Nyheter om Sand


Spinnglatte forhold i april-snøen

April har starta ganske så vinterleg med snø, både i går og i dag. Tøft i Rødsliane Og i går var det tøffe forhold både i Rødsliane og andre litt høgtliggjande stader. Suldalsposten har fått fleire meldingar om veldig vanskelege forhold på rv. 13 mellom Sand og Lovraeid. Der blei ein bil blei observert i grøfta etter det som tilsynelatande hadde vore eit hardt møte med fjellveggen ved Ersdalen.

Raser mot rådmannens uttalelser: – Forsøk på å vaske sine hender

SKIEN: – En gedigen ansvarsfraskrivelse, sier Jørn Inge Næss (Frp) og mener rådmannens uttalelser om sandsaken er et forsøk på å renvaske seg. Næss mener kommunen aldri vil finne ut hvor mye sand som er tatt ut.
Les mer om:

Hotellkjøp i Ryfylke: – Vi går litt motstrøms

Eierne av Preikestolen fjellstue overtar Ryfylke Fjordhotell på Sand i Suldal kommune.
Les mer om:

Nettmøte med Levanger kommune

Ordfører Anita Ravlo Sand, kommuneoverlege Tommy Aune Rehn og kommunaldirektør Ola Stene svarer på dine spørsmål om koronasituasjonen i Levanger.

Ikke optimist etter vegmøte: - Den avtalen egner seg mer som dopapir

SKIEN: Aktørene på Nenset får dispensasjon til å ta ut sand i påvente av reguleringsplan. Men utvalgsleder Knut Einar Aas er ikke optimist etter møtet om felles atkomstvei for aktørene.
Les mer om:

Vil legge press på reguleringsplan og felles atkomstvei

SKIEN: Skien kommune vil legge press på NorStone og Grenland sand og grus for å få fortgang på reguleringsarbeidet for uttak av sand på Nenset og en felles atkomstvei for å unngå tungtransport i Lyngbakkvegen.
Les mer om:

Skadeverk, tjuveri og skot

Same natt blei der gjort skadeverk og tjuveri frå ein båt som ligg på land. Fleire meiner dei høyrde skot GDE-leiar Siri Fisketjøn Indrebø seier at fleire sandbuar tok kontakt med politiet i 23.30 tida fredag kveld etter at dei hadde høyrt eit smell dei var redde for kunne vera skot. Dette var på same tid som raset mellom Sauda og Hellandsbygd blei meld.

Sandstranden er vasket vekk: – Må vurdere om vi skal fylle på sand

Vær og vind har redusert den en gang så fine sandstranden på Jarlsø til en steinete bukt.
Les mer om:

Politiet på ransaking i dag

Nå, laurdag ettermiddag, er politiet på ransaking på Sand.

Hjarte til trøyst og glede

I trea rundt desse bygga heng raude strikkehjarte og blafrar i vinden, som ei lita trøyst og oppmuntring i ei tid som for mange er meir trist enn vanleg. Kreative spøtedamer Dei tre kreative damene er Venke Nordmark, Klara Holmestad Nerheim og Torill Kvæstad. – Ja, det var Klara som kom opp med ideen, altså, fortel Torill over telefonen.

Vil doble investeringene for å hjelpe næringslivet (pluss)

Ordfører Anita Ravlo Sand (Sp) i Levanger vil stimulere det lokale næringslivet ved å øke potten til investeringer i 2020.
Les mer om:

Uroa etter fleire ubehagelege episodar på Sand

Etter fleire episodar med nasking, tjuveri og det dei tilsette i butikkar har opplevd som trugande åtferd frå personar tilhøyrande rusmiljøet tidlegare denne månaden, eskalerte dette endå meir sist veke. Aksjonerte sist veke Tidlegare denne månaden aksjonerte også politiet mot fleire bustadadresser på Sand der både tjuvegods og mindre mengder hasj blei funne, og politileiar Siri Fisketjøn Indrebø oppfordra i sist avis både næringsdrivande og privatpersonar om å melda frå om slike episodar. Måtte få råd per brev Etter epis

Suldal treng fleire frivillige hjelparar

Dugnadsånda lever likevel i beste vel- gåande i Suldal også. Både frivillige og butikkane i kommunen kjem med varer til dei som ikkje kan, eller vågar å gå ut i desse korona-tider. Ignjatic har hendene fulle med å koordinera og administrera alt som skjer i samband med korona-situasjonen. – Sjå deg rundt – Det er først og fremst eldre som er i risikogruppa på grunn av alder, og menneske med sjukdommar som treng ein del praktisk hjelp nå. Det kan dreia seg om handling og henting av medisinar.

Fant tjuvgods og mindre mengder narkotika på fleire adresser

Etter at fleire butikkar på Sand har opplevd tjuveri og ubehageleg eller trugande oppførsel frå namngitte personar tilhøyrande rusmiljøet, aksjonerte politiet mot tre adresser på Sand sist veke.

Alle ballbingar i kommunen er nå stengde

Frå i dag av, måndag, stengjer Suldal kommune alle ballbingane rundt om i grendene. Elevar i grunnskulen i Suldal har fått melding om dette via Transponder, det digitale meldebok-systemet suldalsskulane brukar. Informasjon om stenginga vil også bli hengt opp ved bingane. Spel på lag mot virus-smitte Kriseleiinga i Suldal kommune har bestemt tiltaket for å hindra smitte av Korona-viruset.
Les mer om:

Reagerer på ferjekutt: – Går utover kritiske funksjoner (pluss)

AtB kuttet antall avganger på ferja til Ytterøya over natta, uten dialog med kommunen. – Det går ikke an, sier Levanger-ordfører Anita Ravlo Sand (Sp).
Les mer om:

Miljøstasjonen er stengt

Koronaviruset fører også til at miljøstasjonen på Sand er stengt. Torsdag beslutta IVAR IKS å stengja alle gjenvinningsstasjonane dei driftar for slik å bidra til å hindra smitte. Alle bruktbuer og all innlevering til gjenbruk er også stengt, og det framgår ikkje av pressemeldinga kor lenge stenginga vil gjelda.
Les mer om:

Før alt blei annleis, ein smak av leirlivets gleder

Førre veke var alle 7.-klassingane i kommunen samla på Gullingen leirskule. Lite ante dei at dette var deira siste dagar i full fridom på ei stund. Saman med ein klasse frå Rubbestadneset skule på Bømlo, fann dei stor glede i snøen på heia. Koselege innemiljø inviterte til sosialt samvær og næring til gryande, nye venskap. Smil i sludd Blytunge snøfiller smell i frontruta på vegen mot Gullingen denne ettermiddagen. Skodda har tredd seg nedover Grønhåve, og det er subbe.

Slik jobbar kommunens krisestab nå

– Me er sjølvsagt kjempeforsiktige når me er saman. Det seier rådmann Øyvind Valen om korleis krisestab-kvardagen på kommunehuset artar seg. Totalt består staben av sju, men fleire av leiarane er karantene grunna lettare forkjølelsesymptom. – Gysla god jobb Men sjefen sjølv, kan rapportera om ein kommune som har fått mange tiltak opp å gå, og ein organisasjon som jobbar godt. – Helsepersonellet gjer ein gysla god jobb.

Beskylder banken sin for å være grisk

Ann-Christin Sand er trofast lånekunde i Sparebanken Sør. Nå mener hun banken opptrer moralsk forkastelig.
Les mer om:

– Viktig å halda hjula i gang, me har mykje å mista

– Ein veldig spesiell situasjon. Alle er vel meir eller mindre i sjokk. Mykje mindre handel Det seier Norunn N. Nerheim på Bustad as om korleis ho som butikkdrivar opplever situasjonen akkurat nå. Ho og dei fleste andre butikkane på Sand har ope som normalt denne veka, frå neste veke av, veit ho ikkje. – Me følgjer jo dei pålegga som kjem. Men nå er det viktig for oss å halda hjula i gang, for me har mykje å mista. Ho har kundar i butikken, men har mykje mindre handel enn vanleg.
Les mer om:

Framleis inga avklaring på nye prøvar

Nå, torsdag ettermiddag, har endå ikkje kommunen fått svar på dei fire nye prøvane som blei tatt tysdag og i går. Meir trykk på analyse-arbeidet i Stavanger – Det speglar nok meir trykk der dei blir analyserte, seier smittvernlege Stine Daldorff. Prøvane frå Suldal blir analyserte på sjukehuset i Stavanger og derfrå er beskjeden til kommunen at dei prioriterer prøvar frå innlagde pasientar og frå helsepersonell.

– Dei tilsette taklar situasjonen heilt fantastisk. Det er ein god tone på alle einingar og alle er innstilte på å gjera det som må gjerast.

Vidare opplyser ho at det nå blir arbeida med ein ny turnus-ordning, og at mange helsefaglege personar har meldt seg til teneste. Forslag om naud-turnus Anglevik fortel i Ein e-post til avisa at både leiarar og tilsette i helse- og omsorg har spelt inn at dei nå kan går over på ein såkalla naud-turnus.
Les mer om:

Malin sjokkert av karantene-kunde

- Hold dere hjemme sånn at vi kan føle oss trygge, sier butikkmedarbeider Malin Bratberg Sand.
Les mer om:

Suldal innfører nå strenge karantene-reglar for folk som kjem inn i kommunen

Saman med Hjelmeland kommune, tar nå kommuneleiinga i Suldal sterke virkemiddel i bruk for å halda korona-smitten ute av Suldal. Per i dag er det altså ikkje påvist virus i Suldal og i dag er ingen nye testa.