Nyheter om Sand


Nå er Sand ordfører i Levanger (pluss)

Anita Ravlo Sand (Sp) ble overrakt ordførerkjede og -klubba av Robert Svarva (Ap) onsdag.
Les mer om:

Her har verdas beste sandvolley-ballspelar skrive under for Førde

FØRDE (NRK): Noregs kanskje største håp i Tokyo-OL neste år, byter sand med parkett for å spisse gullforma.
Les mer om:

Mol blir volleyballspelar for å kome i gullform til Tokyo-OL

FØRDE (NRK): Anders Mol byter sand med parkett for å spisse gullforma.
Les mer om:

Verdas beste sandvolleyballspelar blir volleyballspelar for å kome i OL-gullform

FØRDE (NRK): Noregs kanskje største håp i Tokyo-OL neste år, byter sand med parkett for å spisse gullforma.
Les mer om:

Rådmannens innstilling til årets siste tildelingsrunde frå Ulla-Førre fondet: Har tatt signalet om å droppa skulderklappa

Olav Lindseth og Gunhild Moe ønskjer å heva Energihotellet til eit nivå som stettar kravet til det såkalte ”new nordic luxury». Utviding av spisesal og kjøkken Drivarane av Energihotellet på Nesflaten søkjer nå både tilskot (900 000 kroner) og eit lån på 2,5 millionar kroner for å ta hotellet vidare. I første omgang handlar det om å utvida dagens spisesal, utviding av kjøkkenet og å få to nye suitar på plass. Finsliping av standarden Men den langsiktige planen i trinn to er å byggja ein heilt ny res

Folk bruker hagen til Carine som søppelkasse: – Trampolinen er ødelagt av en glødende sneip

Carine Marion Sand Skjerven er lei av folk som kaster søpla si inn i hagen. Trampolinen er full av store hull etter at noen har kastet en sigarett over gjerdet.
Les mer om:

Turgåer fant dette søppelberget rett ved vegen: - Det er veldig provoserende

Da noen gikk tur langs området ved renseanlegget rett nord for Sand fant de store mengder søppel dumpet rett ved vegen. - Dessverre er nok dette et større problem, sier styreleder i Sand Vel, Kjell Kirkvaag.
Les mer om:

To gode naboar stiller ut(pluss)

Dei fann felleskap i kunsten for eit par år sidan. I helga stiller naboane Åse Beate Trana Sporsem og Marit Sand Rønstad frå Hoksneset ut den fargerike kunsten sin i Kyrkjelydshuset på Gossen.
Les mer om:

Oppdatering av gårsdagens trafikk-uhell

Politiets operasjonssentral seier i dag, fredag, at dei verken mistenker promille eller høg fart då ein ung suldøl i går kveld køyrde i fjellveggen. Politiet melde først at uhellet skjedde i Sand sentrum, men retta det seinare til Sandsvegen ikkje langt frå Bergekrossen. Rett stad skal vera rv 13, mellom Møgedal mek. verkstad og innkøyringa til garden Berge. Mannen blei frakta med ambulanse til sjukehuset i Haugesund for helsesjekk.

Bokhandelen i Sauda legg ned, Ryfylke Bok og IT flyttar inn

– Med det får me samla heile drifta i Sauda på ein plass, og me har god erfaring med å drifta bokhandel frå butikken vår på Sand, seier dagleg leiar Ola Jelsa. Framleis bøker Bokhandelen i Sauda har eksistert i 103 år og Kjetil Fløgstad som i dag driv Sauda Libris seier til avisa Ryfylke at han er veldig glad for at Ryfylke Bok og IT tar over når han nå skal pensjonera seg.
Les mer om:

Menneske, språk og bokstavar på Ryfylkemuseet

Ryfylkemuseet opnar fredag utstillinga Menneske og språk på vandring og har invitert deltakarar på introduksjons-programmet til eit samarbeid. Interaktiv og visuell Utstillinga er ei vandreutstilling som er produsert av Ivar Aasen-tunet. Kjersti Moe, formidlar på museet, fortel at då dei pakka utstillinga ut innehaldt den bilde, plansjar og lydinstallasjon, men ingen gjenstandar. Me møter menneske som har flytta til Norge av ulike grunnar. Med seg har dei ulike språk.

Læring servert på eit brett

– Eg trudde eg hadde lada læringsbrettet mitt, men så stod ikkje kontakten heilt i. Nå er den gått i svart, kjem det. Læringsbretta, som me andre kallar iPad’ar, er nye verktøy for skule-elevane i Suldal denne hausten. Nyhende på skeiva Timen startar med litt drøs på engelsk. Elevane fortel kva dag og dato det er og korleis vêret er ute, før det blir alvor. Dei har jobba i grupper og er klare til å visa resultata på smartskjermen framfor tavla.

Legg til rette for luftambulansen

På plenen framfor Helsetunet på Sand blir det nå bygd ein parkeringsplass der luftambulansen kan landa og ambulansen parkera. – Det har vore eit ønske i mange år, og i år var det midlar til det, seier vegsjef i Suldal kommune Morten Aarhus. Luftambulansen har i alle år måtte landa på plenen.

MC mot hjort på Sand

Den var seint i går kveld at ein ung MC-førar køyrde på ein hjort, på Suldalsvegen ikkje langt frå Bergekrossen på Sand. Føraren, som er suldøl og under 20 år, blei frakta til legevakta med mistanke om knekt arm, men der blei det konstatert at han berre hadde pådratt seg skrubbsår. Vakthavande i Haugesund seier føraren køyrde lett motorsykkel og hadde låg fart. Opprettar ikkje sak Verre gjekk det for hjorten.

Voldtektssaken mot Luc Besson gjenåpnes

Den 28 år gamle skuespilleren leverte i mai i fjor en anmeldelse mot 60 år gamle Besson og hevdet at han hadde dopet henne ned og voldtatt henne på et hotell i Paris. Besson nektet og kalte det fri fantasi, og i februar i år ble saken mot ham henlagt som følge av manglende bevis. LES OGSÅ: Dette var de beste filmene vi så under BIFF. Fredag opplyste Sand Van Roys advokat Francis Szpiner at en dommer Paris har besluttet å gjenåpne saken, etter at skuespilleren framsatte nye anklager mot Besson. The post Voldtektssaken mot Luc Besson gjenåpnes appeared first on GAFFA.no.
Les mer om:

Alminneleg sjenert og svært populær

Med 86 personstemmer og 54 slengjarar, klinka KrF sin tredje- mann seg inn i kommunestyret på ein fjerdeplass, like i hælane på rutinerte politikarar som Kari Vaage Gjuvsland og Gerd Helen Bø. Den tida Suldal var søkkrik Magne Steine (48) er så godt som ein skårunge, politisk sett, men skal dei neste re åra leia det tunge levekårsutvalet. – Haha, eg kan sjå tilbake på ein heftig varamannskarriere. Eg minnest eg var med då Sand skule blei bygd ut.

Frykter nytt domstolsforslag vil svekke lokalt politi(pluss)

Mangeårig politiadvokat Anita Ravlo Sand frykter at politiressursene på Innherred og i Namdalen tappes dersom domstolskommisjonens forslag gjennomføres.
Les mer om:

Fortsatt strid om Geitingsvollen(pluss)

Fylkesutvalget opprettholder sin innsigelse på Geitingsvollen. – Vi er også mot boliger på området, sier Sand. – Idioti, svarer Svarva.
Les mer om:

Klare for Møgedalsmarknad nummer 34

Dette har han og medarbeidarane gjort mange gonger før, nå flyt dei på rutinen. Til helga blir det marknad for 34. gong i Bergekrossen. God gammal oppskrift – Me er i rute, og det skal bli marknad av god gammal oppskrift, smiler han. Bakka lovar god variasjon på dei 90 ulike utstillarane, god mat og nok å finna på for både store og små. – Hovudgjesten i år er Åsmund Nordstoga, han skal både syngja og fortelja. Det trur eg kan bli spennande.

Gir seg som Eurovision-sjef

Norske Jon Ola Sand hjem til ny toppjobb i NRK.
Les mer om:

Løperopprør etter e-post: - Dette er svært griskt og skremselspropaganda

Norges Friidrettsforbund mener at alle som deltar på mosjonsløp må betale lisens til dem, og at mosjonsløpene skal arrangeres av friidrettsklubber. – Her går friidrettsforbundet på de svake og viser hvor griske de, sier Bjørn Saksberg, arrangør av Perseløpet på Sand på Jessheim. – Kommersielle aktører truer en viktig finansieringskilde, svarer Friidrettsforbundet.
Les mer om:

Klar melding: «NRK til Lillestrøm, like lett som å selge sand i Sahara»

Noe på hjertet? Send meldingen RBSMS (husk mellomrom) og så din mening til 2005. (Maks 160 tegn) Et utvalg trykkes i avisen og publiseres på rb.no.
Les mer om:

Nytt møte om makebyte neste veke

Bogsund Holding ved Sølve Myrvang, som er eigar og drivar av Sand Servicesenter og nabo til meieriområdet, har i fleire vender klaga på avgjerda til dei folkevalde. Sist klage sende Bogsund Holding til Fylkesmannen i Rogaland, der Myrvang krev omgjering av kommunens planvedtak. Den klagen har fylkesmannen nå avslått. Lagerbygg i vegen I brevet til fylkesmannen 20. juni påpeikar Myrvang at om reguleringsplanen blir sett ut i livet, vil det gjera det vanskeleg å driva Sand Servicesenter vidare.

Går mot ei snarleg pol-løysing

Sidan 16.
Les mer om:

30-åring tatt for promillekøyring

Ein mann i 30-åra, busett på Sand, blei stoppa 02.45, og alkometeret gav utslag då han blei kontrollert. Førarkort beslaglagt GDE-leiar Siri Fisketjøn Indrebø, seier mannen blei frakta til legevakta for blodprøve. Ho veit endå ikkje kor høg promille sandbuen hadde. – Førarkortet er beslaglagt, og det er oppretta sak, seier ho.
Les mer om: