Nyheter om Sand


Det Bodø kommune sparer på brøyting går til strøsand: - Langt over det normale

Bodø kommune har strødd mellom 1500-1600 tonn sand langs gater og veier i vinter. - Langt over det normale, sier Kurt Arne Johnsen, leder for Veiseksjonen i Bodø Byteknikk.
Les mer om:

Ungdomsrådet meiner om stipend og bassengprisar

Ungdomsrådet i Suldal er godt i gang, og før helga samla rådet seg over pizza i kantina i kommunehuset for sitt andre møte. Der var to av sakene stipendordninga som skal lokka suldalsungdom til Sauda vgs og arbeidet med å få til eit ungdomskort for Suldal Bad. Korleis skal gulrota fungera? Politikaranes idè om å gi elevar som vel Sauda vgs 10 000 kroner rett i lomma, har fått mykje merksemd, men mange detaljar gjenstår å spikra når det gjeld korleis gulrota skal fungera i praksis.

Han blir Åge Hareides nye assistent

Tidligere landslagsspiss Ebbe Sand blir assistent for Åge Hareide på Danmarks herrelandslag i fotball.
Les mer om:

Han blir Åge Hareides nye assistent

Tidligere landslagsspiss Ebbe Sand blir assistent for Åge Hareide på Danmarks herrelandslag i fotball.
Les mer om:

Hareide får Sand som assistent

Tidligere landslagsspiss Ebbe Sand blir assistent for Åge Hareide på Danmarks herrelandslag i fotball. Ansettelsen blir bekreftet av Dansk Boldspil-Union.
Les mer om:

God slump grasrot-kroner til Suldal

På dei ti siste åra har talet på Norsk Tippings givarar av ein Grasrotandel meir dobla seg. I 2009 var 520 000 givarar registrerte. Ved utgangen av 2019 er 1 246 000 grasrotgivarar registerte. Grasrotandelen genererte i fjor 698 265 345 kroner, der ei god bunke med tusenlappar dryp på suldalslag. Røde Kors fekk mest Som tidlegare år er det Suldal Røde Kors som ligg øvst på kommunelista. Dei har 195 givarar som til saman har gitt 69 750 kroner.

Søstrene Ragnhild og Mathilde frå Sand valde London

Å læra seg engelsk flytande var ei viktig drivkraft for Ragnhild då ho valde studiestad. Ho ønsker å dra nytte av språkkunnskapane i ei framtidig jobbkarriere. Økonomiutdanninga gir henne fleire retningar å velje mellom. – Eg valde London fordi byen tilbyr utdanning i verdsklasse og blir rekna som Europas finanshovudstad. I tillegg har byen mykje å by på på fritida.

Stort monument over krigen satt opp i Holmenkollen

Etter å ha jobbet med prosjektet Roseslottet 2020 i tre år, kan kunstner Vebjørn Sand nå endelig se at monumentet over de fem krigsårene snart er ferdig.
Les mer om:

LEIAR: Skulekvardagen er ei offentleg sak

Mange er opptatt av skulen og det med rette. Skulen samlar barna våre kvar dag og er ein ufatteleg viktig arena for sosialt liv, for venskap og for læring av både fag og sosiale kodar. Somme stortrivst her, andre har det tyngre med ein skulebenk der teori og boklærdom tar ein stor del av dagen, men i Norge er skulen både ein rett og ei plikt. På mange måtar utgjer klasserommet og skulegarden barns arbeidskvardag, og fokuset på eit trygt og godt skulemiljø er stort.

– Familien Berg har endret handelen i Levanger for alltid(pluss)

Levanger-ordfører Anita Ravlo Sand kommenterer det potensielle salget av Magneten.
Les mer om:

LESARBREV: – Gå for samlokalisering på Sand!

Det er inga skam å snu lyder ein fjellvettregel, og den kan vera ein klok leveregel å følgje, både i politikken og i livet elles. Så kjære politikarar, det er framtidas omsorg de nå skal avgjere, og då må de gjere kloke og framtidsretta val. Kva behov og korleis vil morgondagens brukarar/ pasientar ha det? Når ein set i gang denne prosessen med framtidas omsorg, var det sparing og å samla alt på Sand som var målet, og at ein kunne nytta den eksisterande bygningsmassen, inkl. Bjødnateigen.

Årets mest klarsynte i Suldal

Det var Gunvor Merkesdal frå Sand. Rett på det meste – Nei, herlegheit, kva er det du seier? Dette kom overraskande, var reaksjonen på telefon då ho fekk veta at ho hadde stukke av med førsteplassen i aviskonkurransen. Nokre dagar etter, har ho fått summa seg og inviterer inn i huset sitt i Prestaåsen. – Det er jo heilt fantastisk, men eg hugsar ingenting av kva eg svarte.

Feil rapportering gav feil resultat, Sand skule har likevel nok lærarar per klasse

Både på mellomtrinnet og i ungdomsskulen har Sand skule plassert seg heilt i botn av alle skulene i fylket.
Les mer om:

LESARBREV: Kor skal ein 16-årig suldøl reise på skule?

Før i tida reiste 16-åringar på sjøen. Dei sa na-na, og kom ikkje tilbake før dei hadde vore innom Amsterdam, tuberkulose, tatoveringar og syfilis. I dag er dei fleste noko meir betenkte med å sende ein 16-åring åleine ut i verda. Det trur vi er lurt og rett. Og i Sauda finst det ikkje tatoverings-sjapper. I 1990 var vi fem suldølar på veg ut verda. Vi valde alle å ta utdanning på Sauda vidaregåande. Nokon tok første året på Sand, nokon budde på hybel og nokon pendla.

Blått hav så langt du ser, egen strand og brygge: Dette er de ti dyreste hytte-salgene på Hvaler i fjor

En rødmalt hytte beliggende midt i smørøyet på Sand topper prisstatistikken over hyttesalg i øyparadiset i fjor med 12,2 millioner kroner.
Les mer om:

Brannmannskap rykka ut til kraftverk

Brannmannskap frå Sand rykka laurdag ettermiddag ut etter melding om eit smell og røyk frå […]
Les mer om:

Raset på Suldalsvegen: Arbeidet med ny fylling starta opp

I løpet av natta har meir sand rasa ut under riksvegen. Mannskap frå entreprenør Svein Klungtveit as har starta med å køyra sprengstein til staden, der ein gravemaskin er i sving med å manøvrera steinane ned skråninga for å laga til ei ny fylling. Avisa har ikkje lukkast med å få informasjon frå Statens vegvesen om det vidare arbeidet på rasstaden, men kjem tilbake med opplysningar så snart redaksjonen veit meir.

Den norske stjernen trosser alle advarsler for å spille «risikokamp»

Anders Mol bytter ut sand med innendørshall for å kjempe om den gjeveste pokalen i Volleyball-Norge. Det får hans nærmeste til å reagere.
Les mer om:

Den norske stjernen trosser alle advarsler for å spille «risikokamp»

Anders Mol bytter ut sand med innendørshall for å kjempe om den gjeveste pokalen i Volleyball-Norge. Det får hans nærmeste til å reagere.
Les mer om:

Dette er dei nye folkevalde sine verv utanom politikken

Ordførar Gerd Helen Bø seier det sjeldan oppstår problem eller feil i høve til habilitet, sjølv om også folkevalde i Suldal kan ha mange ulike bindingar. – Har god oversikt – Forholda i Suldal er så tette og oversiktlege at me har god oversikt over kva den enkelte er engasjert i.

Raset på Suldalsvegen: Sandgrunnen gav etter

Det er nå lysregulert og innsnevra til ein køyrebane forbi raset i Lensmannsbakken, som ligg mellom Hiimsdalen og Juva på Suldalsvegen. Nattevakt Heile natt til i dag, torsdag, har det vore folk på staden, såkalla lyttevakt, for å følgja med på raset. Frå åttetida onsdag har det vore lysregulert på staden. Frå asfaltkanten er raset cirka ti til femten meter breitt.

Kolumbus endrar bussruta etter klager

Dei meinte at gladmeldinga berre var for pendlarane, og at dei som kjem med båten og skal vidare frå Sand, får for liten margin til å rekkja bussen vidare.

Del av riksvegen rasa ut i Hiimsdalen, eine vegbanen stengt

Raset er i bakken mellom Juvet og innkøyringa til Skoti lodge. Vegtrafikksentralen melder at det inntil vidare vil vera lysregulert på staden. Melde raset I går føremiddag, i halvtolvtida, skulle Arve Herabakka testa ei bil og tok seg ein køyretur frå Sand og opp til Juvet. – På veg ned Hiimsdalen og første svingen i Juvet, merkte eg ikkje noko, fortel han til avisa torsdag morgon. Han snudde så ovanom Juvet. På veg tilbake til Sand såg han fort at det var rasa ut.
Les mer om:

Den brune dunken gir hodebry og høyere søppelavgift

Greiner, sand, stein og jord i den brune dunken skaper store problemer for det nye biogassanlegget på Grødaland. Regningen går til eierkommune og deg som forbruker. – Det koster å redde miljøet, sier IVAR-sjef Kjell Øyvind Pedersen.
Les mer om:

Gladmelding til pendlarane

Hurtigbåten som kjem frå Stavanger og er på Sand klokka 14.30, går nå over til Ropeid og korresponderer med buss til Sauda klokka 14.40. Godt nytt for pendlarane frå Sauda Det betyr at dei som før tok buss frå Sand til Ropeid på denne tida, nå får kortare reiseveg.
Les mer om: