Nyheter om Sand


På kunstreise med brodern's bilder

Aune Sand har for øyeblikket korket champagneflaska og begitt seg ut på en dannelsesreise med brorens kunst. Onsdag åpner han utstilling på Jessheim storsenter.
Les mer om:

Aune Sand

Les mer om:

Norske stjerner stiller i ny Netflix-serie

Klar for norsk Netflix-eventyr? Streamingtjenesten avslører i dag at de har startet produksjonen av Ragnarok i Odda kommune i Hordaland. Den Netflix-eksklusive serien beskrives som et oppvekstdrama bygget rundt norrøn mytologi – «med en ny og overraskende tvist». Spennende!! Seks episoder lange Ragnarok filmes i Odda, men handler om den fiktive byen… Edda. Netflix røper at innbyggerne i Edda kanskje ikke er helt som de utgir seg for å være.

Carina Dahl om musikken, Insta-tabben, Sophie Elise og Farmen bak kulissene

Carina Dahl  har vært kjendis så lenge vi kan huske, men nå er hun jaggu i ilden som aldri før. Trønderen er nemlig brennaktuell via flere flater. Nylig var hun å se i både Melodi Grand Prix og Farmen/Torpet Kjendis på tv. I tillegg har hun blitt signert av Sony Music og sluppet nok en låt, denne gangen på norsk! Vi møtte gladjenta i Oslo for å ta en prat om alt dette – samt livet, Sophie Elise, Instagram-retusjering, den ekte Aune Sand og mye mer. Les praten vår mens du hører den Farmen-inspirerte singelen «Du og æ»: Velkommen hjem fra Torpet og Farmen Kjendis, og gratulerer med 3. plass!

Eirik Thorsen er Årets herrefrisør

I tillegg vann Adam og Eva-gruppa prisen som årets konsern. Thorsen er kreativ leiar der, i tillegg til at han eig og driv sin eigen Adam og Eva-salong på Grensen i Oslo. Konkurrerer i verdstoppen Første-plassen i All-star challenge i Norge gir han nye vinnarsjansar. – Det blir veldig spennande. 1. april får eg beskjed om eg går vidare til den internasjonale finalen i New York i midten av mai.

Norske Ingrid (22) midt i terror-dramaet: – Vi fikk beskjed om å holde oss inne

Norske Ingrid Nikoline Sand (22) var i Christchurch da massakren fant sted. – Vi fikk beskjed om å holde oss inne og ha telefonen på lydløs, forteller Ingrid.
Les mer om:

Gråstein og sand kan brukes til kystvern

Det skal lages konsekvensutredning for landdeponi i Rekefjord, men dét er ikke den eneste løsningen.
Les mer om:

Vil ha fem dagars skuleveke for alle

Om kommunestyret førstkommande tysdag delegerer avgjerda til levekårsutvalet, betyr det at alle skulane i Suldal vil ha fem dagars-veke allereie frå skulestart i august. I dag har Sand og Vinjar skule fem dagars skuleveke, og Marvik skule har vedtatt å gå frå fire til fem dagar frå hausten. – Tanken var god Sand (SV) vil ha denne vanskelege saka avgjort før dei nye kommunestyrepolitikarane tar over. – Tanken var god, men det er ikkje alltid me ser konsekvensane av vedtaka me gjer.

SR-Bank stengjer på Sand

Banken meiner tre bankkontor er for mykje målt opp mot talet på innbyggjarar og omfanget av næringslivet i kommunen. Ingen mistar jobben – Befolkningsgrunnlaget som må til for at SR-Bank skal kunna driva eit lønsamt lokalkontor, er blitt betydeleg større, som følgje av digitalisering og alle tenestene kundane nå kan gjera sjølv på nett, seier regiondirektør Elin Garborg til avisa. Kontoret har per i dag 2,5 årsverk med oppmøtestad på Sand.

Vinjar skule har fått ny rektor

Kristine Bøe Berge er den nye rektoren på Vinjar skule. Jobben med å få tak i ny rektor etter Åsta Bråtveit, som slutta på Vinjar til jul, har ikkje vore heilt enkel.

Nå vil de ta ut mer sand og grus på Geiteryggen - uenige om verdien

SKIEN: Hovedutvalget for teknisk sektor går inn for at Skien kommune kan leie ut et område på Geiteryggen for nytt uttak av sand og grus, men SV vil bevare naturressursen.
Les mer om:

Backpackaren som valde seg Suldal

– I HEIMLANDET SERBIA er det demokrati berre på papiret, meiner Milan Randelovic. Han var 27 år, ferdig utdanna sjukepleiar og hadde prøvd å få fast jobb i to år. Frå den djupe skinnsofaen på Kulturhuset fortel han om eit heimland der media er kjøpt opp, og der presidenten har rolla som både journalist og politi. Utan å vera medlem i dei rette partia, eller å nytta seg av dei rette kontaktane, blir det å finna seg fast jobb veldig vanskeleg.

Åpner for å ta ut mer sand på Geiteryggen

SKIEN: Rådmannen i Skien foreslår å leie ut et område på Geiteryggen der det kan tas ut rundt to millioner kubikk sand og grus.
Les mer om:

Lokalavis publiserte «erotisk novelle» på kvinnedagen

Flere reagerte da Fredriksstad Blad publiserte en hyllest til kvinnen av Aune Sand i anledning 8. mars. Nå har lokalavisa fjernet diktet. – Ser at det ble feil, sier redaktør.
Les mer om:

Fredriksstad Blad trakk kvinnedagen-dikt fra Aune Sand

Avisen ba Aune Sand skrive hyllest til kvinnen i anledning 8. mars. Etter en time avpubliserte de innlegget.
Les mer om:

Fredriksstad Blad trakk kvinnedagen-dikt fra Aune Sand

Avisen ba Aune Sand skrive hyllest til kvinnen i anledning 8. mars. Etter en time avpubliserte de innlegget.
Les mer om:

Les Aune Sands vakre hyllest til kvinnen på kvinnedagen

Kunstneren Aune Sand har på oppfordring fra Fredriksstad Blad skrevet en hyllest til kvinnene i anledning den internasjonale kvinnedagen 8. mars.
Les mer om:

Stor restaurantaktør i Fredrikstad utvider: – På Hvaler trenger vi 15–20 ansatte

Jan Bergmann Johansen, kjent aktør bak Pizzanini og O'Learys i Fredrikstad, åpner restaurantvirksomhet på Sand Marina.

Lastebil av vegen ved Velaskaret

Ein lastebil med hengar måtte ha hjelp av bergingsbil for å komma seg på vegen igjen. Hendinga skjedde på riksveg 13 onsdag føremiddag, rundt 200 meter nord for Velaskartunnelen. Då Suldalsposten var på staden, like før klokka 11 i dag, kom bergingsbilen for å hjelpa den uheldige sjåføren.

Thomas (16) er tre dagar på skule og to dagar i bedrift

To arbeidskarar kjem inn døra, den eine ein del yngre enn den andre. Her et me stein til lunsj også, smiler driftsleiar Gunnar Kvåle og peikar på støvbarten til læreguten. Ikkje altfor travelt Det er jo ikkje enkelt, men det går heilt fint, seier Thomas om skuleordninga. Han hadde trudd det skulle bli verre då han søkte. – Me fekk høyra om tilbodet ganske tett opptil søknadsfristen, og eg hugsar at eg var litt skeptisk i starten.

To nye restaurant-selskaper etablert – satser på Skjæløy og Hvaler

To nye restaurant-selskaper er etablert i Fredrikstad den siste uken: Salsify AS og Sand bar og restaurant AS skal satse på henholdsvis Skjæløy og Hvaler.
Les mer om:

Dette skjedde egentlig etter tv-krangelen

Kristin Gjelsvik tar et oppgjør med «Torpet kjendis» og Aune Sand.
Les mer om:

Fem bøker på rad – BINGO!

Då har bibliotekar Eva Bendiksen løysinga. Fram til juni kan du vera med på bibliotekets lesebingo. Populært tiltak Bendiksen kjem bærande med ein famn bøker og oppkopierte bingoark. Ho er rask med å avklara at det ikkje er ho som er opphavet til bingoen, ideen har ho stole frå eit anna bibliotek. Lesebingoen har vist seg å vera populær og ho har allereie måtta kopiera opp nye ”brett”.

Brannvesenet frir til damene

Håpet med sjarmoffensiven er å få fleire kvinnelege søkjarar til dei ledige stillingane på Sand, Suldalsosen og Jelsa. Suldalsdamene tok utfordringa Sist veke tok suldalsdamene utfordringa og stilte til røykdykkar-test under rettleiing av lokale brannkonstablar.

- Jeg trodde aldri jeg skulle våge å fortelle

Loui Sand har spilt OL, VM og EM. Plutselig la håndballspilleren opp fordi hun var født i feil kropp.
Les mer om: