Nyheter om Saltnes


Fredrikstad kommune byr på skolebuss 10 meter inn i Råde

Skolebarna i Saltnes får være med bussen fra Råde til Manstad i gratisperioden, selv om det mangler 10 meter ved kommunegrensen. Østfold Kollektivtrafikk (ØKT) og kommunen løste raskt floken for en håndfull elever fra stoppestedet Onsøy/Råde torsdag ettermiddag.

Disse firbente beboere har flyttet inn i et nabolag i Saltnes

En elgku med kalv har inntatt nabolaget i Saltnes i et par ukers tid. De tygger frukt i hagene og tar livet med ro i boligfeltene.
Les mer om:

Seriegullet kan avgjøres av opplagt dommerfeil

Norges fotballforbund hadde tydeligvis sendt en skjeløyd linjemann til det meget viktige oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Brann. – På søndag tapte serieleder Molde mot Rosenborg og med seier mot Brann ville det blitt mer liv i gullkampen.  På stillingen 1 – 1 i satte Jens Petter Hauge inn det som alle trodde skulle bli vinnermålet, men så vinket linjedommeren for offside og målet ble annullert. Les: Solskjær advarer nå Liverpool og Manchester City «Jeg tror alle ser at den er onside.

Krohn-saken: – Gjør man som kommunen sier, raser alt

Det var folksomt på brygga hos Finn Krohn i Saltnes da Fylkesmannen var på befaring mandag. Én av dem som var der er sivilarkitekt Pål Jørgensen, som kom med forslag til hvordan moloen rundt brygga eventuelt kan forskjønnes.
Les mer om:

Bryggereparasjonen i Saltnes kan være en sak for menneskerettsdomstolen

Finn Krohn, Saltnes: – Jeg er ikke i tvil om at bryggesaken er i konflikt med Den europeiske menneskerettsdomstolens bestemmelser om eiendomsrett. Saken er et slående eksempel på myndighetsmisbruk overfor en vanlig norsk borger.
Les mer om:

Endelig kan hele Saltneshallen åpnes – bruksnektelsen er opphevet

I desember er det to år siden Solid entreprenør kunne overrekke den splitter nye flerbrukshallen i Saltnes til kommunen. Etter kontroll nedla brannvesenet bruksforbud, det var avdekket mangler ved det branntekniske anlegget. I dag mandag er forbudet opphevet.
Les mer om:

Ulrik ser ingen grunn til at utviklingen skal stoppe

Overgangsvinduet er stengt. Roen har senket seg på Aspmyra. Ulrik Saltnes (26) ser ingen grunn til at utviklingen skal stoppe for de helgule.
Les mer om:

Nå er det vedtatt å legge vannbassenget til Saltnes her

Nå har flertallet av Råde-politikerne bestemt at vannbassenget som skal sikre vanntrykket i Saltnes, skal ligge ved Grendehusveien. Men Senterpartiet har fremdeles håp om at planene kan erstattes med en ringledning.
Les mer om:

Rådmannen bestemt på hvor vannbassenget i Saltnes bør ligge

Vannbassenget som skal sikre folk i Saltnes godt nok vanntrykk, bør ligge ved Grendehusveien. Det står rådmannen fast på.
Les mer om:

Fra sinte bier til NM-bronse i honning

34 år etter at Bjørn Johansen fra Saltnes mottok en kube med sinte bier som en nabo på Kambo ville bli kvitt, ble han og samboeren Bente Ekevik sist helg bronsevinnere i NM i honning.
Les mer om:

Buss-skurene i Saltnes er blitt hjemmekoselige

Buss-skur er sjelden et syn for øyet, men det trenger ikke å være slik. I Saltnes har to buss-skur blitt forskjønnet de siste dagene.
Les mer om:

Slik så det ut i bilen til den lokale Telenor-toppen for 19 år siden

Bjørn Amundsen fra Saltnes i Råde har jobbet som dekningsdirektør i Telenor i en årrekke. Nå ser han tilbake på revolusjonerende utvikling.

Ap vil sikre tomt for omsorgsboliger i Saltnes

Ordførerkandiat Bente Pedersen varsler at Råde Ap vil sette av plass til omsorgsboliger på Brennejordet i Saltnes.
Les mer om:

Odd banket serielederen

Odd fortsatte sin gode hjemmeform da serieleder Bodø/Glimt kom på besøk. Allerede etter 12 minutter sendte Fredrik Nordkvelle vertene i ledelsen, da et langskudd gikk via tidligere Odd-spiller Vegard Bergan og i nettet. Ni minutter senere doblet Espen Ruud, før Glimt reduserte like etter pause. Reprisen viste riktig nok at det skulle vært vinket for offside. Ulrik Saltnes satte inn sitt femte for sesongen. Men det hjalp ikke, for i det 81. minutt fastsatte Nordkvelle sluttresultatet til 3-1. – Det var en bra match av laget.

Ga Vålerenga grisebank som en ekte seriemester

Gårsdagen var slettes ingen god dag for Vålerenga som nå synes å være inne i en dårlig periode. Bodø/Glimt var revansjesugen etter at de tapte 6 -0 på Intility arena tidligere i sesongen og revansje de fikk. Er fullstendig klar over at det er tidlig å utrope seriemester etter bare 19 spilte kamper og to poengs ledelse, men Bodø/Glimt spiller som en mester, vinner som en mester og har selvtillit som en mester. Bodø/Glimt brukte bare ti minutter på å åpne ballet, Håkon Evjen fikk avgårde et skudd fra ca. 20 meter mot Vålerenga-målet.

Bodø/Glimt til topps med festfotball - ydmyket Vålerenga

BODØ (VG) (Bodø/Glimt-Vålerenga 4–0) Han berget ett poeng borte mot Sarpsborg 08. I kveld startet Ulrik Saltnes (26) moroa da Bodø/Glimt inntok tabelltoppen etter en festforestilling.

Saltnes berget poeng for Bodø/Glimt

Bodø/Glimt lå under 0-1, men klarte 1-1 mot Sarpsborg etter en sen utligning i Eliteserien mandag.

Bodø/Glimt tok viktig poeng

Nordlendingane klarte ikkje ta tilbake tabelltoppen, då laget spelte 1-1 borte mot Sarpsborg 08. Laget har dermed likt poeng med serieleiar Molde, men dårlegare målforskjell. Kristoffer Zachariassen sørga for 1-0 til heimelaget, men sju minutt før full tid utlikna Ulrik Saltnes for Glimt.

Saltnes reddet Bodø/Glimt-poeng: – Nedrykkskamp innebærer betydelig mer press

SARPSBORG (VG) (Sarpsborg 08 – Bodø/Glimt 1-1) Her bruker Ulrik Saltnes (26) hodet og redder poenget som gjør at Bodø/Glimt fortsatt er med i tetstriden.

Ny eier søker om å bygge brygge

Tirsdag skrev Tvedestrandsposten om den lille hytta med fem mål tomt på Saltnes som ble solgt for 2,75 millioner kroner. Nå søker ny eier om å få oppføre brygge på eiendommen.
Les mer om:

Prisen gikk i været for liten hytte uten vei, vann og kloakk

Hytta er knøttliten og nærmest ubeboelig, men den sjønære fritidseiendommen på Saltnes i Tvedestrand vakte likevel stor interesse. Nå er den solgt for 250.000 kroner over prisantydning etter en budrunde.

Krohn-nabo kan slippe riving av terrasse

Eieren av en hytte i Saltnes har inngått skriftlig avtale med naboen. Nå slipper de trolig å rive den delen av terrassen som er bygd inn på naboens tomt.
Les mer om:

Kommunen kaster bort millioner på feil vann-løsning, mener Grimstad (Sp)

Råde kommune er i ferd med å bruke millioner av kroner på en til dels utdatert vannløsning som legger beslag på viktige rekreasjonsområder, mener Johan Edvard Grimstad (Sp). I stedet for å bygge vannreservoar i Saltnes bør kommunen legge ringledning, mener han.

Bergan strålte med Saltnes

egard Bergan og Ulrik Saltnes gjorde jobben i skadefraværet til Marius Lode og Brede Moe.
Les mer om: