Nyheter om Sand


Aune Sand på reportasjereise med Plan Norge: – Jeg fikk oppleve sterke, modige, flotte og fantastiske mennesker

– Som offentlig person synes jeg det er viktig å bruke tiden min på noe meningsfullt, og ikke bare meg selv, sier Aune Sand (52) som dro på reportasjereise med Plan Norge til Uganda for «Juleaksjonen» på TV 2.
Les mer om:

Mener fødende bør få 300.000

Kunstner Aune Sand tar til orde for å gi kvinner som føder barn 300.000 kroner i støtte. Slik kan man få opp fødselstallene, mener han.
Les mer om:

Islands fotballmagiker har fått ny trenerjobb

Han startet som assistent for magikeren Lars Lagerbäck. Så var det å stå på egne ben etter EM i Frankrike 2016. Nå skal han til varmere strøk. Klubben han reiser til har ikke mindre behov for islendingens evner til å gjøre mye ut av noe helt greit. Tar du denne også opp og frem? (foto: sports club, twitter) Du kan vel ikke komme til et større ytterpunkt til Island enn Qatar. Al Arabi Sports Club skriver på sine hjemmesider at den tidligere islandske landslagstreneren Heimir Hallgrimsson er ansatt som deres trener. Litt mer sand i kastene enn på Island.

Aune Sand gjør et nytt forsøk – skal tilbake til Farmen kjendis

Aune Sand var første mann ut da Farmen Kjendis ble sendt i vinter, men på nyåret gjør Hvaler-kunstneren et nytt forsøk. Fra Torpet skal han nemlig forsøke å gjenvinne plassen sin på Farmen kjendis-gården.
Les mer om:

Kjøpefesten står for døra

Sist fredag gjekk me i svart og førstkommande laurdag opnar julegata på Sand. Med det riggar den lokale handelsstanden seg for startskotet på årets julehandel. Ifølgje Oslo Handelsstands Forening (OHF) vil nordmenn svi av 56 milliardar på julehandelen i 2018, eit snitt på rundt 10 500 kroner per person. OHF meiner at førjulstida er så viktig at store delar av norsk varehandel ville gått i underskot utan den.

Kinesisk by «slukt» av sandstorm

Her treffer den enorme skyen Zhangye i Kina. Noen minutter etter er hele byen fylt av et teppe av sand.
Les mer om:

Buss nærare kaien, klatrepark ved den gamle ferjefila

Det kjem fram i det justerte planframlegget av Sand sentrum nord. Næraste naboar og aktuelle regionale myndigheiter har frist til neste onsdag med å komma med innspel til den justerte planen. Kommunen ønskjer nå å løysa kollektiv-knuten mellom buss og båt i dette området. Buss og båt på same stad Etter første høyring var det fleire som reagerte på avstanden mellom den då planlagde busstoppen, utanfor apoteket og skoforretningen, og til Verven der hurtigbåten i dag legg til. Nå vil kommunen at bussane skal snu og stoppa i ei rundkøyring (GT1) mellom jernvarebygget og sportsbutikken.

Landslagsstjernene fant kjærlighet: – Det er jævlig fint å være nær henne

Svenske Louise Sand og Emma Berglund fant lykken i Frankrike.
Les mer om:

Målbevisst lærling vil gjøre en forskjell

Målet hennes er å ta fagbrev og få seg en vanlig jobb. Det målet har rykket atskillig nærmere etter at Gun Marie Sand i høst fikk lærlingplass hos ABChelp i Sokndal. - Jeg stortrives. Endelig får jeg brukt det jeg har lært på skolen, sier hun.
Les mer om:

Derfor mener legene at Janne Jemtland døde av drukning

HAMAR TINGHUS (TV 2): Rettsmedisinerne mener at funn av sand i Janne Jemtlands lunger underbygger at hun ble druknet få timer etter at hun ble truffet i skudd i hodet.
Les mer om:

Foreslår Kjell Tore Sand som ordførerkandidat

På Sokndal Ap sitt nominasjonsmøte mandag vil Kjell Tore Sand bli foreslått som motkandidat til listetoppen Tron Løvås. - Det er normalt å stille med motkandidat, og for alt jeg vet, kan det komme flere forslag, sier Sand.
Les mer om:

Skrekk og gru

Nokon pustar kanskje letta ut for at det er eitt år til neste Halloween. Ein utanlandsk importert skikk som for oss nordmenn ikkje har blitt heilt husvarm. Ei markering som er både elska og hata. Men Halloween er også ein kveld mange barn og unge gruar seg til. Klumpen i magen for å bli den eine som står utanfor og ikkje får vera med venner ut i haustmørket for å kjenna på den skrekkblanda fryden og med håp om snop.

Lang dags ferd mot natt

Sist vekes kommunestyremøte fortona seg som ein maraton i møtetid. Klokka fire satt dei folkevalde, dei fleste kom mest sannsynleg rett frå ein travel arbeidsdag, klare og spente for å høyra rådmannens budsjettforslag. Kvar politikar fekk utlevert over 250 sider fordelte på fire hefte, ein heil liten regnskog til saman, med spennande økonomistoff. Rådmann Øyvind Valen forklarte og la fram kommune-stoda på ein forståeleg og god måte. Etter ein kjapp matbit, fór politikarane i gruppemøte. Mange store og viktige saker stod på kveldens agenda.

Vann på Voss

Sandsgutane slo til og vann Smalahovecupen i sin klasse. Gode alder og gode genar Laget frå Sand har reist til Voss i femten år for å vinna cupen, men utan hell. I helga gjorde dei reint bord i oldboys-klassen. – Eg meiner me slo alle ganske kraftig, seier Lars Foldøy, ein av spelarane på laget, og fortel at dei møtte eit lag frå Nord-Hordaland i finalen. Akkurat kor mange mål det blei, hugsar han ikkje. Foldøy har vore med i alle år og meiner det er alderen og gode suldalsgenar som er årsaka til årets siger og at ingen vart skadde i basketaka på banen.
Les mer om:

Ny bistro mangler bevilling før åpning

Sand Bistro & Bar i Sandvika håpet å åpne dørene for gjester 1. oktober. Fem uker senere er det fortsatt gråpapir bak vinduene.
Les mer om:

Vi er avhengige av hverandre for å overleve. Så hvorfor er vi så opptatt av å være vellykket hver for oss?

Vi mennesker er avhengig av gode relasjoner til hverandre. – Mange sammenligner seg med andre, strever på innsiden og føler de kommer til kort, sier psykolog Liv Sand.
Les mer om:

Stemte for eitt sentralkjøkken og fusjon av Suldal Elverk

Etter ein lang diskusjon om Framtidas omsorg, der det meste også i går kveld dreidde seg om valet mellom eitt eller to kjøkken, enda fleirtalet for å gå for rådmannens innstilling om vidare arbeid med oppretting av eitt sentralkjøkken på Sand. Fleirtalet ønskte eitt kjøkken Fleirtalet stemte for levekårets innstilling, med unntak av kjøkkenspørsmålet. Tone Mari Sand (SV) sitt forslag om å gå for rådmannens innstilling om sentralkjøkken på Sand fekk 13 stemmer.

Skytteltrafikk til ny gravlund - 1.800 lastebillass på vei

Cirka 1.800 lastebillass med sand skal de neste månedene kjøres fra Brådli i Bjerkreim til Eigersunds nye gravlund.
Les mer om:

Fylkesrådmannen innstiller på nei til forskottering av Rødsliane

Det er innstillinga til dagens møte i samferdsleutvalet i fylket. Det var i juni fylkestinget bad administrasjonen utgreia moglegheita for at Rogaland fylkeskommune kan gå inn og ta økomisk ansvar for at den planlagde tunnelen mellom Lovraeidet og Sand kan framskundast. I gjeldande Nasjonal Transportplan (NTP) ligg den inne med 820 millionar kroner, men først i siste del av planperioden som er 2024-2029.

Dette er Trump-maleriets skjulte spådom

Kunstner Andy Thomas hinter til framtida i Donald Trumps nye maleri, og Vebjørn Sand sier sin mening om bildet.
Les mer om:

Kollektivsatsingen i Kr.sand – realitet eller ikke?

Vi leser i Fædrelandsvennen 8. oktober om nok en gladmelding fra kommunen, nå er det utbyggingen av stoppestedet ved UiA som er ferdig og som skal bidra til at flere kjører kollektivt.
Les mer om:

Deler av Egersund sentrum uten vann: Vannledningsbrudd i Kirkegaten

Kraftig lekkasje ved gågata sendte sand og grus helt ned til Torget.
Les mer om:

Sand og Sauda kan mista morgonbåten til byen

Det er berre eitt av kutt-og samanslåingstiltaka for båtrutene i Ryfylkebassenget når Rogaland fylkeskommune får halvert statens tilskot til finansieringa. Framtidas båttilbod skal opp i fylkets samferdsleutval onsdag, mens det endelege vedtaket blir gjort av fylkestinget seinare i haust. Større endringar kan uansett ikkje gjennomførast før tidlegast i 2022 grunna dagens kontrakt. Men før endeleg politiske vedtak skal berørte kommunar høyrast.

Stina Marvik er tatt ut til landslaget

At ho står på og ikkje gir opp, er grunnen til at ho i dag blei valt ut som ein av tolv spelarar til J17-landslaget, meiner ho sjølv. Eit sterkt lag – Dette kjem til å bli ei stor oppleving. Stina Marvik (15) har sidan tysdag vore på treningssamling i Larvik med landslaget. I dag blei dei tolv som skal representera Norge i NEZA-meisterskapen i Danmark valde ut, og Stina Marvik frå Sand er ei av dei. Søndag reiser ho frå Larvik til Ikast i Danmark, der kampar mot Danmark, Finland, England, Grønland, Island, Sverige og Færøyane ventar.

Slik hyller hun Aune Sand etter sjokk-avgjørelsen

- Aune kom med så mange fine ord, det var helt sykt.
Les mer om: