg har aldri byttet klubb før så det blir en overgang i seg selv. Jeg er utrolig stolt og takknemlig for alt det jeg har gjort i Stabæk og at jeg har gått alle gradene opp til A-laget. Jeg er veldig takknemlig overfor klubben. Prislappen skal ligge på 1,5 millioner euro, eller rundt 14,5 millioner norske kroner.

Det store firmaet har en ønskeliste for stranda si

Påfylling av sand, ny sandfanger og stakittgjerde. Det står på ønskelisten til Veidekke Eiendom, som har en fritidseiendom i Rødnesåsen, like ved Randineborg på Tjøme.
Les mer om:

Marken som spiser stein og bæsjer sand

Amerikanske forskere har undersøkt noen helt spesielle marker som bor i, spiser og bæsjer stein. – Den er nesten mytisk, sier forsker.
Les mer om:

Strandguiden: 21 strender i sjø og ferskvann - og to alternativer om du ikke liker sand

Klar for en tur på stranda - med tursko eller badetøy? Her er oversikten over strandperlene langs jærkysten, fra nord til sør. Samt et par flotte bademuligheter om du ikke liker sand mellom tærne.
Les mer om: