Nyheter om Saltdal


Har frist på to uker for å få fjernet uregistrerte kjøretøy ved Slipen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Saltdal kommune har sendt ut et krav til Tom Asle Sletteng om fjerning av kjøretøyer - samt varsel om borttauing.- Viser til tidligere samtaler og krav om fjerning av kjøretøyer på kommunens eiendom ved Deres verkstedbygg nede ved Slipen.

- Første auksjon i Saltdal på uminnelige tider

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det har ikke vært auksjon i Saltdal på uminnelige tider.

Ragnhild Monsen stiller ut på Adde Zetterquist kunstgalleri

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ragnhild Monsen (70) vokste opp på Rognan , men veksler nå med å bo både i Norge og Sverige. Nå skal hun ha årets sommerutstilling på Storjord.Kunstnersamtale Ragnhild Monsen er en av landets mest sentrale tekstilkunstnere. Hun. viser billedvev og tekstile objekter i det vakre gjestegalleriet på Storjord i Saltdal.Utstillingen åpner førstkommende søndag klokka 13.

- En opplevelse for livet! Dette kan bli ei ny næring i Foldfjorden

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SØRFOLD: De var på hyttetyr i helga og var ute i båt for å fiske, da fire spekkhoggerne dukket opp, antagelig på jakt etter sild. Lars-Magnus Kvamme som er en friluftsentusiast og en habil fotograf, var heldig som hadde 300 mm-linsa med. Men etter hvert kom de nesten for nært båten. - De kom av og til så nært som åtte-ti meter i fra båten, og det var utrolig spennende å sitte og lytte etter pusten deres.

Saltdal varmest i landet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Søndag steg temperaturen ytterligere til 24,3 grader og da tronet Saltdal alene på toppen, forteller daglig leder ved Nordnes Camp og bygdesenter Tommy Edvardsen. Ikke uvanlig Det er nok ikke helt uvanlig at temperaturen bikker tjue grader i mai måned, sier Edvardsen videre. Han refererer til fjorårets maimåned hvor det totalt var 4-5 dager med over tjue grader. - - Den 31.

Leder: Beslutningsvegring i steinbrudd-saken

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Politikerne i Saltdal valgte nok en gang å utsette avgjørelsen om de skal gå inn for å åpne for et steinbrudd på Drageid. Noe som åpenbart er et utslag av beslutningsvegring.I tirsdagens formannskap var det bare Ronny Sortland i Fremskrittspartiet som var klar til å fatte en avgjørelse. Han ville stemme for steinbruddet.De andre partiene fant en unnskyldning for å slippe å bestemme seg.

Saltdal blant de varmeste i dag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: Etter en 17. mai med strålende vær, ser finværet bare ut til å fortsette. Lørdag kunne flere steder i Nordland skilte med varmt vær. Både Saltdal, Mosjøen, Tjøtta, Sandnessjøen, Laksfors og Vega hadde alle over 22 grader, ifølge NRK Nordland. Det var før døgnet gikk inn i sine varmeste timer.

Tursesongen har startet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I fjor var det over 17 800 besøkende som skrev seg inn i trimkassbøkene.Digitalt kart - I år har vi laget et digitalt kart over alle turene, slik at alle enkelt kan finne parkeringsplass og løypa helt frem til trimkassene via mobiltelefonen.

Garn- og hobbybutikk er konkurs

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: Sissel Kristensen startet opp Marihøna garn og AS i 2005. I fjor stengte hun dørene, og nå er selskapet meldt konkurs, skriver an.no.- Det siste året har vært utrolig tungt. For meg har det vært en helt forferdelig og jævlig prosess, som det skal bli godt å få avsluttet, sier Kristensen til an.no.Garn- og hobbybutikken hadde sentral beliggenhet i en av sentrumseiendommene i Rognan sentrum, som ligger i Saltdal kommune.

Frisker opp på menighetssenteret

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: Peder Stavnes var både arkitekt og prosjektleder da menighetssenteret ble oppført i 1988. Nå er han primus motor for dugnadsarbeidet som skal gi menighetssenteret ny friskhet til 30-årsjubiléet.Fargen legges tett opp til den originale fargen som pryder Saltdal kirke, like i nærheten. Et malerfirma skal ta seg av den høyeste veggen.Arbeidet er på det nærmeste ferdig etter to ukers innsats.

Se bilder og videoer: Strålende 17. mai i Indre Salten

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)INDRE SALTEN: Her kommer linker til bildeserier, artikler og videoer fra 17. mai i Indre Salten.Fauske Her kan du se oppdatert bildeserie og videoer fra barnetoget på Fauske.Her kan du se en video fra 17.

- Det arrangeres for få fester som dette

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: Det er kanskje en viss forskjell på både volum og klientell i forhold til andre konserter som har blitt arrangert på Slipen, men det er ingen som kan si at stemningen ikke er like god på gammelpopkvelden som på Blåfrost.- Nei, det er virkelig gøy å være her. Musikken er strålende, og det er mange hyggelige folk å snakke med.

17. mai i bilder: Barnetog i strålende sol

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: Se bildeserie her.
Les mer om:

Oppdaget bjørnespor i Saltdal

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: Det sier Harry Kristensen i Vassbotn. Torsdag så han bjørnespor som krysset veien mellom Evenesdal og Pettermoen. Veien går opp til Myrland rett etter tunnelen.Nært folk Han anslår at bjørnesporene var cirka 2 kilometer krysset der man kjører av fra veien til Evenesdal. På Myrland bor det fastboende. Harry Kristensen har hytte i området.- Jeg reagerte tvert og tok bilder.

Slaget om Saltdal: Kameratene fikk sin revansje

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: Lagene møttes 16. mai i fjord også, da på Dragefossen stadion og FKSK trakk det lengste strået. I år var det gjestene som tok ledelsen da Mustafa Hassan Aden satte inn 0-1 etter 14 minutter. Like før pause kvitterte Ole-Kristian E. Johansen og det sto 1-1 ved halvtid. Vinnermålet kom i det 69. minutter og det var det Vegard Paulsen Særen som satte inn.

Høydepunkter Vinger - FKSK

Se høydepunktene fra Slaget om Saltdal
Les mer om:

Politiet vil ikke ha lavere fart i Kvænflågtunnelen: - Kan skape farlige situasjoner og unødvendig mange lovbrytere

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det skriver lensmann Robin Johnsen i en høringsuttalelse til Statens vegvesens forslag om å sette ned fartsgrensen i Kvænflågtunnelen.Tunnelen er idag vanlig 80-sone, men blant annet fordi vogntog sliter med å passere hverandre ønsker Statens vegvesen å sette farten ned.

Møtes til slaget om Saltdal

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: 16.

Premiere 16. mai med Lena Kristin på rollelista

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)OSLO/SALTDAL: «En får væra som en er» omtales som sommerens store humordrama med Ole Ivars-låter i ny drakt.Serien har premiere på TV2 og TV2 Sumo torsdag 16. mai klokken 21.40.På rollelista finner vi saltdalingen Lena Kristin Ellingsen. Hun spiller en snobbete journalist som skal lage en artikkel om campinglivet. Serien har bakgrunn i en forestilling med samme navn som gikk på Nationaltheatret våren 2016.

Fyller Slipen med ungdommer - og hovedpremien er en moped

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Rusfritt arrangement for ungdom i saltdal har vært lang tradisjon, og det blir i år også, i morgen.- Nytt av året er at dette arrangementet er for og av ungdom, ungdom i alle ledd.Vi har jobbet mye med medbestemmelse og medvirkning for ungdom de siste årene.Nå er det kommet til at ungdommene tar styringen av hale arrangementet, forteller Raymond Stolpen.Selve arrangementet er i tredje og i Slipen kafe.

Samehets-saken: - Jeg blir såret av dette, men det er verre at barn tar av seg kofta og ikke vil være en del av det samiske miljøet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BODØ/SALTDAL: - Jeg blir såret av dette, men det er verre at barn tar av seg kofta og ikke vil være en del av det samiske miljøet Det sa Hans Petersen da han vitnet i ankesaken om samehets. I Hålogaland lagmannsrett onsdag.En 51 år gammel mann fra Meløy er tiltalt for å ha skrevet et innlegg med grov samehets på Avisa Nordlands Facebookside.

Åpner dørene på nasjonaldagen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Restauranten driftes av reiselivsbedriften Northern Lights International fra Saltdal. På 17.mai fristes de besøkende med et stort kakebord med hjemmelagde kaker.- Vi ønsker å tilby våre gjester et nytt og friskt konsept, basert på naturlige råvarer og godt håndverk. Værmeldingen ser lovende ut, så vi håper mange velger å ta turen til fjells denne dagen! For skientusiaster er det enda mulig å gå 17.

- De fleste på Drageid er for steinbruddet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg er veldig skuffet etter dagens møte. Vi driver næring på Drageid og vi trenger ordentlig grus til både veier og skogsveier i området, sier Per Arne Knædal som hele livet har jobbet som bonde på Drageid.Han viser Saltenposte rundt i nærområdet rundt den topp moderne sauefjøset, hvor sønnen satser for fullt på å videreføre familiegjeskjeften.

Skrev ut sju bøter

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: Tirsdag kveld var Utrykningspolitiet ute med laseren på E6 ved Saksenvik ved Rognan.- Sju forenklete forelegg skrevet ut, høyeste hastighet var 104 kilometer i timen, melder Politiet i Nordland på Twitter.Det er 80-sone på stedet der de hadde kontroll.

Kunstnerparet isolert i Graddis

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: Derfor må de avlyse et arrangement med Adde Zeterquist kunstgalleri kommende helg. De kommer seg rett og slett ikke ned til Graddis fjellstue der de har bilen parkert.Vinter Mens gressplenene har begynt å bli grønne i lavlandet, er fjellet fortsatt preget av vinteren.- Våren er forsinket her.