Nyheter om Sand


Brann-trenaren redda livet til kvinne

Då danske Lene Sand (63) fekk hjartestans på veg opp Stoltzekleiven i Bergen, kom Lars Arne Nilsen til unnsetning.

Vil selge båtplass for 550.000 kroner: – Dette er en populær havn med 100 prosent belegg!

Øivind Olavesen vil selge båtplassen sin på Sand Marina for 550.000 kroner. I følge selger er det en stor båtplass med drøye fem meter bredde.
Les mer om:

Branns trener reddet livet til turgåer opp Stoltzekleiven

Branns trener Lars Arne Nilsen blir hyllet som en helt etter at han med førstehjelp reddet livet til den danske kvinnen Lene Sand opp stupbratte Stoltzekleiven.
Les mer om:

Lene (63) fikk hjertestans - reddet av Brann-treneren

På vei opp stupbratte Stoltzekleiven i Bergen falt danske Lene Sand (63) om med hjertestans. Hun kan takke Brann-trener Lars Arne Nilsen (54) for at hun berget livet.

Fylte sand i havet, naboen raser

Selv om kommunen har oppklart hvordan badestien i Nesbryggveien kan brukes, så er det fremdeles konflikter rundt den lille strandsmetten.
Les mer om:

20 sommarspørsmål

Randi Strand Leirvik er 39 år og bur i Erfjord. Sommaren skal ho bruka på å førebu seg til ny jobb som lærar ved Erfjord skule, i tillegg til å testa ut campinglivet, lesa og bada. Nemn tre ting som får deg i sommarstemning – Det er lett! Markjordbær, måkeskrik og bølgjeskvulp. Kva vil du visa fram av Suldal til ein som er her for første gong? – Må jo bli Erfjord det, og alle dei flotte plassane me har her. Eg ville ha starta med Bogsfjorden. Din favoritt-sommarmat – Sommarsalat.

Kommunen har fryktet ulykker: – Svært krevende å grave i sand

Forut for dødsulykken i Kristiansand tirsdag har kommunens vann- og avløpsekspertise fryktet graveulykker. Årsak: Byen er bygget på sand.
Les mer om:

Finvêret har gitt dårleg førsteslått

Mai baud på mykje fint vêr og det vart sett nye varmerekordar på målestasjonen i Sauda. Men ettersom finvêret varte, vart både bønder og brannmenn utolmodige og håpte på nedbør. Juni i fjor var det sett nedbørsrekord i Suldal. Frå målestasjonen på Sand 1 var det registert heile 324,4 millimeter nedbør og 28 junidagar med regn. Varmt og tørt I år er det heilt andre vegen: I løpet av juni var vêrgudane gnitne med nedbøren.

35-åring omkom i grøft: – Forskalingen var ikke god nok

Den omkomne arbeideren (35) sugde opp sand fra den opp til fire meter dype grøfta i Festningsgata da forskalingen ga etter.
Les mer om:

Siste tur for Suldal Billag

Neste gong han skal på jobb køyrer han frå Nesflaten til Sand, men då som sjåfør for Tide Buss. Gjer det beste ut av det At det er ein spesiell dag, legg ikkje Frank skjul på. Etter så mange gode år i Suldal Billag, vert det rart å køyra buss for ein annan arbeidsgivar. – Men det er slik livet er. Anbodsprosessane går sin gang. Det er viktig å ikkje ta med seg negative tankar vidare inn i ny jobb. Me gjer det beste ut av det. Utan slips og med korte erme Det er ein strålande sommarkveld på Sand då bussen kjem køyrande frå Håra.

Tøft år for Rygjatun Eigedom as

Styreleiar Ola Hauge informerte nyleg kommunestyret om fjorårets utfordringar, der ein av dei er at dagleg leiar midt i året brått slutta. Ein krevjande situasjon for dei tilsette, der internatleiaren måtte ta på seg den daglege leiinga, og der alle måtte trø ekstra til. Kjøkkenvølinga blei 1,5 millionar dyrare Men også den planlagde renoveringa av kjøkkenet resulterte i fleire minusar. Kjøkkenet var nemleg ikkje klart til skulestart, med det resultat at middag til elevane måtte kjøpast inn rundt ein månad, før det igjen var operativt.

20 sommarspørsmål

Hallvard Bakka. Tidlegare ordførar i Suldal nå pensjonist, er 69 år og bur på Suldalsosen. I sommar gler han seg til aller mest til barnebarn-besøk. Nemn tre ting som får deg i sommarstemning – Eg har i grunnen sommarstemning frå april av, eg. Men besøk av barnebarn, fint vêr og å få gå turar i naturen, gir god sommarstemning. Kva vil du visa fram av Suldal til ein som er her for første gong? – Om eg hadde hatt god tid, ville eg tatt turen frå Jelsa til Erfjord, via Sand og avslutta i øvre Suldal. Me har så mange flotte stader å visa fram.

De frivillige: Leif Ove (16) brenner for krigshistorie

Leif Ove Sand Unhammer (16) er en av fire ungdommer som er med i venneforeningen ved Rogaland Krigshistoriske Museum.
Les mer om:

På ulovlighetstilsynet fikk milliardæren klar beskjed om at det ikke er lov å fylle på sand – to uker senere hasterykket kommunen ut og dokumenterte påfylling

Milliardær Morten Angelil har hytte i Holmsbrekkene på Nøtterøys vestside. Eiendommen står på «quot;ulovlighetslista»quot; og i mai gjennomførte kommunen tilsyn av flere tiltak her. To uker etterpå varslet imidlertid Fylkesmannen kommunen om at en ny ulovlighet var i ferd med å utføres.
Les mer om:

Ny utlysing av rektorstillinga i Vanvik

Suldal kommune fekk inn to søknadar til stillinga som einingsleiar/rektor ved Vanvik oppvekstsenter. Berit Endresen, barnehagelærar, som i dag jobbar som pedagogisk leiar i Sand barnehage, og Spiwe Thandabani Rønning, lektor ved Sauda vidaregåande skule. Oppvekstsjef Ingebjørg Rullestad Gjerde opplyser til avisa at Rønning har fått tilbod om stillinga, men at ho nå har takka nei. Nå blir leiarstillinga lyst ut på nytt.

Aune Sand klar for «Skal vi danse»

Flere deltakere til årets «Skal vi danse» er avslørt.
Les mer om:

Flott midtsommarfeiring

Me serverer glimt frå feiringa laurdag frå Sand, Erfjord, Jelsa og Jøsenfjorden.
Les mer om:

Den store strandtesten

Det er mange flotte strender på Jæren, med mye sand og god plass til å kose seg med venner og familie. Men hvordan er parkeringsforholdene, og hvordan ser toalettene ut?
Les mer om:

Frykt for rusboliger

I alle kommuner som har bygget rusboliger har det vært diskusjon, påpekte Kjell Tore Sand (Ap).
Les mer om:

Etterlyste førstehjelpskurs

- Hva nytter det med ambulanse når folk ikke kan nødvendig førstehjelp, spurte sokndølen Gun Marie Sand i kommunestyrets spørretime mandag.
Les mer om:

Ønsker mer barnestoff i Fosna-Folket(pluss)

Etter at Karina Sand og samboeren sa opp jobbene sine og flyttet tilbake til heimbygda for å overta gården, var det ikke like enkelt for Karina å finne en jobb. Da startet hun like godt opp sin egen butikk der hun selger barneklær.
Les mer om:

Fornebu-beboer så rødt etter rosa skilting

Et rosa parkeringsskilt har fått Fornebu-beboer Terje Sand til å se rødt.
Les mer om:

Ung suldøl sette kretsrekord under Tyrvingleikane

Med tida 10.75 sette ho kretsrekord med beste tid i Rogaland gjennom tidene på 60 meter hekk i sin årsklasse. Det fortel trenar og far, Torleiv Hølland, som etter stemnet vart tipsa av andre i friidrettsmiljøet om at dottera nå var den nye kretsrekordhaldaren. Flott innsats Idrettslaget Sand stilte med tre deltakar under helgas Tyrvingleikane. Tre søsken Marvik Hølland deltok på det tradisjonsrike friidrettsstemnet i Oslo, som vart arrangert for 69. gong og som i år samla heile 1700 utøvarar. Det er berre rundt ein månad sidan at Signe sette ny pers på øvinga.

♫ Norsk videopremiere: Una Sand om første gang

Hva er det beste og verste med å være artist?
Les mer om:

Bildekavalkade: Suldalsspeidarar på leir

Første helga i juni reiste 36 speidarar og ni leiarar frå Suldalsosen, Sand og Erfjord […]
Les mer om: